Monaco Yat Fuarı'nın En Pahalı 10 Modeli

Yazı Boyutu:
25-28 Eylül’de gerçekleşecek olan dünyanın en önemli süper yat etkinliklerinden 2019 Monaco Yacht Show‘un en pahalı 10 modelini tanıyın!
Avrupalı deniz tutkunları, Cannes Yachting Festival’in hemen ardından bu kez soluğu Monaco Yacht Show’da alıyor. Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Monaco Yacht Show’da yaklaşık 40 tekne ilk kez dünyanın karşısına çıkacak, 100’den fazla süper yat ziyaretçilerle buluşacak. 28 Eylül’e dek sürecek Monaco Yat Fuarı’nın en pahalı 10 modelini OGGUSTO okurları için bir araya getirdik.
100 Milyon Euro Üstü
Here Comes The Sun
Hollandalı tersane Amels’in ürettiği 83 metre boyundaki Here Comes The Sun, 2018 yılında suya indi. Tersanenin bugüne kadar ürettiği en büyük tekne olan Here Comes The Sun, açık denizlerde sınırsız konfor sunuyor üzerindekilere. Dış tasarımı Tim Heywood, iç tasarımı Winch Design’a ait. İç tasarımında pastel tonların hakim olduğu süperyatta, tekne sahibine ait olan kamaranın genişliği tam 300 metrekare. İki adet 11 metrelik tender taşıyan 10 kamaralı süperyatta sauna, buhar odaları ve piyano bulunuyor.
Secret
Abeking&Rasmussen tarafından suya indirilen Secret’ın, Jim Harris’in elinden çıkan iç tasarımı son derece havalı. 82,50 metre boyundaki Secret, altı kamarasında 12 misafiri ağırlayabiliyor. Mürettebat kapasitesi ise 25. Secret’ta sinema, masaj ve spor salonu, beach club, asansör ve iki adet tender bulunuyor. Tam teşekküllü dalış ekipmanı da yüzmekten sıkılanlar için hazır bekliyor. 14 knot seyir ve 16,5 knot maksimum hıza sahip süperyat 200.000 litrelik yakıt kapasitesi sayesinde hiç mola vermeden 5.000 deniz mili yol kat edebiliyor.
{772421}
50-100 Milyon Euro Arası
Aurora Borealis
Amels’ten şahane bir süperyat daha. 67 metre boyundaki Aurora Borealis daha bu sene suya indi. Bu süperyat da Amels’in diğer güzeli Here Comes The Sun gibi tasarımcılar Tim Heywood ve Winch Design’ın imzasını taşıyor. 17 knot maksimum ve 12 knot seyir hızına sahip Aurora Borealis’te yedi adet kamara var. Zero Speed stabilizörler sayesinde sert denizlerde dahi sallanmayan süperyatta spa’dan spor salonuna kadar her türlü konfor bulunuyor.
20-50 Milyon Euro Arası
Bash
İtalyan Benetti tersanesinden çıkma Bash’in en dikkat çekici özelliklerinden birisi açık hava sineması. 56 metre boyundaki Bash’in özel ofisli ana kamarası ve gözlem salonu da onu eşsiz kılan özelliklerinden. Altı kamarasında 12 misafirin kalabildiği süperyatın alametifarikası sosyalleşmeyi artıran ortak kullanım alanları. 14 knot’luk seyir hızıyla 5.000 deniz mili menzile sahip Bash’in gövdesi alüminyum ve çelikten üretilmiş.
Bintador
İtalyan Tankoa Yachts’ın 50 metrelik 2019 model kızı Bintador’un iç tasarımı Francesco Paszkowksi ve Margherita Casprini’ye ait. Tersanenin 2017’de suya inen ürünü Vertige’nin geliştirilmiş bir üst modeli olan Bintador ilk kez Monaco Yacht Show’da deniz tutkunlarının karşısına çıkacak. Tamamı alüminyumdan üretilen süperyatın iç mekanlarında doğal malzemelerin kullanımı dikkat çekiyor. Bintador 10 misafir ve dokuz mürettebatın konaklamasına olanak sağlıyor.
{772386}
Elixir
Başarısını kanıtlamış Amels 180 serisinin bir üyesi olarak 2016 yılında suya inen Elixir’in boyu 55 metre. Performansı, dengeli duruşu ve sağlam deniz tutuşuyla dikkat çeken Elixir’in zarif iç tasarımı Laura Sessa’ya, sundeck, jakuzi ve onyx’ten yapılmış barın bulunduğu geniş güverteleri de Tim Heywood’a ait. Ana kamarasında özel dinlenme alanı, skylounge bölümünde büyük bir piyano ve sinema tertibatının bulunduğu Elixir’de sauna ve spor salonu da mevcut. Şık iç dekorasyonuyla dikkat çeken süperyat 16 knot hıza ulaşabiliyor.
Endeavour 2
İçeriyi pırıl pırıl kılan kocaman pencereler, yumuşacık geniş koltuklar, son derece güvenli iç merdiven Endeavour 2’ye ev sıcaklığını taşıyor. Rossi Navi’nin 2017 yılında ürettiği 50 metrelik süperyat 2018 yılında International Superyacht Society Power 45-60 m. ödülünü kazandı. Dünyanın etrafını dolaşabilecek kapasitede, misafirlerine izole denizlerde bile konforlu bir tatil sunmak üzere tasarlanan Endeavour 2, beş kamarasında 10 misafiri ağırlayabiliyor. Ana kamarasında katlanabilir balkon bulunan süperyatın en dikkat çekici özelliği ise üzerinde bulunan amfibik otomobil.
Lazy Z
1997 yılında suya inmesine rağmen iki kez refitten geçen Lazy Z, Oceanco’nun ürettiği bir süperyat. Lazy Z, üzerinde taşıdığı 50’den fazla şişme deniz oyuncağıyla adının anlamına rağmen (tembel) çok hareketli bir çocuk gibi. Flybridge’den denize uzanan kaydırağı gerçek bir eğlence merkezi. 52 metre boyundaki süperyat 12 misafir ve 12 mürettebat kapasitesine sahip. Ana kamarasının 180 derecelik deniz manzarası Lazy Z’yi rakiplerinden bir adım öne taşıyor.
{772364}
Okto
Simsiyah gövdesi, kıç bölümde bulunan altı mete uzunluğundaki iki kulvarlı yüzme havuzu, helikopter pistiyle gerçekten sıra dışı bir süperyat Okto. ISA Yachts tarafından üretilen 66 metre boyundaki süperyatın beş kamarası bulunuyor. Ana güvertede konumlandırılan master suite, kendi balkonuna sahip. Esthec kaplama güverte zemini topuklu ayakkabılarla da dost. Titreşimin ve gürültünün azaltıldığı Okto’nun seyir hızı 16, en yüksek hızı ise 18 knot.
Seahawk
Ve nihayet listemizde bir yelkenli de yer alıyor. Perini Navi üretimi 60 metrelik yelkenli Seahawk, karbon fiber donanıma sahip. Tüm ene yayılan master kamara çok geniş. Bunun dışında dört adet kamara daha bulunuyor Seahawk’ta. Zamansız tasarımı ve konforlu iç yerleşimiyle sert havalarda dahi çok rahat seyirler sunan süperyatın salma boyu deniz koşullarına göre değiştirilebiliyor. Açık hava sineması, spor salonu, güneşlenme alanları, dev gibi havuzluğu ve yüzme platformuyla misafirlerini keyfin doruklarına çıkarıyor.