preloader

Yılbaşı Gecesinde İzleyebileceğiniz Filmler

07.11.2023
Yılbaşı Gecesinde İzleyebileceğiniz Filmler

Yazı Boyutu:

Yılbaşı ruhunu yansıtan filmler izleyerek gecenize renk katmaya ne dersiniz? En iyi yılbaşı filmlerini keşfedin.

Yılbaşı ruhunu sonuna kadar yaşatacak klasikleşmiş ve eğlenceli bir film izlemek ister misiniz? Seçim yapmanızı kolaylaştırmak için sizlere en güzel yeni yıl filmlerinin listesini hazırladık, mutlaka göz atın!

Amazon Prime Video’da İzleyebileceğiniz Yılbaşı Filmleri

Something From Tiffany’s (Tiffany’den Bir Şey), Amazon Prime Video – IMDb: 6.2

New York’un büyüleyici ve ışıltılı sokaklarında geçen filmde Rachel ve Gary, yeterince mutlu bir çifttir ama onlar büyük bağlılık için tam olarak hazır değildir. Mükemmel bir çift olan Ethan ve Vanessa ise ilişkilerini resmileştirmek üzeredir. Hediyelerin basit bir karışımı, onların yollarının kesişmesine neden olduğunda, onları gerçekten olmaları gereken yere götüren bir dizi sürpriz ve beklenmedik keşifler meydana gelir.

The Holiday (Tatil), Amazon Prime Video – IMDb: 6.9

Iris Simpkins, Londra’da yaşayan bir gazete köşe yazarıdır. Aynı zamanda meslektaşı Jasper Bloom’a karşılıksız bir aşk beslemektedir. Yılbaşı yaklaşırken Jasper’ın nişanlandığını ve başka bir meslektaşları ile evlenmek üzere olduğunu haber aldığında Iris’in tüm dünyası tepetaklak olur.

How the Grinch Stole Christmas, Amazon Prime Video – IMDb: 6.3

Noel heyecanının müthiş bir biçimde yaşandığı, herkesin en güzel hediyeleri almak için koşuşturduğu Whoville kasabasında, bu heyecanı paylaşmayan tek bir kişi vardır: kasabanın tepesindeki Crumpit Dağı’nda bir mağarada yaşayan Grinch. Her yıl tekrarlanan bu heyecanı ve Noel’i yok etme planları yapan Grinch’in ansızın kapasını çalan küçük Cindy Lou Who, Grinch için işlerin gidişatını değiştirecektir. Jim Carrey’nin hayat verdiği Grinch karakteri ile En İyi Makyaj dalında Oscar ödülü kazanan film, 2018 yılında animasyon filmi olarak tekrar sinemaları ziyaret etti ve yeni versiyonuyla da büyük beğeni topladı.

Your Christmas or Mine? (Noel Sürprizleri), Amazon Prime Video – IMDb: 6.4

Beklenmedik olaylarla dolu bir tatil deneyimini anlatan ve insanların gerçek anlamda aile ve sevgi hakkında ne öğrenebileceğini ele alan “Your Christmas or Mine?” filmi, bir şirketin iş seyahati sırasında tanışan iki yabancının, tatil döneminde aileleriyle değişiklik yapmak için birbirlerinin aileleriyle takas etmelerini konu alıyor.

Apple TV’de İzleyebileceğiniz Yılbaşı Filmleri

The Polar Express (Kutup Ekspresi), Apple TV – IMDb: 6.6

Chris Van Allsburg’un aynı adlı çocuk kitabından uyarlanan animasyon filmi “The Polar Express”, Noel ile ilgili inançlarını kaybeden bir çocuğun Kuzey Kutbu’na yaptığı büyülü tren yolculuğunu anlatıyor.

The Great Gatsby (Muhteşem Gatsby), Apple TV – IMDb: 7.2

Nick Carraway, 1920’li yılarda başarılı bir yazar olma düşüncesiyle New York’a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir ve onlarla beraber New York’un en gösterişli partilerine katılmaya başlar. Ancak bilmediği bir şey vardır ki bu büyülü hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır.

