Dünyasına İyi Bakanlar OGGUSTO ve KTSM Ev Sahipliğinde Buluştu
Yazı Boyutu:
OGGUSTO olarak Karaköy’ün eşsiz ve tarihi atmosferi içerisinde yer alan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ile ‘İyi Bak Dünyana’ konsepti altında gerçekleşen kahvaltı organizasyonuna ev sahipliği yaptık.
Dünyanın sanat ve tasarım ile daha iyi bir yer olacağına inanarak entelektüel derinliğe ve birikime sahip fikirlere ev sahipliği yapan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi(KTSM) ile ‘İyi Bak Dünyana’ hareketi konsepti altında kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdik. ‘İyi Bak Dünyana’ hareketinin de öncüsü Kale Tasarım ve Sanat Merkezi içerisinde yer alan Roots Studio Cafe’de 14 Aralık Salı günü gerçekleşen etkinliğimizde, Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler ve kurucumuz Özlem Güsar açılış konuşması yaptı.
Kendi dünyalarımızda başlatacağımız küçük değişimlerin birleşerek, dünyayı iyileştiren anlamlı bir dönüşüm haline geleceğine inanan ‘İyi Bak Dünyana’ hareketi projesi ve entelektüel derinliğe sahip fikirleri buluşturan önemli bir cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin anlatıldığı etkinliğimiz keyifli bir kahvaltı ile devam etti.
Kahvaltı soframıza, Çanakkale Yenice İlçesi’ne bağlı Nevruz Köyü’nün kadınları tarafından el emeği ile hazırlanan süsler ve detaylar şıklık kattı.
Keyifli kahvaltımız sonrası ise misafirlerimizle birlikte, KTSM’de Serra Yentürk küratörlüğünde gerçekleşen, cam sanatçısı ve tasarımcı Felekşan Onar’ın ileri dönüşüm yöntemleriyle tasarlayıp ürettiği cam eserlerinden oluşan ‘Artakalan’ sergisini gezdik.
Kahvaltımız sonrasında misafirlerimiz ile Kale Tasarım ve Sanat Merkezi Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur’un anılarına, eşyalarına, deneyimlerine ev sahipliği yaptığı odasını da gezdik.
Küçük değişimlerin başlangıcı olarak adlandırdığımız kahvaltı etkinliğimize Bertan Berk, Esin Sözer Kalender, Emrah Kurum, Ezra Çetin, Feza Koca, Hakan Helvacıoğlu, İlkay Ala, Kubilay Sakarya, Murat Tamgüç, Nilay Örnek, Simay Bülbül, Sinan Hamamsarılar, Sumru Kaya, Şebnem Buhara, Tuba Çetin ve Tülin Bozüyük gibi mimari, tasarım ve moda dünyasından birçok önemli isim katıldı.
Entelektüel Derinliğe ve Birikime Sahip Fikirlerin Buluşma Noktası
Kale Tasarım ve Sanat Merkezi projesinin temelleri, dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağı inancıyla Kale Grubu tarafından 2018 yılında atıldı. Mekanları yaşatmayı önemseyen ve bu mekanlara yeni anlamlar katmak için çalışan Kale Grubu tarafından hayata geçirilen merkezin kapıları ise 24 Temmuz 2019’da Karaköy’de açıldı.
Yaklaşık 500 metrekareye yayılan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenlendiği merkezin bodrum katında, seramik üretim alanı; giriş katında atölyelerin çıktılarının paylaşılacağı bir sergi alanı; birinci katta konuşma ve sunumlar ile grup çalışmalarına imkan verecek bir ortak alan; ikinci katta tasarım ve sanat ağırlıklı 1.500 kitaptan oluşan bir kütüphane ve son olarak, üçüncü katta herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcı ile farklı maket ve üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor.
Kale Grubu, sadece sanat ve tasarımda değil, yaşamın her alanında sürdürülebilirliğe olan inancı ile KTSM içerisinde Roots Studio Cafe adında özel bir alana da yer verdi. Yerli üreticiyi destekleyen ve sıfır atık felsefesiyle yola çıkılan kafede, yemek tasarımı konusunda zihin açıcı uzun masa sohbetler düzenleniyor.
Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, Grubun kurucusu İbrahim Bodur’un anılarına, eşyalarına, deneyimlerine de ev sahipliği yapıyor. Bu vesileyle bina içerisinde yakın zamanda açılması planlanan bir anı katı da hazırlanıyor.
Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, entelektüel derinliğe ve birikime sahip fikirleri buluşturan önemli bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.
‘İyi Bak Dünyana’ Hareketi ile Dünyayı İyileştiren Anlamlı Dönüşüm Başlıyor
Dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağına inanan Kale Grubu, yepyeni bir sürecin kapılarını açarak ‘İyi Bak Dünyana’ hareketi başlattı.
Dünya üzerinde yaşanan tüm sorunların ve eşitsizliklerin herkes tarafından hissedildiği bu dönemde, farkındalık evresinden doğan bu yaklaşım, kendi dünyalarımızda başlatacağımız küçük değişimlerin birleşerek, geleceği şekillendiren, dünyayı iyileştiren anlamlı bir dönüşüm haline gelmesini amaçlıyor.