Moda Markalarından Satın Alabileceğiniz En İyi Saat Modelleri
Yazı Boyutu:
Moda markalarından saat alınır mı? Bu kafa karıştırıcı sorunun cevabı için aslında çok düşünmeye gerek yok. Eğer iyi bir saatiniz olsun istiyorsanız, moda markalarının hızlı tüketilen saat modellerinden uzak durmanız gerekiyor. Tabii, sizin için seçtiğimiz moda markalarının bu 3 modeli hariç..
Saatler ve saat sektörü ile haşır neşir birisiyseniz, moda markalarının saatlerinin neden alınmaması gerektiğine dair birçok şey duyarsınız. Geniş anlamıyla, moda markalarının saatlerinin alınmasına dair olumlu yanıt verebilecek bir saat meraklısını bulmanız ise zordur. Ancak bazı durumlarda olduğu gibi burada da soruyu doğru ve spesifik olarak sormak cevabı tamamen değiştirebilir. ‘Hangi moda markalarının saatlerini almamalıyım?’ sorusunu soranın kaliteli ve dayanıklı bir saat istediğini düşünerek, bu soruya şöyle cevap verebiliriz: ‘Çok fazla üretilen, binlerce çeşidi bulunan ve oldukça makul fiyatıyla cezbedici duran saatlerden uzak durun.’ Eğer soruyu ‘Hangi moda markalarının saatlerini alabilirim?’ olarak sorarsanız ise işte buna verilecek 3 farklı cevabımızı aşağıda sıralıyoruz. 3 tasarım da geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilen Only Watch müzayedesi için yapılan modeller ve bir eşleri daha yok. Özelliklerini okudukça eminiz sizin de bazı moda markalarının saatlerine bakışınız farklılaşacak.
Chanel, J12 Paradoxe Only 2
Chanel, 1987 yılında çıkardığı Première isimli ilk saat modeli ile girdiği saatçilik dünyasında konuyu hep ciddiye aldı ve yaratıcı saat örnekleriyle sahnede yer almaya devam etti. Belki herkesin bir Chanel saati olmadı ancak herkese ‘Chanel yaparsa en iyisini yapar’ dedirtti.
Chanel’in Only Watch müzayedesinde ön plana çıkardığı model ise aslında iki saatten oluşuyor. 2000 yılında tanıttığı saati J12’nin bugüne dek siyah ve beyaz seramikten tezahürleri olmuştu. Bu Paradoxe Only 2 isimli saatler ise bu mirası bir adım öteye taşıyor. Her şeyin kendi zıttıyla var olduğunu düşündürmesi bir yana, iç dinginlik ve dengenin sembolü Yin Yang’ı da anımsatıyor. Aslında işin mutfağında çok daha fazlası var. Chanel, otomatik mekanizmalı bu saatleri İsviçre’nin La Chaux-de-Fonds bölgesinde yer alan kendi üretim merkezinde her şeyiyle üretti. Bu, çoğu moda markasının hatta çoğu saat firmasının da sahip olmadığı bir lüks. Böylesine bir saati yapmak için saatlerin farklı renkteki kısımlarını kesip yeniden birleştirmek ise ciddi bir uzmanlık gerektiriyor. Bir moda markası bunların hepsini başarabilecek çalışan gücüne ve ekspertize sahipse, gözünüz kapalı alabilirsiniz. Nitekim bu söylediğimiz, Chanel saatler ve diğerleri için de geçerli.
Hermès, H08 Only Watch
Hermès, saat işini çok ciddiye alan moda markalarından bir diğeri. Moda markasının saat modellerine uzun zamandır tıpkı gündelik hayatta kullanılan diğer Hermès ürünleri gibi yaklaşıyor. Bu pragmatik ilişki ise markanın bugün ayrı bir saat birimi olarak İsviçre’de çalışan üretim merkezinden doğuyor. Saatlerinde kendi ismini taşıyan mekanizmaları kullanan marka, modellerin yapımında ise kendi ustaları ile çalışıyor.
Hermès, tıpkı Chanel gibi çok bilinen sportif H08 modelinin iki farklı versiyonu ile Only Watch müzayedesine katıldı. H08 modeli; esrarengiz adıyla matematik ve metafiziğe, imleriyle de grafik tasarıma saygı duruşunda bulunuyor. H08 isminin cazibesini ise marka böyle anlatıyor: Sıfır rakamı boşluğu, yatay olan 8 ise sonsuzluğu simgeliyor. Ayrıca fontu sayesinde her ikisi de birbirinden doğuyormuş görünümü yaratıyor. Saatlerin ikisi de otomatik H1837 Hermès kalibresi mekanizmalarıyla çalışıyor. Titanyumdan yapılmış yastık şekilli kasaları 39×39 mm çapa sahip. Bir tanesi turuncu kauçuk kayışlı, diğeri ise yine titanyumdan şık bir bilezikle tamamlanıyor. Turuncu detaylar, kadranda ve saat imlerinde kendini gösteriyor. Saatler, Hermès’e yakışacak ölçüde sportif, zamansız ve şık noktalarında birleşiyor.
{774528}
Louis Vuitton, Tambour Curve GMT Flying Tourbillon
Bu üç marka içerisinde saat kategorisinin yatırımı için en geç kalan marka Louis Vuitton oluyor. Ancak marka bu açığı inanılmaz bir ivedilikle kapatmasını bildi. Bu noktada tabii ki bağlı olduğu LVMH Group ve onun gücü yadsınamaz. Kendisine ait saat üretim merkezi de bulunan firma, kendi modellerini, üstelik de oldukça iddialı olanlarını, İsviçre’de üretiyor ve bu alanda da tıpkı seyahat aksesuarlarında olduğu gibi ustalık sergiliyor. Örneğin; geçtiğimiz Kasım ayında saat sektörünün en iyilerinin ödüllendirildiği GPHG’nin (Grand Prix d’Horlogerie de Genève) ‘En İyi Dalış Saati’ kategorisinde ödül alan firma oldu.
Louis Vuitton, Only Watch 2021 için ise en çok bilinen modeli olan ve 2002’de tanıtılan Tambour üzerine çalıştı. Yenilikçi ve grafik bir görünüme sahip cesur bir tasarım olan bu saatin özellikleri, onu seçkin saatçilik sınıfına mensup yapıyor. Bu saatin kadranında grafik ögelerin ağırlıkta olduğunu görebilirsiniz. Turuncu renk ise kayış ve kadranın baskın rengi. Kayışı tutan boynuzlar, kurma kolu ve düğmeleri pembe altından yapıldı. Saat ise titanyum bir kasaya sahip. Saatçilik dünyasının en sofistike fonksiyonlarından Tourbillon, ikinci zaman dilimi, kronograf ve GMT ile vücuda getirilen mekanizması, firmanın kendi yapımı. Artistik el işçiliği ve dekorları da firmanın kendi ustalarınca yapıldı. Saatin kutusu ise en az kendisi kadar özel bir Louis Vuitton Monogram kanvas valizden oluşuyor. O da tıpkı saat gibi tamamen Louis Vuitton’un kendi ustalarının maharetli ellerinde yapılmış.