preloader

En İyi Catering Firmaları: Sırçacı 14

02.12.2019
En İyi Catering Firmaları: Sırçacı 14

Yazı Boyutu:

Şık sunumları ve binbir çeşit lezzetten oluşan muhteşem büfeleri ile dikkat çeken catering markası Sırçacı 14’ün kurucusu İpek Develi, markasını ve catering hakkında bilinmesi gereken detayları anlattı.

En İyi Catering Firmaları: Sırçacı 14

Gaziantep’te doğup büyüyen İpek Develi, eğitime önem veren, ancak aynı zamanda da hayatın güzelliklerini takip etmeyi seven biri. Amerika Oregon, Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Roma European School of Economics’de Hospitality of Management Master eğitim hayatını tamamlayan Develi, aynı zamanda Roma’nın önde gelen otellerinden birinde staj yaptı. İstanbul’a gelmesinin ardından kendi işini kurmaya karar veren başarılı girişimci, en çok keyif aldığı iş üzerinden ilerleyerek, 2012 yılında Yeniköy’deki Sırçacı 14’ü açtı. Yemeklerinin çok beğenilmesi ve işe olan tutkusunu geliştirerek Sırçacı 14’ün catering ayağını da hayata geçiren İpek Develi ile markasını konuştuk.

Nasıl kuruldunuz?

Gaziantepli olmamın verdiği bir özellik sanırım. Bölgemizin mutfak kültürü malum. Yemek yapma, misafir ağırlama kültürü hamurumuzda var. Gaziantep’te yaşarken evimizde hiç misafir eksik olmazdı. Annem çok güzel yemekler yapar misafirleri en iyi şekilde ağırlardı. Bende bu misafirleri ağırlama ve ikram etme kültürüyle büyüdüm. Ayrıca öğrencilik yollarımda kardeşim Oğuzla beraber İstanbulda beraber yaşadığımız bir dönem oldu. 18 yaşında olmama rağmen ona çeşitli yemekler yapardım.

En İyi Catering Firmaları: Sırçacı 14

Hatta yaptıgım yemekleri sadece kardeşime değil onun arkadaşlarına da yedirmekte keyif alırdım. Mutfağa girmenin keyfine o dönemde vardım. Yemek yapmak misafirlere o lezzetleri tattırmak beni mutlu ediyordu. Yapacağım iş de böyle bir alanda olmalıydı ve masa başı işler zaten bana göre değildi. Restaurant açma fikri buradan doğdu aslında. Böylece butik hizmet verdiğimiz misafirlerimizin evlerinde hissetmesini hedeflediğimiz “sırçacı14”ü açmaya karar verdim. 2013 Mayıs ayında dekorasyonumuzu tamamlayıp kapılarımızı açtık.

Markanızın catering sektöründeki farkı ne ?

Sırçacı14 olarak en büyük özelliğimiz mükemmeliyetçi bir dünyaya sahip olmamız . Bunun mutlaka müşterimize yansımasını arzu ederiz. Dolayısıyla; biraz detayları önemseriz, biraz da müşterimizin beklentilerini merak ederiz. Sonuçta müşterimizin gerçekleşen aktiviteden en üst düzeyde bir keyifle ve mutlulukla ayrılmasını gözlemleriz.

En İyi Catering Firmaları: Sırçacı 14

Catering sektöründe yakın gelecekte ne gibi yenilikler ve trendler göreceğiz?

Öncelikle şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki dünyada her sektörde olduğu gibi Catering sektöründe de yenilikler/değişimler hiçbir zaman son bulmayacak. Özellikle bizim sektörümüzde değişim ve dönüşüm çok hızlı değişiyor. Tüm bildiğimiz yemek ve beslenme alışkanlıklarını unuttuk. Her gün yeni bir trend yeni bir inovasyon ile uyanıyoruz. Yüksek standartlara sahip insanlar sağlıklı mutfaklar ve gıda güvenliği konusunda beklentilerini yükseltmeye başladılar. Ayrıca çok özel hissedilmekten insanların çok büyük keyif ve haz aldığını görüyoruz.

En İyi Catering Firmaları: Sırçacı 14

Menüzün imza yemeği nedir ?

Bademli&Fıstıklı Öz Çorba, Milföy Kapli Kuzu incik, Top mücver, Beyaz çikolatalı Brownie vazgeçilmezlerimiz arasında..Tabii Gaziantepli olmamdan dolayı Gaziantep mutfağı seven misafirlerimize özel Antep mutfağı geceleri yapıyoruz.

En İyi Catering Firmaları: Sırçacı 14

Yemek hizmeti dışında masa kurma,yemek takımı,çiçek,süs vs gibi hizmetler veriyor musunuz ?

Bütün bunlar Catering hizmetinin klasik bir parçasıdır. Burada hizmet alanımız gittikçe derinleşiyor çünkü ; beklentilerin sonu yoktur, mükemmeliyetçiliğin sonu yoktur. Konsepte göre çok zengin yemek takımlarımız, gümüş çatal ve bıçağımız, kristal bardaklarımız… Her türlü hizmeti çok iyi sunumlar ve servisler ile verebilmemiz mümkün.

En İyi Catering Firmaları: Sırçacı 14
En İyi Catering Firmaları: Sırçacı 14

Minumum kaç kişilik bir organizasyon olmalı ?

1 kişiden 1.000 kişiye kadar hizmet verebilmekteyiz. Çok butik etkinliklerde de varız, çok büyük etkinliklerde de…

Catering firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çalışılacak firmanın detaylara önem verdiğini, istenilen hizmeti alabilmenin ışığını hissedebiliyor muyuz? Beklentiler ve hizmet detaylıca yazılı hale getiriliyor mu ? Ayrıca bir de şunu tavsiye etmek isterim, bu tür hizmet alınırken çok sık şirket değiştirilmemelidir. Alo dediğinde huyunu, suyunu, alışkanlıklarını ve beklentilerini bilen şirket ile devam etmeyi öneririm.

En İyi Catering Firmaları: Sırçacı 14

Yılbaşında nasıl bir menü oluşturulmalı ?

Geceler uzun ve oturmalı olacağı için mutlaka hafif yemekler seçilmeli. Zeytinyağlılardan ve mevsim sebzelerinden oluşan menüleri tercih etmeye çalışalım. Gecenin önemi için ana yemekte bir hindi olabilir. Ayrıca finalde de çikolatalı tatlı veya sarayların tatlısı bir dilim baklava tercih edilebilir.

Başak Güsar
Başak Güsar Tüm Yazıları