preloader

2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri

16.12.2021
2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri

Yazı Boyutu:

Toplanın; sezonu açıyoruz! Her sezon heyecanla beklediğimiz ve makyaj anlamında referans aldığımız dünya podyumları bakalım 2022 için bize neler söylüyor.

Son yıllarda saç-makyaj alışkanlıklarımızda güçlü değişimler yaşamamıza rağmen değişmeyen tek şey güzelliğe olan tutkumuz! İlham almak için sosyal medyanın makyaj gurularını, ünlü isimleri ve tabii ki dünya podyumlarını yakından takip ediyoruz. 2022 trendleri, makyaj anlamında maske altındaki mütevazılığı bırakıp iddialı yorumlamalara gideceğimizin sinyallerini verirken bizleri çok daha cesur olmaya davet ediyor. Dudak ve ten makyajlarını tabii ki es geçmeyeceğiz ama 2022 tam anlamıyla gözlerin senesi. Renkler, çizgiler, ışık yansımaları; hepsi ve daha fazlası gözleri başrolde tutuyor.

Renk Patlaması

2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri

Renk paletinin en canlı, en parlak tonlarına sahip farlarınızı çekmecelerden çıkarın çünkü 2022’de renkli göz makyajları hiç olmadığı kadar popüler. Ancak aklınıza standart uygulamalar gelmesin; artık renkleri çok daha cesur ve sıra dışı kullanma zamanı. Dağılmış gibi görünen renkli far uygulamalarından katmanlı eyeliner’lara ve hatta göz alıcı ışıltılara kadar bu sezon sonsuz bir ilham denizi sizleri bekliyor.

2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri
2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri

Puslu Bakışlar

2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri

Dumanlı, sisli, puslu göz makyajlarının yarattığı etkiyi göz ardı etmek imkansız! Tüm ihtiyacınız acı kahve bir göz kalemi ve onu dağıtmak için tok uçlu bir fırça. Dilerseniz uygulamayı Tom Ford podyumundaki gibi siyah göz kalemiyle de yapabilirsiniz ancak size bir tüyo verelim; kahverengi göz kalemleri göz rengini çok daha parlak gösterir. Göz kapaklarınızda kullanacağınız bakır tonlarla makyajınıza çok daha dramatik ve çarpıcı bir etki kazandırabilirsiniz.

Yaratıcı Uygulamalar

2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri

Son yıllarda günlük makyajda giderek kendine daha fazla yer bulan grafik eyeliner uygulamaları bu sezon adeta seviye atlıyor ve yerini çok daha sanatsal ve yaratıcı görünümlere bırakıyor. Kalem formunda keçe uçlu eyeliner ile alışılagelmişin dışına çıkarak tamamen kendinize özgün göz makyajları yaratabilirsiniz. Givenchy podyumu bunun en iyi örneklerinden.

{773636}

Kırmızının Her Tonu

2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri

Bu sezon gözler ön planda ama zamanı ve sezonu hiç geçmeyen kırmızı dudaklar da hakimiyetini sürdürmeye devam ediyor; üstelik çok daha fazla çeşitlenerek. Nar çiçeğinden bordaya kadar uzanan geniş bir skalada cilt tonunuza, saç ve göz renginize göre size en yakışan kırmızıyı belirleyebilirsiniz. Üstelik yapılarda da çeşitlilik söz konusu. Olabildiğince mat ya da saten bitişli fark etmez; seçim tamamen sizin.

2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri
2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri

Berrak Ten

2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri

“Yok gibi makyaj” hayatımıza girdiğinden beri ağır ürünlerle ve kat kat uygulamalarla vedalaştık. Bu akım 2022’de de etkisine devam ediyor hatta ten makyajları daha da saydamlaşıyor. Olabildiğince berrak ve doğal görünümler yakalamak için pudralı kalın fondötenler yerine neredeyse su gibi olan, ince renkli nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. İstediğimiz görünüm, örtülmemiş ama tek tonda ve aydınlık bir bitiş.

Aydınlık Göz Pınarları

2022’in Öne Çıkan Makyaj Trendleri

Gözlerimizin bu sefer dış köşelerine değil; Lanvin defilesindeki gibi tamamen göz pınarlarına odaklanıyoruz. Uygulamayı dilerseniz ışıltılı farlarla, dilerseniz yoğun pigmentlerle ya da aydınlatıcılarla yapabilirsiniz. Burada önemli olan ışıltıyı mümkün olduğunca artırmak ve sabitlemek. O halde fırçanıza biraz makyaj sabitleyici sprey sıkın ve uygulamayı o şekilde yapın. Çok daha parlak ve kalıcı bir görünüm elde edeceksiniz. Makyajınızı soft renk geçişleriyle çeşitlendirebilirsiniz.

{774507}

Damla Durak
Damla Durak Tüm Yazıları