preloader

2022 Trendleri

17.12.2021
2022 Trendleri

Yazı Boyutu:

Seyahatten modaya, gastronomiden otomobile 2022'nin yükselen trendlerini mercek altına aldık.

Bir yılı daha geride bırakırken akılınızda yükselen trendlerin ne olacağı sorusu dönüyor olabilir… Dijital, otomobil, güzellik, seyahat, sürdürülebilirlik gibi farklı alanlarda trendlerin ne yöne gideceğini keşfedin!

Otomobil Trendleri

2022 Trendleri

Hayatımızın bir parçası haline gelen pandemi, ardından talep patlamasıyla yaşanan yarı iletken bulunamama durumu ve yakın gelecekte magnezyum ya da batarya üretimindeki hammadde kıtlığı ile yüzleşen otomotiv sektörü her şeye rağmen ilerlemesini sürdürüyor. Peki kullanıcılar olarak bizler, yeni yılda otomobildeki tercihlerimizi hangi yönde kullanacağız? Gelin, otomobil seçimimizi yaparken nelere yöneleceğimize bir göz atalım!

2022 Trendleri

Gastronomi Trendleri

2022 Trendleri

Her sene sonunda olduğu gibi 2022 yılına girerken de ekonomi, sosyo-kültürel zeminler, teknolojik gelişmeler ve artık ne yazık ki uzun süre daha etkisini göreceğimizi düşündüğüm pandemi gerçeği sebebiyle de dinamiklerini değiştiren gastronominin yeni trendlerinden en çok takip edilmesi gerekenleri sizler için listeledik.

2022 Trendleri

Dijital Trendler

2022 Trendleri

Teknolojinin gelişim hızı son yıllarda daha büyük bir ivme kazandı. İş ve sosyal yaşamın dijital dünya üzerine yığılmasının bunda etkisi büyük. Eski teknolojiye yönelik yeni icatlar ve iyileştirmeler; yaşamı değiştirmeyi, daha kullanışlı ve erişilebilir olma vaadiyle konumlanıyor. Ancak hem fiziksel hem de dijital teknolojinin somutlaşması, tasarlaması ve mükemmelleşerek ürün haline gelmesi zaman alıyor. McKinsey ve Gartner gibi araştırma şirketlerinin raporlarından faydalanarak 2022 yılında öne çıkacak 10 teknoloji trendini derledik.

2022 Trendleri

Dekorasyon Trendleri

2022 Trendleri

2021 yılı çoğumuz için bir tür farkındalık yılı oldu. Yaşadığımız yerin önemini kavrarken evlerimizi gündelik kullanım alışkanlıklarımıza göre yeniledik. Artık az ile çoğu yaratmanın yollarını ararken evlerde well-being yaklaşımının izini sürüyoruz. 2022 dekorasyon trendleri de bu doğrultuda içinde kendimizi daha iyi hissedeceğimiz mekânları odağına alıyor. Sürdürülebilirlik, doğal malzeme kullanımı ve huzur veren bir renk paleti 2022 evlerinin özgün kimliğinin altını çiziyor.

2022 Trendleri

İş Dünyasının Trendleri

2022 Trendleri

Yılın son ayında, bir senenin iyisiyle kötüsüyle kapanışına ve yeni yılın yeni umutlarla açılışına doğru yol alıyoruz. Yeni yıl için muhtemelen çoğumuzun en büyük dileği pandeminin artık hayatımızdan çıkması diye düşünüyorum. Onun dışında sevdiklerimizle bir arada olmak, sağlığımızı korumak, yeni hedeflerimizi gerçekleştirmek yeni yıl dileklerimizdeki yerini alacak. Peki, 2022’de iş dünyasında hangi trendler öne çıkacak? Gelin beraber göz atalım…

2022 Trendleri

Saat Trendleri

Geçtiğimiz dönem, hayatı ertelememiz gerektiğini öğretirken, saat tercihleri konusunda da beğeni yelpazemizi genişletti. Modanın daha ilerisinde, gerçek isteklerimizin peşinden koşmaya başladık. Hatta yıllarca çekmecede bekleyen büyüklerimizin saatlerini bile model ve markaya bakmazsızın yalnızlığından kurtarıp, gün bu gündür deyip bileklerimize taşımaca ayrıcalığını yaşıyoruz. Bu çizgi üzerinden giderek 2022 yılında hangi saat modellerini markalar ön plana çıkartacaklar, gelin birlikte inceleyelim.

2022 Trendleri

Makyaj Trendleri

Son yıllarda saç-makyaj alışkanlıklarımızda güçlü değişimler yaşamamıza rağmen değişmeyen tek şey güzelliğe olan tutkumuz! İlham almak için sosyal medyanın makyaj gurularını, ünlü isimleri ve tabii ki dünya podyumlarını yakından takip ediyoruz. 2022 trendleri, makyaj anlamında maske altındaki mütevazılığı bırakıp iddialı yorumlamalara gideceğimizin sinyallerini verirken bizleri çok daha cesur olmaya davet ediyor.

2022 Trendleri

Sağlık ve İyi Yaşam Trendleri

2022 Trendleri

Kısa bir süre önce, dünya sanki tersine döndü. Hepimizi, hayatımızı yeniden yapılandırmaya, “iyi” olmanın ne demek olduğunu değerlendirmeye ve odağımızı gerçekten önemli olan şeylere ayarlamaya zorladı. Sağlığı desteklemek için pazarlanan pek çok ürün ve hizmetle, heyecan verici yeni trendlerin önemi konusunda daha bilinçli hale gelindi. Sağlık açısından daha güvenli ve etkili yeniliklere yönelme, bunları daha aktif olarak uygulama akımı 2021’de oldukça ivmelendi. 2022’de ise adından söz ettirecek trendleri inceleyin.

2022 Trendleri

Yat Trendleri

2022 Trendleri

Süperyat dünyasında son yıllarda hızlı bir dönüşüm söz konusu. Bu dönüşüm Covid-19 salgınının etkisiyle daha da hız kazandı. Artık süperyat dünyasında kazanan, çevreye saygılı tasarımlar ortaya koyabilenler olacak. Mühendis ve tasarımcıların bu uğurdaki çalışmalarını yıllardır sürdürüyor. Ancak son yıllarda çok dikkat çekici bir gelişme var ki o da farkındalığı yüksek süper zenginlerin de elini taşın altına koyması. Süperyat dünyasında gelecek trendlerini kaleme aldık.

2022 Trendleri

Sürdürülebilir Yaşam Trendleri

2022 Trendleri

Google’da yapılan ‘sürdürülebilir ürünler’ ile alakalı aramalar 2016’dan beri %71 oranında arttı. Artık sürdürülebilirlik markların olduğu gibi çoğu insanın da radarında. Alışveriş alışkanlıklarından karbon dengelemesine birçok alanda yenilikler bizi bekliyor. Sürekli ve çok hızlı bir şekilde evrimleşen sürdürülebilirlik ve temiz enerji alanlarında 2022’de neler trend olacak? Önümüzdeki sene hangi terimleri daha sık duyacağız? Tüm soruların yanıtlarını sizin için inceledik.

2022 Trendleri

Yükselen Bireysel Spor Trendleri

2022 Trendleri

İnsan fizyolojisi rutinleri sever ve beyin sıklıkla yaptığınız şeylere alışır ve onu yapmak ister. En önemlisi ise alternatifler arasından bize en iyi gelen ve sürdürülebilir olanı keşfetmek. Yaptığınızda mutlu hissedecek, motivasyonunuz yükselecek ve günün hangi saatinde olursanız olun yeniden uyanmış hissedeceksiniz. Bireysel sporların yükseliş trendini ve tercih edebileceğiniz spor dallarını mercek altına aldık. İlgi alanlarına yönelik bireysel sporları keşfedin.

2022 Trendleri

Lüks Seyahat Trendleri

2022 Trendleri

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte birçoğumuz için seyahat vazgeçilmez hale geldi. Günlük yaşantımızın stresinden uzaklaşmak, pandeminin etkisini üzerimizden atmak adına yeni seyahat alternatifleri de önem kazandı. Öne çıkan seyahat türlerinden biri olan lüks seyahat de her sene olduğu gibi bu yıl da ilgi görenler arasında. 2022’de lüks seyahatte dikkat çeken başlıkları sizler için derledik.

2022 Trendleri

Saç Trendleri

Saçlar adeta en güçlü aksesuarımız; güzel hissetmenin ise en kestirme yolu. Her sezon farklılık gösteren saç trendlerinde son dönemde doğallığa dönüşün arttığını dünya podyumlarına baktığımızda kolayca gözlemlemek mümkün. Toplu modeller, örgüler yükselişe geçerken retro kesimler de yeniden hayatımıza giriyor. Kısacık pixie kesimleri ya da ikonik bob modeli denemek için kesinlikle doğru zaman! Tabii deneyeceğiniz modellerin hem yüz şeklinize hem de saç yapınıza uygun olması önemli; bu noktada kuaförünüzün tavsiyelerine mutlaka kulak verin.

2022 Trendleri

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları