Telgraf Çiçeğinin Bakımıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler
Yazı Boyutu:
Telgraf çiçeğine ne sıklıkla su verilmeli, çiçeğin bakımı nasıl yapılmalı? Telgraf çiçeği hakkında bilmeniz gereken her şeyi keşfedin.
Telgraf çiçeğinin özellikleri
Anavatanı Tropikal Amerika olan Telgraf çiçeği eskiden Zebrina pendula olarak bilinirdi. Pendula Latincede salkım formunda demektir. Çoğunlukla sürüngen yapılı, salkım yapraklı çok yıllık otsu bitkilerdendir. Çok fazla türü bulunan Telgraf çiçeğinin en çok tercih edilen mor alacalı yaprakları ile Tradescantia zebrina, diğer bir türü ise beyaz alacalı yapraklarıyla göz kamaştıran Tradescantia alba wittata türüdür. Gösterişli ve renkli yaprakları nedeni ile çok tercih edilen salon süs bitkileri arasında yer alırlar.
Bakımı nasıl yapılır?
Telgraf çiçeği toprak yönünden fazla seçici bir bitki türü değildir. Bahçe toprağına humuslu ve killi toprak ilave edilerek ideal toprak karışımı elde edilir. Uygun toprak karışımı ile saksıya alınan bitkimizi mutlaka yapraklarını salkım formunda gelişmesine destek olacak şekilde askılı olarak sağlanmalıdır. Işık isteği bakımından ise Telgraf çiçeği bol güneş alan veya çok aydınlık yerleri tercih eder. Fakat doğrudan güneş ışığı alan bölgelere bırakılmamalılardır. Güneş ışığının aşırı geldiğini yaprak renklerinde meydana gelen solmalardan anlayarak yer değişimi yapılabilir.
{773546}
Telgraf çiçeği ne kadar sıklıkla sulanır?
Telgraf çiçeği suyu çok sever. Yaz aylarında bol miktarlarda sulama yapılmalıdır. Kışın ise bitkiye verilen su miktarında dikkatli olunmalıdır. Soğuk aylarda hafif nemli toprak ideal toprak nemini sağlayacaktır. Ilıman sıcaklık ortamlarını tercih eden Telgraf çiçeği kış aylarında en düşük 10 santigrat dereceye karşı dayanıklı olabilirler. Yaz aylarında da direk esintide kalmadığı sürece son derece dayanıklıdır. Yetiştirilmesi ve bakımı çok kolay olan telgraf çiçeği, herhangi bir gövde çeliğinin daldırılması ile kolaylıkla çoğaltılabilir.
Telgraf çiçeği nasıl çoğaltılır?
Tradescantia Zebrina’nızı keserken, kök kesimlerini kaydedin ve bunları yeni bitkileri çoğaltmak için kullanın. Tradescantia Zebrina, gübreleme gerektirmeyecek kadar dayanıklı bir bitki türüdür. Bitkiyi gübrelemek isterseniz, ilkbahar ve yaz aylarında iki haftada bir yarıya kadar seyreltilmiş standart bir iç mekan bitkileri için kullanılan sıvı gübre ile besleyebilirsiniz.
Bu bitki çok kuvvetli olduğu için, onu yılda bir ya da birkaç kez saksı değişimi yapmak iyi bir fikirdir. Bir önceki kaptan bir boy büyük bir kap kullanın ve taze saksı toprağı ile doldurun. Tradescantia Zebrina’nızın sıkıştırmak veya kesmek, onu daha dolgun ve gür büyümesi için teşvik edecektir.