preloader

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

13.09.2023
İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Yazı Boyutu:

İstanbul’da en iyi kahveyi içebileceğiniz mekânları listeledik. Anadolu ve Avrupa yakasındaki en iyi kahvecileri keşfedin.

Nefis aromalara sahip, kendine has kavurma teknikleriyle yetenekli baristaların ellerinde hazırlanan kahveler damaklarda iz bırakıyor. Kendine has bir kahve kültürü olan İstanbul’da da kahveseverler için çok sayıda mekân bulunuyor. Seçtiği çekirdeklerden sunduğu lezzetlere aralarından en beğenilen kahvecileri bir araya getirdik.

Anadolu Yakası’nın En Beğenilen Kahve Mekanları

Guten Morgen, Moda

Moda’nın keyifli mekanlarından. Kahve yanında klasiklerden beyaz çikolatalı brownie ya da vişneli tart aklınızda olsun. Kahvaltı için kruvasan, ekşi mayalı tost çeşitleri, siyez ekmeği üzerine avokado ve lor peyniri gibi lezzetler menüsünde var.

Moda Cad. Fırıldak Sok. No: 19-B Kadıköy/İstanbul

Fern Cafe & Eatery, Fenerbahçe

Fenerbahçe’de bulunan Fern, semtin en sevilen kafelerinden. Müdavimi hayli fazla. Yeşil ağırlıklı dekorasyonu ve atmosferi, kahveleri ve yemekleri ile öne çıkıyor. Mekan, kahvaltı konusunda da radarınızda olsun. Menüsünde çok güzel seçenekler var. Fit omletler, dutch baby pancake, ekşi mayalı vegan tost deneyin mutlaka…

Fenerbahçe Lalezar Sok. No: 14 Kadıköy/İstanbul

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Bruno Cookies, Kalamış

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Mahalle sıcaklığını ve rahatlığını seviyorsanız Fener Kalamış Caddesi üzerinde yer alan Bruno! Cookies & Coffee’nin 4. nesil kalite kahvelerini ve ev yapımı kurabiyelerini deneyebilirsiniz. Sadece kahve ve kurabiye üzerine kurulu bir konsepte sahip küçük ve samimi mekan, insanda bir arkadaşına kahve içmeye gitmiş hissi uyandırıyor.

Kalamış Cd. No:92-94 E, Fenerbahçe, Kadıköy/İstanbul; 05325567046

Boter, Kalamış

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Taze fırın ürünleriyle tanınan Boter aynı zamanda İstanbul’un en beğenilen kahvecilerinden bir tanesi. Kavurmadan demlemeye bardağa gelen kahvenin en iyisi olmasını amaçlayan Boter’da farklı damak tatları için çeşitli kahveler, orijinal tarifleriyle hazırlanıp sunuluyor.

Zühtüpaşa, Rüştiye Sk. No:30A, Kadıköy/İstanbul; 02163464373

Nove, Şaşkınbakkal – Suadiye

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Bağdat Caddesi’nde iki farklı konumda bulunan Nove tüm gün boyunca verdiği kahvaltı servisiyle tanınıyor. Nove’nin öne çıkan yanlarından biri de kahveleri. Damakta tadı kalan kahveler sunan mekân klasik kahve çeşitlerinin yanı sıra golden milk, matcha, red velvet gibi denemeye değer tatlar da sunuyor.

Şaşkınbakkal, Hamiyet Yüceses Sk. No:9, Kadıköy/İstanbul; 02164082300
Suadiye, Bağdat Caddesi Sadıkoğlu Apt. No: 403, Kadıköy/İstanbul; 02162084808

Noir Pit, Moda – Pera – Göktürk

Pera, Moda ve Göktürk’te şubeleri bulunan Noir Pit, kahve çekirdekleri ve kahve çekirdeklerini kavurma teknikleriyle öne çıkan yerlerden bir tanesi. Sevenleri için kahve çekirdeklerini paket olarak da satıyorlar.

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Pera, Asmalı Mescit, General Yazgan Sk. 109/A, Beyoğlu; 02122458086
Moda, Caferağa, Gen. Asım Gündüz Cd. No:69, Kadıköy
; 02163880111
Göktürk , 2. Gümüş Sok Göktürk Merkez Mah D:G 1/4-D, Eyüpsultan
; 02123223860

{27118}

Montag Coffee, Kadıköy – Bomonti – Moda

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Montag Coffee Roasters, kahveleriyle en beğilen mekânlardan bir tanesi. Üç şubesi olan Montag, bütün şubelerinde kaliteli kahve, iyi bir ekip ve keyifli ortam sunma garantisi veriyor. Kahve keyfinize evde de devam etmek isteyenler için kahve satışları da mevcut.

Kadıköy, Caferağa Mah. Muvakkithane Cad. No:16 A Blok Kat 1, Kadıköy; 08505820747
Bomonti, Cumhuriyet Mah. Silahşör Cad. No:65/B Bomonti, Şişli; 08505820747
Moda, Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:22/A Moda, Kadıköy; 08505820747

GRŌN Coffee Company, Caddebostan

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Samimi bir yerde kaliteli kahve yudumlamak isteyenleri Bağdat Caddesi’ne davet ediyoruz. Açıldıktan sonra hızlı bir şekilde müdavimler edinen; birkaç senede gönülleri fetheden Gron Coffee, kahveleri dışında sağlıklı yiyecekleriyle de ön plana çıkıyor. Güne yeni nesil bir kahvaltı ile başlayabileceğiniz mekanlardan biri. Hayvan dostu bir kahveci olduğunu da belirtelim.

Caddebostan, Şerafettin Sk. No:2/A, 34728 Kadıköy/İstanbul

Brekkie, Kadıköy

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Moda’nın en iyileri arasında bulunan Brekkie’de kahveler de çok beğeniliyor. Çeşit çeşit yaptıkları kruvasanlar ile dikkat çeken Brekkie’de her damak tadına uygun kahve, özenle harmanlanmış çekirdeklerle hazırlanıyor.

Osmanağa, Yoğurtçu Parkı Cd No:24/1, 34714 Kadıköy; 02163450345

Story Coffee Roasters, Moda – Yeldeğirmeni

Moda sakinlerinin favori mekânlarından olan Story Roasters, “En iyi kahvenin beğenilmesi ve değerli ilişkiler kurulması” amacıyla yola çıkmış bir yer. Dünyanın dört bir yanından özel seçtikleri çekirdekleri müşterilerine sunuyorlar. Story Roasters’ın kahvelerini ve şekersiz granolasını alarak güne sağlıkla başlayabilirsiniz.

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Moda, Caferağa, Dalga Sk. No:22, 34710 Kadıköy; 05309537379
Yeldeğirmeni, Rasimpaşa, Halitağa Cd. No:61, Kadıköy/İstanbul; 05301568934

Avrupa Yakası’nın En Beğenilen Kahve Mekanları

Casa Cooklife, Bomonti

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Bomonti’nin en beğenilen kahvecilerinden olan Casa Cooklife’da içinde limon, şeker kamışı, earl grey, bitter çikolata, greyfurt gibi şaşırtan tatlarla kahveler hazırlanıyor. Klasik kahvelerin yanında farklı aromalar da denemek isteyenler için alternatif bir mekan.

Now Bomonti, Cumhuriyet Mahallesi, Hacı Ahmet Silahşör Caddesi, Yeniyol Sokak, No:02 Bomonti; 05303765039

WTC Reserve, Akaretler

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

İç konseptinden fincanlarına kadar her şey özenle hazırlanmış What The Coffee Reserve, Akaretler’de çok güzel bir konumda yer alıyor. Kahveleri kadar tatlıları da bir o kadar başarılı. Kahvenizin yanına Belçika Çikolatalı San Sebastian söylemenizi tavsiye ederiz.

Sinanpaşa Mah, Şair Nedim Cd. No:20D, Beşiktaş; 02122610050

Blum Coffee House, Beşiktaş

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

İki kız kardeşin kurumsal hayatı bir kenara bırakarak 2016 yılında açtığı Blum Coffee House, İstanbul’un mutlaka denenmesi gereken kahvelerini hazırlıyorlar. Espresso bazlı ya da demleme gibi klasik kahve çeşitlerinin yanı sıra fıstıklı kapuçino, bitter çikolatalı amerikano, yer fıstıklı latte hazırlayan kafenin atıştırmalık ve tatlıları da sağlıklı malzemelerden, ev yapımı olarak hazırlanıyor. Blum Coffee House’un dikkat çeken yanlarından biri de Plastiksiz Denizler Hareketi’ne destek veren bu kapsamda servisinde plastik kullanmayan mekânlardan biri olması. Sürdürülebilir dünyaya destek vermek için geri dönüştürülmüş ya da dönüştürülmeye uygun malzemeler, buğday sapı pipet huş ağacından çatal, kaşık, bıçak kullanılması kahvecinin artılarından biri.

Süleyman Seba Cad. No: 64/A Beşiktaş; 02122699345

{42373}

People of Coffee, Harbiye

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

En büyük amaçlarından biri kahve çiftçilerinin hayat şartlarını iyileştirmek olan People of Coffee‘nin sahipleri, Kolombiya ve Orta Amerika’daki yerel üreticilerden yani ilk elden çekirdekleri alıyorlar. Bu sayede hem kaliteli ve birinci elden kahveye ulaşıyorlar, hem de en lezzetli kahvelerden birini hazırlıyorlar. Kahveleri tadarken internet sitelerinden kahve eğitimi de alabilirsiniz.

Harbiye Mah, Vali Konağı Cd. No:8A D:1, Şişli/ İstanbul, 05324326405

Coffee Department, Nişantaşı & Balat

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Balat’ın çok sevilen kahvecisi bir diğer şubesini Nişantaşı’nda açtı. Organik kahveleri, farklı ülkelerden dikkatlice seçildikten sonra Türkiye’de kavruluyor ve türlü demleme çeşitleri ile demlendikten sonra misafirlere sunuluyor.

Balat, Kürkçü Çeşmesi Sokak no:5/A Balat; 05324416663
Nişantaşı, Teşvikiye, Sezai Selek Sk. No:28/30-B, Şişli/İstanbul

Cup of Joy, Bebek – Zorlu – Ayazağa – İstinye Park – Nişantaşı

Bebek ve Zorlu AVM gibi farklı lokasyonlarda bulunan Cup of Joy, ister kısa bir mola isterseniz de uzun bir kahvaltı keyfi için ideal. Dünyanın dört bir yanından özenle seçilmiş kahveler ustaca kavruluyor. Özellikle Flat White konusunda iddialılar. Mekân aynı zamanda şekersiz lezzetleri ile de tutuluyor.

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Bebek, Cevdetpaşa Cad. Yasemin Pasajı, D:53/5, Beşiktaş/İstanbul; 02122630006
Zorlu AVM, Koru Sok. No:2, Beşiktaş/İstanbul; 02123536413
Vadistanbul, Ayazağa Cendere Cd. 109/C, Sarıyer/İstanbul; 02128019600
İstinye Park, No:417, Sarıyer/İstanbul; 02122780049
Nişantaşı, Meşrutiyet, Şair Nigar Sk. No:11, Şişli/İstanbul; 02122314831

Deal Coffee Company, Beşiktaş

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

“İyiye” karşı olan bir tutkunun peşinde açılan mekânda sıra dışı ve farklı çekirdeklere ulaşmanız mümkün. İşlerini oldukça özenli ve sevgiyle yapan Deal Coffee, pek bilinmeyen ama bilenler tarafından da en sevilen kahvecilerin başında yer alıyor. Uzun denemeler sonucunda oluşturdukları Special Blend ise filtre kahvede yoğun lezzet arayanlar için birebir. Beşiktaş’ın gizli kalmış kahvecisi olan Deal‘da çekirdek kahve satışı da var.

Abbasağa, Yıldız Cd. 53/A, Beşiktaş/İstanbul; 02122599815

{4779}

Kronotrop

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Türkiye’nin ödüllü kavurucularından olan Kronotrop, farklı yerlerde açtığı şubeleriyle, kalitesinden ödün vermeden ağız sulandıran kahveler ikram etmeye devam ediyor. Özellikle Cold Brew konusunda OGGUSTO’nun favori mekânlarından olan markanın çekirdekleri de özenle seçilip kavruluyor. Geniş çekirdek seçkisiyle Kronotrop da web üzerinden satışa devam ediyor.

Kronotrop şubelerini görmek için tıklayın.

Eftalikus, Beyoğlu

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Beyoğlu’nun tarihi, eski binalarında vakit geçirmeyi sevenleri buraya alalım. Ansen Otel’in girişinde bulunan Eftalikus bistro olarak hizmet veriyor ama kahveleri de bir o kadar beğeniliyor. Tarihi bir binanın içerisinde enfes kahveyi yudumlamak harika oluyor.

Evliya Çelebi, Meşrutiyet Cd. No:68/A Beyoğlu; 02122458808

Coffee Sapiens, Karaköy – Kanyon – Caddebostan

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Hasköy’de bulunan kavurma merkezlerinden Karaköy ve Kanyon’daki yerlerine ulaşan taze kavrulmuş kahveler uzman baristalar tarafından hazırlanıyor. Sınırlı stok olarak getirdikleri, ulaşılması en zor çekirdekler ise takibe alınıp kaçırılmaması gerekenler arasında!

Karaköy, Kemankeş Karamustafa Paşa, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sk. No:10 D:C, Beyoğlu; 05417214008
Kanyon, Levent, Büyükdere Cd. No: 185 D:153. Dükkan, Şişli; 02123530013

Caddebostan, Kadirağa Sk. No:38 D:C, Kadıköy/İstanbul; 05417214008

Petra Roasting Co., Gayrettepe – Kanyon – Bebek

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Türkiye’nin en iyi ve cool kahve dükkanlarından biri olan Petra, iddialı kahveleri ile her geçen gün bilinirliğini arttırmaya devam ediyor. Kaan Bergsen’in uzman ekibi uzun araştırmalar sonucu seçilen kahveleri, mekanda bulunan makinelerde kavuruyor. Konusunda uzman baristalar, misafirlere uzun uzun anlattıkları kahve çeşitlerini, özel olarak taze bir şekilde hazırlıyorlar. Mekân aynı zamanda yemek menüsüyle de ön plana çıkıyor.

Petra ve kardeşi Mitte Brot, web üzerinden lezzetli kahvelerini ve ekmek, kurabiye, kek gibi ürünlerini satmayı sürdürüyor. Gayrettepe şubesinde ise Kapı Mağazaları’na uğrayarak yine aynı ürünleri temin etmeniz mümkün.

Gayrettepe, Hoşsohbet Sokaği Selenium Residence D:Mağaza 1, Beşiktaş; 02123561057
Kanyon, Levent, Büyükdere Cd. No:185, Şişli/İstanbul; 02123561053
Bebek, Küçük Bebek Cd. No:38, Beşiktaş/İstanbul; 02123561057

Spada Coffee, Teşvikiye – Fişekhane – Suadiye – Bakırköy

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Topağacı’nın mahalle kahvecisi haline gelmiş olan Spada, tam anlamıyla kendinizi evinizde kadar rahat hissedebileceğiniz o yerlerden biri. Özenle seçilmiş kahveler, mekânın sahibi Cumhur Kılıç önderliğinde kavuruluyor ve başarılı baristalar tarafından servis ediliyor. Oldukça geniş bir kahve menüsüne sahip olan mekân pratik bir kahvaltı için de favoriler arasında yer alıyor. Web sitelerinden çekirdek kahveleri sipariş verebilirsiniz.

Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No:8/E, 34365 Şişli; 05363999989
Fişekhane, Kennedy Cad. No:52, Zeytinburnu/İstanbul; 05302233240

Norm, Cihangir

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Cihangir’in favori kahvecilerinden Norm, açıldığı ilk günden beri farkını ortaya koyan küçük ve sempatik bir mekân. İskandinav tarzı minimal dekoru sayesinde kendinizi Avrupa’da zannetmeniz kaçınılmaz. Başarılı baristaların hazırladığı leziz kahveler ve servis edilen atıştırmalıklar ile günün her saati keyif yapabilirsiniz.

Cihangir, Güneşli Sok. 39/A, 34433 Beyoğlu; 05382474108

Rawsters Coffee & Supply Co., Maslak

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

42 Maslak’ın içinde bulunan Rawsters, günlük kavurduğu taze kahvesi ve özel çekirdekleri ile kahve severler tarafından hızlıca benimsenen mekânlardan biri. Hızlı yükselişe geçen ve sadece gurme damakların bildiği Nitro Demleme yöntemini açıldığı günden beri misafirlerine sunan mekân, kahve konusunda ileri görüşlülüğü ile ön plana çıkıyor. Kahve yanına eşlik etmelik nefis tatlılar da bulunuyor.

42 Maslak., Ahi Evran Cd. No:6 D:171, Sarıyer; 02128019919

Federal, Topağacı – Galata

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Barista eğitmeni Sam Çeviköz’ün kendi markası olan Federal, Galata ve Topağacı olmak üzere iki şubesinde hizmet veriyor. Çeviköz’ün eğitiminden geçmiş olan baristalar da elbette oldukça bilgili ve ilgili bir şekilde kahve hakkındaki tüm sorularınızı cevaplamaya hazır. Listemizin diğer mekânlarının aksine çiğ badem, bitter çikolata, jalapeno ve baharat aromalı şuruplarla tatlandırılmış farklı zevklere hitap eden kahveleri de Federal’de deneyebilirsiniz.

Galata, Şahkulu, Küçük Hendek Cd. No:7, Beyoğlu; 02122450903
Topağacı, Teşvikiye, Yol Sk. No:34, Şişli; 02122414875

Republic Coffee, Bomonti

İstanbul’un En İyi Kahvecileri

Batard’ın yanında bulunan Republic, hem dış kısma hem de iç kısma sahip küçük ve minimalist bir kafe. Özel çekirdeklerle yapılan kahvelerinizin yanına enfes tattaki tatlılardan sipariş vererek lezzet dolu dakikalar yaşayabilirsiniz. Kırmızı meyveli tart favori tatlılarımız arasında. Ayrıca kahvaltı seçenekleri de mevcut menülerinde.

Cumhuriyet, Gökkuşağı Sok. No:15/E, Şişli; 02122471547

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları