preloader

2019 Domuz Yılına Göre Dekorasyon Çözümleri

16.02.2019
2019 Domuz Yılına Göre Dekorasyon Çözümleri

Yazı Boyutu:

Domuz yılında sağlıklı ve huzurlu bir yaşam alanı yaratmanın dekorasyon haritasını Feng Shui Dünyası’nın kurucuları Ferda Ünsal ve Işıl G. Alfar’dan dinliyoruz.

Uzakdoğu felsefesine göre, her yılın kendine has bir kişiliği vardır. Bu kişilik özellikleri, yılın getirdiği enerjilerin element yapısına göre yorumlanır. Ateş, toprak, metal, su ve ağaç elementlerinin hepsi 2019’un kişilik haritasında var. Ancak, bu elementlerin yoğunluğu ve diğer elementlerle olan etkileşimi olayların akışını belirler. Bu yıl, pasif enerjideki toprak domuzu, domuz burcunun doğuştan aldığı yine pasif enerjideki su elementiyle buluşuyor.” diyor Işıl G. Alfar. Peki bu sene evlerimizde hangi renk ve malzemelere ağırlık vermeliyiz, hangi yönlere dikkat etmeli, daha dengeli ve ahenkli bir yaşam alanı yaratmak için evlerimizde hangi çözümleri uygulamalıyız? Gelin işin uzmanlarından Domuz yılının dekorasyon sırlarını birlikte öğrenelim.

Odaların merkezine dikkat edin

2019 Domuz Yılına Göre Dekorasyon Çözümleri

Zoco Home

“2019’da binaların, evlerin, odaların, iş yerlerinin merkez alanları çok önemli çünkü maddi ve manevi her şey merkezde toplanıyor. Hayatımıza yeni bir yön vermek amacıyla yola çıkıyoruz. Artık kararlarımızı gerçekleştirme zamanı! Bizde hayal kırıklığı yaratan düşünceler, ilişkiler, eşyalar ve işlerle vedalaşmanın vakti geldi.”

Ferda Ünsal

Toprak tonlarına ağırlık verin

2019 Domuz Yılına Göre Dekorasyon Çözümleri

VTWonen

Kendimizi daha güçlü ve güvende hissetmemiz için toprak elementine yönelmemiz olumlu. Toprak, hayal kurup harekete geçme ve ayaklarımızı yere sağlam basma hissi verir. Bordo, vizon, hardal, krem, bej, terakota gibi toprak tonları; kristal ve porselen aksesuarlar ihtiyacımız olan bu enerjiyi sağlayacaktır.”

Ferda Ünsal

{771665}

Ateş renkleriyle metalleri dengeleyin

2019 Domuz Yılına Göre Dekorasyon Çözümleri

VTWonen

“Hayatın anlamını ve kaynaklarımızı keşfetmek için, metal ve ateş elementlerini birlikte kullanmalıyız. Örneğin, metal aksamlı bir şömine veya metal aydınlatmalar, metal şamdanlar… Ateş elementinin renkleri kırmızı, turuncu, sarı, fuşya… Ve metal elementinin renkleri, gümüş, altın, antrasit, bakır, gri ve beyaz ön plana çıkıyor.”

Işıl G. Alfar

Güneybatıda metal elementini beyaz ve grilerle kullanın

2019 Domuz Yılına Göre Dekorasyon Çözümleri

Jonathan Adler

“2019’da, maddi manevi kayıplara, ilişkilerde problemlere ve özellikle kadınlara yönelik şiddet olaylarının artmasına neden olacak enerji güneybatıda. Metal elementini temsil eden objeleri, beyaz ve gri renkleri bu yönde kullanarak olumsuzluktan korunabiliriz.”

Işıl G. Alfar

{771765}

Merkezde toplanma alanları yaratın

2019 Domuz Yılına Göre Dekorasyon Çözümleri

Carpetright

“Refah şansı mekânların merkezinden etki edecek. Merkezde kalmak, merkezi korumak, merkezde toplanmak önemli diyebiliriz. Merkez, toprak enerjisini, olumlu duygu olarak bağışlamayı, birleştirmeyi, güveni ve uyumu; olumsuz duygu olarak da endişenin yükselmesini işaret ediyor.”

Ferda Ünsal

Metalleri toprak elementiyle bir araya getirin

2019 Domuz Yılına Göre Dekorasyon Çözümleri

Zoco Home

“Bize destek ve statü sağlayacak kaynakları harekete geçirmek için, ferforje, bronz, altın ve gümüş varak vb. metalik materyalleri toprak elementiyle birlikte kullanmalıyız. Yaşadığınız mekânın batı bölümünde, metalle uygulama yapmak gerekiyor. Mekânların güney bölümünde, ateşi arttırarak, ilişkilerden kaynaklanan stresi ve çatışma enerjisini kontrol edebiliriz.”

Işıl G. Alfar

{771743}

Renklerle zenginlik şansını artırın

2019 Domuz Yılına Göre Dekorasyon ÇözümleriVTWonen

“Oturma, yeme için toplandığımız alanlarda, taş materyaller, kristal avizeler, toprak tonlarında halılar ve kareli desenler olumlu. Kırmızı, turuncu, parlak sarı gibi sıcak ve canlı renkler, zenginlik şansını hayatımıza çekecektir. Akılcı yaklaşımlar, yatırımlar ve olumlu ilişkiler için şans bize doğanın renginden gelecektir. Yeşil tonlar, çiçekli desenler, ahşap yüzeyler ve çizgili desenler bu enerjiyi sağlar.”

Ferda Ünsal

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları