preloader

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

17.11.2023
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Yazı Boyutu:

Zeytinlikleri, bağları, cumbalı taş evleri ve Michelin yıldızıyla daha da parlayan, nefis tatlara imza atan restoranlarıyla Urla’yı keşfediyoruz.

Ege’yi doya doya yaşamak, mutfağının tadını çıkarmak, doğayla ve denizle kucaklaşmak için en keyifli yerlerden biri Urla. Enginar Festivali, Caz Festivali, Bağ Bozumu Şenliği ve daha birçok etkinliğe de ev sahipliği yapan bu dünyalar güzeli ilçe her yıl daha fazla adından söz ettirmeyi başarıyor. Tepelerinde yetişen buraya özgü körpecik otlarla, yerel balıkçıların ağlarına takılan çeşit çeşit balıklarla, yemyeşil bağlar ve zeytinliklerden elde edilen ürünlerle kurulan sofraları Urla’yı Urla yapan en önemli faktör. Son yıllarda birbiri ardına açılan iddialı şef restoranlarıyla da tam bir gastronomi vahası haline gelen ilçede lezzet dolu bir yolculuğa çıkıp, nefis tatlara imza atan mekânlarını keşfetmek istiyorsanız listemize bir göz atmalısınız.

Urla’nın En Beğenilen Restoranları

Od Urla

1 Michelin – 1 Yeşil Michelin Yıldızı

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Yerel malzemelerle hazırlanan özgün lezzetleriyle yıllarca tadı damağınızda kalacak kusursuz bir ‘fine dining’ deneyimi sunan Od Urla, zeytin ağaçlarının gölgesindeki masalarıyla kalbinizi çalıveriyor ilk anda. Öyle hoş bir ambiyansı var ki ‘burada ne olursa olsun yenir’ diye aklınızdan geçiriyorsunuz. Ancak restoranın lezzet ustası bir şefi var ve tadacağınız tüm yiyecekler birbirinden özel. Urla’nın en beğenilen restoranları arasında ilk sıralarda yer alan, adı dilden dile dolaşan mekânın kurucusu ve şefi Osman Sezener. Eğitimini New York French Culinary’de tamamlayan, Amerika, İtalya ve İstanbul’da önemli mutfaklarda çalışan İzmir doğumlu şef, konuklarına tamamen Ege ürünleriyle hazırlanan bir menü sunuyor. Mevsimin getirdiklerine göre de her ay menüleri, reçeteleri yenileniyor. Od Urla’nın mutfağına sadece yakın köylerdeki çiftçiler ve balıkçıların ürünleri giriyor. Kendi tarla ve bahçelerinden elde ettikleri sebze, meyve ve zeytinyağlarını kullanıyorlar. Dev bir açık mutfakları var. Yazın zeytin ağaçlarının altındaki masalarda, kışın da etrafı camlarla çevrili restoran kısmında yemek yiyebiliyorsunuz. Ocağın tam karşısında ritüeli takip etmenizi sağlayan bir şef masaları da var. Bölgesine, toprağına bağlı bir şef restoranı olan mekânda tadacağınız her lezzetin başlı başına bir ziyafet olduğunu söylersek hiç de abartmış olmayız.

Süt Pınarı Mevkii, 2018/9 Sokak No:28 Urla; 05326963930

Vino Locale

1 Michelin – 1 Yeşil Michelin Yıldızı – 1 Sommelier Ödülü

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Öğle ve akşam yemekleri için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz Vino Locale yetenekli şef Ozan Kumbasar’ın eşi ile birlikte hayata geçirdiği bir restoran. 2018 yılından bu yana hizmet veren mekân yemyeşil bir bahçe içinde konumlanıyor. Zarif detaylarla süslenmiş binaları taş dokunun doğallığını bozmadan dekore edilmiş. Vino Locale’nin de sürekli yenilenen bir menüsü var. Mutfaklarına dondurulmuş ya da bekletilmiş hiçbir malzeme girmiyor. Her şey tazecik, her şey el yapımı. Ege’nin misafirperverliğini iliklerinize kadar hissettiren sıcacık bir ambiyansa sahip mekânda yerel malzemelerle hazırlanan nefis tatlar sunuluyor. ‘Sıfır Atık’ hedefiyle yemeklerini hazırlayan şef hiçbir ürünün ziyan olmamasına özellikle dikkat ediyor.

Kuşçular Mah. 8037 Sokak No:3 Urla; 05333218466

Teruar Urla

1 Michelin

İtalya’da başarılarla dolu bir kariyerden sonra 2020 yılı temmuz ayında Urla’daki restoranını açan Şef Osman Serdaroğlu, Teruar Urla’da iyi gıdanın peşine düşüyor. Menüsünü Urla’dan aldığı ilhamla tasarlayan şef, mutfağında kullandığı tüm malzemeleri titizlikle seçerek güvendiği üreticilerden temin etmeye özen gösteriyor.

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Bağlar ve zeytinlikler arasında, doğayla dost bir konseptte konuklarını ağırlayan mekânın menüsü lokal ve sade lezzetleri ön plana çıkarıyor. Damağınızdaki tüm tat duyularını harekete geçirecek harika bir tadım menüleri var. Tadım menüsüyle ilgilenmiyorsanız öğle saatlerinde kısa ve öz bir alakart menü de sunuyorlar.

Kuşçular Mah. 8028 Sokak No:16 Urla, 05326592090

Urla ve İzmir’de Michelin Guide’a girmeyi başaran tüm restoranları bu içerikte bulabilirsiniz.

Urla Sahne

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Urla’da 20 dönümlük kocaman bir arazi üzerine kurulu olan Urla Sahne‘da asırlık zeytin ağaçlarının gölgesinde dünya mutfağından yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Roka çorbası, enginar kalbi, kinoa ruloları, ahtapot carpaccio, poşe levrek fileto, The Guru salatası menünün en beğenilenlerinden. Kendi şarap kavını sunan Sahne Urla’nın içerisindeki The Guru Urla’da Pazar günleri lezzetli bir brunch yapmak da mümkün. Her pazar 10.00 ile 14.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayan brunch’taki lezzetler Ege’den ilhamını alıyor ve çok beğeniliyor.

Dileyenler için Sahne Urla’nın Doors Urla Hotel adında konaklama seçeneği de bulunuyor.

Rüstem Mah., Çiçek sokak, 35430 Urla/İzmir; 05306270192

Ma Urla

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

2021 yılı mayıs ayında kapılarını açan Ma Urla, Od Urla’nın kardeş restoranı. Ma Urla da aynı zeytinlikte ancak daha ufak cam konstrüksiyon bir binada konumlanıyor. Adını eski Türkçe’de ‘su’ anlamına gelen ma kelimesinden alan restoran, Od Urla’dan farklı bir konsept sunmakta. Balık ve deniz mahsulleri ağırlıklı bir menüsü olan Ma Urla sizi tam anlamıyla gastronomik bir deniz yolculuğuna çıkarıyor. Birbirinden farklı tekniklerle hazırladıkları balıklar, ahtapotlar, kalamarlar, istiridyelerle misafirlerini ağırlayan restoran, deniz ürünleri sevenlerin mutlaka uğraması gereken özel bir mekân.

Süt Pınarı Mevkii, 2018/9 Sokak No:28 Urla

Lokanta Levan

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Kuşçular Köyü’nde bağların arasında, yeşillikler içinde konumlanan Lokanta Levan, adeta masallardan fırlamış sevimli bir şef restoranı. Şef Onur Canbulat’ın önce Urla merkezde açtığı, sonra Kuşçular’a taşıdığı restoran, rüzgarda salınan asma yaprakları altındaki masalarında keyifle yemek yiyeceğiniz bir yer.

Dana tandırdan güvece, pizzadan mevsim balıklarına kadar uzanan nefis menüleri yaratıcı lezzetlerle dolu. Odun fırınında pişirdikleri yiyecekler mevsimin getirdiklerine göre değişiyor. Urla’dan ayrılmadan önce en azından bir akşam yemeğinizi burada yemelisiniz.

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Kuşçular Mah. Kuşcular Cad. No:3 Urla; 02327545854

{81954}

HUS Winery

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Sade ve yalın tasarımıyla doğayla uyumlu, göz alabildiğince yeşilliklerle çevrili bir mekânda şef dokunuşlu tatlar deneyimlemek istiyorsanız rotanızı HUS Winery’nin restoranına çevirebilirsiniz. Mutfak koordinatörlüğünü ünlü şeflerimizden Tolga Kamiloğlu’nun üstlendiği restoranda sürprizlerle dolu bir tapas ve alakart menü sunuluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde uzun yıllar mutfak koordinatörlüğü ve eğitmen şeflik yapan Tolga Kamiloğlu’nun imza attığı birbirinden lezzetli yiyeceklerle keyifli bir akşam geçirmek için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Kuşçular Mah. 8018/1 Sok. Urla; 05455719042

Gia Urla

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Urla’nın lezzet duraklarından biri de Gia Urla. Yine yerel malzemeleri kullanmaya büyük önem veren bir şef restoranı burası. Şef Serkan Çakır ve ekibi mutfakta harikalar yaratıyor. Kapalı mekânlarında 35, bahçelerinde 100 kişiye yakın misafir ağırlayabiliyorlar. Restoranın içi de bahçesi de sade bir şıklıkla düzenlenmiş. Her detayıyla göz yormayan bir ambiyansı var.

Mottoları “Geçmişten beri süregelen ürünleri alıp bugünde sentezlemek.” Kullandıkları malzemelerin yapısını ve dokusunu bozmadan sunmaya dikkat ediyorlar. Şef Serkan Çakır’ın özenle hazırladığı menülerinde her gün 1-2 adet menü dışı sürpriz lezzet de oluyor. Konuklarının arzularına göre vegan, vejetaryen ve glütensiz ürünler hazırlayabiliyorlar. Hoş bir Ege akşamı geçirip, leziz yemeklerin tadına varmak için uğramalısınız.

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Denizli Mah. Harbiye Cad. No:13 Urla; 05525553070

Narımor Butik Otel

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Urla’daki şef restoranlarından bir diğeri ise Narımor Butik Otel’de konumlanıyor. Bu sevimli butik otelin restoranında Almanya’da yetişen bir şef var. Şef Atilla Heilbronn 2002 yılında Avrupa’nın prestijli restoranlarında ödüllü yemekler tasarlayarak mesleğine başlamış. Michelin yıldızlı mutfaklarda şef ve Executive Sous Chef olarak görev yapan, İsviçre’nin en iyi otellerinden The Alpina Gstaad’da çalışan Heilbronn, yerel malzemelerle hazırlayıp sunduğu nefis menülere imza atıyor Urla’da. Şefin hazırladığı her bir tabak modern dokunuşlarla hem gözlere hem de damaklara bayram ettiriyor. İki ayda bir yenilenen menüsünde birbirinden rafine lezzetler sunan restoran lezzet tutkunlarının en sevdiği adreslerden biri olmaya aday.

Sıra Mah. Eren Sok. Urla; 05541901202

Hiç Urla

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Türkiye’nin Ecocook sertifikalı ilk restoranı olan Hiç Urla, kapılarını misafirlerine açtığı ilk günden bu yana 5 yıl geçti. İncelikle restore edilmiş 160 yıllık bir Urla konağında konumlanan Hiç Urla sadece bir restoran değil; Hiç Zeytin Ormanı, Hiç Zeytinyağı, Hiç Seramik, Urla Cooking Class ile geniş bir yelpazede hizmet veren bir gastronomi üssü.

60 bin ağaçlı, organik sertifikalı zeytin ormanlarının bakir doğasından topladıkları tüm yenilebilir bitkileri genç şeflerinin elinde bir lezzet şölenine dönüştüren restoran, Urla gastronomi sahnesindeki yıldızlardan. Çok yönlülüğüyle hep bir adım öne çıkan Hiç Urla, zeytinyağı uzmanı ve bir tarım girişimcisi olan Duygu Özerson Elakdar ve Taha Elekdar çifti tarafından kurulmuş.

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Sürdürülebilir mutfak felsefesiyle bulunduğu coğrafyadan ilham alarak hazırlanan harikulade bir menü sunan restoranda hoşça vakit geçirip, tadı damağınızda kalacak lezzetler deneyimleyebilirsiniz.

Sanat Sokağı, Zafer Cad. No:52 Urla; 02327543099

Beğendik Abi

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Nesillerdir Urla’da yaşayan Handan Kaygusuzer’in yöre mutfağından mevsimsel tatlar sunduğu restoranı, önce Malagaca’da küçük bir yerde hizmet vermeye başlamış. 2006 yılında eşiyle birlikte Selaniklinin Kahvesi adıyla bilinen viran bir kahvehane binasını satın alıp restore ettirerek pırıl pırıl bir mekâna dönüştürmüşler. Yıllardır Urla’nın gözbebeği olan esnaf lokantasında mutlaka bir şeyler tatmalısınız. Handan Hanım’ın küçükken çocuklarına hazırladığı Beğendik Çorba, Urla Güveci, Çalkama, Keşkek, Oğlak Tandır ve daha bir çok ağız sulandıran lezzet Beğendik Abi’de sizi bekliyor.

Camiatik Mah. Tatar Cami Sok. No:12 Urla; 02327542071

Yengeç Restaurant

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Mis gibi deniz havası alarak balıkçı teknelerine karşı leziz deniz ürünleri tatmak istiyorsanız Yengeç Restaurant Urla’daki, hatta İzmir’deki en iyi seçeneklerden biri. Burası Urlalıların gözbebeği olan bir mekân. Balıklar, taze sebze ve meyvelerle hazırladıkları özenli menüleriyle 15 yıldır kaliteden ödün vermeden hizmet veriyorlar. Restoranın sahibi ve kurucusu Oğuz Özer, üniversitede gastronomi bölümünden mezun olan kızıyla birlikte her daim işinin başında. Yengeç Restaurant’ın balıkları hep taptaze. Damak çatlatan mezeleri ise tam 138 çeşit. Neredeyse 50’ye yakın ara sıcakları var. Ballı kalamar, ekşi elmalı ahtapot tandır, avokadolu Girit mezesi ve hellimli fesleğenli levreklerini mutlaka tatmalısınız.

İskele Mah. 2121 Sok. No: 6/1 Urla; 05307721152

Manej Urla

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Bir at çiftliğinden dönüştürülen Manej Urla, bağ yolundaki en özel restoranlardan. Doğayla iç içe bir konaklama deneyimi de sunan Manej, tam 50 dönümlük bir aile çiftliği. Geçmişi 4000 yıl öncesine tarihlenen ve ülkemizin dünyaca ünlü şaraplarının üretildiği Ukuf Mevkii’nde hizmet veriyorlar. Doğayla iç içe olmak isteyenler için adeta bir cennet olan çiftlikte ata binebilir, keçiler, köpekler, tavukların bulunduğu bahçelerinde keyifle vakit geçirebilirsiniz. Çiftlikte üretilen doğal ürünlerle hazırladıkları çok leziz bir menüleri de var. Bahçelerinde yer alan taş fırında pişen yemeklerine doyum olmuyor. Pazartesi günleri hariç her gün 09.00’da kahvaltıyla başlayan servisleri, son siparişlerin alındığı 22.30’a kadar sürüyor. Alkollü ve alkolsüz içecek servisleri 24.00’e kadar devam ediyor.

