preloader

En İyi Catering Firmaları: Glens İstanbul

11.12.2018
En İyi Catering Firmaları: Glens İstanbul

Yazı Boyutu:

Nişantaşı’nın en havalı mekanlarından Glens İstanbul’un Genel Müdür’ü Bülent Kılıç ve yeni kuşak şeflerin en dikkat çekici isimlerinden olan Executive Chef Bahadır Abul, catering hakkında bilinmesi gerekenleri OGGUSTO için anlattı.

Nasıl kuruldunuz?

Genel Müdür Bülent Kılıç – Glens İstanbul Mayıs 2018’in sonunda açıldı. Glens İstanbul’un kurulma fikri, iyi yemek, iyi ambiyans ve iyi müziğin birleştiği, günün her saati sosyalleşmek ve iyi vakit geçirmek için uğranabilecek ideal bir adres yaratmak üzerinde oluşturuldu. Gündüzden geceye, günün her anına dokunan bir konsept sunuyoruz. Şehrin kalabalığı ve koşuşturmalı temponun arasında rahatlıkla nefes alıp, kendinizi iyi hissedeceğiniz, arkadaşlarınızla sosyalleşebileceğiniz, adeta “çölün ortasındaki bir vaha” etkisinde bir yer olarak kurgulandı Glens İstanbul… İlk etapta var olduğumuz bölge Nişantaşı olmak üzere, şehirde uzun zamandır beklenen ve ihtiyaç duyulan “iyi yemek, iyi müzik, iyi ambiyans”ın tek bir adreste sunulduğu ideal buluşma noktası olmayı başardık.

En İyi Catering Firmaları: Glens İstanbul

En İyi Catering Firmaları: Glens İstanbulMarkanızın catering sektöründeki farkı nedir?

Genel Müdür Bülent Kılıç – Glens İstanbul olarak sadece bir restoran, cafe, bar olarak konumlanmıyor, aynı zamanda gelen talep ve hizmet anlayışımız doğrultusunda çok özel davetlere, etkinliklere catering servisi de veriyoruz. Bu konuda açıkçası öncelikli farkımızın gastronomi dünyasının önde gelen yeni nesil isimlerinden Executive Chef Bahadır Abul önderliğinde tasarlanan catering menülerimiz ve ayrıcalıklı lezzetlerimiz olduğunu söyleyebilirim. Glens İstanbul’da aldığınız kaliteli servis anlayışını, catering tarafında da birebir alıyorsunuz. Sadece yemek konusunda catering vermekle kalmıyoruz; aynı zamanda ödüllerle başarısını dünya çapında ortaya koyan ünlü bar şefi Cevat Yıldırım’ın yönetimindeki barımız ile çok özel kokteyller ve bar anlamında da catering hizmeti sağlıyoruz.

Executive Chef Bahadır Abul – Açıkçası catering tarafında bizim için Glens İstanbul’da sunduğumuz kaliteyi ve iyi yemek anlayışını aynı şekilde sunabilmek çok önemli… Bu anlamda da çok güzel yorumlar alıyor, yaptığımız iş konusunda daha da motive oluyoruz. Lezzet anlayışımız, kullandığımız malzemeler, mevsiminde tatlarla zenginleştirdiğimiz menüler, kişiye ve konsepte özel servislerimiz, lezzet kadar fark yaratan sunumlar yaratıyor olmamız öne çıkan farklarımız…

En İyi Catering Firmaları: Glens İstanbul

{771576}

Catering sektöründe yakın gelecekte ne gibi yenilikler ve trendler göreceğiz?

Executive Chef Bahadır Abul – Catering hizmeti, her geçen gün, gastronomiye olan ilginin ve gastronomi dünyasının ilerleyişi ile gelişiyor. Eskiye nazaran şimdi çok daha konsept, butik ve nitelikli çalışmalar ortaya konuluyor. Bununla beraber bu yöndeki talebin artması da sektörü ve profesyonelleri geliştiren en önemli faktörlerden… Artık insanlar, özel günlerini, evlerinde veya iş yerlerinde VIP hizmet kalitesiyle kutlamak istiyorlar ve bu noktada da iyi servis verenlerle çalışmayı tercih ediyorlar. Davetin verilme amacına ve konsepte göre, catering firmaları daha özel ve talep odaklı çalışmalar ortaya koyuyorlar. Hatta bu yapılan çalışmalar beklentilerin üzerine de çıkabiliyor, görsellik ve lezzet anlamında çok kaliteli servisler sağlanıyor. Gelecekte de cateringlerin çok daha şov içerikli ve gösterişli olacağını ön görmekle beraber, davet sahibinin kendi yapmış gibi sunacağı minimalliğin de talep göreceğini düşünüyorum. Bununla beraber sanatsal yaklaşımlar da kendini şimdiden belli ediyor; beğenilen sanatçıların, en beğenilen eserlerine, hatta baş yapıtlara gönderme yapan nitelikte, artistik sunumlar, ilham veren servisler de geleceğin en popüler yaklaşımlarından biri olarak kendini gösterecek.

Menünüzün imza yemeği nedir?

Executive Chef Bahadır Abul – Kanepe olarak, ekşi kremalı somon, kıtır ekmek üzerine humus, köz sarımsaklı kuzu omuz pane, başlangıçlarda ise burrata ve közlenmiş pancar salatası, ana yemek olarak da dana kaburga ve taze baharatlı deniz levreği catering tarafında sunduğumuz imza lezzetlerimiz…

En İyi Catering Firmaları: Glens İstanbul

Minimum kaç kişilik bir organizasyon olmalı?

Executive Chef Bahadır Abul – Catering servisi ve hizmeti oldukça özen, dikkat gerektiren bir operasyon… Talepler doğrultusunda elbette sayılar değişiklik gösteriyor. Sadece kanepe ağırlıklı catering menüsü çalışılacaksa sayı yüksek olabilir ancak söz konusu şık sunumlarla, oldukça seçkin lezzetlerle özel bir yemek servisi ise en ideali 15 – 20 kişilik olması…

Sizce catering firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Executive Chef Bahadır Abul – Catering hizmeti alacak kişinin istekleri ve talepleri en önemli nokta… Kaç kişi davetli, bu organizasyon nerede olacak, davetin konsepti nedir, saat aralığı ne olacak gibi detaylar catering içeriğini belirleyen en önemli faktörler… Hepsi netlik kazandıktan sonra catering hizmeti alacak kişi ya da kurumun, taleplerine en uygun servisi almak için doğru araştırması lazım. Catering hizmeti alınacak yerin ya da kişinin, gerekli tüm ekipmanlara, kurguyu, menüyü ve operasyonu doğru yönetebilecek tecrübeye sahip olması çok mühim… Şayet seçtiğiniz firmanın tüm taleplerinizi eksiksiz ve kusursuz tamamlayacağından eminseniz, hedeflerinizin karşılığınızı alacaksınız.

En İyi Catering Firmaları: Glens İstanbul

Yılbaşında catering alacaklar için neler önerirsiniz? Nasıl bir nasıl menü oluşturulmalı?

Executive Chef Bahadır Abul – Yılbaşında catering hizmeti alacaklar daha özel bir menü tercih edebilirler. Nihayetinde diğer günlerden çok daha farklı bir anlamı olduğu için yılbaşına özel tatlar ve dokunuşlarla çok keyifli çalışmalar ortaya çıkacaktır. Bununla beraber kullanılan malzemelerin mevsiminde olması çok önemli… 4 – 5 çeşit tatlı dahil çok keyifli tadım menüleri yaratılabilir ya da doyurucu olmayan ama birçok lezzet seçeneğini içeren ikramlarla bir menü çalışması tercih edilebilir. Yeni keşifler için de en ideal zamanlardan biri olduğu için farklı lezzet deneyimleri ile oldukça zengin ve çarpıcı tercihlerde bulunabilir, misafirlerinize keyifli keşifler yaşatabilirsiniz.

*Kullanılan görseller Executive Chef Bahadır Abul’un yemeklerine örnektir, catering hizmetinde benzer şekilde sunulmuyor olabilirler.

Etiketler

Başak Güsar
Başak Güsar Tüm Yazıları