preloader

En İyi YouTube Meditasyon Kanalları

En İyi YouTube Meditasyon Kanalları

Yazı Boyutu:

Yönlendirmeleri seansları ve rahatlatıcı müzikleriyle, evde meditasyon yapmanızı destekleyen en iyi YouTube meditasyon kanallarını keşfedin.

İçinde bulunduğumuz bu dönemi zihinsel ve ruhsal olarak en iyi şekilde atlamanızın yollarından biri her gün meditasyon yapmak… Meditasyon yapmayı denememiş olabilir ya da rutin hayatınıza meditasyonu dahil edememiş olabilirsiniz. Bu dönem herkesin stresini azaltmaya ve yaşadığı kaygıyı kontrol altına almaya ihtiyacı var. Dolayısıyla, evde kaldığınız bu dönem meditasyonu hayatınıza almanın tam zamanı. Meditasyon için yönlendirilmeye ya da rahatlatıcı müziklere ihtiyacınız varsa, takip edebileceğiniz en iyi YouTube meditasyon kanallarını keşfedin.

Meditasyon ile ilgili bulabileceğiniz güncel YouTube kanalları için haberimize tıklayın!

Zeynep Aksoy Reset

İstanbul’un en bilinen yoga stüdyolarından Cihangir Yoga’nın kurucusu Zeynep Aksoy, 2018 yılından beri de, “Zeynep Aksoy Reset” YouTube kanalıyla binlerce insana ücretsiz olarak meditasyon ve Mindfulness’ı tanıtıyor ve pratikler yaptırıyor. Bunun yanı sıra kanalda yin yoga dersleri de bulunuyor.


Nefes Meditasyon

Meditasyon eğitmeni Mediha Abat’ın kanalı Nefes Meditasyon’da; çakra meditasyonu, özşefkat meditasyonu, anksiyeteye yönelik meditasyon gibi farklı içerikler bulabilirsiniz. 21 günlük yaptığı serilerle, meditasyonu alışkanlık haline getirmeniz mümkün.

Soothing Relaxation

Çeşitli meditasyon müzikleri arıyorsanız, bakacağınız ilk adres Soothing Relaxation. Kısa veya uzun listeler bulabileceğiniz hesapta; piyano, enstrümantal müzikler ve doğa sesleri bulabilirsiniz. Yalnızca meditasyon sırasında değil, çalışırken veya rahatça uykuya dalmak için de bu kanaldan müzikler dinleyebilirsiniz.


Meditative Mind

Enerji ve aura temizliği, çakra dengeleme gibi uygulamalar için paylaştığı müzikler ile ön plana çıkan Meditative Mind kanalını yoga yaparken de dinleyebilirsiniz. Paylaşılan Mantra ve Tibet ezgileri, pratiğiniz sırasında zihninizin sakinleşmesine yardımcı olacak.


Jason Stephenson

Meditasyon koçu Jason Stephenson’a ait olan kanalda, stres ve rahat uyku için paylaşılan müziklerinin yanı sıra yönlendirmeli meditasyonlar da bulabilirsiniz. Yarım saatlik meditasyondan 3 saat süren uyku seanslarına kadar birçok video mevcut.


Nu Meditation Music

Nu Meditation Music kanalının en güzel özelliklerinden biri flüt ile yapılan müziklerin yer alması. Bilimsel açıklamalara göre flütü dinlemeye başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra, zihin tamamen sakinleşiyor. Ayrıca flüt, konsantrasyon arttırma ve zekayı geliştirmede de büyük rol oynuyor.


Powerthoughts Meditation Club

Powerthoughts Meditation Club; korku, kaygı ve stresin yanı sıra güven, minnet, mutluluk gibi pek çok duygunun üzerine çalışıyor. “Sen değerlisin, ışığını parlat çünkü tüm dünyanın buna ihtiyacı var” mottosuyla, herkesi motive ediyor.


BONUS:

Meditasyon Uygulaması

YouTube kanallarının yanı sıra bizim çok sevdiğiniz bir Türkçe uygulama var; Meditopia: Meditasyon. Yoga Eğitmeni Deniz Bağan’ın yönlendirmeli meditasyonlarının bulunduğu uygulamada, farklı konularda seriler bulunuyor. Ayrıca her gün yine farklı bir konuda meditasyon seansı da paylaşılıyor.

Uygulamayı App Store’dan ya da Google Play’den indirebilirsiniz.

Meditasyon Sitesi

En İyi YouTube Meditasyon Kanalları

Sezgisal Şifa eğitimi almış, yazar Luna Göknar’ın sitesini mutlaka takip edin. Sitede atölyelerden meditasyon uygulamalarına pek çok etkinlik bulabilirsiniz. Özellikle Luna Göknar’ın iyileştirme enerjisini öğrettiği workshoplara katılmanızı öneririz.

Evde Meditasyon Alanı Oluşturun

En İyi YouTube Meditasyon Kanalları

Evde meditasyon yapıyorsanız ve evde yalnız değilseniz, mutlaka rahatsız edilmeyeceğiniz bir alana gidin. Hatta o alanı kendinize meditasyon köşesi olarak dizayn edin. Bu köşede; meditasyon minderi, yeşil bitkiler, sakinleştici kokuya sahip palo santo tütsüsü ya da aromaterapi yağları döktüğünüz bir buhurdanlık bulunabilir. Kendiniz için bir hediye niteliğinde olan meditasyonu, yarattığınız bu köşede yapmak size çok iyi gelecek.

Cemre Bosnalı Zeydanlı
Cemre Bosnalı Zeydanlı Tüm Yazıları