Filmler ve Onlara İhtişam Kazandıran Mücevherler

Yazı Boyutu:
İzlediğiniz filmlerden geriye en çarpıcı sahneler kalır. Öyle filmler vardır ki üzerinden seneler geçse dahi bazı anları ile hafızalarınızda ışıldamaya devam eder. İşte o filmleri ve ihtişamlı mücevherlerini bir araya getirdik.
Oceans 8 (2018) – Cartier
Kadınlara kendileri gibi olmaları için cesaret veren geçmişiyle Cartier, Ocean’s 8 filminin tek mücevher tasarımcısı oldu. New York’taki Maison de Cartier’in filmin ana sahnelerinin çekilmesi için iki gün boyunca ziyarete kapatılmasının yanı sıra mücevherevi filmde oyunculardan rol çalmaya aday bir parça için de atölyelerini harekete geçirdi.
1931 yılında Jacques Cartier tarafından Nawanagar Mihracesi için özel olarak tasarlanan 136.5 karatlık mavi-beyaz pırlantalı kolyenin bir replikası Anne Hathaway’in boyun ölçülerine adapte edilecek şekilde yeniden hayata getirildi.
Pretty Woman (1990) – Fred
Richard Gere ve Julia Roberts’ın başrollerini paylaştığı Pretty Woman filminde Gere, operaya gitmeden önce Roberts’a Beverly Hillsli mücevherci Fred imzalı 250.000 dolar değerinde yakut ve elmas dizili bir kolye taktı.
Breakfast at Tiffany’s (1961) – Tiffany & Co.
Bomboş Fifth Avenue üzerinde güneş yükselirken taksiden inen Audrey Hepburn; inciler, büyük küpeler ve küçük bir taçla aksesuarlandırdığı Hubert de Givenchy imzalı küçük siyah elbisesiyle o ışıltılı vitrinin önüne geçer ve kese kağıdından çöreğini ve kahvesini çıkarır, ve devamını biliyorsunuz, Tiffany’de kahvaltı yapar.
Filmde Tiffany’e dair tek çarpıcı detay Tiffany mavisi uyku gözlükleri olsa da mücevherevinin ışıltısının Hepburn ile bize ulaştığını söyleyebiliriz.
{771128}
Gentlemen Prefer Blondes (1953) – Harry Winston
Marilyn Monroe’nin mücevher marşı performansı Diamonds Are A Girl’s Best Friend ile hislere tercüman olurken bir yandan Harry Winston’a da halinden anlaması konusunda gönderme yapar.
Filmde takılan mücevherlerin çoğu -göründükleri gibi- vintage ve gerçek; hakkında bilgi sahibi olunan en gösterişli parça ise armut kesim sarı elmas kolye.
Jackie (2016) – Piaget
Tarihin ve sembolizmin son derece önemli olduğunu düşünen Jackie Kennedy, mücevherlerin de saygınlığı olduğuna inanıyordu. “Mücevherler çığır açar ve bana göre her birinin kendi içinde bir değeri vardır,” diyen Jackie Kennedy, ihtişamlı kıyafetlerinin yanında her zaman ışıldayan mücevherler takardı. Bu detayın öne çıkarılmaya değer olduğunu bilen Jackie filminin yönetmeni Pablo Larrain ve filmin kostüm tasarımcısı Madeline Fontaine, tam da bu yüzden, İsviçreli mücevherevi Piaget ile çalıştı.
Jackie’nin mücevherlerinin aslına sadık kalınsa da Piaget onlara biraz hareket eklemekten kaçınmadı; bir düzineyi aşkın armut kesim ve 10 ustaca kesilmiş elmasın sarktığı küpeye kendi imza gül motifini eklemek veya imza inci kolyeleri elmas bir gülde buluşturup ortalarından küçük inci bir kolye daha sarkıtmak gibi.
Marie Antoinette (2006) – Fred Leighton
Sofia Coppola’nın kadın olmanın yalnızlığına dair çektiği üçüncü filmi Marie Antoinette, masalsı bir modern klasik. Tamamına yakına Versay Sarayı’nda çekilen filmde başrolü oynayan Kirsten Dunst’ın taktığı mücevherler kuşkusuz en iyileriydi. Tüm mücevherler Fred Leighton’un New York’taki vintage mağazasından getirildi.
Kalp kesim nişan yüzüğü, 18. yüzyıl 25 karat elmaslardan işlenmiş ay ve yıldız küpeler, 19. yüzyıl tüylü broş… ve filmin sonuna doğru söze giren elmas küpeler.
The Great Gatsby (2013) – Tiffany & Co.
Orijinal kitabının yazarı F. Scott Fitzgerald’ın düzenli bir Tiffany müşterisi olması ile sadece güzel değil, tarihi de bir göndermesi olan birliktelik, The Great Gatsby filminin kostüm tasarımcısı Catherine Martin’in filmdeki parçaları Tiffany & Co. ile işbirliği ile yaratması teklifinden doğdu.
1920’lerin ihtişamını yansıtan elmas ve inci işlemeleri saç aksesuarlarından papatya broşa tüm parçalar daha sonra eşsiz bir koleksiyon olarak New York’taki Tiffany & Co. vitrininde sergilendi.
Anna Karenina (2012) – Chanel
Dönem filmleri ile yükselişe geçen dönem mücevherleri trendinin öncülerinden biri de Anna Karenina’daki parçaları ile Chanel’dir. Keira Knightly’nin taktığı çarpıcı elmas kolye ve büyüleyici inci kolye, Chanel tarafından filme özel olarak hazırlandı.
Filmin kostüm tasarımcısı Jacqueline Durran’ın açıklamasına göre, tüm bu elmasların ve incilerin değeri 2 milyon dolardı.
Maid in Manhattan (2002) – Harry Winston
Harry Winston’un ‘yıldızların mücevhercisi’ olarak anılmasının bi nedeni var; o yıldızlarla çalışır. Hollywood’la olan samimi ilişkisi 1943’teki Akademi Ödülleri ile başlayan Winston, sayısız versiyonu çekilen bir modern zaman Sindrella hikayesi Maid in Manhattan filminde de ışıldadı.
Harry Winston’un imza parçası Winston Cluster Necklace, 110 elmasın 120 karat platinyum üzerine işlenmesi ile doğan ihtişam, unutulmaz bir andı.