preloader

Sanat Eserlerini Evde Sergilemenin 5 Yolu

16.09.2023
Sanat Eserlerini Evde Sergilemenin 5 Yolu

Yazı Boyutu:

Çok göz önünde olmasın ama gelen misafirler de fark etsin dediğiniz ve çok paralar ödediğiniz sanat eserlerinizi asma, gruplama, yerleştirme ve sergileme ipuçları karşınızda!

Sanat eserlerini sergileme şekillerinizin mekanda algısal değişiklikler yarattığını biliyor muydunuz? Doğru konumda, doğru yükseklikte ve doğru fonda sergilenen ve yine doğru şekilde aydınlatılan eserler evinizin kişiselliğini artıracak, sanatsal seçimlerinizi gözler önüne sermenize imkan yaratırken mekanınıza zamansızlık iksiri aşılayacak. Sanatla yaşamayı bir hayat tarzı haline getirmek için seçtiğimiz eserlerle evinize sanatsal dokunuşlar getirmeniz mümkün.

1

Kanepenin Arkasına Yerleştirin

Sanat Eserlerini Evde Sergilemenin 5 Yolu

Kanepeler bulunduğu mekanın başrol oyuncuları arasındadır. Duvara sırtını veren bir kanepeniz varsa arkasındaki duvara geniş ebatlı tablonuzu kanepenin sırtını ortalayacak şekilde yerleştirebilir veya asimetrik bir düzende çerçevelettiğiniz farklı ebat ve çerçevelerdeki eserlerle duvarda sıra dışı bir kompozisyon yaratabilirsiniz.

2

Dresuar Üzerine Yaslayın

Salondaki büfeniz veya koridordaki dresuarınız üzerinde albenisi yüksek bir kompozisyon yaratmanın sırrı, duvara yaslanmış tablolarla, ilgileri üzerine çeken tasarımcı imzalı fütürist bir masa aydınlatmasından geçiyor. Uyumlu bir mizansende yerleştirilmiş koleksiyon parçalarına eşlik eden canlı bitkiler ve sanatsal aksesuarlar ise yardımcı elemanlar…

Görsel: Luxe Interiors + Design

Sanat Eserlerini Evde Sergilemenin 5 Yolu

3

Yatak Odasında Sanat Eseri

Sanat Eserlerini Evde Sergilemenin 5 Yolu

Uyku vakti, vücudumuzun yenilendiği en değerli zamanlardan biridir. Yatak odanızda size mutluluk ve huzur veren bir atmosfer yaratmak önemlidir. Mutluğun formülü ise kişisel tatlar barındıran bir dekorasyon anlayışından geçiyor. Uyku fonksiyonuna hizmet eden tasarımlarla dengeli kurgulanmış bir yatak odası aritmetiği yaratabilir, yatak başınızın üzerine bir sanat eseri asarak mekandaki samimiyet hissini pekiştirebilirsiniz.

4

Radikal Bir Görünüm İçin

Büyük boy tuvalleri en “cool” sergileme yollarından biri zemine koyup duvara yaslamaktır. Sanat eserlerinizin görünmesini istiyorsanız evinizi gereksiz ayrıntılarla doldurmamanız gerekli. Mekanınızın minimal ve modernist bir dekorasyon stili varsa kontrast yaratacak klasik yağlı boya tablolar tercih edebilir, eserinizi yasladığınız duvarı çarpıcı renklere boyayarak ilgileri üzerine çekmesini sağlayabilirsiniz.

Görsel: Coco Lapine Design

Sanat Eserlerini Evde Sergilemenin 5 Yolu

5

Yemek Masasının Fonuna Yerleştirin

Sanat Eserlerini Evde Sergilemenin 5 Yolu
Görsel: Eames House Bird

Yemek masası evin kalbidir. Çevresinde evin tüm bireyleri bir araya gelirken kimi zaman eşsiz davetlere kimi zaman da uzun sohbetlere zemin hazırlayan bir tasarım algoritması vardır. Geçirilen vaktin keyifli kılınması yemek masasının fonuna aldığı estetik öğelerle pekiştirilebilir. Karşı duvarı süsleyen bir sanat eseri, masaya yerleştirilmiş çiçekler, kokulu mumlar, fanus içinde masanın bir ucunda sergilediğiniz Eames imzalı House Bird’ünüz veya tasarım objeleriniz yemek masanızı cazibesini yükselten dekoratif objelerden sadece bazıları…

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları