preloader

Milano Tasarım Haftası'nda Öne Çıkanlar

17.06.2020
Milano Tasarım Haftası'nda Öne Çıkanlar

Yazı Boyutu:

Milano Tasarım Haftası eskisi gibi dolu dolu ve cıvıl cıvıldı! Akıllarda kalan en güzel tasarımları BMS Design Center’ın CEO’su Neslihan Işık anlatıyor.

Milano Tasarım Haftası'nda Öne Çıkanlar

Neslihan Işık

Pandemiden dolayı geçtiğimiz 2 yıl boyunca yapılamayan Milano Tasarım Haftası, eskisi gibi dolu dolu geçti! Dünyanın en büyük tasarım daveti Milan Design Week, Salone del Mobile ve Fuori Salone gibi farklı organizasyonlarla birlikte geldi. Bu güzel şehir, yaklaşık 2 milyon tasarım severi bir araya getirdi.

Milan Design Week’de, bu sene de birbirinden güzel sergilerde ana tema sürdürülebilirlik ve doğal tasarım oldu. Moda markaları iç mekân objeleri üretirken mobilya markaları da modadan etkilendi ve ortaya çarpraz yaratıcılık çıktı.

İkonik Kaktüsleri Renklendiren Gufram x Andy Warhol Foundation

Gufram, AndyWarhol Foundation ile yaptığı iş birliğiyle ikonik kaktüsü yeni renklerle çıkardı.

Renklerle İç Açan Giulio Cappellini x Rodolfo Dordoni

Milano Tasarım Haftası'nda Öne Çıkanlar

Giulio Cappellini, Rodolfo Dordoni ile tasarladığı ünite için moda markalarından destek alarak trend renkler seçti.

Dünyaya Gönderme Yapan Salone del Mobile x Mario Cucinella

Milano Tasarım Haftası'nda Öne Çıkanlar

Salone, mimar Mario Cucinella ile yaptığı iş birliğiyle Makro sistemini iç mekâna taşıyarak dünyada olanalara bir gönderme yaptı.

Malzemelerin İşleyişini Araştıran Alcova

Milano Tasarım Haftası'nda Öne Çıkanlar

Alcova; malzeme, sosyal uygulama ve sürdürülebilirlik dahil olmak üzere malzemelerin nasıl işlendiğini araştıran bir dizi sergi hazırladı.

Sürdürülebilirliği Esas Alan Poltrona Frau

Milano Tasarım Haftası'nda Öne Çıkanlar

Poltrona Frau bu yıl 100+10. yılını kutlarken tüm malzemelerinin üretimindeki sürdürülebilirlik adımlarını açıkladı.

{771166}

Nomads Koleksiyonuyla Louis Vuitton

Milano Tasarım Haftası'nda Öne Çıkanlar

Louis Vuitton, Nomads koleksiyonunu Milano’da yeni aldığı binada muhteşem bir enstelasyonuyla sergiledi.

Mücevher Kutularıyla Hermes

Her yıl renklerin muhteşem dünyasına yolculuk yapan Hermes, bu yıl Hervé Sauvage ve Charlotte Macaux Perelman ile birlikte büyümüş mücevher kutuları içinde muhteşem bir sergi düzenledi.

Aydınlanma Çağını Yansıtan Baccarat

258. yılında Baccarat bu yıl tasarımcı Phillipe Starck ile olan çalışmalarının 20. yılını kutladı. Harcourt, Talleyrand’ın hafifliğiyle, Philippe Starck tarafından yeniden tasarlanan yeni ikonlarla çizgiler çiziyor. Adını Napolyon’un yetenekli baş diplomatından alan bu seri, yeni değerlerin ve mutluluk arayışının damgasını vurduğu bir yüzyıl olan aydınlanma çağını yansıtıyor.

Neslihan Işık Kimdir?

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra Los Angeles’ta Art Center College of Design’da Ürün Tasarımı okudu. Art Center’da iken Acer ve BMW başta olmak üzere birçok sponsor proje üzerinde çalıştı. 2004’te aile şirketi BMS’yi yönetmek üzere İstanbul’a dönen Neslihan Işık, şimdilerde Tasarım Stratejisi Danışmalığı da veriyor.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları