Yaşamı Güzelleştiren Kadınlar
Yazı Boyutu:
<h2>Yaşamı Güzelleştiren Kadınlar</h2>
Yaşamı daha güzel bir hale getirmek için çalışan dernek ve vakıfların en üst düzeyinde hep kadınların olmasının bir tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Biz de OGGUSTO olarak beş güçlü dernek ve vakfın kadın yöneticilerine gerçekleştirmek istedikleri hayallerini sorduk…
<h2>ÇABA, Dr. Özlem Cankurtaran, Yönetim Kurulu Üyesi</h2>
“Çok mutlu bir çocukluk geçirdim ve bunun büyük bir şans olduğunu biliyorum. ‘Sokaktaki çocuk ben olabilirdim ya da o benim yerimde olabilirdi’ duygum çok baskın. O yüzden asıl hayalim, tüm çocukların mutlu olduğu bir dünya. Hiç incinmedikleri, taciz ve suistimal edilmedikleri bir hayat… Dernek olarak da bütün hedefimiz, çalışmamız bu yönde. Biz yetişkinler daha vicdanlı ve adil davranırsak, geleceği çocuklarımızın tesis edeceğini gerçekten anlayabilirsek amacımıza ulaşabiliriz.”
<h2>DARÜŞŞAFAKA, Pelin Kabalak, Genel Sekreter</h2>
“En büyük hayalim, daha fazla çocuğun Darüşşafaka’da okuma imkanına kavuşması. Belki başka bir ilde bir Darüşşafaka daha açılması da olabilir. Ama öğrenci sayımızı artırırken, eğitim kalitemizi de şu an Maslak kampüsümüzde verdiğimiz kalitede tutmak çok önemli. Kampüsümüzü yenilemek istiyoruz. Burada öğrencileri, şimdikinden daha da güzel, çevre dostu ve modern bir kampüs içerisinde hayal ettikçe heyecanlanıyorum. Bunun için hep beraber canla başla çalışıyoruz. Ve elbette ki gerçekleştirdiğimiz her başarı, Darüşşafaka’yı 153 yıldır var eden bağışçılarımız sayesinde. Onlar olmasaydı Darüşşafaka da olmazdı.”
<h2>TOÇEV, Bade Takazoğlu, Genel Müdür</h2>
“TOÇEV, çocukların eğitimli olmalarının yanı sıra sosyal ve ruhsal gelişimini tamamlamış bireyler olarak yetişmesini önemsiyor. Çocuğu ilkokul çağından, üniversiteyi bitirinceye kadar destekliyor. Kendini doğru ifade edebilen, özgüveni gelişmiş, kişisel becerilerini fark eden, kendisi ve çevresiyle barışık, toplumsal değerlere saygı duyan gençler yetiştirmek için çalışıyor. Çalışmalarımızın, tüm ailelerin çocuklarını bu özelliklerle yetiştirmeleri konusunda örnek olmasını istiyor. İhtiyacı olan tüm çocuklara bu imkanları sağlayacak kadar kaynağa sahip olmayı arzu ediyorum.”
<h2>TOG, Tuğba Jabban, Yönetim Kurulu Eş Başkanı</h2>
“Gençlerin ve kadınların daha güçlü olduğu bir dünyanın daha fazla barış içinde yaşayacağına inanarak, 2016 yılında 77 ilde, 123 üniversitede “toplumda iyi işler için” gönüllü çalışmalar yapan 55 bin gencin, birkaç yıl sonra 81 ilde, 550 bin genç olması en büyük dileğim. İşte o zaman hep dilediğimiz barış dolu bir dünyaya doğru daha hızlı yol alabiliriz.”
<h2>TOHUM OTİZM VAKFI, Betül Selcen Özer, Genel Müdür</h2>
“Günümüzde otizmin görülme sıklığı çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2.500 çocuktan biri otizm tanısı alırken, bugün doğan her 68 çocuktan biri otizm riskiyle dünyaya geliyor. En büyük hayalim, otizmin tek tedavisi, tek ilacı olan özel ve yoğun eğitime tüm otizmli çocukların ulaşabilmesi. Bu çok önemli çünkü erken tanı ve doğru eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabiliyor, büyük ilerleme kaydediliyor ve hatta bazı otizmli çocukların, ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmayabiliyor. Unutmayalım ki, erken tanı ve eğitimle, otizmli bir çocuk yeniden doğabilir!"
İlgili Postlar