preloader

Dekorasyonda Bahar Renkleri: Pantone Peach Fuzz Tonu

06.05.2024
Dekorasyonda Bahar Renkleri: Pantone Peach Fuzz Tonu

Yazı Boyutu:

Renk otoritesi Pantone’nin 2024 yılının rengi olarak açıkladığı Peach Fuzz tonu hem ruhunuza hem de yaşam alanınıza sakinlik aşılıyor.

“13-1023 Peach Fuzz” tonu için Pantone Enstitüsü’nün direktörü Leatrice Eiseman bu rengin şefkat ve empati ile ilişkili olduğunun altını çiziyor. Son yıllarda pandemi, savaş, deprem ve küresel felaketler derken acıyla sarsılan toplumun gerçekliklerden kaçma arzusunun bir yansıması olarak 2024 yılının rengi seçilen bu ton, zihni, bedeni ve ruhu besleyen, insanı duyarlılığa ve paylaşmaya motive eden sakinleştirici frekanslara sahip. Eiseman neden bu rengi seçtiklerini, “Doğuştan gelen yakınlık ve bağ kurma arzumuzu yansıtan bir renk tonu ararken, sıcaklık ve modern zarafetle ışıldayan bu rengi seçtik. İnsanı şefkatle kucaklayan, gençlik ve zamansızlık arasında zahmetsizce köprü kuran bir renk tonu” sözleriyle açıklıyor.

1

Ruhunuza iyi gelen seçimler yapın

Kullanıldığı mekanlarda iyileştirici ve mutluluk veren bir atmosfer yaratan pembe tonları aynı zamanda yaşam alanlarında konfor ve koruma hissiyatını yükseltici bir güce de sahip. Pembenin biraz puslu ve sisli veya şeftali rengine yaklaşan içeriğinde turuncu notalar barındıran bir tonundan salonunuzun bir duvarında kullanabilir, kanepe, sehpa ve diğer mobilyalarınızda da bu tona ağırlık vererek ton sür ton bir etki yaratabilirsiniz.

Merve Kahraman

2

Meditatif bir ortam yaratın

Pantone Enstitüsü’nün yanı sıra Dulux markası da “Sweet Embrace” pembe tonunu yılın rengi olarak açıkladı. Dulux kreatif direktörü ve renk uzmanı Marianne Shillingford bu pembe için, “Stres anında duyulan bir güvence fısıltısı gibi, duyuları sakinleştiren ve huzur dolu bir atmosfer yaratan görsel bir yumuşaklığa sahip” diyor. Günlük yaşam koşuşturmacasından evinize döndüğünüzde sizi kucaklayan bir sakinlik hissi için pembe tonlarının meditatif etkisini yaşam alanınıza dahil edebilirsiniz.

3

Pembeyi farklı tonlarla kombinleyin

Dekorasyonda Bahar Renkleri: Pantone Peach Fuzz Tonu
Farrow&Ball – Tablo; Tom Hammick

Yaşam alanlarında duyularınızı harekete geçiren tatlı referanslara sahip pembe rengini farklı tonlarla bir araya getirmek görsel bir zenginlik yaratacaktır. Soft ve nötr tınılara sahip pembenin gücü çok farklı renklerle mükemmel bir uyum yaratabilmesinde yatıyor. Pembenin en iyi eşlikçilerinin başında krem, fildişi, gri ve bej gibi tonlar gelir. Ama bunun yanı sıra mekana dinamizm katmak isteyenler pembeyi kırmızı, kahve, lacivert gibi daha kontrast bir görünüm yaratacak renklerle birlikte kullanmanın yolunu seçebilirler.

4

Pembe bir mutfak neden olmasın?

Şekerlemeleri, marshmallow’ları ve macaron’ları çağrıştıran pembe renginin lezzetle ilişkilendirilmesi onun çekici cazibesinden kaynaklanıyor. Evlerin lezzet destinasyonu olarak kabul gören mutfaklarda bu rengi kullanırken pembenin uyumlu olduğu malzemelere dikkat etmelisiniz. Meşe ve ceviz gibi ahşaplarla birbirini tamamlayan pembenin feminen etkisini güçlendirmek için ona en çok yakışan malzemelerin başında pirinç geliyor. Aydınlatma elemanlarında, dolap ve çekmece kulplarında, lavabo bataryalarında pirinç malzemeler ve dore ağırlıklı seçimler yapmak lezzet destinasyonunuzun cazibesini yükseltecektir.

YellowDot Studio

5

Uyku kozanıza pembenin sakinliğini taşıyın

Geçtiğimiz yıllarda iç mekan tasarımını etkisi altına alan wellbeing akımı evlerimizi şekillendirmeye devam ediyor. Dış dünyanın yorucu ve stresli düzeninden soyutlandığımız yaşam kozalarımızda bize kendimizi iyi hissettiren konfor dozu yüksek bir düzen yaratmak mümkün. Sağlıklı bir yaşamın iyi bir uykudan geçtiğinin altını çizen uzmanlara kulak verebilir, yatak odanıza pembenin mutluluk veren aurasını yansıtabilirsiniz. Soft pembe tonlarında seçeceğiniz yatak tekstillerini, doğal içerikli pamuklu yastıklar, kaşmir ve angora gibi yumuşacık battaniyelerle bir arada kullanarak hem bedeninizi hem de ruhunuzu okşayan bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Evinize baharı getirmenin 10 yolunu incelemek için tıklayın!

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları