preloader

En İyi Catering Firmaları: 7 Catering

25.11.2019
En İyi Catering Firmaları: 7 Catering

Yazı Boyutu:

Gastronomi yazarı ve aynı zamanda 7 Catering firmasının sahibi Ebru Erberdi, markasını ve catering hakkında bilinmesi gerekenleri OGGUSTO’ya anlattı.

En İyi Catering Firmaları: 7 Catering

Yurt dışında aldığı eğitim sonrası kariyerine otelcilik sektörüyle başlayan Ebru Erberdi, Divan Oteli ve A’jia Hotel’de Ziyafet Müdürlüğü yaptıktan sonra 7 Catering isimli şirkete ilk olarak ortak olduktan sonra satın alarak işin başına geçmiş, sektörde 20. Yılını doldurmuş olan bir gastronomi tutkunu. HT Hayat ile gastronomi ve seyahat yazarlığına başlayan Erberdi, 7 sene önce yazmaya başladığı Sözcü Gazetesi serüvenine şu anda sozcu.com.tr’de yazarak devam ediyor. Rafine zevkleri ve geniş bilgisiyle ön plana çıkan Ebru Erberdi ile markası 7 Catering hakkında konuştuk.

Nasıl kuruldunuz?

Ben çalışma hayatıma 2000 senesinde otelcilik kariyeri ile başladım. Daha sonrasında 2010 senesinde kendi işimi yapmaya karar verdim. Girişimcilik ruhum ve otelcilik sektöründe kazandığım tecrübe ile Catering işine girmeye karar verdim.

En İyi Catering Firmaları: 7 Catering

Markanızın catering sektöründeki farkı ne?

9 senelik köşe yazarlığı kariyerim ve dünyanın bir çok değişik ülkesini gezip oralardaki en özel ve farklı lezzetleri yerinde tecrübe etmemle sektördeki farklılığımı ortaya koyduğumu düşünüyorum. Hayatta bana en zevk veren işi yaptığım için de kendimi çok şanslı hissediyorum.

En İyi Catering Firmaları: 7 Catering

Catering sektöründe yakın gelecekte ne gibi yenilikler ve trendler göreceğiz?

Son birkaç senedir evlerde Hint, Meksika ve Thai mutfakları çok trend. Dünya mutfağına çok hakim olmamız ve dünyayı sürekli geziyor olmamız bize çok artı değer katıyor. Bunun yanı sıra şirket davetlerinde sağlıklı menülerin, glütensiz, şekersiz gibi gıdaların, lezzetle ve güzel sunumla çok popülerleştiğini görüyoruz. 2020’de de şirket davetlerinde bu trendin devam edeceğini şimdiden bize gelen taleplerde görüyoruz.

En İyi Catering Firmaları: 7 Catering

Menünüzün imza yemeği nedir?

Kuru meyveli bademli bonfile ve Kuzu incik.

Yemek hizmeti dışında masa kurma, yemek takımı, çiçek, süs temini gibi hizmetler veriyor musunuz?

Biz catering olduğu takdirde tüm hizmetleri veriyoruz. Ana işimiz yemek ve yemek sunumu fakat talep olursa her türlü hizmeti veriyoruz. Özellikle evlerde çok şık masalar kuruyoruz. Sadece tadımlar için dekore ettirdiğimiz özel bir yerimiz mevcut, misafirlerimizi burada ağırlıyoruz.

En İyi Catering Firmaları: 7 Catering

Minimum kaç kişilik bir organizasyon olmalı?

Catering sadece bir kişiye bile verilebilir.

Sizce catering firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Catering şirketi seçerken muhakkak referans alınması gerekir. Davetin tekrarı olmayacağı için titiz davranmak çok önemlidir. Davetten once bir test yemeği yapmanızı tavsiye ederim. Sunulacak tabakları da görmenizi öneririm. Yemek davetinizin en önemli ayağıdır.

En İyi Catering Firmaları: 7 Catering

Ben son 6 senedir, Frankfurt, Ambiante, Paris Maison Objet, Yeni Delhi’deki en büyük fuarları gezip malzeme satın alıyorum ve dünya trendlerini takip ediyorum. Sunumlar kurumsal şirketlere, ev davetlerine ya da butik ofis davetlerine gibi farklı organizasyonlara göre tamamen değişebiliyor. Bizim buradaki en büyük farkımız, çok uzun senelerdir bu işi yaptığımız için bünyemizde çok çeşitli malzeme bulunduruyor olmamız. Sunumlarımızı tamamen organizasyon yapacağımız mekanın dokusuna göre hazırlıyoruz ve yemekler ile harmanlıyoruz.

Yılbaşında nasıl bir menü oluşturulmalı?

Yılbaşı davetleri son dönemde çok önemsenmeye başlandı. Biz her sene 60 hindi yapıyoruz. Kapasiteyi arttırmıyoruz çünkü bizim hindilerimiz fırında kilosu ne kadarsa o kadar saat pişiyor. Artık hindi lezzetsiz imajını tamamen akıllardan sildik diyebiliriz. Yılbaşı sofrasının olmazsa olmazı hindidir. Bunun yanı sıra kestaneli lahana sarma da çok tercih ediliyor. Balkabaklı tarçınlı tatlılar da son derece revaçta. Biz kişilere özel menü hazırladığımız için tek tip bir menü tavsiye edemem zira az sayıda misafiriniz varsa kızarmış ördek iyi bir alternatif.

En İyi Catering Firmaları: 7 Catering
Başak Güsar
Başak Güsar Tüm Yazıları