preloader

Türkiye’nin Gözde Karavan Rotaları

12.09.2023
Türkiye’nin Gözde Karavan Rotaları

Yazı Boyutu:

Karavan seyahati çoğumuzun yapılacaklar listesinde yerini aldı. Türkiye’nin farklı destinasyonlarından bir araya getirdiğimiz en güzel karavan rotalarına bir göz atın!

Şehrin temposundan uzaklaşmak ve yepyeni yerler keşfetmek isteyenler için karavan yolculuğu en güzel seyahat seçeneklerinden biri. Üstelik son dönemde tatilden çok birçok kişinin yaşam stili haline gelen bu seyahat biçiminin sizlere unutulmaz anlar yaşatacağı kesin. Kendinizi kimi zaman doğanın ortasında kimi zaman da muhteşem bir deniz manzarasının yanında bulabileceğiniz en güzel karavan destinasyonlarını bir araya getirdik. Hazırsanız unutulmaz bir yolculuk için rotanızı oluşturmaya başlayın!

Gökçetepe Tabiat Parkı, Keşan

Türkiye’nin Gözde Karavan Rotaları

Saros Körfezi’nde bulunan Gökçetepe Tabiat Parkı, çam ormanlarıyla çevrili, saklı bir köşe adeta. Konum itibarıyla İstanbul’a 230 km uzaklıkta olan tabiat parkı, karavan ve çadır kampı için çok tercih edilen rotalardan. Ayrıca dalgıçların ve dalış kulüplerinin de favori adreslerinden biri. Binlerce farklı deniz canlısı, Saros Körfezi’nde dalış keyfini daha da güzel kılıyor. Karavanla bu rotaya gelecekler, Yıldız ve Çakıl Koyu olarak adlandırılan bölgede karavanlarıyla keyifli bir tatil geçirebilir. Deniz manzarasının yanı başında konaklamak, istediğiniz zaman denize girebilmek ayrı bir keyif.

Gökçetepe/Keşan/Edirne

Yedigöller Tabiat Parkı, Bolu

Türkiye’nin Gözde Karavan Rotaları

Tablo gibi manzaralarıyla meşhur olan Yedigöller Milli Parkı, Bolu’nun 42 kilometre kuzeyinde, Zonguldak’ın güneyinde yer alıyor. Milli Park’a, Ankara–İstanbul karayolunun 152’nci kilometresindeki Yeniçağa ve 190’ıncı kilometresindeki Bolu’dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşabilirsiniz. Milli park bünyesinde Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olarak 7 göl var. Doğanın kalbinde yürüyüş yapmak, harika fotoğraflar çekmek, manzaraların tadına varmak için bu rota aklınızda olsun.

Merkez, Yedigöller, Bolu

Borçka Karagöl, Artvin

Doğal güzelliğiyle büyüleyen Doğu Karadeniz’de karavanla seyahat yapmak unutulmaz deneyimlerden biri olabilir. Yeşilin her tonunun olduğu doğal güzelliğin arasında yol almak da sabah o doğanın içerisinde uyanmak da muhteşem. Artvin’deki Borçka Karagöl Tabiat Parkı ise Karadeniz’de karavanda konaklamak denildiğinde ilk akla gelen yerlerden bir tanesi. Borçka’nın coğrafi şartları gereği yolun engebeli olduğunu ve göl kenarında değil de ormanlık alanda karavanı park edebileceğinizi unutmayın.

Kaynarca, Borçka, Artvin

Mountrain, Bolu

Türkiye’nin Gözde Karavan Rotaları

Bolu Aladağlar’da bulunan, zümrüt yeşili sarıçam ormanları arasında kurulu Mountrain Outdoor Club, doğal bir göl ve ormanın bulunduğu, 300 dönümlük alana sahip. Aynı zamanda spor, tatil ve aktivite merkezi de olan bu kampta, karavan tatili yapmak ayrı keyif. Bolu merkeze oldukça yakın ve doğanın kalbinde bir kamp deneyimi için ideal bir yer.

Mesciler, Merkez/Bolu

Dilek Yarımadası, Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Aydın

Aydın Kuşadası’nda bulunan Dilek Yarımadası, içerisinde barındırdığı endemik türler ve biyo çeşitlilikle görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. İçerisinde hem kamp yapmak hem de karavanla konaklamak için farklı alanlar bulunuyor. Hem karavan sahipleri hem de kamp yapmak isteyenler için maksimumda konfor sağlayacak hizmetler de milli parkta sunuluyor. Tertemiz denizi olan Dilek Yarımadası’nda farklı koylar bulunuyor hepsi de ışıl ışıl, balıkları izleyebileceğiniz kadar berrak sulara sahip.

Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Kuşadası/Aydın

Pürenli Yaylası, Düzce

Pürenli Yaylası, Düzce’ye 28 km mesafede, Gölyaka ilçesi sınırlarında bulunuyor. Düzce, Efteni Gölü veya Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı yolundan ulaşılabiliyor. Yemyeşil çimenlerle kaplı yaylada bir gölet de var. Kamp severlerin ve fotoğraf meraklılarının uğrak yeri.

Taşkesti, Mudurnu/Bolu

Altın Kamp, Burhaniye

Türkiye’nin Gözde Karavan Rotaları

Altın Kamp hem karavan tutkunları hem de otelde konaklamayı tercih edenler için alternatifler sunan bir mekân. Edremit Körfezi’nde bulunuyor. Kumsalı, kampingi, küçük bir oteli, restoran ve kafeleri mevcut. Denize nazır bir tatil deneyimi için aklınızda olsun.

Altın Camp ve Park Otel’in restoranlarını deneyimlediğinizde ev yapımı geleneksel Türk yemeklerini tadabilirsiniz. Ayrıca ev yapımı pizza ve hamburgerlerinde de oldukça iddialılar.

Burhaniye/ Balıkesir

Ginger Camping, Assos

Türkiye’nin Gözde Karavan Rotaları

Kuzey Ege’de, denize nazır bu kamp alanı zeytin ağaçlarının gölgesinde bir tatil deneyi yaşamak için ideal. Kadırga Koyu’nun denizinin güzelliğini de hatırlatalım. Kamp denizin yanı başında. Ginger’da karavan ve çadır konaklama alanları ayrı. Karavanla seyahat edenler elbette kendileri şahane lezzetler yapabileceği gibi yakınlardaki restoranları da tercih edebilir. Zeytin ağaçlarının gölgesinde kitabınızı okuyabilir, Ege’nin sakin atmosferinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Behram, Ayvacık/Çanakkale

Aktur, Datça

Datça Aktur Kamping, en organize kamplarından biri. Kendi içinde bir şehir gibi adeta. Çam ağaçlarının gölgesinde bir tatil sizi bekliyor. Site içinde market, restoran, fırın, eczane, bankamatik de var. Kamping alanının çevresinde yürüyüş, bisiklet turu da yapabilirsiniz. Elbette Datça’nın olmazsa olmazı bal, badem ve balığını da tatmadan dönmeyin.

Aktur Kamping, Datça

Babakamp, Fethiye

Türkiye’nin Gözde Karavan Rotaları

Babadağ’da harika bir seyir terası olan, doğa içinde bir kamp. Gün batımının keyfi burada ayrı. 1300 metre rakımda, 24 dönüm arazi üzerine yayılmış Babakamp’ta su doğal kaynaklardan depolara doldurulurken enerji de güneş panelleriyle üretiliyor. Kaynakları bilinçli kullanmak adına su ve elektrik tüketimini minimumda tutuyor. Ahşap ve taş evlerde konaklama imkânı da olan Babakamp’ta kendi çadırınızda veya karavanınızda konaklayabilirsiniz.

Akçaovacık Plateau 1300M, Babadağ/Muğla

Cunda Ada Camping, Cunda

Türkiye’nin Gözde Karavan Rotaları

Cunda’nın Midilli’ye bakan kısmında yer alan Ada Camping, Cunda merkeze 3 km uzaklıkta. Doğada olmayı sevenler için harika bir kaçış noktası. Özel plajıyla Cunda Tabiat Parkı’nın ve yeşilliklerin içinde denizle bütünleşmiş bir kamp alanı. Denize sıfır oda ya da karavanlardan kiralayabilir ya da kendi karavanınız ile gelebilirsiniz.

Kaş Kamping, Kaş

Türkiye’nin Gözde Karavan Rotaları

1981’den beri Club Kaş Camping doğal ortamı ve sıcak yüzüyle sizinle beraber. Hem dinlenmeniz hem yenilenmeniz için.
Kaş’a yürüme mesafesi kadar yakın ama günlük hayatın tüm zorluklarından kilometrelerce uzak. İster modern ahşap evlerde ister karavan veya çadırınızda tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Club Kaş Camping, her zaman doğal ve her zaman huzurlu…..

Andifli, Hastane Cd. No:3,Kaş/Antalya

Senem Bal Ay
Senem Bal Ay Tüm Yazıları