preloader

En İyi Netflix Dizileri

01.03.2024
En İyi Netflix Dizileri

Yazı Boyutu:

Netflix’in en güncel ve önümüzdeki dönem gelecek dizilerini sizler için listeledik. Maceradan komediye, bilim kurgudan gerilime Netflix dizi önerilerine göz atın ve fragmanlarını izleyin!

Size özel içerikler için OGGUSTO Club’a ücretsiz katılın!

Sosyal medya kullanımının ardından belki de hayatımızı ele geçiren en önemli uygulama Netflix. Her hafta yeni bölüm bekleme derdine düşürmeden bir anda yayınladığı sezonları ve orijinal içerikleriyle tüm dünyayı hızla ele geçirmiş olan mecra, sinema ve televizyon dünyasının işleyişini değiştiren yenilikleri de beraberinde getirdi. Netflix’in bu kadar popülerleşmesinin ardından ise televizyon izleme alışkanlığımız artık bilgisayardan bir şeyler izleme alışkanlığına dönüştü. Peki 2023 yılının en yeni Netflix yapımları neler ve bu ay hangi diziler geliyor? Şimdi hep beraber Netflix’in en sevilen, izlenen ve en güncel orijinal dizilerine göz atalım…Advertisement

Netflix’teki En İyi Türk Dizileri

Kuvvetli Bir Alkış

Başrollerinde Aslıhan Gürbüz, Fatih Artman ve Cihat Süvarioğlu’nun yer aldığı mini dizi “Kuvvetli Bir Alkış”, Netflix’te izleyicilerle bir araya geliyor. Berkun Oya tarafından yazılan ve yönetilen mini dizi, bir çekirdek ailenin oluşumunu ve on yıllara yayılan yolculuğunu, birbirleriyle ve onları çevreleyen toplumla çatışmalarını kendine özgü bir evren yaratarak anlatıyor.

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024

Kimler Geldi Kimler Geçti

Serenay Sarıkaya, Metin Akdülger, Hakan Kurtaş, Boran Kuzum gibi başarılı isimlerin yer aldığı dizide, ilişki durumu karışık ve heyecanı çok yüksek bir aşk hikâyesi anlatılıyor. 30 yaşındaki avukat Leyla’nın ve aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşlarının bazen bench’de, bazen ghost’ta, bazen ilişkide, çoğunlukla da ilişmede çektikleri modern zaman sancılarını konu alıyor.

Kübra

Yağmur Taylan ve Durul Taylan imzası taşıyan ve başrolünde Çağatay Ulusoy’a yer veren “Kübra” dizisi, Netflix ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Mahallesinin sevilen, saygılı ve inançlı bir genci olarak bilinen Gökhan’ın, bir süredir parçası olduğu sanal arkadaşlık grubunda, Kübra adlı kullanıcıdan aldığı mesajlar ile hiç ummadığı bir yola girmesini anlatan hikayede başrol Çağatay Ulusoy’a Aslıhan Malbora, Nazan Kesal, Ahsen Eroğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimlerin yer aldığı güçlü bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

Yaratılan – IMDb: 6.8

Çağan Irmak’ın yaratıcısı olduğu ve yönetmenliğini üstlendiği Yaratılan, Mary Shelley’nin “Frankenstein” romanını uyarlıyor. Başrollerinde Taner Ölmez ve Erkan Kolçak Köstendil’i izleyeceğimiz, oyuncu kadrosunda ise Şifanur Gül ve Bülent Şakrak gibi yetenekli isimlerin yer aldığı dizinin yapımcılığını O3 Medya üstleniyor.

1900’lü yılların başında Bursa’dan İstanbul’a uzanan bu epik öyküde Yaratılan, insanoğlunun en temel sorularından biri olan “ölüm ve sonrasına” odaklanıyor. Maceraperest, asi, heyecanlı ve zekası bedenine sığmayan genç tıp talebesi Ziya’nın en büyük dileği, çok iyi bir hekim olup tıbbın çare bulamadığı birçok salgın hastalığa derman olabilmektir. İstanbul’da tanıştığı delilik ve dahilik arasında duran hekim İhsan, onu bu dünyada anlayabilen tek kişi olmuştur. Birbirini bulan bu iki eksantrik ve yaralı ruh, beraber giriştikleri gizli ve yasaklı deneyin bedellerini ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Zira kodlarını çözmeye çalıştıkları kadim bir yazı onları adeta felaketin kapısına getirip bırakır.

Terzi – IMDb: 6.2

Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Şifanur Gül, Olgun Şimşek, Ece Sükan ve Evrim Alasya gibi önemli isimlerin rol aldığı “Terzi” dizisi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami’nin hikâyesini anlatıyor. Büyükbabasının ölümünden sonra herkesten sır gibi sakladığı, akli dengesi yerinde olmayan babası Mustafa’nın bakımını üstlenmek zorunda kalan Peyami, en büyük sırrını İstanbul’daki hayatının tam merkezine yerleştirmeye mecbur kalır. İstismar edildiği bir ilişkiden canı pahasına kaçmakta olan Esvet, kendi sırlarıyla Peyami’nin ve Mustafa’nın hayatına girer. İlk iki sezonu ile büyük beğeni alan dizinin üçüncü sezonunda karakterler arasındaki ilişkiler dönüm noktasına ulaşıyor ve bugüne dek çözümlenemeyen sorular nihayet yanıtlanıyor.

Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? – IMDb: 5.8

Perihan Mağden’in aynı adlı romanından uyarlanan Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?, bir anne ile kızının kaçış öyküsünü konu alıyor. Ertan Kurtulan’ın senaryosunu yazdığı 1441 Productions yapımı dizide, anne karakterine yetenekli oyuncu Melisa Sözen hayat veriyor. Sürekli birilerinden kaçan ve lüks otellerde kalan bir anne ve küçük kızı Bambi, geride cesetlerden iz bırakarak yollarına devam ederler. Ancak lüks otellerin yerini köhne motellerin almasıyla, peri masalının söz verildiği gibi olmayacağı ortaya çıkar. Bu kaçış öyküsünde anne av değil de avcı olabilir mi?

Andropoz – IMDb: 6.7

Engin Günaydın ve Taylan Biraderler’in imzasını taşıyan kara komedi dizisi “Andropoz”, Marmaris’te ailesi ile mütevazi bir hayat süren tuhafiyeci Yusuf’un orta yaş bunalımının etkisiyle kendinden başlayarak tüm hayatını değiştirme çabasını konu alıyor.

Kal – IMDb: 5.2

Merakla beklenen dizide Dilan Çiçek Deniz, Burak Deniz, Berrak Tüzünataç, Dolunay Soysert, Ersin Arıcı, Şükran Ovalı ile Ceyda Düvenci gibi ünlü oyuncular ekrana geliyor. Dizinin hikayesi ise kız arkadaşı tarafından aniden terk edilen Semih, hayatına devam etmek için umutsuzca çabalarken geçmişle yüzleşmeye başlar.Aşk ve ayrılık hakkında “biraz garip” bir hikaye.

Şahmaran – IMDb: 5.2

Şahsu, öğretim görevlisi olarak gittiği Adana’da yıllar önce annesini terk eden büyükbabasıyla yüzleşmeye kararlıdır. Bu yolculukta kendisini Şahmaran’ın soyundan gelen ve Mar adı verilen sıradışı ve gizemli bir topluluğun ortasında bulur. Aşkın ve bilgeliğin en büyük sembollerinden olan Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı, Şahsu’nun da gelmesiyle tarihi kehanetin tamamlanmasını beklemektedir. Büyükbabasından geçmişin hesabını sormak üzere yola çıkan Şahsu’nun Maran ile yollarının kesişmesiyle bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Sıcak Kafa – IMDb: 7.1

Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan ve iletişim yoluyla zihinden zihine bulaşarak yayılan bir salgını konu alan dizi, Mert Baykal’ın yaratıcılığında ekrana geliyor. Sekiz bölümden oluşan ve distopik macera türündeki hikâyenin yapımcılığını ise Timur Savcı üstleniyor. Konuşmayla bulaşan ve “abuklama” adı verilen bir tür delilik salgınının alt üst ettiği dünyada, bu hastalıktan gizemli bir şekilde kurtulmuş tek kişi, eski bir dilbilimci olan Murat Siyavuş’tur. Herkesten gizlediği bu durumun fark edildiğini ve arandığını öğrenen Murat, saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul’un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”sının sırrının peşine düşmek zorunda kalır.

Zeytin Ağacı – IMDb: 6.5

Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz, Murat Boz, Füsun Demirel, Fırat Tanış, Rıza Kocaoğlu ve Serkan Altunorak’ı bir araya getiren Zeytin Ağacı, Netflix’de mutlaka izlenmesi gereken yapımlardan biri. Aile dizimini konu alan dizi geçmişin, değiştirilemese bile kabul edilmesiyle, hayattaki pek çok çıkmazın üstesinden gelinebileceğini sıcak, duygusal, neşeli ve umut veren bir dille anlatıyor.

Kuş Uçuşu – IMDb: 5.8

Başrollerini Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol’un paylaştığı, kadrosunda Burak Yamantürk, İrem Sak ve Defne Kayalar gibi sevilen isimlerin de yer aldığı Kuş Uçuşu, yayınlandığı andan itibaren merak uyandıran Türk Netflix dizilerinden biri. Ormanda yaşayan aslanlarla onlar tarafından görmezden gelinen avcı kuşun amansız mücadelesini anlatan Kuş Uçuşu, dünyada hala karar verici pozisyonlarda duran X kuşağıyla, yeni gelmekte olan Z kuşağının çarpışmasını gözler önüne seriyor.

Ormanda bir avcı tarafından izlenmenin serinliğini omuzlarında hisseden X kuşağı yeni dünyayı, sosyal medyayı, yeni mecraları ve iş kollarını anlamaya çalışırken, asıl büyük değişikliğin farkında değildir. Orman kanunlarını dikkate almayan kuşların hırslarının peşinden gitmeye başlamasıyla beraber bakış açıları, yaklaşımlar ve hedefe giden yolun yürünme şekli tamamen değişti. Yukarılara tırmanırken, çok çalışmanın erdemine güvenmek yerine “kuş uçuşu” gitmeye çalışan Aslı’yı merkezine alan hikaye, en üstteki koltuğa oturabilmek, masadaki önemli kişi olabilmek için verilen mücadeleyi anlatırken hedefine güdümlenmiş Aslı’nın yeni dünyanın yöntemleriyle kazanıp kazanamayacağını sorgulayacak.

Erşan Kuneri – IMDb: 6.7

Başrollerinde Cem Yılmaz, Ezgi Mola, Zafer Algöz, Çağlar Çorumlu, Uraz Kaygılaroğlu, Merve Dizdar, Nilperi Şahinkaya ve Bülent Şakrak’ın bulunduğu, Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği Erşan Kuneri dizisi Netflix’in heyecan ile beklenen yapımları arasında yer alıyor. İlk bölümü 8 bölümden oluşacak dizi, “G.O.R.A.” ve “Arif V 216” filmlerinde yer alan fenomen karakter Erşan Kuneri’nin 1970’lerin sonu ve 1980’lerin başında yaşadıklarını konu alıyor.

Yakamoz S-245 – IMDb: 6.1

Uzun zamandır merakla beklenen başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı 8 bölümlük ‘Yakamoz S-245’ ilk sezonuyla, 20 Nisan’da tüm dünyayla aynı anda Netflix’te yayınlanacak.

Yakamoz S-245, gizemli kozmik bir olay dünyayı kasıp kavururken, denizaltına sığınan bir grup insanın hayatta kalabilmek için verdikleri nefes kesen mücadeleyi konu alıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan felaketin sonucunda, Arman (Kıvanç Tatlıtuğ) ve bilim ekibinin hayatta kalmak için bir askeri denizaltısına binmesi gerekir. Arman ve ekibi, neler olup bittiğini anlamaya çalışırken bir yandan da bu askeri denizaltının gerçek görevinin ne olduğunu araştırır. Bu durum Arman’ı onları denizaltında istemeyen askerlerle karşı karşıya getirir. Dışarıda güneş içeride ise birbirlerine güvenmeyen bu iki grup arasında büyük mücadele yaşanır. Her şeyin sonunda kendini, ekibini ve aslında çok daha fazlasını kurtarma yolunda başarılı olabilecek midir?

Uysallar – IMDb: 7.2

Hakan Günday’ın kaleminden, Onur Saylak’ın gözünden anlatılan sekiz bölümlük disfonksiyonel aile kara komedisi “Uysallar”, Netflix ekranlarına geliyor Başrollerini Öner Erkan, Songül Öden, Haluk Bilginer, Uğur Yücel’in paylaştığı, oyuncu kadrosunda aynı zamanda Umut Yeşildağ, Nilay Yeral, Bilyana Jovanovska, Serkan Altunorak, İbrahim Selim, Nezaket Erden’in yer aldığı “Uysallar”ın yapımcılığını ise Ay Yapım üstleniyor.

Uysallar; 2020 yılında çarpık kentsel dönüşümlü İstanbul’un keşfedilmemiş sokaklarında ve yükselmeye devam eden plaza, rezidanslarında geçen, üst orta sınıf mimar Oktay Uysal’ın ve onun geniş sayılabilecek ailesinin kim olduğunu sorgulama ve uyanış hikayesini anlatıyor. Her birinin birbirinden gizlediği ikili hayatlarının olduğu aile üyeleri birbirlerinden habersiz, hayal ettikleri hayatları yaşarken, onların trajik, komik ve karanlık yanlarıyla tanışıyoruz. Uysallar, arka planda İstanbul’un tanımlanamayan şehir görselliğinde izleyiciye alternatif bir aile hikayesi sunarken aynı zamanda “Ben en son ne zaman mutluydum?” sorusunu sordurtuyor.

Kulüp – IMDb: 7.9

Dönemin sosyo-kültürel ve sosyo-politik iklimine de ışık tutan Kulüp, izleyiciyi 1955 yılından selamlıyor. Dizi genel çerçevede eski bir makum olan Matilda’nın yaşamına odaklanmaktadır. Dönemin en önemli gece kulüplerinden biri olan “Kulüp İstanbul”da çalışmak zorunda kalan Matilda, geçmiş yaşantısına dair gölgede kalan olayların gizemini çözmeye çalışmaktadır. Raşel adında bir kızı olan Matilda, hapisteyken kızını yetimhaneye bırakmak zorunda kalmıştır. Annesinin varlığından bihaber olan Raşel, Matilda’nın genel af ile hapisten çıkmasının ardından annesi ile tanışır. Kızı ile arasında güzel bir ilişki kurmaya çalışan Matilda, Raşel’i Pera’nın belalısı olan Fıstık İsmet’ten uzak tutmak için çabalar. Matilda aynı zamanda patronu olan Orhan, gece kulübü yöneticisi Çelebi ve sanatçı Selim’in egoları ile de çetin bir mücadele halindedir. Kulübe ayak basmasıyla ortama farklı bir ruh katan Matilda, çalışanlar için cehennem olan kulübü çekip çevirerek bir yuva haline getirir.

Pera Palas’ta Gece Yarısı – IMDb: 7.0

Genç bir gazeteci olan Esra, Pera Palas Oteli hakkında bir yazı yazmakla görevlendirilir. Bu yüzden otele giden Esra, gezdiği odalardan birinin 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu keşfeder. Bu inanılmaz keşfi sayesinde zamanda yolculuk yapan Esra, bu sayede Mustafa Kemal Atatürk’e karşı düzenlenen bir komplodan haberdar olur. Artık Esra Türkiye tarihinin akışını ve geleceğini korumak zorundadır. Ancak Esra bu sırada Halit adındaki gizemli bir adamla tanışmasıyla aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlar.

Rise of Empires: Ottoman – IMDb: 7.9

Rise of Empires ikinci sezonuyla geliyor. İstanbul’u fethetmesinin üzerinden yıllar geçen Sultan II. Mehmet gücünü pekiştirir ancak Eflak’taki zalim bir hükümdar, onu imparatorluğunu yıkmakla tehdit eder.

Aşk 101 – IMDb: 7.5

Netflix’in üçüncü Türk yapımı olan Aşk 101, genç jenerasyonun sevilen oyunculardan oluşan kadrosuyla tam bir lise dizisi! Şu ana kadar Türk yapımı diziler arasında en iyi eleştirileri almayı başarmış olan Aşk 101, 5 arkadaşın okulda çıkardığı kaos ve bundan kurtulmak için yaptıkları plan akabininde gelişen neşeli ve dramatik hikâyeyi anlatıyor. Kaan Urgancıoğlu ve Bade İşçil’in de rol aldığı dizinin ikinci sezonu bittiği andan itibaren heyecanla beklenmeye başlandı.

Atiye – IMDb: 7.1

Atiye dizisi duyurulduğu günden beri gündemden düşmüyor. Netflix’in ikinci Türk orijinal yapımı olan Atiye’nin 3. sezonu yayınlandı. Oyuncu kadrosunda Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi gibi isimlerin yer aldığı Atiye dizisi, Göbeklitepe’deki bir kazı sırasında yapılan keşfin, genç bir ressamın hayatını değiştirip, geçmişine dair sırların peşine düşmesini konu ediyor.

Fatma – IMDb: 7.5

Başrolünde Burcu Biricik’in yer aldığı Netflix yapımı mini drama dizisinin konusu, temizlik işlerine giden Fatma isimli karakterin kaybolmuş olan eşi Zafer’i ararken beklenmedik bir kaosun içinde kendini bulmasıyla gelişen olayları el alıyor. Kimsenin şüphelenmediği, görünmez sıradan bir “temizlikçi” olan Fatma’nın hikâyesi; erkek egemen bir dünyada bir kadının varoluş savaşını gözler önüne seriyor.

Bir Başkadır – IMDb: 8.5

Birbirinden etkileyici tiyatro oyunlarının arkasındaki isim olan Berkun Oya, Masum ve İntikam gibi dikkat çeken dizilerin senaristliğinden sonra bu sefer karşımıza yepyeni bir Netflix dizisiyle çıktı! Hikâyeleri farklı yönlerinden ve farklı ağızlardan anlatmayı seven Oya’nın hem yazıp hem de yönettiği Bir Başkadır’ın oyuncu kadrosu da oldukça etkileyici. Öykü Karayel, Funda Eryiğit, Alican Yücesoy, Tülin Özen ve Defne Kayalar gibi oyunculuklarıyla hayran bırakan isimlerin yer aldığı dizide, İstanbul’da farklı ekonomik sınıflarından gelen bir grup insanın yolunun kesişmesi ile ortaya çıkan bir hikâyeyi izliyoruz. 12 Kasım’da yayınlanmaya başlayan ve şu ana kadar yapılmış en iyi Türk Netflix dizisi olduğunu belli eden Bir Başkadır’da Öykü Karayel’in harika performansı da oldukça etkileyici.

Netflix’teki En İyi Aksiyon ve Macera Dizileri

Bloodhounds – IMDb: 8.1

Başrollerinde Woo Do Hwan ve Lee Sang Yi’nin yer aldığı aksiyon ve gerilim türündeki dizi 9 Haziran’da ekranlara gelecek. Bloodhounds dizisi, borç bataklığına düşen ve bu durumdan kurtulmak için ellerinden geleni yapmaya çalışan üç adamın aksiyon dolu macerasını konu alıyor.

Sweet Tooth – IMDb: 7.9

Bir felaketin ardından yerle bir olmuş dünyada, yarı geyik yarı çocuk olan Gus, bir grup diğer hayvan-çocuk melezleriyle cevap arayışına çıkar. Sweet Tooth, insan ve geyik karışımı bir canlı olan genç Gus’ın, kendisi gibi melez insanlardan oluşan bir aileye katılmasını ve birlikte büyük bir komployu keşfetmek üzere zorlu bir maceraya atılmasını konu ediyor.

Vikings: Valhalla – IMDb: 7.3

Aksiyon dizisi “Vikins: Valhalla”, Netflix izleyicileri ile buluşuyor. “Vikings”ten yüz yıl sonrasını konu alan devam niteliğindeki bu dizide yeni bir efsanevi kahraman kuşağı kendi kaderini şekillendirmek ve tarih yazmak için ortaya çıkar.

Hit & Run – IMDb: 7.0

Tel Aviv ve New York’ta geçen dizide Segev Azulay ve Danielle Wexler Azulai çiftinin hikayesi anlatılıyor. Danielle bir kaza sonucu ölüyor ve günlerini karısının yası içinde geçiren Segev gün geçtikçe karısı hakkında yeni bilgiler öğreniyor. Bu ölüme sebep olan kazanın aslında bir kaza olmadığını öğrenen Segev’in dönüşümünü gösteren dizide klasik bir kaçan-kovalayan hikayesi izleniyor. Ve merak duygunuz her bölümde biraz daha uyanıyor.

The Witcher: Blood Origin – IMDb: 4.9

The Witcher dünyasından bin yılı aşkın bir süre önce, elflerin dünyasında yaşayan yedi dışlanmış karakter, durdurulamaz bir güce karşı intikam mücadelesi için birleşir.

Dogs of Berlin – IMDb: 7.5

Alman yapımı Dogs of Berlin, adından anlaşılacağı üzere Berlin’de geçiyor. Alman milli takımında oynamayı tercih etmiş ve takımın en iyisi olan Türk futbolcunun öldürülmesi üzerine biri Alman biri de Türk olan iki dedektif bir arada çalışmaya başlıyor. Neo Nazi’lere ve ırkçılığa odaklanan dizi Berlin’in yeraltı suç dünyasını gözler önüne seriyor.

Alice in Borderland – IMDb: 7.7

Sevilen dizi Alice in Borderland ikinci sezonuyla sevenleriyle buluştu. Parelel evrendeki ıssız Tokyo’da geçen acımasız bir hayatta kalma oyununu konu alan bu heyecanlı öykünün yönetmeni, video oyunu tasarımcısı olan da olan Shinsuke Sato.

Treason – IMDb: 6.4

En İyi Netflix Dizileri

Treason dizisinde, Rus bir casusla yeniden bir MI6 ajanının gelecek vadeden kariyeri aniden düşüşe geçer.

BarbariansIMDb: 7.2

Dizinin yayınlanmasından bir aydan kısa bir süre sonra Netflix, ikinci sezon için onay vermişti. 21 Ekim 2022’de ikinci sezon izleyicilerle buluştu. 2. Sezonun konusu ise şöyle; Varus’un mağlubiyetinin üzerinden bir yıl geçmiştir ve yeni bir Roma generali Cermenya’ya yerleşir. Ari tüm kabilelerin kralı olmak istese de yoluna bir rahip çıkar.

The Umbrella Academy (Şemsiye Akademisi) – IMDb: 7.9

Gerard Way’in Dark Horse Comics‘ten çıkan çizgi romanından uyarlanan The Umbrella Academy, Netflix’in Marvel ve Disney yapımı süper kahraman filmlerine cevabı! Milyarder Reginald Hargreeves, aynı gün doğan ve süper güçlere sahip olan 7 bebeği The Umbrella Academy’de eğitmek üzere evlat ediniyor. Akademinin yıllar geçtikçe katlanılmaz hale gelen koşullarından kaçan çocuklar ise, dünyanın dört bir yanına dağılıyor ve ancak babaları Hargreeves’in ölüm haberiyle bir araya geliyor. Aksiyon dolu anlardan ziyade karakterlerin hikâyelerini ve hissettiklerini seyirciye ulaştırmayı amaçlayan dizi, bu yönüyle aynı türdeki pek çok dizi ve filmden ayrılıyor.

The End of F***ing World – IMDb: 8.0

Charles Forsman’ın aynı isimli çizgi romanından uyarlanan The End of F***ing World, İngilizler’in meşhur kara mizahını sevenler için ideal! Çevreleri tarafından “uyumsuz” olarak görülen 17 yaşındaki James ve Alyssa’nın maceralarını anlatan dizi, 20 dakikalık 8 bölümden oluşan 2 sezona sahip. Şiddet, pedofili ve cinsellik konularında lafını esirgemeyen dizide mizah sizi en karanlık anlarda vuruyor.

Squid Game – IMDb: 8.0

Squid Game, maddi açıdan çaresiz ve ciddi bir borç batağına saplanmış olan 456 oyuncunun, 45,6 milyar değerindeki para ödülünü kazanabilmek için oynadıkları, ölümcül çocuk oyunlarını merkezine alıyor. Boşanmış ve borçlu bir şoför olan Seong Gi-hun, büyük bir nakit ödül şansı için bir dizi çocuk oyunu oynamaya davet edilir. Teklifi kabul eder ve bilinmeyen bir yere götürülür. Burada kendisini derin bir borç batağı içerisinde olan 455 diğer oyuncunun arasında bulur. Yeşil eşofmanlar giydiriliren oyuncular, burada pembe tulumlu maskeli korumalar tarafından sürekli olarak gözetim altında tutulur, oyunlar ise siyah maske ve siyah üniforma giyen “Front Man” tarafından denetlenir. Oyuncular kısa süre sonra bir oyunu kaybetmenin ölümleriyle sonuçlandığını keşfederler ve her ölüm ile birlikte büyük ödüle 100 milyon Yen eklenir. Gi-hun çocukluk arkadaşı Cho Sang-woo ile birlikte oyunların fiziksel ve psikolojik bükülmelerinden kurtulmaya, en önemlisi hayatta kalmaya çalışır ve diğer oyuncularla ittifak yaparlar.

The Witcher – IMDb: 8.0

Beyaz perdeye çok kez konu olan elfler, devler ve cüceler bu sefer bir Netflix orijinal içeriğiyle dizi yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin dünyaca ünlü kitabıyla aynı adı taşıyan The Witcher’dan uyarlanan dizi, yüzyıllardır huzur içinde yaşayan insanlığın bu varlıklarla mücadele etmek zorunda kaldığı bir savaşın patlak verdiği dönemde geçiyor.

OutlanderIMDb: 8.4

1945 yılında yaşayan, evli bir savaş hemşiresi olan Claire Randall; gizemli bir şekilde 1743 yılına yolculuk eder ve romantik bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser ile evlenmek zorunda kalır. Claire zamanla Jamie’ye bir şeyler hissetmeye başlayacak ve iki farklı zamandan, iki farklı erkek arasında kalacaktır.

Outer Banks – IMDb: 7.5

John B, zenginler ve fakirler arasında bölünmüş bir adada yaşayan bir gençtir. Garsonluk yapıp, tekne kiralayarak günlerini geçiren John B ve üç arkadaşı, birlikte güzel vakit geçirmek için ellerinden geleni yapar. Bir gün mavi sularda gezerken batık bir tekne bulan John B, bunun yıllardır kayıp olan babası ile bağlantılı olabileceğinden şüphelenir. Babasının ortadan kaybolmasıyla ilgili olan efsanevi hazineyi bulmaya karar veren John B, üç arkadaşı ile birlikte harekete geçer.

Netflix’teki En İyi Animasyon Dizileri

Rick and MortyIMDb: 9.1

Alkolik ve dikkatsiz bir bilim adamı olan Rick’in, o kadar da zeki olmayan 14 yaşındaki endişeli bir çocuk olan torunu Morty ile olan sonsuz maceralarını konu alan, yetişkinlere yönelik bir animasyon dizisi. Birlikte sonsuz evrenleri keşfeden dede ve torun, kargaşalara sebep olurlar.

Bojack Horseman – IMDb: 8.8

Rick and Morty’nin uzun süren yokluğunda ilaç gibi yetişen yetişkin animasyonu Bojack Horseman, 90’lı yılların dizi yıldızı olan Bojack’in günümüzde ki huysuz ve kendini içkiye adamış hallerini anlatıyor. Dizi komedi olarak ön plana çıkıyor olsa bile aslında düşündürücü konulara değinen içinde dram bulunduran bir hikâyeye sahip. Seslendirmelerde ise Breaking Bad’in yıldızı Aaron Paul var ve Will Arnett gibi önemli isimler var.

Big Mouth – IMDb: 7.9

Çocukluk arkadaşı olan Nick Kroll ve Andrew Goldberg’in imzasını taşıyan Big Mouth, Netflix’in yetişkinler için yarattığı animasyon dizilerinin favorilerinden. Ergenlik çağına gelen bir grup gencin hormanlarından neler çektiklerini konu alan dizinin şu anda Netflix’de 3 sezonu bulunuyor. Bu garip evreye dair sorunları absürt bir dille anlatan dizinin seslendirme kadrosunda ise Jordan Peele, Maya Rudolph, Jenny Slate ve John Mulaney gibi ünlü isimler yer alıyor. Fazla cesur diyalog ve sahneleri ile kimileri tarafından eleştirilse de, zaten bu gerçeklik ve açıklık hali, diziyi bu kadar başarılı kılıyor.

Netflix’teki En İyi Belgesel Dizileri

David Beckham – IMDb: 8.5

Daha önce yayınlanmamış görüntülere yer veren belgesel dizisi “David Beckham”, işçi sınıfı bir aileden çıkıp dünya çapında bir futbol yıldızı olan David Beckham’ın yükselişini konu alıyor.

Ladies First: A Story of Women in Hip-Hop – IMDb: 7.2

Rapçiler, yazarlar ve uzmanlar, sahnenin öncülerini onurlandıran Ladies First: A Story of Women in Hip-Hop’da, kadınların hip-hop müziği ve kültürü üzerindeki etkisi gözler önüne seriliyor.

Pepsi, Where’s My Jet? IMDb: 7.0

20 yaşındaki bir genç, jet kazanma umuduyla bir Pepsi çekilişine katılır. Bu süreçte markaya kafa tutan genç, tarihe geçecek bir hukuk mücadelesinin fitilini ateşler.

Las últimas horas de Mario BiondoIMDb: 5.1

İspanyol TV sunucusu Raquel Sánchez Silva’nın eşi Mario Biondo’nun son gecesi hakkında cevapsız kalan sorulara yanıt arayan bu belgesel dizisi yeni detayları ortaya çıkarıyor.

Harry & Meghan – IMDb: 5.1

Kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılan Prens Harry ve Meghan Markle’ın “Harry ve Meghan” adlı belgeselinin ilk fragmanı yayınlandı. Çiftin aşk hikâyesine, inişli çıkışlı dönemlerine ve kraliyetten ayrılış sürecine ışık tutacak olan belgesel türündeki dizinin Netflix’teki yayın tarihi ise henüz belli değil.

Arnold IMDb: 8.0

Bu samimi belgesel dizisi, Arnold ‘in vücut geliştirme şampiyonluğundan Hollywood ikonluğuna ve politikacılığına uzanan çok yönlü hayatını ve kariyerini konu alıyor.

Formula 1: Drive to Survive – IMDb: 8.6

Muhteşem çekimleriyle sizi formula 1 yarışlarında hissettirecek bu dizi takım sahiplerinin yaşadıkları durumları, yöneticileri, pilotları ve bitmek bilmeyen rekabeti konu alıyor. Heycanın dorukta olduğu Formula 1: Drive to Survive’da, formula evreninin göremediğiniz hem pist içi hem de pist dışı birçok olayına şahit olacaksınız.

Tour de France: Unchained – IMDb: 8.2

2022 Tour de France’in perde arkasını konu alan bu sürükleyici yapımda Jonas Vinnegaard, Thibaut Pinot, Fabio Jakopsen ve diğer yıldız bisikletçilerin yolculuğuna eşlik edin.

The Andy Warhol Diaries – IMDb: 7.7

Andy Warhol Günlükleri, Andy Warhol’un hayatının bilinmeyenlerini gözler önüne seriyor. 1968 yılında vurulmasının ardından Andy Warhol, hayatını ve duygularını günlüğüne yazmaya başladı. Günlüklerde yazılanlar Warhol’un kişiliğindeki sırları gün yüzüne çıkarıyor.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness – IMDb: 7.5

Oklahoma’da bir hayvanat bahçesi sahibi olan Joe Exotic’in büyük kedilere olan düşkünlüğü ve uyuşturucu baronları, dolandırıcılar ve tarikat liderlerinden oluşan olağanüstü bir çevreyi yansıtan Tiger King, Netflix’in en yeni mini dizileri arasında yer alıyor. 7 bölümden oluşan Tiger King, gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanmış olup, izleyicilerin nefesini kesiyor. Kedi barınağı sahibi ve Joe’nin rakibi olan Carole Baskın, hayvan aktivisti olarak Joe’nin işini engellemesine neden oluyor ve Joe’nin kiralık katil tutmaya karar vermesiyle olaylar daha da karışıyor. Sürprizlerle dolu olan bu gerçek hayat öyküsü, büyük kedilerden daha tehlikeli olan Joe ve tarikat çevresiyle dikkat çekiyor.

The Last Dance – IMDb: 9.1

ESPN ve Netflix işbirliği ile hazırlanan The Last Dance, efsane basketbolcu Michael Jordan’ın kariyerini anlatan 10 bölümlük bir mini belgesel-dizi. Ünlü sporcunun 1997-1998 yıllarında Chicago Bulls’da geçirdiği zamana odaklanan belgesel, yayınlandığı günden beri Netflix’in en çok izlenen yapımları arasındaki yerini koruyor. Netflix’deki diğer yapımların aksine her hafta bir bölümü yayınlanan The Last Dance, Michael Jordan’ın neden gelmiş geçmiş en büyük sporculardan biri olduğunu gösteriyor izleyenlere.

Surviving Death – IMDb: 6.2

Ölümden sonra bizi bekleyen nedir? Belgeselde, her insanın sorduğu ancak net cevabı olmayan sorular araştırılıyor. Ölüme yakın deneyimler yaşayan insanların hikayelerine, reenkarnasyon, paranormal olaylar hakkındaki kişisel öykülere yer verilen belgeselde, yapılan yeni araştırmalar gözler önüne seriliyor.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich – IMDb: 7.1

Netflix’te izlemesi en rahatsız edici yapımlardan biri olan Filthy Rich, Amerika’nın en ünlü milyarderlerinden biri olan Jeffrey Epstein’in hayatı boyunca onlarca kadına uyguladığı cinsel istismarı ve kendisine açılan davayı konu alıyor. Kurbanlarını tehdit ederek nasıl susturduğundan kurduğu pedofili ağına kadar birçok çirkin detayı gözler önüne seren 4 bölümlük mini dizi, aynı zaman Amerika’nın önde gelen başka isimlerinin de yargılanması gerektiğine dair sinyalleri veriyor.

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer – IMDb: 7.5

“Night Stalker: Bir Seri Katili Yakalamak” Amerika’nın en tehlikeli seri katillerinden birinin yakalanış hikayesini anlatıyor. Bir seri katil, yaşlı genç, kadın erkek demeden, farklı ırklardan, sosyo-ekonomik sınıflardan olan birçok insanı öldürür. Dedektifler, Kaliforniya’da yaşamı durma noktasına getiren bu olayın sorumlusunu yakalamak için zamana karşı yarışır. Saldırıya uğrayanlarla yapılan röportajlara, arşiv görüntülerine yer verilen belgeselde, bir seri katilin yakalanıp, adalete teslim edilme süreci gözler önüne seriliyor.

Il Principe – IMDb: 6.5

Sürgündeki bir prens, bir top model, karanlıkta bir silah sesi gelecek nesiller için pek çok insanın hayatını değiştirdi. 18 Ağustos 1978’de Cavallo Adası’ndaki trajik gecede yaşanan olaylarla başlayan Kral, İtalya tahtının son varisi Vittorio Emanuele di Savoia’nın hikayesinin izini asla boşa çıkarmaz. Genç Dirk Hamer’in öldürülmesiyle ilgili adli mesele, prensin hayatının ve dolayısıyla belgesel dizilerinin merkezinde yer alsa da, bölüm bölüm ondan daha samimi bir hikaye ortaya çıkıyor: ailesiyle sorunlu ilişkisi, Marina ile aşk hikayesi. Doria, İran’da çalıştığı yıllar, skandalları ve çok daha fazlası.

The Disappearance of Madeleine McCann- IMDb: 6.6

Netflix yapımı Madeleine McCann’ın Kayboluşu, konusunu gerçek bir olaydan alıyor. Ailesi ile Portekiz’de tatile giden küçük Madeleine’in kayboluşu, hala tam olarak çözülememiştir…

Alien Worlds – IMDb: 6.5

Dünya’daki hayatın yasalarını galaksinin geri kalanına uygulayan bu dizi, diğer gezegenlerdeki canlıların yaşamını düşlemek için bilim ile kurguyu bir araya getiriyor.

Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet KillerIMDb: 8.0

Kanadalı katil Luka Magnotta’nın yaşadığı süreci konu alan gerçek suç belgeselidir. Sapkın bir suçlunun dehşet verici videolar paylaşmasının ardından, onu bulmayı kafasına koyan bir grup amatör internet dedektifi, karanlık bir yeraltı dünyasının içine çekilir.

Netflix’teki En İyi Bilim Kurgu Dizileri

Black Mirror – IMDb: 8.7

Tüm zamanların en iyi dizilerinden sayılan Black Mirror 6’ıncı sezonuyla yeniden geliyor. Sevenleri tarafından merakla beklenen dizinin şimdiye kadarki en tahmin edilemez sezon olacağı ön görülüyor.

Stranger Things – IMDb: 8.7

En popüler Netflix orijinal dizisi olan Stranger Things, çocuk karakterlerine rağmen herkesin sevgisini kazanmış bir dizi. 80’li yıllarda geçen ve bilim kurgu olan dizide Will isimli karakterin bir anda ortadan kaybolması ile olaylar başlıyor. Will’in bulunması için tüm kasaba bir olmuşken ortaya çıkan esrarengiz Eleven isimli kız ile olaylar gelişiyor. Winona Ryder ve David Harbour gibi usta oyuncuların yanı sıra Millie Bobbi Brown gibi yetenekli çocuk oyuncuların da oyunculukları göz dolduruyor.

The OA – IMDb: 7.8

Netflix’in çok sevilen bilimkurgu dizilerinin arasında The OA da yer alıyor. 7 senedir kayıp olan Prairie Johnson’un bir olay üzerine hastanede ailesi ile karşılaşmasıyla başlayan dizide kadının değişimi ve kayıp olduğu süre boyunca başına gelenler izleyiciyi ekrana bağlıyor.

Sense8 – IMDb: 8.2

Bilim kurgu dalında olan Sense8’i seven ya çok seviyor ya da hiç sevmiyor. Dünyanın 8 farklı noktasından 8 farklı bireyin, ansızın birbirlerini hissedebilmesi ve günlük hayatın içinde aynı zihni, yetenekleri ve bilgileri paylaşabiliyor olmasıyla başlayan konu karakterlerin bir araya gelmeye çalışmasını ve bu 8 bireyin dahil olduğu Homo Sapiens ırkının ezeli düşmanı Whispers’a karşı olan mücadelelerine odaklanıyor.

Snowpiercer – IMDb: 6.9

Oscar ödüllü yönetmen Bong Joon Ho’nun aynı isimli filminden uyarlanan Snowpiecer, platformun uzun süre heyecanla beklenen bilimkurgu dizilerinden. Bir buz küresine dönüşen dünyada hiç bitmeyen bir tren yolculuğuna çıkan insanların uğradığı sınıf ayrımı üzerinden hikâye anlatılıyor.

Dark – IMDb: 8.7

“Yetişkinler için Stranger Things” diye tanımlanan Dark, isminin hakkını; hikâyesi, çekimleri, ışıkları, renkleri ve hatta müzik tercihleriyle veren karanlık bir dizi. Netflix’in ilk Alman yapımı dizisi olma ünvanını taşıyan Dark, Winden isimli küçük bir kasabada geçiyor. Son derece sıradan hayatların yaşandığı bu kasabada iki gencin kaybolmasıyla başlayan tuhaf olaylar, bizi radyoaktif sızıntı, sıra dışı deneyler, doğaüstü güçler ve bir zaman makinesiyle dolu bir hikâyeye sürüklüyor. Sürüklüyor diyoruz çünkü Dark, isteseniz de bırakamayacağınız o dizilerden. Oldukça karmaşık bir olay örgüsüne sahip Dark, kafa dağıtmak için dizi arayanlara göre değil!

The Dark Crystal: Age of Resistance – IMDb: 8.4

Jim Henson imzası bulunan Netflix yapımı, izleyenleri bambaşka bi dünyaya götürüyor. Üç Gelfling’in imparator Skeksis’in korkutucu gücüne karşı verdikleri mücadelesinin konu alındığı dizide birbirinden etkileyici sahneler var. Hayali ülke Thra’da geçen fantastik dizide kullanılan kuklaların detaylarına ise hayran olmamak elde değil.

Biohackers – IMDb: 6.8

Almanya’nın en iyi üniversitelerinden Freiburg Üniversitesi’ne giren tıp öğrencisi Mia’nın devrim niteliğindeki biyolojik hack teknolojisine olan ilgisi yalnızca bir meraktan ibaret değildir. Erkek kardeşinin gizemli ölümüyle yaşadığı aile trajedisiyle bir profesörün bağlantılı olduğu komployu gün yüzüne çıkarmayı planlayan Mia, kardeşinin ölümünü aydınlatmak için yasadışı genetik deneylerin tehlikeli dünyasına girer. Bu sırada tıp fakültesindeki dahi biyoloji öğrencisi Jasper ve ev arkadaşı Niklas ile tanışır ve ardından karanlık sırrını çözmeye çalıştığı Profesör Tanja Lorenz’in tehlikeli deneyinden haberdar olur. Lorenz’i durdurma görevi ise ailesinin intikamını alma planları, duyguları ve prensipleri ile arkadaşlarını korumak arasında zor bir karar vermek zorunda kalan Mia’ya aittir.

Into The Night – IMDb: 7.1

Into The Night, güneşin insanlar için tehlike oluşturmasının ardından karanlıkta kalmak için batıya gitmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Yaşanan kozmik bir olay, dünya için büyük bir tehlike oluşturur. Güneş, yoluna çıkar herkesi öldürmeye başlar. Bunun üzerine bir adam, gün doğmadan önce karanlığın hüküm sürdüğü bölgelere gitmeye karar verir. Brüksel’den kalkan bir gece uçağını kaçıran adam, güvenli olan karanlıkta devamlı kalmak için pilotları batıya uçmak için yönlendirir.

If I Hadn’t Met You – IMDb: 7.6

Evli ve çocuklu Eduard, ailesini trajik bir kazada kaybetmesinin ardından, biricik eşi için daha iyi bir kader arayışıyla paralel evrenlere seyahat eder.

Netflix’teki En İyi Biyografi Dizileri

Griselda – IMDb

Sofia Vergara’nın başrolünde yer aldığı “Griselda” adlı altı bölümlük mini dizi, zekası ve hırsıyla tarihin en çok para kazanan kartellerinden birini kuran Kolombiyalı iş kadını Griselda Blanco’nun gerçek hayat öyküsünden esinleniyor. Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodríguez, Juliana Aidén Martinez ve Vanessa Ferlito gibi önemli isimlerin de yer aldığı dizi, Blanco’nun kurduğu işi ayakta tutabilmek adına verdiği mücadeleye odaklanıyor.

Till Murder Do Us Part: Soering vs Haysom – IMDb: 7.0

“Till Murder Do Us Part: Soering vs Haysom”, 1985 yılında Virginia’da işlenen bir cinayet davasını konu alan bir Netflix belgesel dizisisidir. Jens Soering ve Elizabeth Haysom, 1985 yılında Virginia’da bir çifti öldürmekle suçlanır. Soering, suçlamaları kabul eder, ancak Elizabeth Haysom suçsuz olduğunu iddia eder. Jüri, her iki sanığı da suçlu bulur ve Soering ömür boyu hapis cezasına çarptırılır.

The Law According to Lidia Poet (Lidia Poet’in Hukuk Mücadelesi) – IMDb: 7.4

Lidia Poët’in Hukuk Mücadelesi, İtalya’nın ilk kadın avukatı Lidia Poet’in gerçek hikayesinden esinleniyor. 19. yüzyılın sonlarında Torino’da yaşayan genç Lidia Poët hak ettiğini elde etmek için her şeye ve herkese karşı savaşır. O dönemde avukatlık sadece erkeklere ayrılmış bir meslektir ancak Lidia’nın İtalya’nın ilk kadın avukatı olma hayalini hiçbir şey engelleyemez. Ancak avukatlıktan men edildiğinde, mahkeme kararına karşı zorlu bir mücadeleye girişir.

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker – IMDb: 7.3

Amerika’da kendi emeğiyle milyoner olan ilk kadın olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, Amerikalı girişimci ve sosyal aktivist Madam C. J. Walker olarak bilinen Sarah Breedlove’ın hayatından esinlenen Self Made, Netflix’in en yeni mini dizileri arasında yer alıyor. 40-45 dakikadan oluşan 4 bölümlük dizi, gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanmış olup, A’Lelia Bundles‘ın On Her Own Ground adlı kitabından uyarlanmıştır. Hayırseverliği ve siyasi ve sosyal aktivizmi ile tanınan Madam Walker, öldüğünde Amerika’daki en zengin Afro-Amerikan iş kadını unvanına sahip oldu. Adını, üçüncü kocası Charles Joseph Walker’dan almış olup, birçok kadına da hayallerini gerçekleştirmeleri ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için de ilham kaynağı olmuştur.

Netflix’teki En İyi Dram Dizileri

Maestro (Ada ve Maestro) – IMDB: 8.3

Yunanistan’ın göz alıcı adalarından biri olan Paksu Adası’nda geçen dizide, bir müzisyen adaya bir festival düzenlemeye gider. Burada sürpriz bir aşk yaşar ve kendini başka insanların sorunlarının içinde bulur.

Ateşböceği Yolu – IMDb: 7.6

Kristin Hannah’ın çok satan Firefly Lane isimli kitap serisinden uyarlanan dizi Türkiye’de Ateşböceği Yolu ismiyle Netflix’te izleyiciyle buluştu! Dizi küçük yaşlardan bu yana arkadaşlıkları devam eden 40’lı yaşlardaki Kate ve Tully’nin dostluğunu konu alıyor. Uzun yıllardır hem iyi hem de kötü zamanlarda birbirlerine destek olan arkadaşlıklarına tanıklık ederken bir yandan da başrollerin inişli çıkışlı hayatlarına tanıklık ediyoruz. Dizinin yapımcılığını Breaking Bad, No Tomorrow, Dawson’s Greek dizilerinden tanıdığımız Emmy ödüllü Maggie Friedman üstleniyor. Zaman zaman romantik bazense hüzün dolu ama sımsıkı bir dostluğa tanıklık etmek isterseniz Ateşböceği Yolu mutlaka listenize eklemeniz gereken dizilerden biri!

The Cook of Castamar – IMDb: 7.4

Castamar Dükü Diego ölen eşinin yasını tutmaktadır. Hem kral hem de annesi onun eski hayatına geri dönmesini istemektedir. Diğer yandan iyi bir eğitim görmüş Clara’nın yaşantısına tanıklık ederiz. Clara da babasını kaybetmesi üzerine yoksul bir yaşama girmiş ve agorafobi hastalığına yakalanmıştır. Daha sonra dükün evinde çalışmaya başlayan Clara aşçı olur. İlerleyen bölümlerde farklı karakterlerin hayatından da bahsedilirken, Diego ve Clara’nın da aşk hikayesi anlatılır. Ancak onları bu hikayede bekleyen bir çok engel de vardır.

Giny & Georgia – IMDb: 7.5

Dizi ikinci sezonuyla izleycilerini karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Özgür ruhlu Georgia, çocukları Ginny ve Austin ile birlikte sıfırdan başlamak için kuzeye taşınır ancak yeni başlangıçlara giden yolun engebeli olabileceğini görür.

