preloader

Marmaris Seyahat Rehberi

10.04.2024
Marmaris Seyahat Rehberi

Yazı Boyutu:

Birbirinden güzel koylarıyla, yılın her dönemi yemyeşil kalan ormanlarıyla ve büyüleyici atmosferiyle Marmaris’te tatil yapmak bir başka!

Tatilcilerin en gözde destinasyonlarından biri olan Marmaris, mis gibi havası, tertemiz denizi, ulaşım imkanları ve Ege insanlarının güler yüzlülüğüyle çok seviliyor. Hem araba yolculuğu hem de tekneyle gidilen koyları, çevre köyleri, yazın tadını çıkartabileceğiniz restoranları ve her tatil zevkine özel tasarımlara sahip otelleriyle herkesin mutlu olacağı bir yer Marmaris.

Marmaris‘e Nasıl Gidilir?

Marmaris Seyahat Rehberi

Muğla’ya bağlı olan Marmaris, Akdeniz ve Ege Denizi’ni birbirine bağlayan bir kıyı şeridinde yer alıyor. Batı tarafından Datça, doğu tarafından ise Balan Dağı ile çevrelenmiş olan belde, Akdeniz’in en büyük yarımadası. Bu özelliğiyle ile aynı zamanda dünyanın en uzun doğal limanına sahip. Marmaris’e ister karayolu, ister hava yolu ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Karayolu ile Marmaris’e Ulaşım

Marmaris’e ulaşmak için eğer İstanbul, Balıkesir gibi kuzey yönlerinden geliyorsanız Aydın otobanını takip ederek Muğla merkeze gitmeniz gerekiyor. Merkezden ise Akyaka yönünü takip ederek 1 saat süren bir yolculukla Marmaris’e varabilirsiniz. Ankara ve İç Anadolu bölgelerinden gelenler ise Denizli otobanı üzerinden yine Muğla’ya; oradan da Marmaris’e ulaşabilirler. Antalya ve Kaş gibi Akdeniz bölgelerinden gelenler ise Gökova yönünde devam ederek Marmaris’e gidebilirler. Aracınızla Marmaris’e ulaşmak istiyorsanız buradan yol tarifi alabilirsiniz.

Havayolu ile Marmaris’e Ulaşım

Marmaris’e hava yolu ile ulaşmak isterseniz öncelikle Dalaman Havaalanı’na gelmeniz gerekiyor. Artık sadece yurt içinden değil; İngiltere, Almanya gibi, yurt dışından da doğrudan hava alanına uçuş yapan seferler mevcut. Dalaman Havaalanına indikten sonra sık sık sefer yapan servisleri ya da otobüsleri kullanabilirsiniz. Dalaman-Marmaris arası uzaklık ise yaklaşık 80 km; yani 1,5 saatlik bir yolculukla Marmaris’e ulaşıyorsunuz. Marmaris merkezden ise beldenin her yerine düzenli olarak sefer yapan dolmuşlarla gideceğiniz yöne rahatlıkla varabilirsiniz.

{36884}

Marmaris’e Ne Zaman Gidilir?

Marmaris Seyahat Rehberi

Marmaris, Bodrum’dan sonra Muğla’nın nüfus yoğunluğu en fazla olan bölgesi. Bu nedenle yılın her dönemi yoğun olsa da yaz sezonu boyunca oldukça hareketli ve kalabalık oluyor. Mayıs – eylül ayları arasında devam eden konser etkinlikleri, yelken yarışları ve renkli gece hayatı, Marmaris’te tatil yanında eğlenceyi arayanlar için de cezbedici özelliklerinden. Marmaris’in bol güneş alması ve deniz suyu sıcaklığının yıl boyunca yüksek olması nedeniyle, Aralık – şubat ayları dışında denize girebilirsiniz. Kış aylarında Marmaris, Türkiye’nin Karadeniz’den sonra en fazla yağış alan bölgesi. Ancak birkaç gün süren kapalı hava ve yağışların ardından açan güneş, kış aylarında olduğunuzu unutturacak kadar etkili oluyor.

Marmaris’in En Beğenilen Otelleri

Marmaris Seyahat Rehberi

Marmaris’te, küçük pansiyonlar ve taş evlerden yapılmış sevimli butik oteller kadar, beş yıldızlı ve ultra her şey dahil seçenekli lüks otel işletmeleri de bulunuyor. Marmaris’te tatil seçeneğinizi, ne tarz bir tatil ihtiyacınız olduğuna göre belirleyebilirsiniz. Çocuklu aileler daha çok kendi tesisleri bulunan büyük otelleri tercih ederken; daha sakin ve gezme odaklı tatil yapmak isteyenler, genellikle merkez çevresindeki butik otelleri tercih ediyor.

Marmaris Seyahat Rehberi
Golden Key Bördübet
Doğayla bütün, sakin ve huzurlu bir tatil için ilk bakacağınız konaklama alternatiflerinden biri Golden Key Bördübet olmalı. Gökova Körfezi’ndeki Bördübet Koyu’ndaki otel yemyeşil doğa içerisinde ve mimarisinde de doğayla iç içe. Otel içerisinde dolaşırken karşınıza tavus kuşları çıkabiliyor ve içerisindeki nehirde yüzen kuğular büyülüyor. Otelde mutfağındaki ürünlerin birçoğu kendi bahçelerinden ya da yerel üreticiden temin ediliyor.
Marmaris Seyahat Rehberi
TUI BLUE Grand Azur Hotel
TUI BLUE Grand Azur Hotel, şehir merkezinde olmasına rağmen oldukça izole bir ortam sunuyor. ‘Her Şey Dahil’ konseptiyle otelden ayrılmanıza gerek kalmadan tatil konforunu yaşayabilirsiniz. Eğlence ve Marmaris gece hayatına bakmak isterseniz de birkaç dakikalık yürüyüşle barlar sokağına gidiliyor. Açık/kapalı yüzme havuzları dışında kendine ait bir sahili de olan otelden günbatımlarını izlemek bir harika.
Marmaris Seyahat Rehberi
D-Maris Bay Hotel
Marmaris’i Datça’ya bağlayan çam ormanlarının eteğindeki D-Maris Bay Hotel’ de, kusursuz bir tatil deneyimine hazır olun. Ferah ve manzaralı odaları, mavi bayraklı geniş plajı, spa/spor olanakları, 2 adet havuzu, tenis kortu, tesis içindeki restoran, bar ve alışveriş hizmetleri ile her türlü ihtiyacınıza cevap verecek bir tesis. Kaplumbağaların ve rengârenk balıkların da yuvası olan tertemiz sularında yüzmeye doyamayacaksınız.
Marmaris Seyahat Rehberi
Pilos Deluxe Hotel
Marmaris merkeze 20 km uzaklıktaki Pilos Deluxe Hotel, doğayla iç içe bir tatil imkanı sunan ve ince tasarımları olan bir tesis. Turunç Koyu’nun turkuaz denizine karşı çam ve dağ kekiği kokuları içinde özel bir atmosferi var. Kendine özel plajı ve rahatlığıyla bilenen şezlongları, unutulmaz tatil anılarınıza girebilir. Ayrıca konsiyerj hizmetlerinden havaalanı transferine kadar, kişiye özel sunulan birçok imkandan yararlanabilirsiniz.
Marmaris Seyahat Rehberi
Loryma Luxury Boutique Hotel
Gözlerden uzak kafa dinlemek ya da romantik bir tatil geçirmek istiyorsanız bu otel tam size göre. Bozburun’daki otelin karayla ulaşımı sadece teknelerle 10 dakika bir sürede sağlanıyor. Bunun için otel yetkilileriyle önceden planlama yapabilirsiniz. Oldukça zarif dekore edilmiş odaların tamamında geniş bir teras bulunuyor. Konforla lüksün masmavi sularda buluştuğu manzarasına uyanmak harika bir deneyim.
Marmaris Seyahat Rehberi
Les Terrases de Selimiye
Marmaris’in sakin atmosferiyle en gözde yerlerinden Selimiye’de yer alan Les Terrases de Selimiye, huzuru sonuna kadar hissedeceğiniz bir tesis. ‘Selimiye’deki eviniz olma’ anlayışıyla hizmet verilirken, otel çalışanları oldukça güler yüzlü ve samimi bir ortam sunuyor. Sadeliğin ve lüksün harmanlandığı otelde yalnızca 12 adet oda var. Her odada bulunan balkonlardan muhteşem Selimiye Koyu’nun manzarasını izleyebilirsiniz. Ayrıca Bozburun, Turgut Şelalesi, Cennet Koyu, Sığ Liman gibi Marmaris’te tatil sırasında görülecek yerlerine araçla kısa sürelerde ulaşabilirsiniz.
Marmaris Seyahat Rehberi
Joya Del Mar Hotel
Arkasında Marmaris Milli Parkı’nın sığla ağaçları, etrafında ise çam ve zeytin ağaçları bulunan Joya Del Mar Hotel, yemyeşil atmosferiyle sizi karşılıyor. Kendine ait plajı da olan tesisin, ayrıca kendine ait bir de marinası var. Teknesi olanlar, hem malzeme temin etmek hem de lezzetli ürünler çıkartan restoranında vakit geçirmek için otele uğrayabilirler. Tesis, merkeze olan yakınlığından ötürü (4 km) çevredeki lüks işletmelerin içinde de ön plana çıkıyor. Suit ya da queen/king suit odalarını değerlendirebilirsiniz.

{37959}

Marmaris’in En Beğenilen Restoranları

Marmaris mutfağı denince, elbette aklımıza deniz ürünleri ve Ege mezeleri geliyor. Ancak her sezon daha da gelişen beldede, keşfedilecek mekânların ve tatların sayısı da artıyor.

Hollandalı Ahmet’in Yeri

Marmaris Seyahat Rehberi

Kumlubük sahilinin en ünlü restoranlarının başında Hollandalı Ahmet’in Yeri geliyor. 1981 yılından bu yana hizmet veren restoranın ağırladığı misafirleri arasında kraliyet mensupları, beyaz perde sanatçıları ve dünyaca tanınan ünlü isimler yer alıyor. Dünya mutfağından çeşitli lezzetler içeren menüsünde özellikle sushi ve sashimi’ler ön plana çıkıyor. Mekanın denize bakan geniş bahçesi ise ılık yaz gecelerinde nezih bir ambiyansa bürünüyor.

Osmaniye, Marmaris/ Muğla, 05422613815

Ahtopotçu Mehmet Usta

Marmaris’te tatile gelmişken sahilde yer alan iskelesinde, deniz üzerinde yemek deneyimi yaşayabileceğiniz Ahtapotçu Mehmet Usta’ya uğramadan dönmemelisiniz. Deniz mahsullerinden oluşan lezzetleri arasında, isminden de anlaşılacağı gibi en ünlü olanı ahtapot. Sirke ve şarapla güveçte pişmiş ahtapot, kaşarlı, soğanlı, biberli ve domatesli ahtapot güveç ve ahtapot ızgara gibi sayısız seçeneği bulunan ahtapot yemeklerinden en sevileni ise “Lokum” adını verdikleri küp şeklinde kesilip kızartılarak servis edilen çeşidi.

Söğüt Köyü, Marmaris/Muğla, 05365499930

Marmaris Seyahat Rehberi

Mehmet’in Yeri Restoran

Marmaris Seyahat Rehberi

Çiftlik Koyu‘nda bulunan ve önü deniz arkası alabildiğine ormanlık olan Mehmet’in Yeri’nde, etkileyici doğa manzaraları eşliğinde hazırlanan yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Mütevazi bir aile işletmesi olan restoranda, günlük taze mezeler ve bazlama gibi yerel lezzetler bulunuyor. Ayrıca bir şeyler yeme içmeniz şartıyla, restoranın plajda bulunan şezlonglarından ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

Bayır Mah, Çiftlik Koyu, Marmaris/Muğla, 02524857020

Denizkızı Restoran

Marmaris Seyahat Rehberi

Denizkızı Restoran, denize sıfır konumu, taze yemekleri, sıcak atmosferi ve Simi Adası manzaralı konumuyla misafirlerine keyifli anlar yaşatıyor. İskele bölümünden veya ferah terasından gün batımının da izlenebildiği restoranın; ahtapot ızgara, kalamar, karides, balık çeşitleri ve zeytinyağlıları dahil ettiği geniş menüsü her türden damak tadına hitap ediyor.

Söğüt Köyü, Cumhuriyet Sk, Marmaris/Muğla, 05426015277

{27365}

Marmaris’te Görülecek Yerler

Sedir (Kleopatra) Adası

Marmaris Seyahat Rehberi

Sedir Adası, deniz ve kumsalın tadını çıkarmanın yanı sıra, turistik gezi ve piknik gibi aktiviteler için de muazzam bir bölge. Marmaris’te tatil sezonu boyunca turistlerin favori destinasyonlarından olan ada, ismini denizinde Kleopatra’nın yüzdüğünü anlatan bir efsaneden alıyor. Ayrıca plajının meşhur altın kumlarının antik çağlarda Kuzey Afrika’dan getirildiği söyleniyor. Çamlık İskelesi’nden yapılan tekne seferleriyle ulaşımın sağlandığı adanın gezilecek tarihi yerleri arasında Kedrai Antik Kenti’ne ait şehir duvarları, plaj ve antik tiyatro kalıntıları bulunuyor.

Sedir Adası, Marmaris/Muğla

Günnücek (Marmaris) Milli Parkı

1996 yılında Milli Park ilan edilen Marmaris Milli Parkı, merkeze sadece 2 km uzaklıkta olan harika bir ormanlık alan. İsmini ise bölgeye özgü bir ağaç olan Sığla (Günnücek) ağaçlarından almış. 300 dönümlük bir bölgeye yayılan parkta; yürüyüş alanları, gölet, anıt ağaçlar, kamp ve piknik alanları ile keyifli bir sahil bulunuyor. 50’den fazla kuş türü, geyikler ve sincaplar gibi doğal hayattan birçok hayvanın da yuvası olan parkı, Marmaris’te tatil süreniz boyunca mutlaka görmelisiniz.

Armutalan Mahallesi, Atatürk Cd., Marmaris/Muğla

Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Marmaris Seyahat Rehberi

Marmaris’in en güzel manzarası nerededir, diye merak ediyorsanız sizi Marmaris Kalesi’ne davet ediyoruz. Tarihi M.Ö. 1044 yıllarına dayanan ve 1990’da restore edilerek açılan kalede, hem tarihi bir yolculuk yapıp hem de muhteşem Marmaris manzarasının keyfini sürebilirsiniz. Kale içinde ayrıca Arkeoloji Müzesi ve Etnografya Galerisi bulunuyor. Arkeoloji Müzesi’nde, Roma ve Bizans dönemlerinden kalan eşyalar sergileniyor. Etnografya bölümünde ise Osmanlı dönemine ait süs eşyaları, silahlar, kilimler, dokuma işleri, bakır ev aletleri ve çeşitli mobilyalar yer alıyor.

Tepe, 30. Sk No:54, Marmaris/Muğla 0252 412 14 59

Marmaris Amfi Tiyatro

Bahar ve yaz aylarında birçok konserlere ve sahne gösterilerine ev sahipliği yapan Marmaris Amfi Tiyatro’nun, Marmaris’i kuşbakışı izleyebileceğiniz muhteşem bir manzarası var. 6.000 kişilik kapasitesi olan yapıda, Romalılar zamanında gladyatör dövüşleri ve vahşi hayvan oyunları yapıldığı düşünülüyor. Merkeze çok yakın bir konumda olduğu için, isterseniz yürüyerek isterseniz de sık sık geçen dolmuşlara binerek bulunduğu alana ulaşabilirsiniz.

Hatipirimi, 148. Sk. Marmaris/Muğla 0252 275 08 06

Marmaris Seyahat Rehberi

Turgut Şelalesi

Bitmeyen enerjisi ve yaz sezonunu boyunca artan kalabalığıyla canlılığını hiç yitirmeyen Marmaris’in yoğun hayatına ara vermek isterseniz, bir gününüzü Turgut Köyü’nde bulunan Turgut Şelalesi’ne ayırabilirsiniz. Eşsiz bir doğa harikası olan Turgut Şelalesi, beş ayrı şelalenin birleşiminden oluşuyor. Huzurlu bir atmosfere sahip bölgeyi keşfetmek içinse trekking ve cip safari etkinlikleri cazip birer seçenek.

Orhaniye, Marmaris/Muğla

Bayır Köyü

Marmaris Seyahat Rehberi

Marmaris merkeze 25 km uzaklıkta bulunan Bayır Köyü, bölgenin güneybatısında yer alan şirin bir tatil bölgesi. Günübirlik geziler veya uzun soluklu konaklamalar için tercih edebileceğiniz bu küçük köyde, kent surları ve tarihi yapılar ile mezar taşlarına ait kalıntılar görmeniz de mümkün. Toplu taşımayla ulaşım imkanı bulunmadığından özel aracınız veya Marmaris’ten kalkan cip safari turlarıyla favori gezi bölgelerinden olan Bayır Köyü’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bayır, Marmaris/Muğla

{14178}

Marmaris’in En Güzel Koyları

Dünyanın en uzun sahil limanına sahip olan Marmaris, girintili çıkıntılı coğrafi yapısıyla da tam bir koy cenneti. Marmaris tatilinizde ister araçla, ister sadece deniz yoluyla ulaşabileceğiniz onlarca koy arasında kararsız kalabilirsiniz. Her koyda sizi bekleyen doğal güzellikler ise Marmaris’in neden en gözde tatil yerlerinden biri olduğunu tekrar hatırlatacak.

Marmaris Seyahat Rehberi

Amos Koyu

Kumlubük yolundaki Amos Antik Kenti’nin 1 km uzağında bulunan Amos Koyu’na yürüyerek kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Ancak bunun için Antik Kent’in bulunduğu tepeden biraz zahmetli bir yürüyüş yapmanız gerekiyor. Çevredeki sahillerden tekne kiralayarak deniz yoluyla da gidebilirsiniz. Herkesin pek bilmediği ve kalabalık olmayan koyda, cam gibi berrak bir su sizleri bekliyor olacak. Koyda bulunan tek bir işletme Dilerseniz şezlong kiralayabilir, dilerseniz kendi havlunuza uzanarak sakinliğin keyfini sürebilirsiniz.

Çiftlik Koyu

Bölgeyi bilenler arasında Çiftlik Koyu, denizinin güzelliğiyle en çok tercih edilen favori yerlerin başında gelir. Parlak turkuaz rengindeki suyun etkisinden uzun süre kurtulamayabilirsiniz. Araçla Bayır Köyü üzerinden giderek 30 dakikada koya ulaşmanız mümkün. Ancak yolun epey virajlı ve engebeli olduğunu da hatırlatalım. Halk plajı da bulunan koyda ayrıca birçok pansiyon ve restoran var. Sahilin hemen karşısında bulunan adacık etrafında yüzmek, size akvaryumda yüzüyormuşsunuz hissini verebilir.

Kumlubük Koyu

Amos Antik Kenti’nin bir diğer yanında bulunan Kumlubük Koyu, geniş bir plaja da sahip. Girişin ücretsiz olduğu plaja, arabayla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Marmaris’te tatil yapmayı tercih edenler için rahat bir otopark alanı da bulunuyor. Koy boyunca çok fazla tesis olmadığı için yoğunluk da fazla olmuyor. Çakıllı bir denizi ve plajı; dillere destan bir manzarası var. Sakin suyuyla Kumlubük Koyu, ayrıca şnorkelle dalış yapmak için de en çok tercih edilen koylardan biri.

Turunç Koyu

Turunç Koyu, Marmaris’in en bilinen tatil noktalarından biri. Merkeze uzaklığı 21 km olan bölgeye, aracınızla ya da otogardaki dolmuşları kullanarak yarım saatte ulaşabilirsiniz. Tertemiz denizi ve uzun plajıyla tüm günü geçirmek isteyeceğiniz koya girmek ücretsiz. Plajının bir kısmı çakıllıyken bir kısmı kumla kapla. Zevkinize göre dilediğiniz tarafta durabilirsiniz. Sahil boyunca tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde marketler, restoranlar ve işletmeler de bulunuyor.

Gebekse Koyu

Gebe Kilise olarak da bilinen Gebekse Koyu, Osmaniye’ye bağlı İnceburun Yarımadası’nın içinde kalmış gizli bir cennet. İçinde Bizans döneminden kalma biraz harabe durumdaki bir kilise ve antik kalıntılar yer alıyor. Rivayete göre zamanında hamile kadınlar bu kiliseyi ziyaret ettiği için Gebe Kilisesi ismi, zamanla Gebekse’ye dönüşmüş. Koya karadan ulaşım yok, ancak tekne kiralayarak ulaşabilirsiniz. İçerde kaldığı için hiç rüzgar almayan koyda, deniz adeta havuz görünümünde oluyor.

Cennet Koyu

İsminin hakkını sonuna kadar veren Cennet Koyu’na, Selimiye’de bulunan Sığ Liman Plajı’ndan 10 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Araçla gidiyorsanız plaja gelmeden araçlar için ayrılan alana arabanızı bırakabilirsiniz. Marmaris otogarından ise Selimiye yönüne giden dolmuşlar 45 dakikada bölgeye varıyor. Masmavi denizinin yanında, sakinliği ve sessizliğiyle huzur dolu bir yer. Kıyılarında deniz kestanesi bol olduğu için yanınıza deniz ayakkabısı almayı unutmayın.

{25765}

Marmaris’in En Güzel Plajları

Marmaris’in koylarıyla birlikte plajları da bir ayrı güzel. Otellerin ya da işletmelerin kendine ait plaj bölgeleri dışında, halk plajları da çok sayıda olan beldenin her yerinden denize girmek ayrı bir zevk.

İncekum Plajı

Marmaris’in en özel yerlerinden biri olan İncekum Plajı’nda gözlerinize inanamayacağınız denli berrak bir deniz var. Merkeze 25 km uzaklıkta olan plaja sadece aracınızla ulaşabilirsiniz. Girişte bir ücret veriyorsunuz ve daha sonra sevimli bir traktör romörküne binerek plajın içlerine doğru gidiyorsunuz. Yol boyunca istediğiniz yerde inip, havlunuzu atarak denizin keyfini sürebilirsiniz. Yol sonunda ise ana plaj bölümü bulunuyor.

İçmeler Plajı

İçmeler Plajı’na merkezden sık sık dolmuşlar kalkıyor ve yol yaklaşık 20 dakika kadar sürüyor. İçmeler’in denizi yazın bile soğuk olsa da, her ay temiz olduğunu söyleyebiliriz. Ancak kalabalık pek sevmiyorsanız yaz aylarında burayı ziyaret etmek sizi biraz üzebilir. Çünkü hem yerli hem de yabancı turistlerin akın ettiği bir sahili var. Bu yüzden Halk Plajı yerine özel işletmelere ait olan sahil alanlarını tercih etmeniz gerekebilir.

Marmaris Halk Plajı

Marmaris merkezinden birkaç dakikada ulaşabileceğiniz Marmaris Halk Plajı, Uzunyalı Plajı adıyla da biliniyor. İçmeler yönüne doğru sahil hattı boyunca uzanan plajı, Marmaris’te tatil süreniz boyunca görmemeniz imkansız. Merkezden yürüyerek birkaç dakikada plaja ulaşabilirsiniz. Rüzgar aldığı için suyu genellikle yosunlu olsa da temizliğinden asla şüphe etmeyin. Zaten karadan açıldıkça masmavi denize kavuşuyorsunuz.

Kızkumu Plajı

Kız Kumu Plajı, sadece Marmaris’in değil Türkiye’nin de en özel yerlerinden biri. Sahilden denizin içine uzanan 600 metrelik çakıllı bir yol var. Bu yoldan yürüdüğünüzde, sanki denizin üstünde yürüyormuş gibi hissediyorsunuz. Plaj ve çevresi, aracınızla gitmek için oldukça müsait. Dolmuşları tercih ederseniz, merkezden Selimiye yönüne giden araçları seçip Orhaniye’de inebilirsiniz. Plaj da hemen Orhaniye’nin kıyısında bulunuyor.

Bozburun Halk Plajı

Marmaris’in en güzel denize sahip bölgelerinin başında Bozburun geliyor. Sahili çok geniş olmasa da, alabildiğine uzanan lacivert deniz, harika bir atmosfer yaratıyor. Bozburun Halk Plajı, genellikle burada yaşayanların tercih ettiği bir plaj olmasından ötürü, sahilde işletmelerin sahip olduğu alanlara göre daha sakin. İlçe merkezinden dolmuşlarla ya da aracınızla 1,5 saatte Bozburun’a ulaşabilirsiniz.

Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı’na ulaşmak için öncelikle doğal güzelliğiyle bilinen Sedir Adası’na gitmelisiniz. Marmaris’e 23 km uzaklıkta bulunan Çamlıköy’e vardıktan sonra teknelerle adaya ayak basıyorsunuz. Akyaka gibi çevre beldelerden de sık sık Sedir Adası’na turlar düzenleniyor. Adaya geldikten sonra plaja girmek için tekrar ücret ödemeniz gerekiyor. Plajın altın rengindeki özel kumlarını korumak için etrafta dolaşan görevlilerle karşılaşabilirsiniz.

Marmaris Tatilinde Neler Yapılır?

Marmaris Seyahat Rehberi
  • Hazır Marmaris’te tatile gelmişken Ege’nin diğer güzelliklerinden olan Datça’yı (70 km) ve Akyaka’yı (20 km) ziyaret edin.
  • Marmaris marinada ve cıvıl cıvıl barlar sokağında eğlence olanaklarını değerlendirin.
  • Mavi tur tekneleriyle ya da günü birlik tekne turlarıyla, Marmaris koylarını sadece karadan değil denizden de keşfedin.
  • Cip safari turlarına katılarak Marmaris’in el değmemiş güzelliklerinde heyecan dolu anılar biriktirin.
  • Tüplü dalış, jet ski, deniz paraşütü ve rüzgar sörfü gibi su sporlarını keşfedin.
  • Selimiye’de ve Bozburun’da enfes menüleri olan restoranlarda günbatımına karşı yemek yiyin.

Marmaris’ten Hediyelik Ne Alınır?

Marmaris Seyahat Rehberi

Marmaris’te tatil olanakları dışında alışveriş seçenekleri oldukça fazla. Öncelikle merkezde bulunan ve Eski Bedesten adıyla bilinen Büyük Kapalı Çarşı’da; deri, mücevher, halı ve giyim mağazalarını ziyaret edebilirsiniz. Yine merkeze çok yakın olan Netsel Marina bölgesi ise marka giyim mağazalarının ve yatçılık ürünlerinin bulunduğu bir alan.

Marmaris’in ünlü çam balı için ise yerel pazarları öneriyoruz. Bunun için perşembe günleri kurulan Marmaris pazarını, pazar günleri kurulan Armutalan pazarını ve çarşamba günleri kurulan İçmeler pazarını gezebilirsiniz. Bu pazarlarda bal dışında; dağ kekiği, zeytinyağı, tahin, reçeller, ege otları, el işleri gibi ürünleri de hediyelik olarak düşünebilirsiniz.

Ceylan Kara
Ceylan Kara Tüm Yazıları