ELF, Apple TV – IMDb: 7.1

Kuzey Kutbu’nda büyüyen ve Noel Baba’nın elf yardımcılarından biri olan ve büyüdükçe yetişkin bir insana dönüşen Buddy diğer elflerden çok farklı olduğunu biraz geç farkeder! Bu durum onun gerçek babasını merak etmesine yol açar ve onu bulmak için New York’a gelir. New York onun içinde büyüdüğü dünyadan çok farklıdır. Gerçek babasının adı Walter’dır ve yayıncılık işi yapmaktadır. Onun da sıkıntısı çocuklar için yayımlayabileceği güzel, yeni bir hikaye kitabı bulamamaktır. En başta Buddy’nin kendi oğlu olduğunu geç de olsa kabullendikten sonra onu karısı ve küçük oğluyla tanıştırır.

Love Actually (Aşk Her Yerde), Apple TV – IMDb: 7.6

Kim olursanız olun aşktan kaçamazsınız; çünkü aşk her yerde! Love Actually, birbirinden oldukça farklı fakat bir o kadar da paralel ve kesişen yaşamlar süren çiftlerin romantik ilişkileri üzerine kurulu bir film. Günümüz Londra’sında geçen film, Noel’e yalnızca birkaç hafta kala farklı aşk hikayelerinin kesişen yollarını anlatıyor. Aşkın yüceliğine dair bir güzelleme niteliği taşıyan film Noel ruhu ve süsleri ile daha da renkleniyor.

The Santa Clause (Noel Baba), Apple TV – IMDb: 6.5

Oğlu Charlie ile pek kolay olamayan bir ilişkisi olan Scott Calvin, tesadüf eseri bir kazaya tanık olur. İşin ilginç yanıysa kazayı geçiren kişinin Noel Baba olmasıdır. Noel vaktine dek işlerini tamamlayıp hediyeleri dağıtmak zorunda olan Noel Baba’nın kazadan sonra bu görevini gerçekleştirmesi imkansızdır. Bu yüzden Noel Baba’nın tüm işleri Scott’a kalır.

Home Alone (Evde Tek Başına), Apple TV – IMDb: 7.6

90’ların ironik filmde Home Alone, eğleneli film akşamlarının vazgeçilmezi. Kevin, ailesi Fransa’ya tatile giderken yanlışlıkla evde unutulur. Yalnız kaldığını fark ettiği anda evini hırsızlara karşı korumak zorunda kalacağını düşünür ve çeşitli tuzaklar kurmaya başlar. Harry ve Marv’ın niyeti ise Kevin’in mahallesindeki tüm evleri soymaktır. Ancak Kevin’in evinin kolayca soyamayacağını acı deneyimlerle öğreneceklerdir.

Black Christmas, Apple TV – IMDb: 7.1

Tehdit eden telefon çağrıları, kız öğrenci yurdu, ölü bulunan bir genç ve noel tatili… Hepsini bir arada düşündüğümüzde, aşağı yukarı nasıl bir film izleyeceğimiz anlasak da Kara Noel, yine de “Teen Slasher” türünün en nadide eserlerinden biri. Yakın zamanda yeniden çevrimi yapılan Kara Noel, yılbaşı gecesinde ürpertici bir seyir arzulayanlara gelsin.

It’s a Wonderful Life (Şahane Hayat), Apple TV – IMDb: 8.6

İş adamı George Bailey, hayatında üst üste gelişen sıkıntılar sebebiyle intiharın eşiğine gelmiştir. George’un köprünün kenarında sallandığı o anda yanı başında bir koruyucu melek belirir. Clarence isimli melek, George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için sıra dışı bir yolculuğa çıkarır: George’a eğer kendisi hiç var olmasaydı hayatındaki insanların nasıl bir yaşam süreceğini gösterir. Bu deneyim ile insanların hayatına ne kadar dokunduğunu gören George, kendi hayatının değerini yeniden keşfederek intihar düşüncesinden uzaklaşır. Frank Capra’nın baş yapıtı niteliğindeki Şahane Hayat, içerdiği mucizelerle yeni yıla karşı umudunuzu yükseltecek!

Disney Plus’ta İzleyebileceğiniz Yılbaşı Filmleri

Yılbaşı Gecesi, Disney Plus – IMDB: 5.8

Gülse Birsel’in yazıp Ozan Açıktan’ın yönettiği “Yılbaşı Gecesi” filminde, günlerdir sevdikleriyle birlikte yılbaşı gecesini kutlamayı hayal ederken son anda ilan edilen sokağa çıkma yasağı Didem’in tüm hayallerinin yıkılmasına sebep olur. Ozan pandemi süreci boyunca eve hapsolmuş olan eşinin günlerdir özenerek hazırlandığı Yılbaşı Gecesi’ni kötü geçirmemesi adına, çareyi sitedeki komşularını kapı kapı gezerek partiye çağırmakta bulur.

Netflix’te İzleyebileceğiniz Yılbaşı Filmleri

Klaus: Sihirli Plan, Netflix – IMDb: 8.2

“Klaus”, posta görevlisi Jesper’in, soğuk bir adada yaşayan çocukları oyuncaklarla tanıştırmak amacıyla Noel Baba’nın yardımına koştuğu animasyon bir filmidir. Jesper, kasaba sakinlerinin arasında barış ve sevgiyi yeniden canlandırmak için gizemli bir oyuncak yapıcısı olan Klaus ile iş birliği yapar. İkili, çocuklara hediyeler dağıtarak ve kasaba arasındaki düşmanlığı azaltarak Noel’in gerçek anlamını yeniden keşfetmeye çalışır. Film, dostluk, iyilik ve paylaşma temasını işleyerek izleyicilere sıcak bir hikaye sunuyor.

A Christmas Prince, Netflix – IMDb: 5.8

“A Christmas Prince”, genç bir gazeteci olan Amber’in, Aldovia adlı hayali bir krallıkta görevlendirilerek Kraliyet Ailesi hakkında bir haber yapma görevini üstlendiği bir romantik komedi filmidir. Amber, Prens Richard’ın sarayına gizlice girer ve prensle tanışır. Ancak görevi sırasında beklenmedik bir şekilde aşık olur. Film, klasik bir peri masalı öyküsünü işleyerek romantizm, mizah ve Noel temalı unsurları bir araya getirir.

The Princess Switch (Prenses Değişimi), Netflix – IMDb: 6.1

“The Princess Switch”, iki kadının tesadüfen karşılaşması ve birbirlerine benzemeleri üzerine kurulu bir romantik komedi filmidir. Stacy, Chicago’da bir pastane işleten bir şefken, Kraliyet’in bir üyesi olan Lady Margaret ile tanışır. İkisi, bir tatil festivalinde rastlantı sonucu karşılaşırlar ve benzerliklerinden faydalanarak birbirlerinin rollerini değiştirirler. Ancak planları karmaşık hale gelirken romantik ve komik olaylar gelişir.

Christmas With You (Noel’de Aşk Başkadır), Netflix – IMDb: 5.6

2022 yapımı “Christmas With You” filminde, bir müzik yapımcısı olan Sarah, Noel’i ailesinin yanında geçirmek yerine eski sevgilisinin ailesinin yanına gider. Sarah, Noel’i eski sevgilisiyle geçirirken ona karşı olan duygularını yeniden keşfeder.

El Camino Christmas (Noel Kabusu), Netflix – IMDb: 5.7

“El Camino Christmas”, küçük bir kasabada Noel günü yaşanan olayları konu alan bir suç ve komedi filmidir. Bir genç adam, biyolojik babasını bulmak için kasabaya gelir ancak beklenmedik bir dizi olaylar zinciri başlar. İçki kaçakçılığından kaybolmuş kişilere kadar bir dizi renkli karakter, kasabanın karışık ve komik bir Noel günü geçirmesine neden olur. Filmin ilerleyen sürecinde trajikomik olaylar, karakterlerin hayatlarını birbirine bağlar.

The Noel Diary (Noel Günlüğü), Netflix – IMDb: 6.2

Noel’de çocukluğunun geçtiği evi temizleyen bir romancı, öz annesini arayan bir kadınla tanışır. Geçmişlerinin ve kalplerinin anahtarı, belki de eski bir günlüktedir. Canınız neyi isterse izleyin. Richard Paul Evans’ın çok satan kitabından uyarlanan bu romantik “Noel” filminde Justin Hartley ve Barrett Doss başrolde.

Falling for Christmas (Noel Çarpması), Netflix – IMDb: 5.3

Lindsay Lohan’ın başrolünde yer aldığı filmde, Noel’e günler kala, büyük bir otelin varisi olan, yeni nişanlanmış genç bir kadın, kayak yaparken kaza geçirir. Kaza sonucu hafızasını kaybeden kadına bu süreçte yakışıklı bir pansiyon sahibi ve onun kızı bakar.

Single All The Way, Netflix – IMDb: 6.1

Peter evine yapacağı Noel ziyareti için en iyi dostundan sevgilisiymiş gibi davranmasını ister. Ancak ailesinin çöpçatanlık girişimi, planların değişmesine neden olur. Noel temalı bu komedide Michael Urie, Philemon Chambers, Luke Macfarlane, Jennifer Coolidge ve Kathy Najimy rol alıyor.

Love Hard, Netflix – IMDb: 6.3

Bir flört uygulamasında ruh eşiyle tanışan Los Angeles’lı yazar, Noel’de adama sürpriz yapmak için ülkenin öbür ucuna uçtuğunda sahte profille kandırıldığını anlar. Darren Barnet, James Saito ve Harry Shum Jr.ın rol aldığı bu romantik komedide Nina Dobrev’e Jimmy O. Yang eşlik ediyor.

A Castle for Christmas (Benim Güzel Noel Şatom), Netflix – IMDb: 5.5

Kitapları çok satan bir yazar, bir skandaldan kaçmak için İskoçya’ya gider ve buradaki bir şatoyu çok beğenir. Ancak şatonun sahibi olan huysuz dükle anlaşmazlığa düşer. Canınız neyi isterse izleyin. Brooke Shields ve Cary Elwes (“Prenses Gelin”), İskoçya’da geçen bu sıcacık romantik filmde başrollerde.

Holidate, Netflix – IMDb: 6.1

Emma Roberts ve Luke Bracey’rın başrollerini paylaştığı romantik komedide, tatillerde bekâr olmaktan bıkan iki yabancı, bir yıl boyunca birbirlerine eşlik etmeyi kabul eder. Ama platonik başlayan bu ilişkide zamanla gerçek duygular filizlenir.

Midnight at the Magnolia, Netflix – IMDb: 5.8

Eski arkadaşlar ve yerel radyo sunucuları Maggie ve Jack, programlarının ülke çapında yayınlanması umuduyla, ailelerine ve dinleyicilerine sevgili rolü yaparlar. Bu romantik komedinin başrollerinde Natalie Hall ve Evan Williams yer alıyor.

Holiday in the Wild, NetflixIMDb: 6.1

Oğlu evden ayrılan Kate, kocası evliliklerini aniden bitirince Afrika’daki ikinci balayına tek başına gider. Burada hayatının amacını ve belki de yeni bir aşk bulur. Seyahat, kendini keşfetme ve biraz da Noel romantizmi içeren bu ilham verici öyküde, Kristin Davis ve Rob Lowe başrolde.

The Christmas Chronicles (Noel Günlükleri), Netflix – IMDb: 7.0

Noel arifesinde Noel Baba’nın gelişini gözetleyen Kate ve Teddy gizlice kızağa biner. Çoğu çocuğun hayalini yaşayan kardeşler oldukça heyecanlıdır. Fakat bu macera dolu yolculuk birçok soruna neden olur. Noel Baba’nın kaza yapmasına neden olan kardeşler Noel’i büyük bir tehlikeye atar.

Bridges Jones’s Diary (Bridget Jones’un Günlüğü), Netflix – IMDb: 6.8

Yeni bir yılın başlangıcında, 32 yaşındaki Bridget, hayatına çekidüzen vermenin tam zamanı olduğuna karar verip bir günlük tutmaya başlar. O andan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkeğin arasında kararsız bir vaziyette bulur… Bridget Jones, ne yapacağını şaşırmıştır.

Diğer Platformlarda İzleyebileceğiniz Yılbaşı Filmleri

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (Galaksinin Koruyucuları: Yılbaşı Özel), Diğer Platformlar – IMDb: 7.1

Chris Pratt, Bradley Cooper ve Vin Diesel gibi oyuncuların başrol oynadığı filmde; Quill’e unutulmaz bir Noel yaşatmayı görev edinen koruyucular, mükemmel hediyeyi araştırmak için Dünya’ya doğru yola çıkar. Bazı yanıp sönen ışık sekansları ya da şekilleri ışığa duyarlı izleyicileri etkileyebilir.

The New Year’s Eve (Yılbaşı Gecesi), Diğer Platformlar – IMDb: 5.6

Hayata ikinci bir şans vermek ve taze başlangıçlara evet diyebilmek üzerine kurgulanan film, yeni yıl arifesinde New York’ta yaşayan yalnız insanların kesişen öykülerini anlatıyor. Yönetmenliğini Garry Marshall’ın üstlendiği filmin oyunucu kadrosunda Sarah Jessica Parker, Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Abigail Breslin ve Chris Bridges gibi isimler yer alıyor.

A Christmas Carol (Yeni Yıl Şarkısı), Diğer Platformlar – IMDb: 6.8

Charles Dickens’ın ünlü novellasının birçok adaptasyonundan biri olan “A Christmas Carol” filminde hikaye, cimri ve soğuk kalpli bir iş adamı olan Ebenezer Scrooge’un etrafında dönüyor. Scrooge, Noel’in anlamını veya değerini kabul etmez ve bu özel günü kutlamaktan nefret eder. Ancak Noel arifesinde Scrooge, ölmüş iş ortağı Jacob Marley’in hayaleti tarafından ziyaret edilir. Marley, Scrooge’u yaşamındaki yanlışları ve cimri davranışlarının sonuçları hakkında uyarır. Marley ayrıca Scrooge’a gelecekteki üç hayalet ziyaretini de haber verir: Geçmişin, Şimdiki Zamanın ve Geleceğin Noel Hayaletleri.

The Family Stone (Aile Bağları), Diğer Platformlar – IMDb: 6.3

Stone Ailesi, bir yılbaşı tatili döneminde, oğulları Everett’in, kız arkadaşı Meredith’i eve getirmesi ve bir teklifte bulunma planı için bir araya gelirler. Yalnız bohem bir tarzı olan Stone Ailesi, kendi tarzlarına son derece uzak kaçan Meredith’i biraz karmaşık, biraz beceriksizce ama son derece eğlenceli karşılamayla misafir ederler. Tatil bitmeden ilişkiler ortaya dökülür, sırlar açığa çıkar ve Stone ailesi ve Meredith birbirlerini çok severler.

Joyeux Noël (Ateşkes), Diğer Platformlar – IMDb: 7.7

Dünyanın en kanlı savaşlarından birinde beklenmedik bir şekilde silahlar susuyor; Birinci Dünya Savaşı’nın Batı Cephesi’nde, noeli kutlamak üzere taraflar arasında gayriresmi bir ateşkes ilan ediyor. İnsanlık tarihinde benzerine az rastlanan bu ‘barış molası’nın bize söylediği çok şey var. 2006 yılında Fransa’nın Oscar adayı olan Ateşkes, aynı kategoride bir Oscar kazanan Danis Tanovic’in No Man’s Land’ine benzeyen, ironi tonu güçlü bir film.

8 Femmes (8 Kadın), Diğer Platformlar – IMDb: 7.0

Biraz Vincente Minnelli müzikalleri biraz Agatha Christie romanları; işte 8 Kadın. 1950’lerde Fransa’da, noel zamanında bir kır evindeyiz. Marcel ve hayatında yer alan 8 kadın burada birlikte yaşar; Evin hanımı Gaby (Catherine Deneuve), annesi Mamy (Danielle Darrieux), kız kardeş Augustine (Isabelle Huppert), onun kızları Suzon (Virginie Ledoyen) ve Catherine (Ludivine Sagnier), hizmetçiler Chanel (Firmine Richard) ve Louise (Emmanuelle Béart). Marcel bir gün odasında ölü bulunduğunda, bu 8 kadın evin içindeki katili ortaya çıkarmaya çalışır. Yönetmen François Ozon, bu müzikalde her kadına 1950’lerden bir şarkı vermişti. Robert Thomas’ın oyunundan uyarlanan filmde, sahneleri doğallıktan uzak tutmak ve tiyatro atmosferine yakınlaşmak için abartılı dekor tasarımlarına başvurulmuştu.

The Family Man (Aile Babası), Diğer Platformlar – IMDb: 6.8

Jack Campbell, hayatını işine adamış, oldukça başarılı ve zengin bir iş adamıdır. Bir Noel gecesinde yaşadığı birtakım tuhaf ve büyülü olayların akabinde, uyandığında kendisini yıllar önce kariyer planlarını kovalamak için terk ettiği kız arkadaşıyla evli bulur. Aynı zamanda iki çocuk sahibi olan Jack, bir aile kurarken tüm kariyer planlarını kaçırmıştır. Başlarda büyük bir korkuya kapılarak eski hayatına dönmek için çabalayan Jack’in öncelikleri zamanla farklı bir noktaya kayar.

Sleepless in Seattle (Sevginin Bağladıkları), Diğer Platformlar IMDb: 6.8

Karısı Maggie öldükten sonra Sam Baldwin ve oğlu Jonah, Seattle’a taşınır. Üzüntüsünü çok uzun yıllar atlayamayan Sam, bir Noel arifesinde oğlunun da etkisi ile bir radyo kanalını arar. Canlı yayında karısını ne kadar çok özlediğini anlatır. Sam’in hikayesini dinleyen çok sayıda kadın ona aşık olur. Bunlardan biri de Annie’dir ve o, Sam’e bir mektup yazar. Gelen mektubu Jonah açıp okur .İhtiyacı olan kadını babası için bulduğunu düşünür. Bu sırada Annie ile Sam aslında çoktan tanışmışlardır.

The Muppet Christmas Carol (Muppetlar’dan Noel Şarkısı), Diğer Platformlar IMDb: 7.7

Yılbaşı denildiğinde Charles Dickens’ı tekrar tekrar anmadan olmaz değil mi? Bu vesileyle, sinemaya defalarca kez uyarlanan Bir Noel Şarkısı’ını bir de Muppet’lardan izlemeye ne dersiniz? Filmde neler mi var? Michael Caine’nin unutulmaz Ebenezer Scrooge performansı, Kermit’in mükemmel Bob Cratchit’i ve tabii ki olay örgüsünü özetleyen mükemmel şarkılar.

29th Street (29. Cadde), Diğer Platformlar – IMDb: 7.2

New York’ta bir İtalyan mahallesindeyiz. Frank Pesce (Anthony Lapaglia), peşini bir türlü bırakmayan kötü şansından yakınan mutsuz bir adam. Bir gün yılbaşı piyangosunu kazanır ve hayatı daha fazla kaosa sürüklenir. Özellikle ülkemizde yeterince bilinmeyen, gerçek bir ‘saklı hazine’ olan 29. Cadde, hayatta başımıza gelen ‘kötü şeylerin’ yarattığı iyi durumlar üzerine acı-tatlı bir öykü.

When Harry Met Sally (Harry Sally’yle Tanışınca), Diğer Platformlar – IMDb: 7.6

Rob Reiner’ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Meg Ryan ve Billy Crystal’ın yer aldığı film tüm zamanların en başarılı romantik komedilerinden biri. Bir yolculuk sırasında tanışan Sally ve Harry, yoluculuk boyunca uzun uzun sohbet ederler. New York’a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Bir gün Harry eşinden, Sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında artık birbirlerine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir.

A Christmas Story (Bir Yılbaşı Hikayesi), Diğer Platformlar – IMDb: 7.9

Yılın son gününe az kalmış, 9 yaşındaki Ralphie bir tek hediye istiyor: Red Ryder Range 200 Shot BB silahı. Şöyle geriye dönüp baktığınızda, çocukluk yıllarınızdaki yılbaşı günlerini anlatacak olsanız, bundan nasıl bir film çıkardı? İşte Bir Yılbaşı Hikâyesi tam olarak böyle bir film. Yetişkin Ralphie’nin sesinden dinlediğimiz bu öykü, yılbaşına manasızca tatlı ve komik anlamlar yükleyen, hayli keyifli bir seyir.

Mon oncle Antoine, Diğer Platformlar – IMDb: 7.4

1940’lı yıllar, kırsal bölge olan Quebec Kanada’dayız. Film, kasabanın büyük marketinin sahibi olan ve aynı zamanda cenaze işlerini üstlenen amcası Antoine’ye yardım eden genç Benoit’ın (Jacques Gagnon)’nın, bu küçük kasabada noel arifesinde yaşadıklarına odaklanıyor. Noel zamanını başlı başına bir atmosfer ve bir ‘büyüme metaforu’ olarak kullanan Antoine Amcam (Jean Duceppe), sinema için yazılmış en gerçekçi kış masalı olabilir.

Miracle on 34th Street, Diğer Platformlar – IMDb: 7.9

Miracle on 34th Street, samimi sahneleriyle geleneksel bir yılbaşı filmi. Sıcaklığı siyah beyaz karelerinden taşan film, kendisinin gerçek Noel Baba olduğunu iddia eden bir adamı konu alıyor. İyi kalpli ve yaşlı bir adam olan Kris Kringle, kendisinin Noel Baba olduğunu savunması üzerine akıl hastanesine kapatılır. KızıSusan’ın Kris’e inanması üzerine Doris ve avukat arkadaşı Fred, Noel Baba’yı kurtarmak için ellerinden geleni yaparlar. Sunduğu samimi sahnelerle geleneksel bir yılbaşı filmi olan Miracle on 34th Street.

Remember the Night, Diğer Platformlar – IMDB: 7.6

Yılbaşından önce hırsızlık yaparken yakalanan Lee Leander’ın (Barbara Stanwyck) duruşması, yargıç John Sargent (Fred MacMurray) tarafından ertelenir. Herkesin sevdikleriyle, ailesiyle zaman geçirdiği bir günde Lee Leander’ın yalnız olduğunu fark eden Sargent, yılbaşını birlikte geçirmek için onu annesinin evine götürür. Bu süreç içerisinde yaşananlar, Lee Leander’ın çocukluğunu, onu hırsızlığa iten olayları açığa kavuşturur. ​​Geceyi Hatırla, yirminci yüzyılın ilk yıllarında özellikle Hollywood’da bolca örneğini gördüğümüz yılbaşı melodramlarının en başarılı örneklerinden biri.

{19856}

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları