preloader

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

19.05.2019
Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Yazı Boyutu:

Bashaques markasının kurucusu ve tasarımcısı Başak Cankeş, OGGUSTO için Alaçatı sırlarını anlattı.

Arzu Kaprol ve Yıldırım Mayruk gibi tasarımcılarla çalıştıktan sonra giyilebilir sanat iddiasıyla yolan çıkan markası Bashaques’i kuran Başak Cankeş, Akdeniz Moda Tasarımcısı Ödülü ve YOTA Moda Tasarım yarışmasını kazanmış bir tasarımcı. Türkiye’nin ilk biletle satılan Teatral Moda Performansı’nı gerçekleştirmiş olan Cankeş, aynı zamanda bir illüstratördür. Lafayette, Harvey Nichols ve Brandroom’da satılan ürünleri aynı zamanda 6 senedir işlettiği Bashaques mağazasından da ulaşılabilir. Başak Cankeş, Alaçatı’ya dair sırlarını OGGUSTO için paylaştı.

Nerede kalınır?

“Alaçatı’da her butik otel gerçekten birbirinden güzel. Özellikle Alavya, La Capria, Manastır Otel, Taş Otel… Favorim ise geçen sene açılan Rum Evi Otel. Hem konumu hem de Hakan Ezer tarafından yapılan iç tasarımı bence muazzam.”

Alavya

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Alavya bir otel olmakla birlikte aynı zamanda; geniş bir avlunun etrafındaki ufak bahçelerin, su kuyularının, sakız, dut, zeytin, hünnap ağaçlarının arasına serpiştirilmiş 25 farklı odasıyla, her detayı düşünülmüş eşsiz bir yer. Alavya’da güne Yoga ile başlayabilir, bisiklete binebilir, dünyanın en eğlenceli rüzgarı ile buluşup sörf yapabilirsiniz. Diğer yandan ise Ege’nin doğal dokusunu seyre dalabilir veya Alavya’dan hiç çıkmadan günü ve geceyi bu sihirli mekanda geçirebilirsiniz.

La Caprio

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

The Sunday Times tarafından Avrupa’nın en heyecan verici otellerinden biri olarak gösterilmiş olan La Capria Suite Hotel, renkli atmosferi ve keyifli bahçesiyle Alaçatı’nın en çok tercih edilen butik otellerinin başında yer alıyor.

Manastır Otel

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Geleneksel Akdeniz tarzında inşa edilen ve Ege mimarisi esintilerini taşıyan Manastır Oteli, özenle dekore edilmiş 19 odasıyla rahatlayacağınız serin bir cennet ve gerçek bir tatil keyfi sunuyor.

Taş Otel

Alaçatı rehberi

17 yıl önce Alaçatı’nın ilk butik oteli olan Taş Otel, gerçek bir Alaçatı ruhu yaşamak isteyenler için birebir. Huzurla iç içe bir konaklama yaşayabileceğiniz, harika bir binada hizmet veriyor bu otel. Çalışanlarının ilgisi ve nazik tavırları, gelen her misafirin mutlu ayrılmasını sağlıyor. Eğer tatil planlarınız arasında Alaçatı varsa Taş Otel, konaklama için ilk alternatifiniz olabilir.

Rum Evi Otel

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Alaçatı’nın en popüler bölgesi olan Hacımemiş’te 2018 senesinde açılmış olan Rum Evi, sofistike stili ve misafirperver sahipleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Muhteşem kahvaltıları da bu oteli tercih etmek için önemli bir kriter olabilir.

Alaçatı’nın en iyi otelleri için tıklayın.

Kahve ve kahvaltı için nereye gidilir?

“En sevdiğim kısım! Sağlıklı beslenenler için Bomdia’nın harika breakfast bowl’ları var. Ayrıca Avokadolu poşe yumurtalı tabağı ve pancake’i çok güzel. Daha bahçe içi yeşillikte kahvaltı etmek isteyenler için kesinlikle Tarla Alaçatı ve Ovacık’daki Noni’s House önerebilirim. Burada yaşayanlar olarak sürekli kahvaltı ettiğimiz yerler bunlar.”

“Biraz daha keşfetmeyi ve uzun yolu sevenler için Ildır’da muhteşem manzaralı Şirin Cafe var. Gözlemeleri çok güzel. Alaçatı merkezde gözleme yemek isterseniz hayatınızda yediğiniz en iyi gözlemeyi Refik’in Bahçesinde yiyebilirsiniz. Zeytin Konak Otel’in de kahvaltısını tavsiye ederim. Klasik Köy içi kahvaltısı için İmren Han tercih edilebilir. Açık büfe sevenler için de tavsiyem Cumartesi-Pazar canlı jazz eşliğinde Alavya Otel’in kahvaltısı.”

Alaçatı Rehberi: Başak CankeşNoni’s House

{772051}

Alaçatı’da gezilecek yerler?

“Hacımemiş, Ildırı köyü, Sörf Plajları ve gün batımında Ilıca Plajı’na mutlaka gitmelerini öneririm. Bunun dışında Ildırı köyünde Erythrai antik kenti ve Amfitiyatro’yu mutlaka ziyaret etmelisiniz.”

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Denize nerede girilir?

“Fun Beach benim favorim fakat daha tenha bir yer isterseniz Delikli Koy’u önerebilirim. Tabii ki hafta sonları boş plaj bulmak Çeşme’de imkansız olmaya başladı. Giriş ücreti vermek istemeyenler sörf plajlarından denize girebilirler.”

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Kurulduğu 2008 yılından beri yükselmeye devam eden Fun Beach, 2200 kişi kapasiteli, 30.000 metrekare alan içerisinde 2 restaurant, 4 bar, konaklama ve su sporları merkezi ile hizmet sunmakta. Gündüzleri deniz ve güneşi sunmasının yanında gece ve gün batımı için de çeşitli partileri, konser ve etkinlikleri mevcut.

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Alaçatı’nın adeta gizli bir hazinesi olan Delikli Koy, tatilcilerin kalabalıktan uzaklaşmak için seçtiği yerlerden biri. 4-5 yıl öncesine kadar yerli halkın dışında pek kimsenin bilmediği koy, kalabalıktan uzak, stres ve insan gürültüsünün pek olmadığı bir yer. Ayrıca doğası ve manzarasıyla da büyüleyen koydaki uzun yıllar boyunca hırçın dalgaların aşındırdığı kayalar, bu etkileyici manzaranın oluşmasına sebep olmuş. Denizin ortasında ve kıyı ile denizin bütünleştiği noktada bulunan kayaya baktığınızda göreceğiniz delik ise, bu koyun isminin nerden geldiğini gösteriyor.

{772102}

Bir turist olsanız nereden ve ne alırdınız?

“12000 sokak üzerindeki mağazalar kendi mağazam Bashaques dahil alışveriş için ideal. Kardeş dükkanım Ojarna’ya da mutlaka uğranmalı. Kabilelerdeki insanlar ile birlikte yarattığı her ürünün hikayesi ayrı. Bashaques Alaçatı olarak 6 yıldır benim de kendi tasarımlarımı ve özel getirttiğim ürünleri sattığım noktama uğramalarını öneririm. Ayrıca turist olsam mutlaka Veli Usta’nın dondurmasını yerdim.”

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Mutlaka deneyimlenmesi gereken şey nedir?

“Kite Surf! Gerçekten korkmasınlar çünkü dünyanın en hızlı öğrenilen ve en eğlenceli sporlarından biri ve Çeşme bunu öğrenmek için ideal.”

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Nerede ve ne yenilir?

“Köşe Kahve’de Limonlu Mereng, Refik’in Bahçesi’nde kıymalı kaşarlı gözleme, Erol’da kumru, Ferdi Baba’da toprak kapta şehriyeli deniz ürünleri ve hardallı hamsi, saganaki peyniri, Çeşme’de Asucan’da inanılmaz lezzetli oraya özel tavuk kızartmalı coleslow salatalı hafif sağlıksız ama aşırı lezzetli tabak, Fun Beach’de özellikle beğendili levrek, ahtapot, ıstakoz, Horasan Balık’da tüm mezeler, Asma Yaprağı’nda Çalkama ve yoğurtlu kabak çiçeği kızartması, Dost Pide’de Dostaki, Doruk Döner’de Dürüm, Veranda Alaçatı’da her şey…. Bunlar Çeşme’de yedikten sonra asla unutamayacağınız yemekler…”

Alaçatı’nın en iyi Happy Hour mekanı neresi?

“18-30 yaş arası Before Sunset. 25-45 yaş arası Spiaggia Grande diyebilirim.”

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Yaz aylarında Instagram’da üzerileri boyalı insanlara mutlaka denk gelmişsinizdir. Before Sunset’in happy hour’larını ünlü yapan bir neden de bu gelenekleri.

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Spaggia Grande, özellikle canlı müzik performanslarıyla oldukça konuşulan bir mekan. Kenan Doğulu geceleri ise mekanın mutlaka tecrübe edilmesi gereken etkinliklerinin başında yer alıyor.

Müzik dinlemek için nereye gidilir?

Single Fin Yellow, Momo Alaçatı. 90’lar Türkçe sevenler için Veranda Alaçatı.”

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Single Fin Yellow, özellikle gece 02.00 sonrasında yükselen temposu ile tam bir after mekanı. Armen Mirren, &Me ve Ali Kuru gibi önemli DJ’lerin performansını yakalayabilebileceğiniz mekan eğlenceye doymayanların favorisi.

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Beach of Momo, 2018 senesinde açılmış olmasına rağmen ilk günden beri Happy Hour’ları ile konuşuluyor. Tulum ruhunu Ege’nin suları ile birleştiren mekan gün batımına karşı eğlenmek isteyen gençlerin favori mekanı.

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Veranda Alaçatı, İstanbul’daki Pera şubesiyle tanıyacağınız bir durak. Oldukça güzel bir 90’lar playlistine sahip olan mekan kalabalık gruplar ve kutlamalar için ideal.

{771967}

Alaçatı’nın en iyi pastanesi neresi?

“İmren Han ya da Köşe Kahve’nin tatlıları. Ancak en muazzam pasta ve tatlılar Ilıca’daki İzmir’in en eski pastanesi olan Reyhan Pastanesi’nde var. “

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

1941 yılında başlayan tatlı ve helva üretimini geleneksel üretim tekniklerini koruyarak devam ettiren Alaçatı tatlıcısı İmren, meşhur kahvaltısı ve birbirinden leziz, kendisine has gurme lezzetleri ile Alaçatı’nın en gözde pastanelerindendir.

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Sımsıcacık atmosferiyle Alaçatı’ya gelindiğinde asla uğramadan dönülmemesi gereken bir yerdir Köşe Kahve. Kahvaltı için sunduğu leziz seçenekler, organik malzemeler ve kibar çalışanlar, burayı tercih etmek için başlı başına bir neden oluşturuyor. Sakin ve huzurlu bir yerde güne başlamak isteyenler, mutlaka kahvaltı için bu tarihi mekana gelmeli.

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Reyhan pastanesi İzmir denince akla ilk gelen yerlerden biri. Pek çok şubesi bulunan pastanede Sükse, İsina, Polka, Kabune gibi lezzetler oldukça ünlü.

Alaçatı’da yapılmadan dönülmemesi gereken şeyler?

“Sörf yapmadan, Kumru yemeden, Alaçatı Köy’de sabah kahvesi içmeden ve Alaçatı’daki özel iki kişilik helikopterle uçmadan dönmeyin.”

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Bonus Soru: Sörf için favori noktanız hangisi? Windsurf öğrenmek isteyenlere tavsiye edeceğiniz hoca kim? Neden?

Sörf için Bubi Sörf Okulu’nu tavsiye ederim. Hem ekip olarak çok eğlenceli hem de pozitif bir ortam. Orada Korhan Baran yılların hocasıdır ve kendisini çok severim. Diğer tavsiye edebileceğim hoca Aspc’de Apo Hoca’dır. (Abdurrahim Korkmaz) Kendisinin TED konuşmasını da mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Hikayesi çok anlamlıdır. Ben artık Kite Surf yapıyorum o sebeple Kite öğrenmek isteyenler Kaan Ünsal ya da Kerem Balık’dan profosyonel ders alabilirler.

Alaçatı Rehberi: Başak Cankeş

Başak Güsar
Başak Güsar Tüm Yazıları