Unorthodox – IMDb: 8.0

Netflix’in en yeni mini dizilerinden biri olan Unorthodox, yayınlandığı ilk günden beri beğeni toplamayı başardı. Gerçek olayları anlatan bu distopik hikâye, dış dünyadan bağımsız bir hayat süren Hasidik cemaatinin kuralları ile baş etmeye çalışan Esther isimli genç bir kadını anlatıyor.

Elite – IMDb: 7.3

Ülkede yaşanan bir deprem sebebiyle okulları yıkılan üç genç, ülkenin en seçkin okuluna gitmeye hak kazanıyor. Kaydolduktan sonra zengin öğrencilerle arasında başlayan çatışma bir cinayete sebep oluyor… Elite 4.sezonuyla şimdi Netflix’te.

Monarca – IMDb: 7.8

Dünyaca ünlü yıldız Salma Hayek’in yapımcılığını üstlendiği Monarca dizisi sizleri Meksika elitlerinin yolsuzluk ve skandallarla dolu dünyasıyla buluşturuyor! 20 yılı aşkın süredir Amerika’da kendi düzenini kuran ve hayatından çok memnun görünen Ana Maria’nın aldığı bir telefonla dizi başlıyor. Meksika’da tekila imalatı, turizm ve inşaatla uğraşan, ülkenin önde gelen ailelerinden birinin kızı olan Ana Maria, ailesinin yardım istemesiyle Meksika’ya dönüş yapıyor. Bölümleri izledikçe polis ve kartellerle başı dertte olan ailenin ve aile şirketi olan Monarca’nın mücadelesini Ana Maria da vermeye başlıyor. Ortaya çıkan sırlar, entrikalar, siyasi etkenler, Meksika içinde görebileceğiniz toplumsal dengeler sizi diziye daha da bağlıyor. Senaristiliğini Fernando Rovzar, Julia Denis, Ana Sofia Clerici ve Sandra García Velten’in yaptığı dizinin başrollerini Irene Azuela ve Juan Manuel Bernal’a Osvaldo Benavides ve Rosa María Bianchi paylaşıyor.

Dark Desire – IMDb: 6.5

Yönetmen koltuğunda Epigmenio Ibarra ve Kenya Marquez’in yer aldığı Meksika yapımı Dark Desire dizisi yeni bir heyecanlı serüvene başlamak isteyenler için güzel bir seçenek olacaktır! Yayınlandığı günden itibaren ilgiyle karşılanan dizi, evli bir hukuk öğretmeni olan Alma’nın bir hafta sonunda yaptığı bir kaçamak ile başlıyor. Kimsenin bilmediği bu kaçamak sonrasında Alma en yakınlarını bile sorgulamaya başlıyor. Bir kadın ve üç erkeğin ilişkisine odaklanan dizide başrolleri Maite Perroni, Alejandro Speitzer, Erik Hayser ve Jorge Poza gibi oyuncular paylaşıyor.

Downton Abbey – IMDb: 8.7

Downton Abbey dizisi, Downton Malikanesi’nde yaşayan Crawley Ailesi ve malikanenin çalışanlarının hayatını anlatıyor. 1912 – 1920 yılları arasında geçen hikayede, aile mutlu bir şekilde hayat sürerken 15 Nisan 1912’de aldıkları sarsıcı bir haberle eski hayatlarından eser kalmaz. Çünkü Titanic buzdağına çarpar ve Crawley ailesinin iki üyesi hayatını kaybeder. 1912’den 1920’ye kadar bu üzücü olayla birlikte yaşamları bambaşka bir şekilde gelişim gösterir.

Manifest – IMDb: 7.1

Kayıplar, talihsizikler ve kaygı verici işaretleriyle karşı karşıya olan Stone ailesi ve 828 sefer sayılı uçuş yolcuları, aldıkları Çağrı’ların gerçek anlamını çözmeye çalışır. Dizinin 4. sezonu 1 Kasım itibariyle izleyicilerle buluştu.

The Queens’s Gambit – IMDb: 8.5

Henüz daha 9 yaşındayken yetimhaneye gönderilen başrolümüz Beth Harmon, söz konusu satranç olduğunda rakip tanımıyor! Soğuk Savaş döneminde geçen dizi, karakterimizin hem satranç kariyerine odaklaklanırken hem de ergenlikten yetişkinliğe geçiş dönemini de gösteriyor. En iyi olma yolunda ilerleyen Beth Harmon’ın en büyük problemi ise madde bağlılığı. Her ne kadar gerçek bir hikâyeye dayanmıyormuş gibi görünse de dizinin senaryosunda dünyaca ünlü satranç ustalarından da esinleniliyor. The Queen’s Gambit sizi hüzünlendirdiği gibi, akıcı senaryosuyla da ekrana bağlayacak.

Copenhagen Cowboy – IMDb: 6.8

Hayatı boyunca insanlara şans getirmesi için satılan, gizemli ve doğaüstü yeteneklere sahip bir kadın ona kötülük yapanlardan hesap sormaya başlar.

Anne With An E – IMDb: 8.6

Hali hazırda 3 sezonu bulunan ve finail yapan Anne With An E, Netflix’in en iyi ve özel yapımlarından biri. Anne of Green Gables isimli kitaptan uyarlama olan dizide 19. yüzyılda yaşayan öksüz bir çocuk olan Anne’in büyümesi ve hayat mücadelesi anlatılıyor. Yaşadığı zorbalıklar ve haksızlıklarla etkileyici bir kuvvetle baş edebilen karakter, kadın hakları başta olmak üzere pek çok toplumsal konuyu da ele alıyor.

Tiny Pretty Things – IMDb: 5.9

Michael MacLennan’ın yazarı ve yaratıcısı olduğu yeni gençlik dizisi Tiny Pretty Things şimdiden büyük bir izleyici kitlesine ulaştı! Sona Charaipotra ve Dhonielle Clayton’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizi, Chicago’da elit bir bale akademisinde eğitim gören gençlerin hayatlarını anlatıyor. Farklı karakterlere, farklı sosyo- ekonomik şartlara sahip olan gençlerin tek ortak noktası ise baleye olan tutkuları! Okulun en iyi öğrencisinin uğradığı saldırı sonunda, yerine gelen bale öğrencisinin yaşadığı olaylara da tanıklık ettiğimiz Tiny Pretty Things dizisinde sizleri entrika, ihanet, rekabet dolu anlar bekliyor!

Messiah – IMDb: 7.6

Messiah; Orta Doğu ve Amerika’da geçiyor. Orta Doğu’da gizemli bir adamın ortaya çıkmasıyla toplum ikiye ayrılıyor. Bir kısım mucizeler yaratıyor gibi görünen bu adamın Mesih olduğuna inanırken, diğerleri ise onun toplum düzenini bozmaya çalışan bir sahtekar olduğunu düşünüyor. Sosyal medyada üzerine konuşulan ve sevenlerle sevmeyenlerin sert bir şekilde ikiyi ayrıldığı diziyi, hikâyede gizem ve dram sevenlere öneriyoruz.

The Lying Life of Adults (Yetişkinlerin Yalan Hayatı) – IMDb: 6.5

Elena Ferrante’nin romanından uyarlanan Edoardo De Angelis imzalı dizide Giordana Marengo ve Valeria Golino başrollerde. 1990’ların Napoli’sinde küstah ve cüretkar halası sayesinde şehrin bambaşka bir yüzünü keşfeden genç bir kızın kurallara sıkı sıkıya bağlı anne babası bundan çok rahatsız olur.

Borgen – IMDb: 8.5

Danimarka’nın ilk kadın başbakanı Birgitte Nyborg’un hikâyesini anlatan Borgen, yayın hayatına 2010’da başladı. Danimarka yapımı, hem politika hem dram içeren dizide başbakan seçildikten sonra Birgitte Nyborg’un yaşadıklarına dikkat çekiyor. Dürüst bir politikacı olan Nyborg, işin içine siyaset, medya ve sorumluluklar girince yaşadığı sevinçleri, üzüntüleri ve zorluklarla nasıl mücadele ettiğini görüyoruz.

The Days – IMDb: 7.2

Gerçek hayattan uyarlanan The Days dizisi seyirci karşısına çıkmak için gün sayıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Hideo Nakata ve Masaki Nishiura yer alıyor. Senaristliği ise Ryusho Kadota ve Jun Masumoto üstlendi.

After Life – IMDb: 8.4

Ricky Gervais’in en yeni dizisi olan After Life, o kadar çok sevildi ki Gervais hemen ikinci sezonun senaryosunu yazmaya başladı. Tony isimli karakterin çok sevdiği eşini kanser yüzünden kaybetmesinin ardından geçirdiği yas süreci dizide işleniyor. İlk sezonu 6 bölümden oluşan dizi, hem kederi ve mizahı çok iyi harmanlıyor. The Office ve Ricky Gervais hayranlarının seveceği bir dile sahip olan diziyi bir günde yiyip yutabilirsiniz.

Scoop – IMDb: 7.6

Scoop, şoke edici bir gazeteci cinayetinin ardından adalet mücadelesi vermek zorunda kalan başarılı bir suç muhabiri; polis, medya ve Mumbai yeraltı dünyası üçgeninin ortasına sürüklenmesini konu ediniyor.

Maid – IMDb: 8.4

1 Ekim 2021 tarihi itibarı ile Netflix aracılığı ile hayatımıza giren ve Stephanie Land’in “Maid: Hard Work, Low Pay” ve “A Mother’s Will to Survive” adlı anı kitaplarından esinlenerek Molly Smith Metzler tarafından yaratılan, bir Amerikan draması olan Maid, şiddet dolu bir ilişkiden kaçan genç bir annenin, zorlu koşullar altında da olsa geçimini sağlamak ve çocuğuna daha iyi bir gelecek inşa etmek için hizmetçilik yapmaya başlamasını konu ediniyor.

Pieces of Her – IMDb: 6.3

Karin Slaughter’ın çok satan romanından uyarlanan “Pieces of Her”, ilk sezonu ile Netflix ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Başrolünde Emmy ve Altın Küre ödüllü Toni Collette’nin yer aldığı dizide, gizli bir geçmişe sahip Laura karekterinin kızı Andy Oliver’ın yaşadığı küçük kasabadaki vahşi bir saldırının gizli tehlikeleri ve ölümcül sırlarını açığa çıkarmasıyla annesinin karanlık geçmişine dair parçaları tamamlamaya başlıyor. İlk sezonu 8 bölümden oluşan dizide, David Wenham, Jessica Barden, Bella Heathcote, Terry O’Quinn ve Joe Dempsie gibi başarılı isimleri de izleyeceğiz.

Inside Man – IMDb: 6.6

Doctor Who ve Sherlock gibi yapımların senaryolarını kaleme Steven Moffatt‘ın oldukça iddialı yeni dizisi Inside Man‘in başrolünde yine Doctor Who‘dan tanıdığımız David Tennant yer alıyor. Oyuncu ve teknik kadrosuyla göz dolduran yapım, 31 Ekim’de Netflix Türkiye kütüphanesine izleyicilerle buluştu. Inside Man’in konusu ise şöyle; gizem çözme konusunda hünerli Amerikalı bir idam mahkumu, genç bir İngiliz gazetecinin aniden ortadan kaybolan arkadaşını aramasına yardım eder.

How To Get Away With Murder – IMDb: 8.1

Bir grup hırslı hukuk öğrencisi ile onların kriminal savunma derslerine giren gizemli profesörleri; hem kendi hayatlarını değiştirecek, hem de tüm üniversiteyi çalkalayacak bir cinayet davasına karışırlar. Grey’s Anatomy, Scandal gibi dizilerle tanıdığımız Shonda Rhimes’ın imzası bulunan dizinin başrolünde; başarılı aktris Viola Davis bulunuyor.

Netflix’teki En İyi Fantastik Diziler

3 Body Problem (3 Cisim Problemi), Netflix – IMDb: 7.0

“3 Cisim Problemi” dizisi, insanlığın karşı karşıya kaldığı büyük bir tehdidi ele alarak, doğanın kanunlarını altüst eden bu fenomenle nasıl baş edilebileceğini araştıran bir grup bilim insanının hikayesini anlatıyor. Oxford Beşlisi adı verilen bu ekip, insanlığın geleceğini kurtarabilmek için zorlu bir mücadeleye girişiyor. Yönetmen Derek Tsang’in önderliğinde, Jovan Adepo, Eiza González ve diğer yetenekli oyuncuların performanslarıyla dizi, bilim kurgu tutkunlarını heyecanlandıracak bir deneyim sunuyor.

Locke & Key – IMDb: 7.3

Babalarının gizemli cinayetinden sonra aile yadigârı evlerine taşınan Locke kardeşleri ve anneleri, burada (Keyhouse) birçok sihirli anahtar bulurlar ve bu anahtarlar babalarının cinayetine bir şekilde bağlantılıdır. Üç Locke kardeşi farklı anahtarları keşfederlerken aynı zamanda kendi özel güçlerini de keşfetmektedirler. Ancak bu hareketlilik esrarengiz bir şeytanı uyandırmıştır ve tek keşfedecekleri yeni güçleri olmayacaktır.

The Sandman – IMDb: 7.7

Neil Gaiman’in çizgi romanından uyarlanan “The Sandman” dizisi, 5 Ağustos’ta tüm dünya ile birlikte aynı anda Netflix’te yayınlandı. The Sandman’de çağdaş kurgu, tarihi drama ve efsane kusursuzca iç içe geçiyor. Modern mit ile karanlık fantezinin zengin bir harmanı olan yapım, hem Rüya Tanrısı Morpheus’un uzun varoluşu boyunca yaptığı kozmik ve insani hataları onarma sürecinin hem de onun yaptıklarından etkilenen insanların ve yerlerin öyküsünü aktarıyor.

Wednesday – IMDb: 8.1

Tim Burton’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Wednesday dizisi Netflix izleyenleriyle buluştu. Catherine Zeta-Jones, Jenna Ortega, Luis Guzman’ın başrolünde olacağı dizi ünlü Addams Ailesi’nin kızı Wednesday’i merkez alıyor. Ailesini, bulunduğu ortamı, kendini ve yaşamı sorgulayan Wednesday bir diğer yandan da ailesini etkisi altına alan 25 yıllık gizemi çözmeye çalışıyor.

Chilling Adventures of Sabrina – IMDb: 7.4

16. yaş gününde ailesinin cadı dünyası ve arkadaşlarının insan dünyası arasında seçim yapmak zorunda olan yarı cadı yarı ölümlü Sabrina; halaları, kedisi Salem ve sevgilisi Harvey Kinkle ile birlikte gizemli kasaba Greendale’de korkunç olaylar ve yeni maceralar yaşayacak.

Better Than Us – IMDb: 7.3

Parçalanmanın eşiğinde bir aile, son teknoloji ürünü bir robota sahip olur. Ancak robotun peşinde bir şirket, cinayet masası dedektifleri ve teröristler vardır.

Netflix’teki En İyi Gerilim Dizileri

Mindhunter – IMDb: 8.6

Netflix’in psikolojik gerilim dizisi olan Mindhunter, dedikodulara göre ilk sezonu yayınlanmadan aylar öncesinde ikinci sezon onayını almış. Ünlü yönetmen David Fincher direktörlüğünde çekilen dizi FBI ajanlarının seri katil kavramını nasıl ortaya çıkardığını ve ele aldığını anlatıyor.

Vis a Vis – IMDb: 8.1

Vis a Vis, erkek arkadaşına olan bağlılığı sonucu kendisini bilmediği bir dünyanın içinde bulan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Naif bir kadın olan Macerena Ferreiro’nun patronuna aşık olması, genç kadının hayatının alt üst olmasına neden olur. Onun adama olan bu bağlılığı, Macerena’nın kendisini demir parmaklıklar ardında bulmasına neden olur. Sevdiği adam tarafından zimmetine para geçirmesi için kandırılan kadın, çok geçmeden yakalanarak Cruz del Sur hapishanesine gönderilir. 7 yıl hapis cezası alan Macarena, dahil olduğu bu acımasız dünyada hayatta kalmak için zorlu bir mücadele verir.

Someone Has To Die – IMDb: 6.3

1950’lerin muhafazakâr İspanyası’nda genç bir adamla Meksikalı bir balet arasındaki ilişkiye dair ortaya atılan iddialar, korkunç sonuçlara yol açan bir kargaşa yaratır.

The Watcher – IMDb: 6.5

Brannock ailesi banliyöde bir hayat kurmak üzere hayallerinin evine taşınır, fakat hayaller hızla cehenneme dönüşür. Mahallenin uğursuz sırlarının ortaya çıkmasıyla beraber, kendisine “Gözcü” diyen birinden gelen tehditkar mektupların da sadece bir başlangıç olduğu anlaşılır. Dizi, New Jersey’deki kötü şöhretli “The Watcher ” evinin gerçek hikayesinden uyarlandı.

Netflix’teki En İyi Komedi Dizileri

Valeria – IMDb: 6.6

Valeria, işinde ve evliliğinde sorunlar yaşayan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Yazar olan Valeria, kariyerinde sorunlar yaşamaktadır. Ancak onun hayatındaki tek sorun da bu değildir. Kocası ile de sıkıntılı bir süreçten geçen Valeria, hayatını yoluna sokmak için ne yapması gerektiğini bilemez. Genç kadın bu süreçte en yakın arkadaşları olan Carmen, Lola ve Nerea’ya sığınır. Sevgi, dostluk, kıskançlık, sadakatsizlik, iş, aşk, gelecek hakkında gelgitler yaşayan Valeria ve arkadaşları, tüm zorlukların üstesinden birlikte gelmeye çalışır.

The Bold Type – IMDb: 7.8

Cosmopolitan dergisinin eski editörü Joanna Coles’un hayatından ilham alan dizi, Scarlet adındaki bir dergide çalışan üç yakın arkadaşın hikayesini anlatıyor. Jane, Kat ve Sutton stajyer olarak girdikleri dergide git gide yükselmeye başlarlar. Zorluklar karşısında kendilerini keşfeden bu üç arkadaş birbirlerine de daima destek oluyorlar. Hem iş hayatının hem aşk hayatının hem de diğer sorunların yükünü omuzlarında taşısalar da 4 sezon boyunca izleyenlere asla pes etmeme konusunda güze bir ders de veriyorlar.

Grace and Frankie – IMDb: 8.2

Jane Fonda gibi efsanevi bir ismi bünyesinde barındıran oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Grace & Frankie, boş zamanlarınızda sizi güldürecek, neşeli bir yapım. Kocaları arkadaş olan Grace ve Frankie isimli iki kadın, birbirleriyle pek anlaşamayan zıt karakterde insanlar. İş arkadaşı olan eşlerinin bir gün aslında eşcinsel olduklarını itiraf etmesiyle hikâye başlıyor.

The Kominsky Method – IMDb: 8.2

Micheal Douglas ve Alan Arkin ikilisinin başrolde olduğu dizi, oldukça sempatik ve komik. Özellikle de sarkazm seviyorsanız mutlaka izlemeniz gerekiyor. Eski bir oyuncu Sandy Kominsky ile eski menejeri Norman’ın hikayesini anlatan The Kominsky Method, ikilinin yaşlılıkta baş etmek kaldığı sorunlara ve arkadaşlıklarına değiniyor.

Sex Education – IMDb: 8.3

2019 yılında ilk sezonu yayınlandığında büyük ses getiren Sex Education bir lisede geçse de, konusu ve bu konuyu işleyişi itibariyle diğer gençlik dizilerinden ayrılıyor. Ergenlik dönemindeki gençlerin cinselliğe bakışlarını ve seks hayatlarını son derece dürüst bir şekilde aktardığı için büyük övgü toplayan dizi, annesi seks terapisti olan 16 yaşındaki Otis’in, arkadaşı Maeve’nin yönlendirmesiyle annesinin işine soyunup okulda sekse dair tavsiyeler vermesini anlatıyor.

Never I Have Ever – IMDb: 7.9

Yetişkinliğe geçiş temalı bu dizide Hint kökenli Amerikalı bir lise öğrencisi yas, erkekler, dersler ve büyüme sancılarıyla baş etmeye çalışır.

Living With Yourself – IMDb: 7.2

Netflix orijinal içeriklerinden biri olan Living With Yourself orijinal bir senaryoyla karşımıza çıkıyor. İnsanın kendiyle yüzleşmesini samimi bir şekilde konu alan dizide, mutsuz ve hayatla zorlu bir mücadele içinde olan Miles bu durumdan kurtulmak için gizemli bir tedaviye başlar. Fakat bunun sonucunda kendisinin çok daha iyi hatta kusursuz versiyonuyla karşı karşıya kalır ve işler değişir.

Glow – IMDb: 8.0

Geçtiğimiz yıllarda televizyona damgasını vurmuş Orange is the New Black’in ekibi tarafından yaratılan komedi dizisi GLOW, ekranda pek sık göremediğimiz bir şeyi; gerçek kadınların gerçek hikâyelerini sunuyor izleyicilere. 1980’lerde Los Angeles’ta yaşayan bir grup kadının, “sıradışı” kadınları çağıran bir seçmeye katılmalarıyla değişen hayatlarını anlatan dizinin ekseninde Allison Brie tarafından canlandırılan Ruth yer alıyor. Kendilerini televizyonda yayınlanacak bir güreş şovunun içinde bulan kadınların hikâyeleri çok dramatik olsa da, bu hikâyeleri sistemsel eleştiriler yapmak için kullanan dizi ajitasyondan uzak duruyor.

Russian Doll – IMDb: 7.7

Russian Doll, Netflix yapımı bir komedi. Sekiz bölümden oluşacağı açıklanan dizide Nadia isimli bir kadın, devamlı olarak aynı partiye katılıp gecenin sonunda ölüyor. Dizide ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi yeniden uyanan Nadia ve akabininde gelişen olaylar anlatılıyor. Dizinin yapımcı koltuğunda ise Amy Poehler oturuyor.

Master of None – IMDb: 8.2

Başrolünde Park and Creations’dan hatırladığımız komedyen Aziz Ansari’nin yer aldığı Master of None, 30 yaşındaki New Yorklu Dev ve arkadaşlarının hayatını konu alan bir durum komedisi. Ansari’nin canlandırdığı Dev bir yandan oyuncu olmaya çalışırken bir yandan da arkadaşlarının yardımıyla hayatının geri kalanını yoluna koymaya çalışıyor. Birbirinden çoğunlukla bağımsız 10 bölümden oluşan 2 sezona sahip diziye Bobby Cannavale ve Angela Bassett gibi pek çok ünlü isim konuk olsa da, diziyi alıp götüren Aziz Ansari’nin başarılı performansı oluyor.

Love & Anarchy – IMDb: 7.4

Netflix’in İsveç yapımı Love & Anarchy filmi, size hem romantik bir komedi sunarken zaman zaman da hüzün dolu dakikalar yaşatıyor. Dizide yayınevinde danışmanlık yapan evli, iki çocuğa sahip Sofie ile şirkete gelen Max isimli bir teknisyenin arasındaki ilişki anlatılırken ikilinin tanıştıktan sonra hayatlarındaki değişimler de dikkat çekiyor. Başrollerinde Ida Engvoll, Björn Mosten, Carla Sehn, Gizem Erdoğan, Björn Kjellman ve Reina Brynolfsson’ın oynadığı Love & Anarchy’nin yönetmen koltuğunda ise Lisa Langseth oturuyor.

Orange is the New Black – IMDb: 8.0

Netflix’in en çok izlenenlerinden olan Orange is the New Black, aynı zamanda Golden Globe ve Emmy dahil olmak üzere pek çok ödülün de sahibi. New Yorklu bir kadın olan Piper Chapman’ın 15 ay hapse girmesi üzerine gelişen konu, hem dramı hem de komediyi içinde barındırıyor. Yaşadığı lüks hayattan sonra hapishane hayatına alışmaya çalışan karakterin hikayesi oldukça ilgi çekici ki dizi 7. sezonu için bile onay aldı.

Netflix’teki En İyi Korku Dizileri

The Haunting of Hill House – IMDb: 8.6

Mike Flanagan’ın yönetmenliğinde Shirley Jackson’ın diziyle aynı isimdeki kült romanından uyarlanan The Haunting of Hill House, başarılı senaryosuyla Netflix’in ses getiren yapımlarından. Yaşanan bir trajedi sebebiyle bir araya gelerek Tepedeki Ev’de buluşan 5 kardeş, geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşiyor. İleride perili köşk olarak ünlenecek olan bu evde büyüyen kardeşlerin hikâyesinde korku, gerilim ve dram bir arada işleniyor.

Cabinet of CuriositiesIMDb: 7.0

Guillermo del Toro tarafından bir araya getirilen ve görsel bir şölen sunan bu tüyler ürpertici korku koleksiyonunda, tuhaf kabuslarla dolu sekiz korku hikayesi yer alıyor. Dizinin yeni bölümü 25 Ekim tarihinden itibaren izleyicilerle buluştu.

Ratched – IMDb: 8.3

Glee, The Politician, American Horror Story dizilerinden aşina olduğumuz ünlü yazar yönetmen Ryan Murphy’nin yeni yapımı Ratched, şimdiden eleştirmenlerden tam not aldı. Psikolojik gerilim sevenlerin tercih edebileceği dizi 1947 yılında geçiyor. Dışarıdan normal bir hemşire gibi gözüken Mildred Ratched, akıl hastanesinde çalışmaya başladığı günden beri sakladığı sırları ve akıl hastanesine yatırılan katil ile olan bağıyla dikkat çekiyor. Söz konusu manipülasyon olduğu zaman bütün hünerlerini gösteren hemşire ve akıl hastanesinde yaşanılan olaylar size gerilim dolu saatler yaşatıyor.

Chambers – IMDb: 6.4

Kalp nakli sonrası korkunç hayaller ve şeytani dürtülerin peşini bırakmadığı bir genç, donörünün gizemli ölümünün ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya çalışır.

All Of Us Are Dead – IMDb: 7.5

All Of Us Are Dead, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalan bir grup öğrencinin hikayesini konu ediyor. Bir zombi virüsü bir okulu hızla etkisi altına alır. Virüs öğrencilerin bir kısmını yok ederken, sağ kalan öğrenciler, hayatta kalmak ve okuldan kaçmak için birlikte savaşır.

Netflix’teki En İyi Suç Dizileri

Bodies – IMDb: 7.4

Si Spencer’ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan, 2023 yapımı “Bodies” dizisi, dört farklı zaman diliminde aynı cinayeti araştıran dört farklı dedektifin hikayesini anlatıyor.

Barracuda Queens (Barakuda Kraliçeleri) – IMDb: 6.4

Heyecan verici “kız gücü” döneminin başlangıcı olan 1995’te geçen dizide Lollo, Klara, Frida ve Mia, Barracuda plajında çılgınca eğlendikleri günlere atıfla kendilerini “Barracuda Kraliçeleri” olarak adlandıran, Djursholmlu dört ayrıcalıklı kızdır. Kızlar, dev bir parti faturasıyla karşı karşıya kaldıkları çaresiz bir anda yeni komşuları Amina’nın evini soymak gibi cüretkâr bir plan yapar. İşler planlandığı gibi gitmez. Ama neyse ki Amina, şikâyetçi olmaktansa ekibe katılmak konusunda daha isteklidir. Heyecan peşindeki kızlar, özgürleşmek ve kendilerine yanlış yapan erkeklerden intikam almak amacıyla birlikte gösteriş düşkünü, zengin komşularını hedef alan ev soygunları gerçekleştirir.

Narcos – IMDb: 8.8

Dünyaca ünlenmiş olan Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın hikâyesini anlatan Narcos, çıktığı ilk sene oldukça ses getirmişti. DEA ajanları Javier Pena ve Steve Murphy’nin de bu süreçteki faaliyetlerini izleyeceğiniz dizi Escobar’ın hem yükselişini hem de çöküşünü seyirciye anlatıyor. Üçüncü sezon itibariyle ise Cali Cartell’ine odaklanan dizi Narcos: Mexico adıyla çıkan yeni serisiyle de Meksika’daki uyuşturucu kaçakçılarına odaklanıyor.

Clickbait – IMDB: 7.2

Clickbait sosyal medyanın karanlık ve korkutucu tarafını ortaya çıkarıyor. Adrian Grenier’ın canlandırdığı Nick Brewer karakteri aniden ortadan kaybolur ve kendini uğursuz bir internet yayınının ortasında bulur. Ailesi onu ararken, Nick’in internette videoları çıkar. Videoda “Kadınları taciz ediyorum. 5 Milyon izlenme olunca öleceğim” yazılı pankartlar tutarken görülür. Bu videolar yayınlanırken ailesi zamana karşı yarışarak Nick’i bulmaya çalışır. Ve tabii ki hiçbir şey görüldüğü gibidir.

Who Killed Sara? – IMDb: 6.4

Kız kardeşinin ölümüyle ilgili işlemediği bir suç sonrasında suçlanan Alex, 18 yıl hüküm giyer. Bu durum onu büyük bir intikama ve aynı zamanda kendi suçsuzluğunu kanıtlamaya iter. Ancak gerçek katili bulmaktan çok daha fazlası ortaya çıkacaktır. İkinci sezonu yayınlanan Who Killed Sara dizisinde Alex karakterine Manolo Cardona hayat veriyor.

Better Call Saul – IMDb: 9.0

Spin-off dizi Better Call Saul, Breaking Bad dizisinin kadrosundaki karakterlerin önceki hayatlarında birbirlerini henüz tanımadıkları dönemleri konu alıyor. Breaking Bad dizisinin sevilen karakteri Saul Goodman’ı anlatan ve hatta bazılarına göre esas dizi Breaking Bad’den bile iyi olan Better Call Saul, kurnaz ve sahtekar avukat Saul Goodman’ın Walter White olmadan önceki maceralarını anlatıyor.

You – IMDb: 7.7

Garip takıntıları olan Joe karakterinin Beck isimli bir kadına aşık olmasıyla başlayan You, başta romantik bir konuya sahipmiş gibi gözüküyor. Joe’nun gerçek yüzü ortaya çıkınca karışan olaylar, bazen saçmalaşsa bile kendinizi bir sonraki bölümü izlemek isterken buluyorsunuz. Ayrıca sosyal medyanın ve teknolojinin tehlikelerinin farkına varmak için de alt mesajlar var. Başrolde ise Gossip Girl ile üne kavuşan Penn Badgley oynuyor.

When They See Us – IMDb: 8.9

1989’da New York’taki Central Park’ta koşan bir kadına tecavüz etmekle suçlanmış olan 5 gencin hikâyesini anlatan dizi sadece 4 bölümü olan mini bir seri. Etkileyici bir oyuncu kadrosuna sahip olan dizide Joshua Jackson gibi usta isimleri de görüyoruz. 31 Mayıs’ta Netflix’te yayınlanan dizinin hikayesi gerçekten sindirmesi ağır ve hüzünlü. 2019 Emmy Ödülleri’ne pek çok adaylığı ile şimdiden damga vuracak gibi gözüken diziyi gerçek hikayeden uyarlama senaryoları sevenlere öneriyoruz.

Lupin – IMDb: 7.5

İlk sezonuyla herkesin beğenisini toplayan Lupin ikinci sezonuyla karşınızda! Dizi, Paris’te geçen heyecanlı bir soygun hikâyesini bizlere aktarıyor. X-Men ve Intouchables filmlerinden tanıdığımız Omar Sy’ın hayat verdiği Assane Diop karakterinin işlemediği bir suç yüzünden suçlu durumuna düşen babasının kendini öldürmesiyle daha çoçuk yaşlarda hayatı alt üst oluyor. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra babasının intikamını almaya karar veren ve kendini “Arsène Lupin” olarak tanıtan Assane, yıllar önce babasının yaşadığı haksızlığı çözmek için kolları sıvıyor ve izleyiciye aksiyon dolu dakikalar yaşatıyor. Çocukluğunda her zaman yanında taşıdığı ve hayatını etkileyen Lupin kitabı ile geleceğini şekillendiren “centilmen hırsız” Lupin’i izlerken Paris’in havasını da içinize çekmeyi unutmayın!

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story – IMDb: 7.9

Netflix’te yayınlanan “DAHMER – Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikâyesi” izlenme rekorları kırarak platformun şimdiye kadarki en başarılı dizilerinden biri oldu. Ryan Murphy tarafından yaratılan dizi, 1978 – 1991 yılları arasında 17 çocuk ve erkeği öldürdüğü bilinen seri katil Jeffrey Dahmer’ın vakasına dayanıyor.

La Casa De Papel – IMDb: 8.2

İspanyol yapımı olan La Casa De Papel’i İspanyollar’dan çok Türkler’in izlemiş olması ihtimali bir hayli yüksek. Kendini Profesör olarak adlandırılan bir deha önderliğinde İspanya Kraliyet Darphanesi’ne girip soygun yapmaya kalkışan bir grubun hikâyesi konu alınıyor. Başlarda oldukça hızlı başlayan dizinin sonu biraz Türk dizisine bağlasa da, ikinci ve üçüncü sezonlarıyla biraz daha toparladığını söyleyebiliriz. 3 Nisan 2020’de bizlerle buluşan dördüncü sezonda üçüncü sezonun devamını izliyoruz. Planları istediği gitmeyen takım soygunu tamamlayabilmek için neler yapacaklar merak edenler içim zaman kaybetmeden Netflix’e girebilirsiniz!

Freud – IMDb: 6.5

Avusturya’nın ilk orjinal Netflix yapımı olan Freud, psikanalitik kuramın kurucusu Sigmund Freud’un gençliğini ele alan bir suç dizisi. 19. yüzyılda Avusturya’nın başkenti Viyana’da geçen dizide, kaybolma vakaları ve cinayetler çözülmeye çalışılıyor. Bir medyum yüzünden kendini bu olayların içinde bulan Freud’un heyecan veren hikâyesi oldukça ilgi çekici.

Unbelievable – IMDb: 8.4

Pulizter ödüllü bir haberden uyarlanan Unbelievable, kurgusunun yanı sıra verdiği sosyal mesajlarla da oldukça başarılı bir dizi. Tecavüze uğradığını söyleyerek polise şikayette bulunan Marie, iddiasının asılsız olduğu gerekçesiyle suçlanınca iki kadın dedektif bu olayın peşine düşer. Dizide Marie’nin mağdur mu yoksa suçlu mu olduğu araştırılırken, toplumda insandan insana değişen tepkiler ve kadınların maruz kaldığı durumlar bir kere daha gözler önüne seriliyor.

Bodyguard – IMDb: 8.1

Bir Afganistan Savaşı gazisinin İngiltere İçişleri Bakanı’nın koruması olmasıyla gelişen olayları ele alan Bodyguard, heyecan severler için ideal. Politikanın entrikalarının işlendiği dizide Game of Thrones’la tanınan Richard Madden başrolde. 6 bölümü olan dizi ödülleri de toplamayı başardı.

Lucifer – IMDb: 8.1

5.Sezonu yayınlanan dizide Tom Ellis’in hayat verdiği fırlama karakter Lucifer Morningstar, hakimiyet sürdüğü cehennemin efendisi olmaktan sıkılıp dünyada, ihtişam ve çılgınlıkların göbeği Los Angeles’da yaşamaya karar verir. Tom Ellis’in karaktere kattığı ruh ve cazibe, seksapel ve çekiciliğin yarattığı karanlık hissiyatla Lucifer tam dozunda bir şeytan tiplemesi. Ayrıca dizinin yanı sıra müzikleri de bir o kadar güzel.

Ozark – IMDb: 8.5

Breaking Bad’in yerini doldurmuyor olsa da suç ve heyecan arayanlar için Ozark iyi bir alternatif. Chicago’da yaşayan bir finans danışmanının, uyuşturucu karteliyle anlaşmazlığa düştükten sonra ailesini Missouri’nin Ozark bölgesine yerleştirmesini konu alan dizinin yönetmen, yapımcı ve başrol koltuğunda Jason Bateman var.

Manhunt: Unabomber – IMDb: 8.1

Netflix’in en etkileyici dizilerinden biri olan tek sezonluk mini seri Manhunt: Unabomber, 1978–1995 yılları arasında 16 bombalı saldırı gerçekleştirmiş ve asla izi sürülememiş olan Ted Kaczynski’nin hikâyesini anlatıyor. FBI tarihinin en uzun süre çözülememiş vakası olan bu olayda FBI suç bilimi uzmanı Jim Fitzgerald’ın daha önce hiç kullanılmamış bir teknik geliştirmesi ve katilin yakalanma hikâyesi oldukça dikkat çekiyor.

Netflix’teki En İyi Reality Show Dizileri

I Am Georgina – IMDb: 4.0

Anne, fenomen, iş insanı ve Cristiano Ronaldo’nun sevgilisi olan Georgina Rodríguez’i, duygusal ve kapsamlı bir portre çizen bu reality dizisiyle daha yakından tanıyın.

Next In Fashion – IMDb: 7.3

Dünyanın dört bir yanından gelecek vadeden tasarımcılar, kariyerlerini değiştirecek para ödülü ve geleceğin büyük modacılarından biri olma şansı için yarışıp uzman jüri üyelerini etkilemeye çalışıyor.

Bling EmpireIMDb: 5.8

Bling Empire, gerçek hayattaki ‘Çılgın Zengin Asyalılar’ olarak tanımlanan, Los Angeles bölgesinde yaşayan varlıklı, materyalist Doğu ve Güneydoğu Asyalı Amerikalıların partiler, ihtişam ve drama dolu hayatlarına odaklanıyor.

Too Hot To Handle – IMDb: 4.7

On çekici bekar, tropikal bir cennette bir araya geliyor. Ancak büyük para ödülünü kazanmak için seksten tamamen vazgeçmeleri gerektiğinden haberleri yok!

Love is Blind – IMDb: 6.2

Bekar erkek ve kadınların yüz yüze görüşmeden önce aşkı aradıkları ve nişanlandıkları bu sosyal deneyin sunuculuğunu Nick ve Vanessa Lachey üstleniyor.

28 Days Haunted – IMDb: 3.5

Üç takım, Ed ve Lorraine Warren’ın teorilerine dayanan bir paranormal deney için Amerika’nın en korkunç mekanlarında 28 gün geçiriyor.

Selling Sunset – IMDb: 6.6

The Oppenheim Group’taki seçkin emlak komisyoncuları, Los Angeles’taki varlıklı alıcılara lüks hayatı satıyor. Ekibe yeni bir emlakçı katıldığında ise drama hızlanıyor.

Glow Up – IMDb: 7.0

Makyaj sanatçısı adayları, güzellik sektöründe kariyer yapma fırsatı elde etmek için renkli zorlukları aşmaya çalışıyor.

Single’s Inferno – IMDb: 7.2

Single’s Inferno ikinci sezonuyla geliyor. Issız bir adada mahsur kalan cilveli bekarlar flört edip kaynaşmaya hazır. Bu adadan kurtulmalarının tek yolu, çift olmak ve romantik randevulara çıkmak.

Dream Home Makeover – IMDb: 5.7

Kendi benzersiz tarzlarına göre yaratılmış kusursuz bir ev arayan ailelerin rüyaları, Studio McGee’den Shea ve Syd McGee sayesinde gerçeğe dönüşüyor.

The World’s Most Amazing Vacation Rentals – IMDb: 6.8

Bu reality dizisinde dünyanın dört bir yanındaki kiralık tatil evlerini ziyaret eden üç gezgin, farklı bütçelere hitap eden uzman tavsiyelerini ve ipuçlarını paylaşıyor.

Bake Squad – IMDb: 6.8

Usta pastacılar yepyeni fikirler ve unutulmaz sunumlarla tatlı kavramını yeniden tanımlarken sıra dışı lezzetlerin peşinde olan müşterileri kazanmak için mücadele ediyor.

Million Dollar Listing New York – IMDb: 7.4

New York’un adeta bir yarışa dönmüş lüks emlak dünyasını konu alan bu reality dizisinde, emlakçılığın süperstarları kendi paylarına düşeni almak için kıyasıya rekabet ediyor.

The Real Housewives of Beverly HillsIMDb: 5.4

Popüler reality serisinin Beverly Hills durağında, dost gibi görünen ama birbirine düşman olan zengin kadınlar bolca kavga, alkol ve süs püs ile dramayı abartıyor.

Keeping Up with the Kardashians – IMDb: 2.8

Dünyanın en ünlü ve en sansasyonel ailesi Kardashianların renkli dünyasına konuk olun.

Netflix’teki En İyi Romantik Diziler

Emily in Paris – IMDb: 6.9

Emily, hayallerindeki iş için taşındığı Paris’te geçirdiği bir yılın ardından kariyeri ile aşk hayatında bir dönüm noktasına gelince geleceğine dair bir karar vermek zorunda kalır.

Bridgerton – IMDb: 7.4

Shonda Rhimes’in yapım şirketi Shondaland’in ilk dizisi Bridgerton, aynı isimli Julia Quinn’in roman serisine dayanıyor. Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton’ın Londra sosyetesindeki rekabetçi evlilik piyasasına girmesiyle yaşadıklarını konu alan dizi, skandallarla dolu, aşkı arayan heyecanlı bir dizi izlemek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Daphne’nin ağabeyi eş adaylarını teker teker redderken, gizemli Leydi Whistledow tarafından kurulan bir tuzak ile Daphne zor durumda kalıyor, dizideki tansiyon da bir hayli yükseliyor! Heyecanla beklenen dizinin oyuncu kadrosunda Golda Rosheuvel, Jonathan Bailey, Luke Newton, Luke Thompson, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh, Polly Walker, Bessie Carter ve Harriet Cains ile birlikte Lady Whistledown’ı seslendiren Julie Andrews da yer alıyor.

Sex Life – IMDb: 5.6

İki küçük çocuklu evli bir kadın olan Billie, günlük aile hayatına bağlı olsa da geçmişe özlem duyar. Özellikle eski erkek arkadaşı Brad ile olan ilişkisine özlem duyan Billie’nin hayatı, eski sevgilisinin yeniden hayatına girmesiyle cesur cinsel geçmişi ve mevcut yaşamı arasında ikilem yaşar.

Plan Coeur IMDb: 7.1

Parisli genç bir kadın olan Elsa, ayrıldığı sevgilisini bir türlü unutamaz. Aşkta olan şanssızlığından usanan Elsa artık özgüvenini kaybedecek duruma gelir. Bu süreçte Elsa’nın en büyük destekçisi Charlotte ve Emilie olur. Arkadaşlarının özgüvenini yeniden inşa etmeyi planlayan Charlotte ve Emilie, bunun için bir plan yapar. Elsa için jigolo tutan Charlotte ve Emilie’nin planları beklediklerinden de iyi bir sonuç verir.

From Scratch – IMDb: 7.9

Bir sanatçı, İtalya’da bir şefe aşık olunca hayatını değiştiren, kültürler ve kıtalar arası bir aşk, kayıp, direnç ve umut yolculuğuna çıkar.

Netflix’teki En İyi Tarihi Diziler

All the Light We Cannot See – IMDb: 7.7

Marie-Laure adlı kör bir Fransız genç kız ve Werner adlı bir Alman askerinin hikayesini konu alan “All the Light We Cannot See”, karakterlerin yollarının II. Dünya Savaşı’nın yıkımını atlatmaya çalıştıkları işgal altındaki Fransa’da kesişmesini ve yaşadıkları olayları ele alıyor.

The Crown – IMDb: 8.6

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in hayatını konu alan The Crown, kraliçenin gençliğinden başlayarak, evlenmesini ve tahta geçmesini anlatıyor. İlk iki sezonda Claire Foy ve Matt Smith gibi isimlerin başrolü paylaştığı dizinin üçüncü ve dördüncü sezonunda Helena Bonham Carter başta olmak üzere güçlü bir kadro buluştu. Dizinin 9 Kasım 2022 tarihinde yayınlanan 5. sezonunda ise yeni bir döneme girilirken, 90’lar Britanyası’nda rolleri kamuoyu tarafından açık bir şekilde sorgulanmaya başlanan Kraliyet Ailesi’nin muhtemelen o güne kadarki en zorlu zamanları ekrana yansıyacak.

The Spy – IMDb: 7.9

1960’lı yıllara bizi geri götüren The Spy, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın, ülkede hala efsane olarak görülen ajanı Eli Cohen’i konu alıyor. Suriye’ye yollanmak üzere bir ajan arayışına giren teşkilat ile yolu kesişen Eli Cohen, uzun yıllar sürecek tehlikeli bir görevin içinde kendini buluyor. Dönem ve aksiyon filmi sevenler için tavsiye ettiğimiz dizinin başrolünde ünlü oyuncu Sacha Baron Cohen yer alıyor.

The English Game – IMDb: 7.6

Netflix orijinal içeriklerine bu futbol dizisiyle bir yenisi daha eklendi. The English Game adındaki 6 bölümlük bu mini dizi, gerçek hayattan esinlenen bir öyküyle futbolun doğuşunu ve sınıfsal mücadeleyi konu alıyor. Yalnızca futbola değil 19. yüzyılın sosyal yaşantısına da yer veren diziyi dönem yapımları seven herkes mutlaka izlemeli.

Hollywood – IMDb: 7.5

Netflix’in en yeni mini dizisi olan “Hollywood” bizleri 1940’ların Los Angeles’ındaki sinema ortamına götürüyor. David Corenswet, Darren Criss ve Laura Harrier’ın başrolünde olduğu Hollywood mini dizisi, “Glee” ve “The Politician” gibi dizilerin yaratıcıları olan Ryan Murphy ve Ian Brennan tarafından tasarlanmış ve yönetilmiş olup, tüm Hollywood sinema severlerini ekranların başına topluyor. 7 bölümden oluşan Hollywood, eğlenceli, komik ve duygusal bir hikâyeyi ele alıyor.

The Empress – IMDb: 7.8

Asi ruhlu Düşes Elisabeth, Avusturya İmparatoru Franz Joseph ile tanıştığında ikisi arasında bir aşk başlar. Kısa bir süre sonra genç hükümdar sevgilisine evlilik teklif eder. Teklifin akabinde gerçekleşen evlilik Elisabeth’in Viyana sarayının entrika dolu dünyasına adım atmasına neden olur. Kendisini çeşitli siyasi entrikaların ve münakaşaların ortasında bulan Elisabeth’in peri masalı hızla bir kabusa dönüşür.

Marco Polo – IMDb: 8.0

Ünlü Venedikli gezginin gençlik yıllarını ekranlara getiren dizi, Kubilay Han’ın hüküm sürdüğü 13. yüzyıl Çin’inde geçmekte… Bilmediği bir coğrafyada siyasi hesaplaşmaların ortasında kalan kahramanımız, Kubilay Han’ın imparatorluğunu korumaya çalışıyor. İtalyan aktör Lorenzo Richelmy’nin başrolde olduğu yapım; Malezya, Kazakistan ve İtalya gibi farklı ülkelerde çekildi.

Roman Empire – IMDb: 7.0

Yakışıklı ve güçlü Commodus, Roma’nın en büyük filozof kralı Marcus Aurelius’un oğludur. En büyük aptallığı imparatorluğa inanmasıdır. Babasının ölümünden sonra iktidara geçer ancak herkes imparatorluğunu desteklemez. Ablası Lucilla da dahil olmak üzere birçok komplo teorileri ile karşı karşıya kalır.

{17945}

Gizem Çıldız
Gizem Çıldız Tüm Yazıları