preloader
white banner

Aslı Günşiray ile Mekanda Özgün Stiller Mozaiği

23.05.2017
Aslı Günşiray ile Mekanda Özgün Stiller Mozaiği

Yazı Boyutu:

Aslı Günşiray, Art Déco bir ayna ile Osmanlı stili bir koltuğu, Louis XV döneminden bir dresuar ile minimalist bir lambaderi bir araya getirerek objeler, stiller ve dönemler arasındaki eşsiz ahengi yakalamayı beceren nadir iç mekân tasarımcılarından. Tasarladığı mekanlarda sanat eserleri, antikalar, seyahatlerden ve farklı coğrafyalardan toparlanmış özgün parçalar ve çağdaş tasarım objelerini bir arada uyumlu bir bütün içinde sentezlemeyi seviyor.

“Yaptığım mekânlarda, bana emanet edilen her şeyi yücelterek onlara daha iyi bir yer vermek öncelikli arzum. Yaşanmışlık hissi ve ahenkli mizansenlerle ortaya çıkan doğal dengeyi konforun süzgecinden geçirerek yaşam alanına yansıtmak ise asıl amacım.” -Aslı Günşiray

Tasarladığınız mekanlarda severek kullandığınız markalar?

””

"Kanepelerini çok beğendiğim Flexform, Gervasoni, B&BItalia, Molteni, Poliform, &Tradition sevdiklerim arasında."











Flexform marka Antonio Citterio tasarımı Wing kanepe, Maslak Yapı




Gervasoni marka Paola Navone tasarımı Inout 856 koltuk, Mozaik




Molteni marka Gio Ponti tasarımı büfe, Konak Mobilya




Poliform marka Jean Marie Massaud tasarımı Mondrian sehpa, İtaldeko




&Tradition marka Samuel Wilkinson tasarımı Blown aydınlatma, Diseno




Previous Next

Favori renk paletiniz?

"Beyaz ve tonları olmazsa olmazım, gri tonları, siyah, gülkurusu, lacivert favorilerim arasında. Bazen de moduma göre değişebiliyor mesela şu aralar sarı…"

{77704}

Bu sene ilkbahar-yaz sezonuna damgasını vuracak kombinasyonlar nelerdir?

"Farklı renk ve dokularda metal, doğal ahşap, taş ve beton kombinasyonlarıyla net çizgiler öne çıkıyor.”

“Mekanda endüstriyel bir tat yaratmak isteyenler patine, pirinç ve bakır karışımını tercih ediyorlar.”



Patine büfe, Cumba Selection



Gaia Gino marka Jaime Hayon tasarımı Shiny vazo, Statü Mobilya



Flos marka Michael Anastassiades tasarımı aydınlatma, Mozaik



“Grafik motifler, ikat tekstiller, nordik aydınlatmalar, Güney Afrika’ya özgü geleneksel dokumalar ve düz keten renkli kumaşlar bir arada sentezleniyor.”










Merve Kahraman tasarımı sehpa, hipicon.com




Yastık, Nordbagen




Menu marka Harrison aydınlatma, Diseno




Modern Classics serisinden yastıklar, Yastık by Rıfat Özbek




Previous Next

“Uçuk tonların egemenliğinde bir renk paleti pembe, yeşil ve sarı tonlarıyla dengeleniyor."

{77699}

İlham kaynaklarınız?

””

"Seyahatler, Uzakdoğu, sanat, insanlar, politika, filmler, doğa, iklim ve şehirler bana ilham veriyor. Axel Vervoordt, Philippe Starck, India Mahdavi, Andree Putman ve Paola Navone ilham perilerim arasında. Maison Française, Elle Decor, Architectural Digest, Marie Claire ise takip ettiğim ilham dolu yayınlardan."



Cassina marka Philippe Starck tasarımı Volage EX-S kanepe, Mozaik



Andree Putman tasarımı Kraft lambader



India Mahdavi tasarımı Alber masa





Evini bahara hazırlamak isteyenlere önerileriniz?

"Tabiatla ilgili her şey, yeşil tonları, kolonyal stilde bambu bir koltuk ve doğa manzarası kombinasyonları."

Sizin için ev dekorasyonunun olmazsa olmazları nelerdir?

"Yaşanmışlık, eskiye ait parçalar, çağdaş tasarımlar, sanat eserleri, her gün taze çiçek, kontrastların bir arada harmanlandığı bir atmosfer, farklı kültürlerin sentezi, sakinlik hissi veren detaylar evin dekorasyonuna karakter katar. Dekorasyonda en önemlisi ise kişiye özel tasarlanmış her şey! Trendleri kişiye özel uyarlamak."

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları