preloader

2022 Lüks Seyahat Trendleri

08.12.2021
2022 Lüks Seyahat Trendleri

Yazı Boyutu:

Yeni senenin tatil planlarını yaparken size kılavuzluk edecek 5 lüks seyahat trendini keşfedin.

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte birçoğumuz için seyahat vazgeçilmez hale geldi. Günlük yaşantımızın stresinden uzaklaşmak, pandeminin etkisini üzerimizden atmak adına yeni seyahat alternatifleri de önem kazandı. Öne çıkan seyahat türlerinden biri olan lüks seyahat de her sene olduğu gibi bu yıl da ilgi görenler arasında. 2022’de lüks seyahatte dikkat çeken başlıkları sizler için derledik.

Kişiselleştirilmiş Hizmetler Lüksün Sınırlarını Zorluyor

2022 Lüks Seyahat Trendleri

Kişiselleştirilmiş hizmetler, uzun yıllardır lüks seyahatte ilgiyi arttıran unsurlardan biri. Pandemiyle birlikte artan hijyen, mahremiyet ve güvenlik ihtiyacı ise bu hizmetlerin daha fazla geliştirilmesine olanak sağladı. Seyahat severlerin çoğu, kişiye özel oluşturulmuş, aynı zamanda pandemi standartlarına uygun şekilde geliştirilmiş hizmetlere ilgi gösteriyor. Özel jet, araç kiralama gibi hizmetlere olan eğilim artış gösterirken; işletmelerin sunduğu lüks konsiyerj hizmetleri de bu süreçte dikkat çekiyor. Aynı zamanda; yat, villa, ada gibi özel kullanımlı destinasyonlar da büyük ilgi görüyor. 2022’de ise bu eğilimin süreceği, yolculara sunulan kişiselleştirilmiş hizmetlerin daha önemli olacağı düşünülüyor.

Lüks Konut Kiralama Artıyor

2022 Lüks Seyahat Trendleri

Uzaktan çalışma sistemine geçiş ve pandemiyi şehir yaşamından uzakta geçirme isteği, şehir dışındaki lüks konutlara olan ilgiyi arttırdı. Lüks konut kiralamalarında ciddi oranda bir artış görüldü. Bu durum bazı işletmelere uzun vadeli bir yaşam çözümü olarak benzersiz tarzlarını ve uzman hizmetlerini sunarak markalı konutlar oluşturma konusunda ilham verdi. Raffles Hotels & Resorts, 2022'de tarihi, lüksü ve samimiyeti bir araya getirdiği markalı rezidanslarıyla Londra'da hizmet vermeyi planlıyor. Sektörde artan rekabet göz önünde bulundurulduğunda, diğer markaların da harekete geçeceğini söylemek mümkün.

Yazının devamını Borusan Oto’nun Keşif Yolu blog sayfasında okuyabilirsiniz.

Merve Ateş
Merve Ateş Tüm Yazıları