preloader

Dijital Dünyadan Tasarımlar

18.02.2021
Dijital Dünyadan Tasarımlar

Yazı Boyutu:

Dijital dünyada yaratılan ilgi çekici tasarımlara göz atın!

Her şeyin dijitalileştiği günümüz dünyasında tasarımlar da büyük oranda dijital ortama taşındı. Gerçekte ne göreceğimizi veya ne olabileceğini keşfetmenin bir yolu olan renderlar, tasarımda ve mimaride uzun yıllardır oldukça önemli bir yere sahip. Hazırlanan renderların amacı genellikle bir yapının ya da tasarımın olabilecek en iyi halini sunmak olduğu için, bazı durumlarda yapıların gerçek hallerinden bile daha etkileyici sonuçlar sağlayabiliyorlar.

Dijital Dünyadan Tasarımlar

Renderlar çoğu zaman bir projenin en güzel açısını, güneşin en güzel düştüğü saatte gösterir. Kısacası hayal gücü ve yaratıcılıkla harmanlanan görseller sunulan yapının, mekanın ya da tasarımın olabilecek en etkileyici haline odaklanır. Belki bu hayal gücü faktörünün de etkisiyle özellikle son zamanlarda renderlar başlı başına bir tasarım ögesi olarak karşımıza çıkmaya başladı. Hatta artık dijital ortamda hazırlanan görseller çok daha özgün karakterlere sahip. Yakın geçmişte oldukça etkileyici tasarımlara imza atan render sanatçılarının işleri, bizlere hayal ettikleri mekanlardan ve atmosferlerden ortaya çıkan muhteşem görseller sunuyor. Gerçek ve gerçeküstü arasındaki ilişkinin yansıtıldığı mekanlar, sanatçıların eşsiz yaratıcılıklarıyla bambaşka bir anlam kazanıyor. Son dönemde render ve tasarım konusunda oldukça başarılı isimler olarak öne çıkan Paul Milinski, Andres Reisinger ve Murat Yıldırım’ın işlerinden örneklere göz atalım.

Paul Milinski / Render Sanatçısı

Sanatçı ilhamını kaçış mekanları olabilecek ütopyalarla yeni sınırlar keşfetme arzusundan alıyor. İnsanların her zaman benzersiz ve heyecan verici bir şeyler deneyimlemek isteyeceğine inanan sanatçı, bu doğrultuda sınırların zorlanmasının gerekliliğine inanıyor. Gerçekten de yarattığı masalsı görseller adeta gerçeğe meydan okuyan birer kaçış noktaları. Görseller sanatçının The Resort isimli çalışmasına ait.

Andres Reisinger / Yönetmen-Ürün ve İç Mekan Tasarımcısı– Render Sanatçısı

Sanatçının; Patricia Urquiola, Cassina, Studio Proba, Space10 ve Ikea dahil olmak üzere iç mekan ve mobilya tasarımcılarıyla son 12 yılda kurduğu deneysel ve ticari işbirlikleri sayesinde bugünkü disiplinler arası tarzı ve pratiği oluşmuş. Sanatçı geçmiş süreçte Apple, Microsoft, Nike ve Samsung gibi birçok dünyaca ünlü markayla çalışmış. Henüz 29 yaşındaki Arjantinli Andres Reisinger, Forbes 30 under 30 Europe: Arts&Culture listesine seçilmeyi başarmış.

Murat Yıldırım / Render Sanatçısı

1989 İstanbul doğumlu sanatçı Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuş. Bir süre geleneksel resim ile ilgilendikten sonra yeteneklerini ve vizyonunu dijital sanat üretimine aktarmış. Yarattığı sıra dışı görseller, gerçek dünya ile hayal gücünün ilişkisini yansıtıyor. Görseller Nothingness isimli çalışmasına ait. Gerçek üstü hissiyatıyla oldukça etkileyici olan bu mekanlar Cinema 4D programı kullanılarak oluşturulmuş. Sanatçının son dönemde imza attığı ilgi çeken işlerden biri de Da Vinci’nin Mona Lisa’sı ve Edward Munch’ın The Scream’i gibi dünyaca ünlü tablolardan bazılarını tüy hissiyatlı soyut görsellere dönüştürmesi olmuştu.

“Bu içerik DAC | Design Architecture Communication tarafından hazırlanmıştır. Yazının orijinaline ve diğer ilham veren içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.”

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları