preloader

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

16.03.2020
Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

Yazı Boyutu:

Akademisyen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın dizi, belgesel, podcast ve kitap önerilerine göz atın!

Henüz 5 yaşındayken İstanbul Bakırköy’deki özel Çavuşoğlu Koleji’nde başladığı eğitim hayatına Ankara’da devam eden Deniz Ülke Arıboğan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tamamlayıp İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Yüksek Lisans Eğitimine başlamış. Deniz Ülke Arıboğan, 1987 yılında Prof. Dr. Esat Çam’ın asistanı olarak akademik hayata girmiştir. Albert Einstein tarafından kurulan Dünya Sanat ve Bilimler Akademisi’ne seçilen iki Türk akademisyenden biri olarak bir çok ulusal ve uluslararası makalesi olup akademik kitapları bulunmaktadır. Akademik çalışmalarını hem Üsküdar Üniversitesi hem de Oxford Üniversitesi’nde sürdüren Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın OGGUSTO okurları için seçtiği dizi, belgesel, podcast ve kitap önerilerini inceleyin.

Dizi Önerisi

Homeland

Altı Emmy Ödülü sahibi olan Homeland, son yılların en popüler TV dizilerinden biri. 8 yıldır kayıp olan deniz çavuşu Nicholas Brody’nin teröristlere ait bir evde bulunmasıyla başlayan dizinin hiç değişmeyen esas kahramanı ise bipolar bir CIA ajanı olan Carrie Mathison. Ülkesi tarafından “kahraman” ilan edilen Brody’ye dair farklı fikirleri olan Carrie’ye hayat veren isimse Claire Danes’den başkası değil. Şu anda 8. ve son sezonu Showtime’da yayınlanmakta olan dizi, senaryosundaki ters köşe anların yanı sıra gündemi yakalamayı olay örgüsüyle de çok konuşuluyor.

{772908}

Belgesel Önerileri

II. Dünya Savaşının En Önemli Olayları (Renkli)

Bir Netflix orijinal yapımı olan “2. Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları (Renkli)”, geçtiğimiz sene Netflix’in popüler yapımları arasında yer alan 10 bölümlük bir belgesel. Renklendirilmiş ve çoğu daha önce hiç görülmemiş arşiv görüntülerinden oluşan belgesel, Dünya tarihinde pek çok açıdan eşi benzeri görülmemiş bir önem taşıyan bu savaşa dair yeni bir perspektif sunmayı amaçlıyor. Belgeselin dikkat çektiği olaylar arasında ise, Pearl Harbor’ın bombalanması, Normandiya Çıkarması, Stalingrad Muharebesi ve Dresden Bombardımanı gibi pek çok tarihi olay yer alıyor.

Gezegenimiz (Our Planet)

Efsane belgesel dizilerinden Planet Earth’ün yapım ekibi tarafından hazırlanan “Gezegenimiz”, 8 bölümden oluşan bir doğa belgeseli. 7 kıtada yer alan 50 ülkede dört yıl boyunca devam eden çalışmalar sonucu ortaya çıkan belgesel, içinde bulunduğumuz gezegenin nefes kesen güzelliklerini gözler önüne seriyor. İzleyicilere, Kuzey Kutbu’ndan Güney Amerika’nın balta girmemiş ormanlarına, gizemli okyanuslardann Afrika’nın uçsuz bucaksız çöllerine uzanan benzersiz bir yolculuk fırsatı sunan belgeseli seslendiren isim ise ünlü doğa tarihçisi David Attenborough.

Podcast Önerileri

Farfara Pazarlama

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

FutureBright Group tarafından hazırlanan Farfara Pazarlama, araştırma ve pazarlama dünyasında çok konuşulan konuların ve trendlerin yanı sıra gündeme dair ne varsa, sık rastlamadığımız bir bakış açısıyla değerlendiriyor. Hem ezber bozup farklı bakış açıları kazandıran hem de çok eğlendiren yayınlar yapan kanal, alanında uzman isimleri ağırlıyor. Deniz Ülke Arıboğan ile yeni dünya düzeni içerisinde Türkiye’nin rolü tartışılırken; Eray Biçici ile Blockchain Devrimi, Melis Alphan ile de cinsiyet eşitsizliği masaya yatırılıyor.

Bu podcast’i iTunes, Spotify ve Player FM üzerinden dinleyebilirsiniz.

{772906}

Nasıl Olunur?

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

Gazeteci, yazar ve şimdilerde de Podcast yayıncısı olan Nilay Örnek, mesleklerini en iyi şekilde yapan kişilere soruyor: Nasıl Olunur? Her bölümde farklı alanlarda başarılı olan isimleri konuk alan Nilay Örnek, podcast’i ile dinleyicilerine doğru kişiden doğru bilgiyi alma imkanı sunuyor.

Bu podcast’i iTunes ve Simplecast üzerinden dinleyebilirsiniz.

Gönül Sadası

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

Kemal Sayar ve Prof. Dr. Sadettin Ökten’in hoş sohbetleri her an yanıbaşınızda. Hayata anlam katabilme konularından ruh ve beden sağlığına, insan ilişkilerinden doğru olmaya kadar birçok güzel sahbeti dinleyebileceğiniz podcast dizisini beğeneceğinize eminiz.

Bu podcast’i Spotify, iTunes ve Player FM üzerinden dinleyebilirsiniz.

Kitap Önerileri

Kusursuz Kararlar Vermek ve İkna Sanatı, Uğur Batı

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

Harvard Business Review Türkiye ve Bloomberg Businessweek Türkiye gibi önemli yayınlardan çok güzel eleştiriler alan Kusursuz Kararlar Vermek ve İkna Sanatı, karar verme sürecinin en karanlık anlarına ışık tutuyor. Son derece etkileyici bir üslubun kullanıldığı kitap, okuyucuları kendilerini sorgulamaları için cesaretlendiriyor.

{772905}

Son İnsan, Tolga Yücel

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

Tolga Yücel, Son İnsan’da dijitalleşmeyle gelen hızın köleleri haline gelen “sıradan” insanların yalnızlık ve mutsuzluk hallerini sorguluyor. İnsanların mutluluğun peşinden koşmak için bile fazla yorgun oldukları bugünlerde bizleri bekleyen iki seçeneğin olduğunu dile getiren yazar, “İçine hapsolduğumuz bu düzene alışacak mıyız yoksa çaresizlik hissini bir kenara bırakıp daha huzurlu bir dünya için çalışmaya mı başlayacağız?” diyor. Cevabı ise yine kendi veriyor: Yeni bir denge sağlayıp, uzlaşmayı öğrenerek birlikte büyümenin yeni yollar keşfetmemizin şimdi tam zamanı!

İnsanın Fabrika Ayarları: Beden, Sinan Canan

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

“İnsanın Fabrika Ayarları” isimli üçlemenin ilk kitabı olan “Beden”, insana dair pek çok soruya yer veriyor fakat bu soruların cevaplarını okuyuculara sunmak yerine, her birinin kendi cevaplarını bulmasını sağlayacak bir yol haritası çiziyor. İnsan olmanın gereklerini tam anlamıyla kavrayabilmek için bilimsel gerçeklere farklı bir bakış açısıyla bakılması gerektiğini savunan kitap, “konu “insan” ve bilim de bu kadar açık ve net bir araç iken bu kadar anlaşmazlık nereden geliyor?” diye soruyor.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları