preloader

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

27.10.2019
Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

Yazı Boyutu:

Evinizin boş duvarları için ilham veren dekorasyon fikirleriyle stil sahibi önerileri bir araya getiriyoruz.

Evinizin duvarları hikayeler anlatır. Bir araya getirilmiş tablolar, fotoğraflar, aile yadigari bir aplik, seyahatlerden topladığınız tabaklar, bitkiler ve sanatsal objeler derken hangi birini yan yana getirmeli? Odak noktası yaratmak ve uyumlu bir bütün kurgulamak için nasıl bir yol haritası izlemeliyiz?

1. Resim galerisi kurgulayın

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

VTWonen

Kitap aralarında biriktirdiğiniz desenler, sanatçı arkadaşınızdan aldığınız bir çizim, müzelerden aldığınız afiş ve kartpostallar, hepsini dışarı çıkarın. Yalın bir zemin üzerinde bir araya getireceğiniz eserler arasında birbiriyle uyumluları ve evinizin boş duvarında her gün görmek isteyeceklerinizi seçin. Geriye iyi bir çerçeveci bulmak ve dengeli bir bütün içinde eserleri duvara asabilmek kalıyor. Örnekte görüldüğü gibi bazı çerçevelerin iplerini üstten geçirebilir, köşeli formların yanında yuvarlak kasnak içerisine geçirilmiş kanaviçeler, heykeller ve aplikler kullanarak monotonluğu kırabilirsiniz.

Çerçeve asmanın inceliklerini öğrenmek için tıkyabilirsiniz.

2. Kanepenizin arkasındaki duvarı değerlendirin

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

Debenhams

Salonunuzun başrol oyuncusu kanepenizdir. Bu kanepenin arkasında kalan duvar ise odak noktası yaratmak için biçilmiş kaftan! Bu duvarda sevdiğiniz fotoğraflardan bir patchwork yaratarak hatıralarınızı canlandıracak bir fotoğraf galerisi kurgulayabilirsiniz. Her mevsim evin dekorlarını değiştirmeyi seviyorsanız duvarları delmeden kanepenin arkasına bir raf, konsol veya duvara yükseltilmiş bir kaide yerleştirerek üzerine çerçevelerinizi, sanat eserlerinizi, hatta belki bir abajur ve birkaç aksesuar yerleştirebilirsiniz.

3. Mutfak dolapları OUT raflar ve askılıklar IN

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

Eightmood

İskandinavların dekorasyon felsefesinin izinde yalın, fazlalıklardan arınmış ve fonksiyonel mutfak anlayışı günümüzün modern mutfaklarını şekillendiriyor. Artık mutfak dolaplarında biriktirmek yerine günlük yaşam düzenine uyarlanmış açık raf sistemleriyle daha pratik bir düzen tercih ediliyor. Yaratıcı çözümler ve natürel malzemelerle fonksiyonları artırılmış mutfaklar devrinde duvara asılan her bir objenin bir işlevi var.

{771375}

4. Hasır tabaklarınızı duvarda sergileyin

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

Mind The Gap

Etnik ve bohem görünümlerden hoşlanıyorsanız son zamanlarda oldukça popülerleşen Afrika, Uzakdoğu ve Güney Amerika işi hasır tabaklardan edinebilir, duvarda yine seyahatlerinizden aldığınız yelpazeler, süpürgeler ve belki de etnik desenler içeren bir duvar kağıdıyla hasır tabaklarınızı kombinleyebilirsiniz. Böyle bir kurgunun önüne tabii ki yastıklar, minderler ve kaktüs veya tropik bitkiler çok yakışır.

5. Bitkilerden yararlanın

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

Sanderson

Bahçenizdeki ağacın kırılmış bir dalına, natürel jüt veya sicim ipleriyle bağlanmış süt şişelerini veya cam kavanozları asabilir, içerisine yerleştireceğiniz kır çiçekleriyle duvarınızda rustik sıcak bir etki yaratabilirsiniz. Evde doğadan toplanmış objeler görmek mekanınızın enerjisini yükseltecektir.

6. Televizyonunuzu açıkken televizyon, kapalıyken sanat eseri gibi konumlandırın

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

Bir televizyon düşünün açtığınızda mükemmel görüntü kalitesi sunuyor, kapattığınızda ise büyüleyici bir sanat eserine dönüşüyor. Samsung, The Frame modelini, televizyonlarını yaşam alanlarının merkezinde konumlandıran, aynı zamanda televizyonlarının evlerinin dekoruna uyumunu da ihmal etmeyenler için sunuyor. The Frame, Sanat Galerisi özelliği sayesinde, televizyonların kapalıyken yarattıkları siyah görünümün mükemmel bir sanat eserine dönüşmesini sağlıyor.

7. Banyo duvarınızı hareketlendirin

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

IXXI

Günlük rutininiz içerisinde banyo yaptığınız anlar, gün boyu biriken stresinizden arındığınız, suyun terapik etkisiyle rahatladığınız nadir anlardandır. O halde banyoyu daha çekici ve burada geçirilen vakti daha etkili kılacak birkaç dokunuşla banyonuza daha keyifli bir görünüm katabilirsiniz. İşe banyo duvarınız için farklı seramikler seçerek başlayabilir veya size ilham veren posterleri ıslanmayacakları şekilde çerçeveletip buraya asarak başlayabilirsiniz.

{772122}

8. Davetkar bir karşılama duvarı tasarlayın

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

House Doctor

Ev kapısı açıldığında karşınıza çıkan duvar önemlidir. Hollywood starlarının evlerini evrensel yaşam enerjisine göre düzenleyen Feng Shui uzmanı Anita Rosenberg şöyle söylüyor: “Kapı girişinde ve antrenizde her zaman enerjiyi ve eve gelen misafirlerinizi karşılayacak zarif detaylar olmalı. Burası chi’nin eve giriş yaptığı yerdir. Eğer evinizin enerjisini doğru yönlendirmek istiyorsanız, chi’yi cezbedecek davetkar bir giriş hazırlamalısınız."

9. Kalıpların dışına çıkın

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

Son zamanlarda paspartu yapmak yerine cam ve çerçeveyi eserden büyük tercih edip eserin arkasına da cam yerleştirerek çerçevelemek oldukça gözde. Kim demiş çerçevelerinizin arasına dedenizin eski fötr şapkasını asamazsınız veya dikey bir fotoğrafı ikiye keserek farklı iki kadrajda sergileyemezsiniz diye. Yaratıcılığınızı konuşturmakta özgürsünüz, duvarınız sizin kişisel sergi alanınız!

10. Hasır şapkalarla bir köşe yaratın

Duvarları Süsleme Sanatında 11 Adım

Affari Of Sweden

2019'un dekorasyon trendleri arasında gösterilen hasır dokular, sepetler, bambu ve rattan örgülerle evinizin antresine hafifletilmiş bir görünüm kazandırabilir bu kurguyu duvara asacağınız hasır şapkalarınızla tamamlayabilirsiniz.

11. Arzu nesnelerinizi bir araya getirin

Doğa gezintilerinizden toplayıp kuruttuğunuz minik çiçekleri ve yaprakları yerleştirdiğiniz çerçeveler, makrame örgüler, ışıltılı pirinç aksesuarlar, rüzgar gülleri, succulent'lerinizi yerleştirdiğiniz minik askılı saksılar, aile yadigari pirinç bir aplik ve minik aynalarla duvarınızda kurgulayacağınız bir kombinasyon, kişisel seçimleriniz doğrultusunda karakterinizi duvarınıza yansıtmanıza yardımcı olacaktır.

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları