preloader

Step İstanbul Tomtom Sokak’ta

21.02.2019
Step İstanbul Tomtom Sokak’ta

Yazı Boyutu:

Sanatı ulaşılabilir bir olgu olarak ifade etmeyi amaçlayan Step Istanbul’un birincisi 25-28 Nisan tarihlerinde “Tomtom Kırmızı”ve “İtalyan Lisesi”nin bahçesinde gerçekleşecek.

Çağdaş İstanbul’un, TomtomDesignhood ile birlikte gerçekleştireceği erişilebilir sanatı keşfetmeyi bekleyen ziyaretçilerine “bir adım” niteliğinde olmayı hedefleyen Step Istanbul projesinin tanıtımı 16 Şubat 2019’da özel bir davet ve kick-off partisi ile Tomtom Kırmızı’da düzenlendi.

Step İstanbul Tomtom Sokak’ta

“Herkes için ulaşılabilir sanat” fikri ile yola çıkan Step Istanbul projesinin basın lansmanı ve kick-off partisi Çağdaş Istanbul ve Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rabia Bakıcı Güreli, Krea ve Tomtom Designhood Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal ve Tomtom Designhood Genel Müdürü Ayşegül Temel’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

Step İstanbul Tomtom Sokak’ta

Yeni medya sanat kolektifi DECOL (Digital Experience Collective), sanatçı Ahmet Said Kaplan önderliğinde, Step Istanbul‘un bu önemli gününde sanatçılarından Emir Ahmedoğlu ve Balkan Karışman’ın gerçekleştirdiği görsel performanslarıyla geceyi müzikleriyle başka bir boyuta taşıyan Lunar Plane’e eşlik ettiler. Gecenin ilgi çeken bir diğer çalışması ise Çağrı Taşkın, Serkan Kaptan ve Erdal İnci’nin kurduğu bir kolektif olan oddviz’in dijital görüntüleme teknikleri kullanarak 3 boyutlu fotogrametrik belgelemelerle oluşturduğu ve sokak kültürünü yansıtan “Wall Street” eserleriydi.

{771833}

500 TL ile 20.000 TL arası ulaşılabilir eserler

Sanatı ulaşılabilir bir olgu olarak ifade etmeyi amaçlayan Step Istanbul’un birincisi 25-28 Nisan tarihlerinde galeriler, sanatçılar, sanat inisiyatifleri, sanat profesyonelleri, koleksiyonerler ve koleksiyonerliğe ilk adımını atmak isteyenler, “Tomtom Kırmızı”ve “İtalyan Lisesi”nin bahçesinde dört gün boyunca bir araya getirmeye hazırlanıyor. Etkinlik, sanat alımı yapmayı düşünenlerin kendi kişisel deneyimlerini yaşamalarına ve paylaşmalarına fırsat verecek yeni bir platform oluşturuyor. 500TL’den başlayıp 20.000 TL’yi aşmayacak fiyat aralığındaki sanat eserleri sergilecek ve satışa sunulacak. Genç bir küratör tarafından hazırlanan konuşma programı “Step Talks ”ile desteklenecek Step Istanbul, sanatla yakından ilgilenmek isteyenlere keyifle vakit geçirebileceği bir alan yaratacak.

Step İstanbul Tomtom Sokak’ta

Step Talks

Ulaşılabilir sanat olgusunun ve bir sanat eseri satın almanın ‘kültürel’ bir değer olduğu fikriyle hareket eden Step Istanbul’un, Tomtom Kırmızı ve İtalyan Lisesi’nde düzenleyeceği etkinlikte, aralarında ArtOn, Ambidexter xyz, Anna Laudel, C.A.M., GAMA Gallery, Galeri 77, March Art Project, Mixer, Narmanlı Sanat, PG Art Gallery, Redart, REM ART ve X-IST gibi galerilerin yer alacağı programa CI Editions ve Step Talks konuşmaları eşlik edecek.

Step İstanbul Tomtom Sokak’ta

Step Istanbul kapsamında Bala Gürcan’ın küratörlüğünü üstlendiği Step Talks’ta “Küresel Sanat Dünyasının Güncel Dinamikleri”, “Çağdaş Sanatın Geniş Hedef Kitlelere Ulaşması”, “Sanat Üretimi Üzerine Diyaloglar”, “Güncel Sanatın Yeniden Yorumlanması: Sanat Eleştirisi ve Küratöryel Pratikler”, “Bilgi Çağında Küratörlük”, “Doğru Mesajı İletmek: Sanat Yazarlığında Etkili İletişim”, “Dijital Alanlar ve Yeni Medya Sanatı” gibi konu başlıklarına yer verilecek.

Başak Güsar
Başak Güsar Tüm Yazıları