preloader

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri

28.03.2023
2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri

Yazı Boyutu:

İlkbahar-yaz döneminde dolaplarımızı süsleyecek, birbirinden göz alıcı tüm çanta trendlerini bu yazıda topladık!

Kombinlerimizi tamamlayan, hatta çoğu zaman bir imza niteliği taşıyan çantalar; bu sezonda oldukça canlı! Podyumlarda sıkça karşılaştığımız romantizm akımıyla dolaplarımıza giren kalpler ve çiçekler; Y2K trendiyle hayatımıza giren kargo cepler, denimler; maksimalizmin etkisiyle sıkça karşılaştığımız ilginç şekiller, desenler ve püsküller; güvenilirlikten şaşmayanlar için minimal ve eforsuz tasarımlar; vazgeçemediğimiz ışıltılar ve daha fazlası çantalarla buluşuyor ve çantalarımızın herhangi bir aksesuardan fazlası olduğunu bizlere hatırlıyor. Gün saydığımız cıvıl cıvıl bahar günlerinde kombinlerinize eşlik edecek çanta trendlerini sizin için derledik!

Maksi Çantalar

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Louis Vuitton, Bottega Veneta

Geçtiğimiz birkaç sezonda oldukça sık karşımıza çıkan ve hepimizin dolaplarında minicik de olsa yer kaplayan mini çantalar, bu sezonda yerlerini tam zıttı büyüklükteki çantalara bıraktı! Şüphesiz ki mini çantalardan daha çok işimize yarayacak ve her koşulda vazgeçilmezlerimizden olacak bu çantalar, aynı zamanda absürtlüğün verdiği eğlenceli ve sıra dışı duruşuyla da kombinlerinize bambaşka bir hava katacak.

{45461}

Ofis Şıklığı

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Miu Miu, Prada

Moda çoğu zaman tasarım ve yaratıcılıkla ilgiliymiş gibi gözükse de işlevselliğinden bahsetmemek mümkün olamaz. Son zamanlardaki abartılı ve renkli trendlerin aksine daha minimal ve işe dönüş tarzıyla podyumlarda görmeye başladığımız, evrak çantasını andıran tasarımlar havalı duruşlarıyla öne çıkıyor. Ve hayır, bu çantaları tabii ki yalnızca işe giderken kullanmak zorunda değilsiniz!

Şekiller ve Daha Fazlası

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Simone Rocha, Ferragamo

Modada değişen sınırlar, fikirler ve yaratıcılıkla birlikte ortaya çıkan trendler ve akımlarla birlikte, giyindiklerimiz aracılığıyla kendimizi ifade etmek her zamankinden daha özgür, heyecan verici ve eğlenceli. Özellikle 2000’ler ve maksimalizm akımından sonra hayatımıza giren abartılı ve olağan dışı parçalar ve stiller, heykeli andıran eğlenceli ve sanatsal ayakkabılardan sonra çantalarda da karşımıza çıkıyor. Bir deniz kabuğu, brokoli ya da kocaman inciden bir çanta olur mu derseniz, 2023 ilkbahar yaz podyumlarını incelemeniz yeterli!

Metalikler

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
JW Anderson, Versace

Gündelik stile ayak uyduran ve en gündelik kombinlerin bile içinde yer almaya başlayan metalikler, podyumda çantalarla da buluştu. Metalik payetler, metalik kol çantaları ve hatta renk eklemek isteyenler için renkli metalik silüetler bu sezon oldukça enerjik, göz alıcı ve eğlenceli. Görünüşüne daha canlı ve lüks bir dokunuş eklemek isteyenler için metalikler, oldukça iddialı bir seçenek.

Keskin Kenarlar

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Ferragamo, Balmain

Daha tanımlanmış, keskin şekilli kutu çantalar bu sezon podyumlarda fazlasıyla kendini gösterdi. Şık silüetleriyle dikkat çeken bu kutu çantalar zaman zaman daha farklı, renkli ve kısmen daha yumuşak formlarda yorumlanmış olsalar da sezonun en dikkat çekici parçalarından olduklarını söyleyebiliriz.