Kuşçular Mah. 8028 Sok. No:22 Urla; 05446684179

Urlice Vineyards

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Bağlara nazır nefis bir manzarada odun ateşinde pişen lezzetler tatmak istiyorsanız Urlice Vineyards’a mutlaka yolunuzu düşürün. Urla Bağ Yolu’ndaki en keyifli yerlerden biri burası. 2006 yılında kapılarını açan Urlice, Urla’nın ilk butik şarap üreticilerinden. Urlice’nin Vineyard Cafe adlı restoranında odun ateşinde pişirilen nefis tatlar sunuluyor. Pizzaları bol malzemeli ve çok lezzetli. Dana sosislerini tatmalısınız. Peynir tabakları da bol çeşitli olan mekana gitmek için mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

İçmeler Mah. 1168 Sok. No:7 Urla; 05331617469

Seyhan Et

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Çıraklıktan başladığı mesleğine 1999 yılında kendi kasap dükkanını, 2015 yılında da kendi et restoranını açarak devam eden Harun Seyhan, eşi Ebru Seyhan ile birlikte nefis tatlar hazırlıyor. Hem yemek yiyebileceğiniz hem de et reyonundan alışveriş edebileceğiniz Seyhan Et, et sevenlerin favori adresi. Özellikle köftesi ve madalyonuyla adı dilden dile dolaşan restoranın mezeleri de Urla’ya özgü tatlarla hazırlanıyor.

Hacı İsa Mah. Necati Cumalı Cad. No:3 Urla; 02327547191

Akın’ın Yeri

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Urla’nın Özbek Köyü limanında 1970 yılından bu yana hizmet veren Akın’ın Yeri, ikinci kuşak kardeşler tarafından işletilen bir balık restoranı. Ege otlarıyla hazırladıkları mezeleri, yörenin deniz ürünleri ve balık çeşitleriyle yıllardır Urlalıların en sevdiği restoranlar arasında adı ilk sıralarda geçiyor. Lakerda, otlu levrek lokum, Özbek mavi kuyruk karides, fener kavurma, yoğurtlu barbun ve ahtapot ızgara restoranın en beğenilen lezzetleri. Mezeden balığa her bir lezzeti tam kıvamında olan Akın’ın Yeri, samimi ortamı ve kaliteli servisiyle de misafirlerinden tam not alıyor.

Özbek Akkum (Liman Karşısı) Urla; 05302239234

Fırın Vourla

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar
Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

2011 yılında kapılarını açan Fırın Vourla, harika deniz manzarası ve leziz Ege yemekleriyle ziyaretçilerini kendine bağlayan bir mekan. İskele sahilde konumlanan mekanın yerel ve organik ürünler kullanarak sunduğu menüleri her damak tadına hitap eden tatlarla dopdolu. Vegan beslenmeyi tercih edenleri de unutmayan mekanın Urla güveci, salataları, enginarlı yemekleri ile çikolatalısından meyvelisine nefis tatlılarını, kurabiyelerini tatmalısınız.

İskele Mah. İskele Cad. No:127 Urla; 05337267106

Kösem Urla

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Urla’nın en güzel sebze ve meyvelerini tadı damağınızda kalacak lezzetlere dönüştüren Kösem Urla, eski bir Rum konağında hizmet veriyor. Yeri Urla merkeze çok yakın, Sanat Sokağı’nın hemen paralelindeki sokakta. 2018 yılında işletmeci Zarife Bayer tarafından hayata geçirilen mekân zeytinyağlılarıyla ünlü. Fırınlanmış bir balkabağı yemeği olan sinkonta, bamya tempura, enginar dolması, mevsimine göre değişen kiş çeşitleri menülerinin yıldızları. Makarna ve eriştelerini ev yapımı soslarla tatlandırıyorlar. Dağlardan topladıkları karabaş otuyla hazırladıkları muhallebileri nefis. Karabaş otuyla yaptıkları şerbetlerini ve limonatalarını da tatmalısınız.

Yeni Mah. Arsalı Sok. No:23 Urla; 05526324171

Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliği

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Sürekli rüzgar alan bir bölgede konumlanan Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliği adını binlerce yıl önce yaşamış olan Aeria Medeniyeti’nden almış. 1998 yılında ilk zeytin ağacının dikilmesiyle bir zeytin çiftliği olma yolundaki ilk adımını atan Ayerya, 2003 yılında da organik sertifikalı üretime geçmiş. Sahibi Pelin Omuroğlu Balcı’nın Olivurla markasıyla çıkardığı zeytinyağı ülkenin en özel butik zeytinyağları arasında haklı bir üne sahip. Yağcılar köyünde konumlanan çiftlikte üretilen sebze ve meyvelerle özel etkinliklere de katılan Ayerya’ya tadı damağınızdan silinmeyecek mükellef bir kahvaltı için uğrayabilir, Ayerya Tadım Merkezi’ndeki etkinlikleri takip ederek zeytin ve zeytinyağının tarihi ve kültürü hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Yağcılar Mah. 9023 Sok. No:27 Urla; 05389457839

Polima Müze Restoran

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Köstem Zeytinyağı Müzesi’nin hemen yanında hizmet veren Polima Müze Restoran, Dr. Levent Köstem ve eşi Güler Köstem’in hayata geçirdiği bir restoran. Şık detaylarla dolu, yüksek tavanlı restoranın çok güzel de bir bahçesi var. Sürdürülebilir tarım ve atıksız mutfak ilkesiyle hizmet veren restoranda kahvaltıdan akşam yemeğine uzanan leziz bir menü sunuluyor. Dana kuyruklu ev yapımı makarna, kaz tandır, ızgara ördek, Ege otları kavurması, tereyağlı ızgara ahtapot, Seferihisar’a özgü bir peynirle servis edilen fırınlanmış Urla bamyası, nefis pizzalar menülerindeki lezzetlerden sadece birkaçı.

Uzunkuyu Eski Mah. İzmir Çeşme Yolu No:8 Urla; 05340810101

Mitera 1905

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Mavi pencereleriyle dikkat çeken bahçeli bir eski Urla evinden otel restorana dönüşen Mitera, Urla deneyiminin en incelikli, en özel adreslerinden. Girit kökenli sahibi Mehtap Susuzlu, Ege’nin geçmişini, kaybolmuş gelenekleri burada birebir yaşatıyor. Bademli portakallı kek, lor tatlısı, fesleğenli sorbe çay saatinde denk gelebileceğiniz tatlılardan birkaçı. Susuzlu, kaleme aldığı kitabın öykülerinden yola çıkarak hazırladığı brunch ve akşam yemeği menüleri için ön rezervasyonla çalışıyor. Yoğurtlu kuzu incik arni, stifado, kaşık tatlısı denilen reçel sunumları, topik, sütte balık, spanakopita denilen börekler, kısacası Ege’nin iki yakasından birçok iddialı yemek burada bulunabiliyor.

Erinç Sk. No:33, 35430 Urla/İzmir; 02327543519

La Pena Restaurant

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Urla sokaklarından birinde tarihi binaya asılı tabelasıyla bile merak uyandıran La Pena, bahçesine konuk olanları hayal kırıklığına uğratmıyor. Yeşillikler içinde ahşap hakim serin avluda, fırından taze pizzalar, deniz mahsullü makarnalar, kokteyller, türlü türlü tapas seçenekleri sizleri bekler. Genç ve dinamik mekânın mevsim tatlıları da iddialı.

Erinç Sk. No:13, 35430 Urla/İzmir; 05362031921

{138864}

Urla’nın En Güzel Pastaneleri

İrmik Hanım Patisserie

Urla’nın şirin sokaklarında dolaşırken bir tatlı molası vermek isterseniz İrmik Hanım Patisserie’ye mutlaka uğrayın. Le Cordon Bleu diplomalı Esra Özkutlu’nun yüzde yüz keçi sütlü dondurmaları ve acıbadem kurabiyeleriyle meşhur mekânı Urla’nın en sevilen lezzet duraklarından. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırladıkları lezzetleri gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Ev yapımı limonataları ve pastaları da şahane.

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Yeni Mah. Zafer Cad. No:81 Urla; 02327543011

Leone Patisserie & Boulangerie Urla

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Sadece İzmir’de değil Türkiye’de de bulabileceğiniz en iyi kruvasanlardan birini yapan Leone, Urla’yı sevindiren sevimli bir şubeyle bölgede hizmet veriyor. Ekmekleri de kruvasanları kadar iyi. Çikolata kremalı ‘Cruffin’lerini mutlaka denemelisiniz.

Necati Cumalı Cad. No:17, Urla/İzmir; 02327546655

Lief Urla

Lief, pastel tonları ve beyaz hakim, düzenli atmosferiyle rüyadan farksız bir çiçek ve tatlı butiği. Dekorasyonun en göze çarpan kısmı ise duvarlardaki görkemli Sedat Girgin illüstrasyonları. Ortakları Oylum Erkuş ve Dilek Yıldırmaz, mutfak eğitimi alırken tanışmışlar. Oylum, uzun yıllar kuzey Avrupa’da yaşamış, mekânın ismini de Flemenkçe seçmiş. Lief; sevgilim, canım gibi sık kullanılan bir sevgi sözcüğüymüş.

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Kısmet Sok. No 21/B, Urla/İzmir; 05307358466

Urla Zeytinyağı Müzeleri

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Batı Anadolu sahil kesiminin en önemli yerleşimlerinden biri olan ve İon Medeniyeti’nin on iki kenti arasında yer alan Urla, tarih boyunca deniz ticaretinin merkezinde yer alan, güçlü bir liman kenti olmuş. Klasik Çağlar’da aldığı Klazomenai adıyla anılan antik kent, aynı zamanda tarih boyunca bilinen en eski zeytinyağı işliği. Anadolu’da zeytinyağı üretimi yapılan ilk yer olarak bir müzeye dönüştürülen Klazomenai antik kentinde zeytini ezmek için kullanılan küçük el havanları, öğütme taşları, zeytinyağı depoları görülebiliyor. Köstem Zeytinyağı müzesi ise zeytini dünden bugüne tüm aşamalarıyla ve oldukça ayrıntılı anlatan şahane bir müze. Çiçekler arasındaki bahçesinde vakit geçirmek ve butiklerinden alışveriş yapmak da mümkün.

Urla Bağ Yolu Projesi

Urla'da Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

Urla’ya varır varmaz Kuşçular’a doğru yönelip bağ yollarını dolaşmak, bölgenin eşsiz güzelliklerine iyice ısınmak için birebir. Bağ yolu rotasında birbirinden çok farklı tadım deneyimleri yaşayabileceğiniz butik üreticiler konumlanıyor. Bir araya gelerek Urla Bağ Yolu adıyla ortaya çıkardıkları proje; güçlü bağcılık ve zeytincilik geçmişiyle dikkat çeken bu çok kıymetli teruarını gastronomi anlamında hak ettiği noktaya taşıyabilmeyi amaçlıyor. Projeye dahil olan tüm tesisler hem sundukları tadım ayrıcalıkları hem de baş döndüren Urla ve bağ manzaralarıyla farklılaşıyor. Urlice ve Urla bağları gibi bölge şarapçılığının duayenleri mutlaka listenizde olmalı. Daha yeni isimleri tanımak isterseniz tavsiyemiz Usca’ya şans vermeniz. Sahibi Serpil Şener. Önce Payamlı Köyü’nde sonra da Urla’dan aldıkları bağlarla 10 yıldır Usca’nın üretim haritasını emek emek çizmişler. Bugün yarışmalardan yüksek puanlarla dönen ve bölge restoranlarında sıklıkla yer bulan pek çok güzel ürünleri var. Usca’nın sade ve şık bağ evi, özellikle de mahzeni, günü bağ manzarasına karşı batırabileceğiniz harika atmosferi kaçırmamanız gerek deneyimler. Sadece 10-15 dakikalık mesafelerle ilerleyerek MMG, Mozaik gibi diğer bağları da keşfe devam edebilirsiniz.

Kapak görseli: Od Urla

Yeni mekanlar, etkinlikler, filmler, diziler, gustolu içerikler ve sürprizler için
👉OGGUSTO Club’a katılın!

Ayşe Ece Aktürk
Ayşe Ece Aktürk Tüm Yazıları