preloader

Türk Moda Tasarımcıları

02.01.2023
Türk Moda Tasarımcıları

Yazı Boyutu:

Tasarımlarıyla göz önünde bulunan Türk moda tasarımcılarıyla moda ve markaları hakkında konuştuk.

Knitology

Türk Moda Tasarımcıları

Kendi moda markasını kurma hayaliyle hızlı moda markalarından birinde marka yönetimi yaparak kariyerine başlayan Bahar Ceren Arslan, moda ve dijital dünyayı birleştirdiği markası Knitology’i ‘futuristik, geçmişin ve Türk kültürünün dokusunu üzerinde taşıyan ama aynı zamanda gelecek ve dijital dünyaya adapte’ olarak tanımlıyor. İlhamını sanat ve teknolojiden alan Knitology’nin hikayesini Bahar Ceren Arslan’dan dinledik.

Türk Moda Tasarımcıları

House of Silk

Türk Moda Tasarımcıları

Güçlü ve çalışan kadınlardan ilham alan House of Silk, “lüks ev stili” felsefesiyle kadına sahip olduğu özgüveni ve mükemmelin bütünlüğünü hatırlatıyor. Aslında güzelliğin ve ışığın önce kişinin kendisinden ve en özel alanı olan evinden çıktığını farketmesini amaçlıyor. Koleksiyonda pijama, gecelik, sabahlık, iç çamaşırı gibi ürünlere ek olarak ev aksesuarları ve gelin temalı ürünler de yer alıyor. Lüks ev giyimini modernize eden ve zamansız parçalarıyla dikkat çeken House Of Silk’in kurucusu Nilay Kum ile sohbet ettik.

Türk Moda Tasarımcıları

Allsome

Türk Moda Tasarımcıları

Hem rahatlık hem de şıklıktan vazgeçmeyen Allsome’ın mottosu ‘biz biriz, birlikte yaratıp, büyütüp, yaşatabiliriz.’ Zamansız, doğal ve özgür tasarımlarıyla bir sonraki nesillere de devredebilecekleri özel bir tat bırakmak isteyen 3 arkadaşın bir öğle yemeği sırasında kurduğu hayalle başlayan Allsome’ı, markanın kurucuları Özlem Sunay, Burçak Avcı ve Diana Yıldız anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

Farnaz Salmani

Türk Moda Tasarımcıları

Farnaz Salmani kumaş ve moda tutkusunun peşinden giderek ilk defa 2008 yılında kendi koleksiyonunu tanıttı. 10 yıldan fazla bir süredir bütün tasarımlarında çağdaş kreasyonları ayrıntılara verdiği önemle kucaklıyor. Modern ve zarif tasarımlarında geleneksel detayları kullanmayı seven Salmani, çiçekler, tüyler ve eşsiz kumaşlar tasarım kodlarının başında yer alıyor. 2012 yılında Tahran’da kendi showroom’unu açtıktan sonra 2018 yılında ikinci showroom’unu ise İstanbul’da açan Farnaz Salmani ile sohbet ettik.

Türk Moda Tasarımcıları

Femponiq

Türk Moda Tasarımcıları

İlhamını modernist yaşam biçimi ve modern sanat kültüründen alan Femponiq’i, kurucusu ve kreatif direktörü Buket Meşelik Duran feminen, güçlü ve benzersiz olarak tanımlıyor. Sürdürülebilirlik kavramını benimseyen Femponiq’i ve benzersiz hikayesini Buket Meşelik Duran’a sorduk.

Türk Moda Tasarımcıları

Tuba Ergin

Türk Moda Tasarımcıları

Tuba Ergin, La Salle Academy’nin moda tasarımı ve pazarlama bölümünü tamamladı. Eğitimimin ardından iç pazarda faaliyet gösteren bir hazır giyim firmasının tasarım departmanında çalışmaya başladı. Sonrasında denim endüstrisine girdi ve 5 sene boyunca Avrupa’nın en önemli zincir grupları için tasarım yaptı. 2007’de kendi tasarım ofisini ve atölyesini kurdu. Türkiye’nin en önemli markalarına ve yurt dışında İtalya, İspanya, Kanada, Fransa, Tunus ve Çin’de farklı firmalara tasarımlar yaptı. Hala birçok firmaya tasarım yapıyor ve marka danışmanlığı hizmeti veriyor. 2013’de kendi adı olan Tuba Ergin markasını kuran tasarımcıyla sohbet ettik.

Türk Moda Tasarımcıları

Lumoths

Türk Moda Tasarımcıları

Sanatı ipek eşarplara taşıyan Lumoths; yaratıcı, sanatsal ve özgün bir marka kimliği taşıyor. Yaratıcısı ve tasarımcısı Funda Cengiz’in, sanata çocukluk yaşlarında başlayan tutkusu ve özgün bakış açımıyla şekillenen Lumoths’u Oggusto okuyucalarına anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

Eclectic Concept Store

Türk Moda Tasarımcıları

Önce uzun yıllar marka yönetiminde aktif rol oynayan, sonra ise styling alanına geçerek ünlü isimlerin stil danışmanlığını üstlenen Gizem Esendemir aslında tekstilci bir aileden geliyor. Bu anlamda tekstile ve tasarıma hep çok yakın olmuş. Stil danışmanlığı yaptığı dönemde de kıyafetlere küçük dokunuşlar yapmaya, birkaç parçayı birleştirerek sahne kostümleri tasarlamaya başlamış. Tekstil ve tasarım dünyasına yakınlığı sayesinde kendi markasını kurmaya karar vermiş ve ‘Eclectic Concept Store’u hayata geçirmiş. Tasarımcı markasını OGGUSTO’ya anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

Soul Spiritz

Türk Moda Tasarımcıları

Adıyla bağlantılı olarak alt teması spiritüel içerikli olan Soul Spiritz; ilhamını renklerden, sanattan, uzak doğu akımlarından ve zamansız parçalardan alıyor. Monokrom tonlara, mimari detaylara ve grafiksel dokunuşlara sahip olan; maskülen ve feminenliğin buluştuğu markasını Alara Büyükkoyuncu’dan dinledik

Türk Moda Tasarımcıları

Kleris Strumza

Türk Moda Tasarımcıları

Kleris Strumza, Amerika’da psikoloji lisans eğitimini tamamladıktan sonra moda tasarımı okumaya karar verir. Ardından kendi markasını kuran Strumza, antik broşlar ve altın işleme detaylarını kullanmayı seviyor. Tasarımlarını oluştururken antika koleksiyoncusu olan babasının antik objelerinden etkileniyor. Markasını, zamansız ve çarpıcı olarak nitelendiren Kleris Strumza markası ve moda dünyası üzerine sohbet ettik.

Türk Moda Tasarımcıları

Simay Bülbül

Türk Moda Tasarımcıları

Moda tasarımcısı Simay Bülbül Sarıpınar, koleksiyonlarında ağırlıklı olarak deriyi kullanarak ve özellikle deri ile örmeyi bir arada sunarak ülkemiz moda tasarım sektörüne farklı bir bakış açısı getirmiştir. İngiltere ve Hollanda’da aldığı eğitimlerde kazandığı vizyonunu ve tasarım alanında yaptığı çalışmalara dayanan birikimlerini kendi koleksiyonlarında bir araya getiren Simay Bülbül ayrıca çeşitli firmalara tasarım ve marka danışmanlığı hizmeti vermenin yanı sıra eğitim, film, ve çeşitli sanat aktivitelerinde bulunmaktadır. Marka kimliğini “Bohem Şıklık“ olarak tanımlayan Simay Bülbül ile sohbet ettik.

Türk Moda Tasarımcıları

Rivus

Türk Moda Tasarımcıları

Dicle İpek Öztaşkın, maliye bölümünden mezun olduktan sonra yurt içi ve yurtdışında önemli markalarda çalıştı. Daha sonrasında kendi markası Rivus’u kurarak zamansız ve mevsimsiz tasarımlar yapan bir marka ortaya çıkardı. Markanın misyonu, başta cinsiyet olmak üzere her türlü ayrımcılığa ”hayır” demesi… Rivus için sade ürünleriyle, çabasız şıklığı temsil eden, kimlik sahibi tasarımlar sunmak en önemlisi! Rivus markasının yaratıcısı Dicle İpek Öztaşkın, markasını OGGUSTO okurları için anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

THIRD

Türk Moda Tasarımcıları

Beymen bünyesinde uzun süre tasarımcı olarak çalışan Tuğçe Özocak’ın Beymen’den sonra yolu Mehtap Elaidi’yle kesişti. Elaidi markasının tasarımcılarından biri olan Tuğçe 2014 yılında kendi markası THIRD’ü kurdu. İlk başta aksesuar tasarımlarıyla yola çıkan THIRD, tekstil ürünlerinden oluşan koleksiyonlarıyla yoluna devam ediyor. Tuğçe aynı zamanda farklı markalara tasarım danışmanlığı da veriyor. Tuğçe Özocak, hikayesini ve markası THIRD’ü OGGUSTO okurlarına anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

Nocturne

Türk Moda Tasarımcıları

2012 yılında deneyimli ve bir o kadar da genç bir takım ile kurulan Nocturne markası, 6 yıl gibi kısa bir sürede Türk kadının benimsediği bir marka haline geldi. Adını Frederic Chopin’in bir bestesinden alan marka, tasarımda özgünlüğe, kullandığı malzemelerde doğallık ve kaliteye verdiği önem ile şehirli kadının gardrobunda kısa sürede yerini almayı başardı. Markanın kurucusu Can Tarlan markası hakkında merak ettiklerimizi yanıtladı.

Türk Moda Tasarımcıları

Müge Ersin

Türk Moda Tasarımcıları

“Tam olarak nasıl devam edeceğimi bilmediğim bir dönemde Ebru sanatı ile karşılaştım. Suyun üzerindeki desenler ve oluş şekli beni çok büyüledi ve şu anki markamın DNA’sını oluşturdular.”
Nammu markasının yaratıcı Müge Ersin, ebru sanatından ilham alarak yarattığı ve “sanatsal, renkli, feminen, çabasız ama farklı” olarak tanıttığı markasının hikayesini OGGUSTO okurları için anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

Ezra Tuba

Türk Moda Tasarımcıları

İkonik kelebek elbise ve kalp krizini haber veren tişört gibi giyilebilir teknoloji tasarımlarının yanı sıra sürdürülebilir kumaşlarla yarattıkları parçalar ile dikkat çeken Ezra ve Tuba’ya markaları hakkında merak edilenleri OGGUSTO okuyucularına anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

Gamze Saraçoğlu

Türk Moda Tasarımcıları

Parson’s School of Design’da moda tasarımı eğitimi aldıktan sonra DKNY’da staj yapan Gamze Saraçoğlu, 2004 senesinde kendi markasını kurdu. O günden beri Türk moda dünyasını başarıyla temsil eden tasarımcı, modayı ve markasını OGGUSTO için anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

İpek Kıramer

Türk Moda Tasarımcıları

1979 senesinde atölyesini kurup yaptığı çizimleri hayata geçiren İpek Kıramer, 1985 yılında iç giyim dalında adını bütün Türkiye’ye duyurmuştur. Bugüne dek 7000’in üzerinde model hazırlayan modacı tüm çizimlerinde 4 faktörden etkilenmiştir; çok renklilik, romantizm, sportif ve çekicilik… İpek Kıramer, markasının tüm detaylarını OGGUSTO’ya anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

KNITTS

Türk Moda Tasarımcıları

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sinema okurken kendine bir dünya yaratmaya karar veren Knitts markasının kurucusu ve kreatif direktörü Duygu Boz, İMA’da 3 sene moda tasarımı ve yönetimi eğitimini tamamladıktan sonra geometrik form ve şekillerden ilham aldığı markasını kurdu. KNITSS, en yüksek kalite İtalyan ipliklerini kullanarak tasarlanan parçalar, kolaylıkla farklı tarzlara adapte edilebilen, şık bir gardırop sunuyor. KNITSS’in kurucusu ve kreatif direktörü Duygu Boz, markasını OGGUSTO okurları için anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları​​​​​​

Mehtap Elaidi

Türk Moda Tasarımcıları

Boğaziçi İşletme mezunu olan Mehtap Elaidi, kurucusu ve kreatif direktörü olduğu markası ile 2000 senesinden beri sofistike çizgisi ve zamansız tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Mehtap Elaidi, 18 senedir içinde bulunduğu modayı ve markasını OGGUSTO için anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

Meltem Özbek

Türk Moda Tasarımcıları

Meltem Özbek, MA ve Vakko Esmod gibi okullarda moda eğitimi aldıktan sonra 2014 senesinde markasını kurdu. Deri konusunda oldukça tecrübeli olan tasarımcı başarılı tasarımları ile dikkat çekiyor. Yetenekli ve başarılı Türk moda tasarımcısı Meltem Özbek, kariyerini ve markasını anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları

Elvan Tığlıoğlu

Türk Moda Tasarımcıları

2014’ten itibaren kurduğu Jaquette markası ile kendine özgü tasarım ve desenlerle oluşturduğu ceket, palto ve kimonoları moda severlerle buluşturan Elvan Tığlıoğlu, markasını OGGUSTO okurları için anlattı.

Türk Moda Tasarımcıları
OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları