Avrupa’nın En İyi Sanat ve Antika Fuarı: TEFAF Maastricht 2018

Yazı Boyutu:
TEFAF Maastricht sanat fuarı, 10 – 18 Mart tarihleri arasında düzenleniyor. 7000 yıllık tarihin görüleceği fuarda her yıl olduğu gibi, on beş farklı kategoriye ayrılmış eserler görülebiliyor. Farklı ülkelerden gelen 95 katılımcı, en nadide eserleri koleksiyonerlere sunuyor.
Amerikalı sanatçılara adanmış bölümde Edwin Lord Weeks imzalı oryantalist tablo öne çıkarken antik eserler bölümünde terakotadan yapılmış milattan önce 6. yüzyıla ait Yunan heykel, hem günümüze kadar mükemmel kondisyonda ulaşması ile dikkat çekiyor hem de modern sanatın en önemli ismi Pablo Picasso’nun çalışmalarını andırması ile hayret uyandırıyor.
Antik Yunan Heykeli
Edwin Lord Weeks
{771011}
Orta çağdan kalma eserler arasında Avusturyalı şövalyelere ait 1520 tarihli İtalyan yapımı zırh, görülmeye değer nesneler arasında. Antika gümüş objelere adanmış kitaplarda görülen ve müze sergilerinde yer alan François Lambregts imzalı çaydanlık, fuarda kaçırılmaması gereken eserlerin içinde öne çıkıyor.
1520 İtalyan Yapımı Zırh
François Lambregts Çaydanlık
Müze sergilerinde defalarca yer alan Renoir imzalı tablonun bir müze tarafından alınacağı kesin gözü ile bakıldığı için, empresyonist eser koleksiyonerinin fuar başlamadan teklif vermeleri bekleniyor. Önemli bir koleksiyondan çıkan 1930 tarihli Cartier bilezik ise güncelliğini koruyan tasarımı ile dikkat çekebilir.
Renoir Tablo
1930 Cartier Bilezik
{88240}
Meraklılarının heyecan ile beklediği fuarda, Afrika, Latin Amerika kadar Rus, Uzak Doğu eserleri, her konuda kitap ve efemera, mobilya, porselen, minyatür sanatı gibi çeşitli farklı dallardan türlerinin en iyileri görülebilir.