preloader

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

Yazı Boyutu:

Her bir yeni yıl yaklaşırken, otomobil dünyasında hangi modellerin daha popüler olacağı iyi kötü öngörülebilir. 2018’e sayılı günler kala, önümüzdeki sene üstüne en fazla konuşacağımız ya da sahibi olacağımız otomobilleri şimdiden, OGGUSTO farkıyla derledik. 2018’deki otomobil modasına baktığımızda SUV ve Crossover tipi yani yerden yüksek, arazi aracı görünümlü Premium modellerin baskın olduğunu görüyoruz.

Range Rover Velar

Range Rover dünyasında en popüler o olacak! Her ne kadar Range Rover’ın Vogue olarak bilinen Amiral Gemisi makyajla beraber en güncel versiyon olsa da, Velar kesinlikle 2018’in en büyük hitlerinden biri. RR Evoque ile RR Sport arasına, hem boyutları hem de fiyatlarıyla tam anlamıyla oturan Velar, markanın sportif ancak zarif çizgisini yeni bir boyuta taşıyor. Gövdeden yükselen kapı kolları, pürüzsüz profil çizgisi ve son derece teknolojik 4×4 sistemiyle Velar, 2018’de yollarda en fazla görüp de başımızı çevireceğimiz yeni Premium SUV olacak. Velar’ın kokpitindeki dokunmatik ekranlar ya da deri koltuklar sayesinde çok lüks bir otelin lounge’unda bilgisayar oyunu oynadığınızı düşünebilirsiniz. Tüm engelleri kolaylıkla aşabilen Range Rover Velar, yüksek performanslı motorlarıyla da adeta bir spor otomobil gibi ilerleyebiliyor.

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

Aston Martin Vantage

James Bond’un otomobili yine yaptı yapacağını ve tepeden tırnağa yenilenen Vantage’ı geçtiğimiz günlerde sıra dışı bir renk ile ortaya çıkarttı. Lime Essence adındaki bu uçuk sarı-yeşil tonundaki renk ile Mercedes-Benz SLS AMG’nin elektrikli konseptini andıran yeni Vantage’da elbette çok sayıda başka renk opsiyonu da sunulacak. 2018’in sonlarına doğru yollarda görmeye başlayacağımız yeni Vantage, 2005’ten beri üretilen neslin yerini alıyor. Mercedes’in AMG departmanı ile yapılan işbirliğinden gelen muhteşem V8 motorunda 500 HP’nin üzerindeki güç seviyeleriyle yeni Vantage, GT tipi otomobiller arasında 2018’in en büyük hiti olmaya aday.

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

{88168}

Mercedes A Serisi

Mercedes’in en uygun fiyatlı model serisi olan A ailesi, Mart 2018’de tamamen yenileniyor. Bu da demek oluyor ki, sırasıyla B, CLA ve GLA modelleri de bu değişimden nasiplerini alacaklar. Yeni Mercedes A Serisi’ne dair ilk fotoğraflar iç mekandan geldi. Almanlar yeni modellerinin kokpitine o denli güveniyorlar ki, ilk bu bölümü açıklama kararı aldılar. Yeni A Serisi’nin iç mekanı en lüks sınıftaki otomobilleri kıskandıracak kadar güzel. Giriş donanımında bile 7 inçlik çift ekranlı sunulacak olan 4. jenerasyon A Serisi, orta seviyede biri 7, diğeri 10.25 inçlik iki ekran sunacakken; en üst donanım seviyesi seçildiğinde iki adet 10.25 inçlik ekranlı olarak yolcularını karşılayacak. En büyük ekranlı üst donanımdaki A Serileri’nde yekpare cam kullanılarak iç mekandaki atmosfer çok daha lüksleşecek. Ambiyans aydınlatmaları ve çok kaliteli bir izlenim veren hava menfezleriyle de büyük kardeşlerini kıskandıracak olan yeni A Serisi, yine kompakt ölçüleriyle Audi A3 ve BMW 1 Serisi gibi rakiplerle mücadele edecek. 2018 yılında Türkiye’de satışına başlanmasıyla beraber pek çok kişinin bu araç için sıraya gireceğinden şimdiden eminiz.

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

Audi A7 Sportback

Premium markalarda hatchback ya da liftback tasarımları görmeye, özellikle de üst segmentlerde görmeye alışkın değiliz. Bu tasarımın muhafazakar otomobil alıcıları tarafından da kabul edilmediği bir gerçek. Ancak şu da var ki Audi, A7 Sportback ile öyle bir otomobil tasarladı ki, çok beğenildi ve ikinci nesli 2018’de aramıza katılıyor. 5 metre uzunluğundaki bu 5 kapılı dev coupe, aslında makam otomobillerindeki lüksü, spor otomobillerin dinamizmini ve GT olarak bilinen, uzun yolları ardında bırakmayı seven ya da uçakla yolculuğa sıcak bakmayanları mutlu edebilecek tüm özellikleri bir arada sunuyor. Ya da eğer Audi A8 sizin için çok resmi ise adresiniz belli. Tasarımıyla tam bir Audi olduğunu her noktasında belli eden yeni A7 Sportback, Laser teknolojisi kullanılan HD Matrix LED farlarıyla, belki de 2018’de yolları en başarılı aydınlatan otomobil olacak.

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

Maserati Levante

Maserati’nin ilk SUV’si olan Levante, “SUV’nin Maserati’si” sloganıyla tanıtılınca ne denli iddialı bir araç olduğunu bir kez daha gösterdi. Adını bir Akdeniz rüzgarından alan Levante, her türlü durumun üstesinden gelecek şekilde tasarlandı. Sportif detayları yaşatmak için kapılar çerçevesiz ya da devasa Maserati ızgarası tam da olması gereken yerde. İç mekanda İtalyan işçiliğinin gözlemlendiği Levante, 5 kişi için geniş bir yaşama alanı ve yine geniş bir bagaj hacmi sunuyor. Motor seçeneklerinden biri dizel olsa da esas keyfi benzinli Levante S veriyor. 430 HP gücündeki bu Levante’de çift turbo beslemeli benzinli kullanılıyor. 350 HP’lik benzinli versiyon da mevcut. 2018’de yollarda en fazla göreceğimiz Levante ise kuşkusuz 275 HP’lik dizel olacak. Ne olursa olsun Levante’den çokça görmek istiyoruz.

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

Porsche Panamera Sport Turismo

Aslında ilk baştan sadece böyle mi üretilseydi? Porsche’nin ikinci jenerasyon Panamera’sının tanıtımı ve yollara çıkması henüz çok taze iken, seriye eklenen Sport Turismo ile çok tartışılacak bir otomobille daha karşı karşıyayız. Üst segmentte, ne coupe, ne hatchback ne de station olmayan ama bir şekilde hepsinden de aromalar sunan bir “tutti frutti” olarak tanımlayabileceğimiz Panamera Sport Turismo bilindik Porsche özelliklerine geniş bagaj özelliklerini ekliyor. Belki de efsane 911 modelinin gerçek anlamdaki “çok kapılı” versiyonu olarak nitelendirilebilecek olan bu otomobil, 300 km/s hızı aşabilen turbo versiyonları haricinde yollardaki neredeyse tüm araçları ardında bırakabilecek bir de hibrit seçenek sunarak gönülleri feth edebilir. Panamera Sport Turismo fiyatına elbette tamamen yeni, ve 2018’in bir başka trend SUV’si Porsche Cayenne’i tercih edebilirsiniz ancak özgünlük konusunda bu yeni model kadar olması zor gözüküyor!

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

Volvo XC40

Güvenlik, tasarım, huzur ve sağlamlık sadece üst segmentler için geçerli olmamalı. Bu sebeple Volvo; XC90 ve XC60’ın ardından, bütün bu değerlerinden ödün vermeden daha kompakt yapıdaki XC40’ı ortaya çıkardı. 2.0 litrelik benzinli ve dizel motorlar ile XC40, Premium Kompakt SUV segmentine Volvo imzasını 2018’de vurmaya hazırlanıyor. LED farlar, CleanZone adındaki özel klima sistemi, 4×4 opsiyonları ve 360 derecelik kamera sistemleri sayesinde kent hayatında yüksekte ilerlemek ama trafikte çok da yer kaplamak istemeyenler için Volvo XC40 biçilmiş kaftan olabilir. Elbette otomotirv sektöründeki öncü Volvo güvenlik teknolojilerinin tamamı XC40’ta alınabilecek.

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

Jaguar E-Pace

Volkswagen Golf boyutlarındaki SUV pazarının en popüler segment olmasına kayıtsız kalamayan Premium otomobil üreticilerinden bir diğeri de Jaguar. Markanın ilk SUV’si F-Pace’ten sonra şimdi de sıra E-Pace’e geldi. Markanın vahşi spor otomobili F-Type’ın fazladan iki kapısı olan dopingli bir kardeşi olarak tanımlayabileceğimiz E-Pace, 2018’in en büyük hitlerinden biri olmaya aday. 4.4 metrelik uzunluğuyla kolaylıkla Nişantaşı gibi kalabalık yerlerde bile rahatlıkla park edilmesi muhtemel olan E-Pace, yaklaşık 2.7 metrelik dingil mesafesiyle boyundan beklenmeyecek bir iç hacim sunuyor. 577 litrelik bagaj hacmi ise bazı büyük boy Amerikan SUV’lerinden bile fazla. Bu da demek oluyor ki, E-Pace, az alanda her şeyin fazlasını sunarak dinamik yaşayan, genç karakterlileri şimdiden tavlamış olabilir. 2.0 litrelik dizeli Türkiye’de en fazla göreceğimiz kesin ancak isteyenler 0-100 km/s hızlanması 6.4 saniye olan 300 HP’lik E-Pace için de sipariş verebilirler.

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

{77963}

Alfa Romeo Stelvio

Adını söylediğinizde sizin de içinizde kelebekler uçuşmuyor mu? Sadece adıyla değil tasarımıyla da Akdeniz seksiliğini her çizgisinde barındıran Alfa Romeo Stelvio, 2018’de yollarda çokça görmek istediğimiz bir SUV. Giulia ile başlayan yeni Alfa Romeo modellerinin ikincisi olan Stelvio, kalp şeklindeki ızgarasıyla büyüleyici bir ifadeye sahip. Yerden yüksek yapısıyla trafikteki hakim duruşunuz size bu araçla ilerlerken güven verecek. Stelvio’nun motoru da kendi gibi çok tutkulu. 2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli motoru 280 HP güç üreten Stelvio, 4×4 sistemi, 8 kademeli otomatik şanzımanı ve sadece 5.7 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlamasıyla adeta safkan bir spor otomobili.

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

BMW X2

BMW’deki “X” model ailesindeki “2” boşluğu, X2 ile tamamlanıyor. Mercedes GLA ile direkt rakip olmasına kesin gözüyle bakılan bu yeni BMW modeli, 2018’deki en büyük hitlerden biri olacak. X2 için “Büyük Hit” diyoruz ancak aracın boyutları adeta 1 Serisi kadar. Elbette ondan daha yüksek olarak. M Sport Paket ile de sipariş verilebilen BMW X2, marka geçmişindeki safkan spor otomobillerden esinlenilerek tasarlandı. Özellikle yan camların arka bölümle kesiştiği noktalardaki dinamizm vurgulanmak istendi. Sürücü odaklı iç mekanda harika bir direksiyon ve yüksek seviyede sürüş keyfi sunuluyor. Benzinli ve dizel motor seçeneklerinde otomatik şanzıman sunulmasıyla kent hayatında rahatlıkla ilerlenebilecek. 2018’in ortalarına doğru yollarımızda çok sayıda BMW X2 görebileceğiz.

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

Mercedes X Serisi

2018’de Mercedes elbette çok sayıda yenilik sunuyor. Ancak Türkiye’deki en büyük “hit”i X Serisi olacak. Pick-Up pazarındaki büyük atılıma kayıtsız kalamayan Mercedes, segmentteki tüm rakiplerine kendi bildiği doğrularla cevap veriyor. Çok güçlü bir ifadeyle ön bölümünde devasa yıldızını taşıyan X Serisi, güçleri 163 ile 190 HP arasında değişen X 220 d, X 250 d ve X 250 d 4MATIC versiyonlarına sahip. Baz versiyonda sadece manuel şanzıman sunulurken bu tipteki araçlar özellikle çiftlikleri olanlara hitap ediyor. Orta ve üst versiyonlarda otomatik şanzıman alınabilirken tüm modeller çift kabin olarak ithal ediliyor. 1 tondan fazla yük taşıyabilen X Serisi, 6 tonluk azami çekme ağırlığıyla dikkat çekiyor. Eğer SUV’ler sizin için hafif birer oyuncak gibi geliyorsa, şehir içinde de park sorununuz yoksa o zaman kesinlikle Mercedes X Serisi’ni incelemelisiniz.

2018 Model Otomobillerde En Çok Onlar Konuşulacak

Birkan Demir Çalışkan
Birkan Demir Çalışkan Tüm Yazıları