{119781}

Parıltılı Çantalar

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Diesel, Valentino

Elmaslar ve çantalar, bir kadının en yakın arkadaşıdır! Öyleyse ikisini birleştirmekten daha eğlenceli ne olabilir ki? Podyumları bolca süsleyen ışıltılar ve parlak taşlar çantalarımızı da süslüyor ve ilkbaharın canlı enerjisine kendi ışığını katıyor. Işıl ışıl parlayan taşlarla kaplı el çantaları, küpelerden rol çalan parlak püsküller ve payetli bagetlerle şatafatlı ve bir o kadar da dikkat çekici gözükmeye hazır olun!

Yastık Çantalar

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Stella McCartney, Courrèges

Kutu ve daha keskin köşeli çantaların aksine daha yumuşak bir silüette olan bu çantalar, daha günlük ve minimal duruşlarıyla modern bir hava taşıyorlar. Yumuşak dokulu, daha dağınık duran çantalar aynı zamanda bu sezonun maksi trendine de zaman zaman eşlik ediyor.

Çifte Etki

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Prada, Fendi

Güzel bir çantadan daha iyi bir şey varsa o da iki güzel çantadır! Siz de “Ne kadar çok o kadar iyi” diyorsanız bu trend tam size göre. Üst üste bagetler ya da el çantaları, bu sezonun en eğlenceli trendlerinden bir tanesi.

Denim Çantalar

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Diesel, Altuzarra

2000’lerle birlikte geri dönen denim on denim trendi, denim çantalarla tamamlanıyor. Özellikle gündelik kombinlere basic ama stil sahibi bir dokunuş yapacak olan denim çantalar, güneşli bahar günlerine çok yakışacak.

{112496}

Mikro Mini

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Chanel, Lanvin

Bir çanta kimi zaman bir çanta değil, aksesuardır. Mini çanta trendinden kopamadıysanız, çantalarınızı biraz daha küçültmeye hazır olun! Çünkü bu sezon mini çantalar her zamankinden daha küçük ve daha göz alıcı. İşlevsellik konusunda en ideal seçenekler olacaklarını söyleyemesek de mikro mini çantalar, bu sezonun en dikkat çekici aksesuarlarından bir tanesi. Sonuçta bir ruj ve bir kredi kartı ihtiyacımız olan tek şey değil mi?

Zamansız Clutch’lar

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Versace, Fendi

Klasikten şaşmayanlar için clutchlar her zaman zarif ve şık bir seçenek ancak bu sezonun eğlenceli dokunuşundan bahsetmemek olmaz. Yastık gibi yumuşacık, renkli, fırfırlı ya da taşlarla kaplanmış clutchlar klasik duruşlarının aksine yepyeni formlarıyla en eğlenceli gecelerinize bile ayak uyduracak.

Püskül Detayları

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Hermés, Victoria Beckham

Volanlı büyük ve yumuşak çantaların bu sezonun en göz önünde olan trendlerinden olduğundan bahsetmiştik. Bu trend yine sezonun vazgeçilmezlerinden olan püskül trendiyle buluşarak daha dikkat çekici ve eğlenceli bir silüet haline geliyor ve aynı zamanda sofistike ve şık duruşuyla da göz dolduruyor.

Romantik Çantalar

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Chanel, Dries Van Noten

Kıyafetlerde görmeye alışkın olduğumuz kalpler, çiçek desenleri, üç boyutlu figürler ve fırfırlar bu yaz çantalarımızı da süslüyor! Romantik bir buluşma ya da kız kıza eğlenceli bir yaz akşamında size eşlik edecek bu romantik aynı zamanda eğlenceli çantalar, stilinizin imza parçası olacak.

{113460}

Ekstra Cepler

2023 İlkbahar Yaz Çanta Trendleri
Ferragamo, Altuzarra

Kargo trendiyle birlikte hayatımıza giren cepler, çantalara da ekleniyor! Üzerinde birden fazla cebe sahip olan bu çantalar modaya uygun ve modern duruşlarının yanında pratikliği de beraberinde getiriyorlar.

Kapak Görseli: Bulgari Serpenti Forever Bay Kampanya Çekimi

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları