preloader

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

21.03.2022
En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

Yazı Boyutu:

Süperyat sahiplerinin zamandan kazanmasını sağlayan helikopterler süperyatların en önemli donanımlarından biri haline geldi. Helikopter pistine sahip bu süperyat modelleri aklınızı başınızdan alacak.

Son yıllarda üretilen süperyatların neredeyse tümünde helikopter pisti görmek mümkün. Sahibinin hayatını kolaylaştıran helikopterler artık süperyatların ayrılmaz bir parçası. Helikopter sayesinde süperyat sahipleri trafik kabusuna mahkum olmadan havaalanına ya da teknesine kolaylıkla gidiyor, konuklarının transferini sağlıyor, demirlediği yerlerde ulaşması zor bölgeleri gezebiliyor. Süperyatta helikopter kullanımı iki şekilde oluyor: Helikopter sürekli teknede tutulabiliyor ya da sadece inip, işini hallettikten sonra hemen ayrılıyor. O halde gelin, her iki konseptten örneklerin yer aldığı en etkileyici helikopterli süperyatlara bir göz atalım.

Bold

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

Silver Yachts tarafından üretilen ve Alman bir iş insanına ait olan Bold, üzerinde 3.2 ağırlığında, çift motorlu ve sekiz kişilik Agusta Westland AW109S Grand model bir helikopter taşıyor. Ve helikopter gerektiği sürece hep süperyatın üzerinde bulunuyor. Güvertede helikopterin sürekli durabileceği genişlikte yer olmasına rağmen dalgalı deniz koşullarına karşı önlem alınmış. Sert deniz koşullarından etkilenmemesi için Bold’un helikopteri uzun bir pisti geçerek garaja ulaşıyor ve kapalı bir alanda korunuyor. 85 metre uzunluğundaki Bold, 12 kişiyi ağırlayabiliyor.

Serene

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

İtalyan tersane Fincantieri tarafından üretilen 134 metre boyundaki Serene, iki tane helikopter pistine sahip. Pistlerden biri kullanılmadığı zamanlarda yüzme havuzuna dönüştürülüyor. Helikopter, süperyatın üzerindeki hangarda saklanabiliyor. Böylece güvertede boşuna yer kaplamıyor, açık alanı daraltmıyor. Bir Rus iş adamına ait olan Serene, 15 kamarasında 24 konuk ağırlayabiliyor. Süperyatta mürettebat kapasitesi ise 52. Genişliği 18 metre olan Serene’de bir de denizaltı garajı var.

Alfa Nero

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

Oceanco tarafından ilk kez suya indirildiğine 81 metre boyundaki Alfa Nero, dev sonsuzluk havuzuyla herkesi büyülemişti. Denizle kesintisiz iletişim sağlayan bu havuzun bir hüneri daha vardı. O da üzeri kapatıldığında bir helikopter pistine dönüşmesiydi. Alfa Nero’nun havuzunun tabanı yarı yarıya yükseltildiğinde bir çocuk havuzuna tamamen yükseltildiğinde ise helikopter pistine dönüştürülüyor. Eğer helikopter yoksa bu alan dans pisti olarak kullanılabiliyor. Altı kamarasında 12 misafirin konaklayabildiği Alfa Nero’nun yaşam alanının genişliği 370 metrekare.

La Datcha

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

2020 yılında suya inen 77 metre boyundaki dünyanın etrafını dolaşabilecek kapasiteye sahip. Keşif tipi bu süperyatın iki helikopter pisti ana güvertenin kıç bölümünde konumlandırılmış. Süperyatın iki adet B3 Squirrel model helikopteri, bir heli-skiing tutkunu olan sahibine hizmet ediyor. Yani süperyattan kalkan helikopterler, kayak yapmak isteyen sahibini dağların zirvesine bırakıyor. Damen Yachting tarafından üretilen La Datcha’da ayrıca iki kar scooter’ı ve bir denizaltı bulunuyor.

Eclipse

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

Rus oligark Roman Abramovich’in 162 metre boyundaki süperyatı Eclipse, 2019’da da dünyanın en büyük ikinci yatı unvanını korumaya devam etti. Yat bu kadar büyük olunca birçok konuda iddialı olması da şaşırtıcı değil. Nitekim Eclipse’te, ön güvertesindeki iki helikopter pisti ve aşağıdaki hangarla birlikte üç helikopterlik alan bulunuyor. Efsanevi süperyatta iddialı büyüklükler bununla sınırlı değil. Öyle ki yüzme 16 metre uzunluğundaki yüzme havuzu, -daha büyüğü yapılana kadar- bugüne dek bir süperyattaki en büyüğü olarak kayıtlara geçmiş durumda. Tekne sahibi kamarasının uzunluğu ise 56 metre.

Ocean Xplorer

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

Bir zamanlar petrol araştırma gemisi olan Ocean Xplorer, Damen Tersanesi’nde gerçekleştirilen refitten sonra gelişmiş teknoloji deniz araştırma aletleri taşıyan bir araştırma teknesine dönüştürüldü. 87 metre boyundaki süpeyatın helikopter pisti, benzerlerinden farklı olarak pruva kısmında. Helikopter pistinin altı ise dev bir hangar. Deniz araştırmaları yapan Ocean Xplorer’ın içinde laboratuvarlar bulunuyor.

Ragnar

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

Adını efsanevi Viking savaşçısı Ragnar’dan alan 2012 yılında bir buzkıran olarak doğdu. Arktik bölgede buzkıran olarak görev yapan Ragnar, Icon Yachts tarafından refite alındı ve süperyata dönüştürüldü. 68 metre boyundaki Ragnar, son yıllarda üretilen en “havalı” süperyatlardan biri olarak kabul ediliyor. İçerisinde İngiliz tarzı bir pub bulunan, onlarca deniz oyuncağı taşıyan Ragnar’ın bir de Airbus EC145 model helikopteri var. Ragnar’ın helikopter pisti ise dinlenme alanının hemen arkasına konumlandırılmış.

Hodor

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

Hodor, 87 metrelik bir süperyatın “ıvır zıvırını’ taşımak üzere inşa edilmiş 66 metre boyunda bir destek teknesi. Neredeyse büyük patronu kadar büyük. Sadece 3,2 metrelik su kesimi sayesinde neredeyse kıyıya kadar çıkabilecek yeteneğe sahip katamaran tipi Hodor’da 14 kişilik H160 model helikopter, 17 metre boyunda beş bottan oluşan bir tender filosu, dokuz jet ski, dört ATV, iki motosiklet, eğlence amaçlı iki adet yelkenli, bir denizaltı, hızlı bir katamaran daha ve bir de basınç odası bulunuyor. Hodor’un kıç bölüme konumlandırılan helikopter pistinin genişliği tam 220 metrekare.

Madsummer

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

Madsummer’ın en büyük özelliği üzerinde bir de deniz uçağının bulunması. Lürssen tarafından inşa edilen 95 metre uzunluğundaki Madsummer bembeyaz gövdesinin aksine rengarenk bir iç tasarıma sahip. İtalyan tasarımcı Laura Sessa tarafından ortaya çıkarılan iç mekânlar, Madsummer’ın sahibinin en sevdiği renk olan mavi ağırlıkta. Maviye kırmızı ve beyaz eşlik ediyor. Süperyatta tam donanımlı helikopter hangarının yanı sıra su kayağına özel tekne, beş adet jet ski, yelkenli tekne, rüzgar sörfü ve dalış ekipmanı yer alıyor.

Cloudbreak

En İyi Helikopter Pistli Süperyatlar

Son derece sıra dışı bir tekne olan 73 metrelik Cloudbreak, kayak tutkunu genç sahibinin özel isteği üzerine üretilmiş. İçerisinde kayak salonu bulunan Espen Oenio tasarımı süperyat, Abeking&Rasmussen tarafından üretildi. Adını Fiji’de sörfçülerin peşine düştüğü çok özel bir dalgadan alan Cloudbreak, sahibi kullanmadığı zamanlarda heli-skiing zevkini yaşamak isteyen macera tutkunlarına hizmet ediyor. Kiralanabilen Cloudbreak, Bell 429 Global Ranger model helikopter ile kayak yapmak isteyen misafirlerini Arktik bölgenin el değmemiş dağlarına çıkararak benzersiz bir deneyim yaşamalarını sağlıyor.

Şule Kaya
Şule Kaya Tüm Yazıları