preloader

2024 Gelinlik Modelleri 

02.02.2024
2024 Gelinlik Modelleri 

Yazı Boyutu:

Sezonun en güzel ve ilham verici tasarımlarıyla tanışmak için trendlerin izinde 2024 gelinlik modellerini keşfedin!

Gelinlik bulma aşaması eğlenceli olduğu kadar nasıl bir model tercih edilmeli sorusu gelin adaylarını kararsızlaştırabiliyor. Bu nedenle kreasyonlara göz atmak hayallerdeki gelinlik modelinin ana hatlarına ilham kaynağı olabilir. 2024 senesindeki en dikkat çeken detaylar üç boyutlu çiçek motifleri, fiyonklar, tüyler ve inciler; modeller ise zamansız 90’lar kesimleri, korseli gelinlikler ve çıkarılabilir bölümlerin bulunduğu iki parçalı gelinlik modelleri.

Fiyonklu Gelinlik Modelleri

Sonbahar 2024 sezonunda birçok gelinliğin yapısının ayrılmaz bir parçası haline gelen fiyonkları hemen hemen her markada farklı tasarımlarda görmek mümkün. Lüks kristal süslemelerden sırtı kaplayan kumaş fiyonklardan, kollarda bombe oluşturan fiyonklara kadar her kumaş ve modelde 2024 gelinleri için oldukça popüler bir seçenek haline geleceği kesin.

İncili Gelinlik Modelleri

İnciler, bu sezonda da asaletini yansıtmaya devam ediyor; 2024 ilkbahar ve sonbahar koleksiyonlarında, elbiseler ve aksesuarlar üzerinde zarif detaylarla süslenerek parlaklığı ve güzelliğiyle ön plana çıkıyor. Bu sezoincilerin klasik ve zamansız cazibesi, modern ve çağdaş bir yorumla birleşerek benzersiz ve şık bir görünüm ortaya çıkıyor.

Tüy Aplikeli Gelinlik Modelleri

Gelinliğin her yerinde, sadece pelerininde, veya yalnızca etek kısmına yayılmış bir biçimde gördüğümüz havadar tüyler gelinliklere ruhani bir hava katarken ekstra bir zenginlik ve hacim katan tüy detaylarıyla süslüyorlar. Tüyler, gelinliklere romantik bir hava katarken, modellere aynı zamanda dinamik ve çağdaş bir dokunuş getiriyor.

Çiçek Aplikeli Gelinlik Modelleri

Çiçek aplikeleri gelinlik modellerinde her zaman elbette olmazsa olmazlar arasına girmiş olsa da, her sezon farklı bir biçimde karşımıza çıkıyor. 2024 sezonunda ise çiçek motifleri üç boyutlu oluşlarıyla göze çarpıyor. Sonsuz olasılıklarla karşımıza çıkan çiçek aplikeleri, dokusal farklılıkları ve büyüklükleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Zamansız Gelinlik Modelleri

Minimalist ve kaliteli kumaşların hakim olduğu zamansız silüetler kusursuz bir görünüm yakalamakta oldukça başarılı ve podyumları fethetmeye devam ediyor. İnce askılar, zarif yakalar, kare ve halter yakalar, saten gibi lüks kumaşlar ve slip kesim elbiselere Viktor & Rolf, Reem Acra, Halfpenny London gibi markalarda bolca rastlıyoruz.

İki Parçalı Gelinlik Modelleri

Çoğu gelin, düğün gününde birden fazla elbiseye sahip olmak isteyebilir, veya düğün sonrası vereceği bir parti için daha mini bir elbise tercih etmek isteyebilir. İşte tam da bu nedenle tasarımcılar bolero, pelerin gibi gelinlikle bütünleşen aksesuarlarla veya çıkarılabilir uzun eteklerden faydalanarak tek bir gelinlikte gelin adaylarına iki veya üç farklı görünüme sahip olmalarını sağlıyor.

Düşük Belli Gelinlik Modelleri

Gelinlik trendlerinin arasında düşük beller ve bele oturan siluetler de ön planda. Düşük belli gelinlikler, doğal belinizden daha aşağıda oturduğu için daha uzun bir gövde algısı verir ve klasik kesim gelinliklere güzel bir alternatif sunuyor. Bazı tasarımcılar eteklerin üzerinde dramatik korselerle bu silueti vurgularken, diğerleri ise hacimli eteklerle birleştirerek farklı bir yaklaşım sergiliyorlar.

Renkli Gelinlik Modelleri

Kendini beyaz rengiyle kısıtlanmak istemeyen gelinler olağanüstü renk paletlerinin kullanıldığı seçenekler 2024 gelinlik trendleri arasında! Yumuşak mavi, pembe ve lilaların hakim olduğu podyumlarda çiçek motifleri de yaygın olarak kullanılıyor; Honor, Ines di Santo ve Amsale gibi birçok usta tasarımcının koleksiyonlarında yer alırken gotik ve dramatik bir görünüm elde etmek isteyen gelinler için ise Nadia Manjarrez ve Galia Lahav iş başında.

Bonus: 2024 Bridal Koleksiyonlarında Öne Çıkanlar

Elie Saab

Zuhair Murad

Georges Hobeika

Monique Lhuillier

Kapak fotoğrafı: Ines di Santo

Sıla Naz Pala
Sıla Naz Pala Tüm Yazıları