preloader

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi 2020 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi 2020 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yazı Boyutu:

“Mercedes-Benz’in Kalbi” olarak kabul edilen Mercedes-Benz E-Serisi’nin en yenisi, Stuttgart’ta düzenlenen dijital basın lansmanıyla tanıtıldı. İşte karşınızda, Mercedes-Benz E-Serisi 2020’ye dair bilmeniz gereken her şey!

Cenevre Otomobil Fuarı’nın iptal edilmesi ile beraber dünya lansmanları dijital ortamlarda gerçekleşirken, bunun en etkili örneklerinden birini Mercedes-Benz gerçekleştirdi. Marka, aralarında yeni E-Serisi’nin de olduğu bir takım yenilikleri, Stuttgart’ta düzenlenen dijital basın lansmanıyla duyurdu. “Markanın Kalbi” olarak nitelendirilen E-Serisi, çok kapsamlı tasarım ve teknoloji güncellemeleri sayesinde segmentinin referans noktalarından biri olmayı sürdürecek gibi görünüyor.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi 2020 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Aralık 2019’da 1.6 litrelik dizel motoru ile model ailesi genişleyen E-Serisi, bu kapsamlı yenilenme sürecinin ardından Ağustos 2020 gibi Türkiye yollarına da çıkacak. Yeni E-Serisi’nin ilk etapta E 200 d ve E 220 d 4MATIC seçenekleri ithal edilecekken, dileyenler diğer motor seçenekleri için de sipariş verebiliyorlar. Örneğin, lansmanda tanıtılan yeni Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ siparişi vererek, çok hızlı ama bir o kadar konforlu bir sedan otomobile sahip olabilirsiniz. Eğer bu elektrik destekli, 435 HP’lik 3.0 litre hacimli motora sahip canavarın size göre olduğunu düşünüyorsanız; “Sürücü Paketi”ni de almanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu durumda maksimum hız 250 km/s ile değil, 270 km/s ile elektronik olarak sınırlandırılıyor.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi 2020 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi’nin tasarımında, Avantgarde, Exclusive ve AMG gibi seçeneklere göre görünüm değişiyor. Kaput üzerindeki Mercedes-Benz yıldızını görmek isteyenler Exclusive paketi tercih etmeliyken, Avantgarde ve AMG paketlerindeki motor kaputlarında güç kubbeleri dikkat çekiyor. Aracın ön ve arkasındaki aydınlatma gruplarında yapılan değişiklikler gözlerden kaçmıyor. Özellikle arka tasarımda, bagaj kapağının üstüne doğru uzatılan yeni stoplar, dinamik görünümü destekliyor.

{772286}

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi 2020 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yenilenen iç mekanda standart olarak iki adet dijital 10,25 inçlik ekran sunulurken, opsiyonel olarak iki adet 12,3 inçlik ekran alınabiliyor. Güncellenmiş Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi (MBUX) sayesinde akıllı sesli komut sistemi ve artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon kontrol edilebiliyor. Bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi algılanabilecek teknolojiler de araca eklenmiş. Örneğin ENERGIZING COACH sayesinde araç sizin ne derece yorgun olduğunuzu saptıyor ve Plug-in hibrit modellerde “PowerNap” yapmanız için öneride bulunuyor. ENERGIZING Konfor Paketi alanlar ise ENERGIZING koltuk kinetiği sayesinde uzun, kısa ya da orta vadeli sürüşlere göre sağlıklı bir seyahate yönlendirilebiliyor.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi 2020 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yeni E-Serisi ile birlikte elektrikli motorlara geçiş sürecinde önemli bir adım daha atılıyor. Dizel ve benzinli, Sedan ve Estate, arkadan itiş ve dört tekerlekten çekiş olmak üzere yedi farklı Plug-in hibrit versiyon sunuluyor. Yüksek verimlilik seviyesine, düşük emisyona ve yüksek güç üretimine sahip motorların güç yelpazesi benzinlilerde 115 ile 270 kW (156 ile 367 bg) ve dizellerde 118 ile 243 kW (160 ile 330 bg) arasında değişiyor. 9G-TRONIC otomatik şanzıman da ikinci nesil ISG’nin adaptasyonu için geliştirildi ve ilk etapta dört silindirli motorla kullanılıyor.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi 2020 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yeni E-Serisi’nde “Eller Direksiyonda” denetimi artık daha kapsamlı çalışıyor. Bu, özellikle yarı otonom sürüşlerdeki konforu arttırıyor. Sürücünün, E-Serisi’ni kontrol etmeye devam ettiğini sürüş yardım sistemlerinin bilmesi için, direksiyonu tutması yetiyor. Daha önce geri bildirim olarak küçük bir direksiyon hareketi gerekiyordu. Yeni direksiyon simidinde sensörler bulunuyor. Bu sensörler direksiyonun tutulup tutulmadığını takip ediyor. Sistem, sürücünün ellerinin belirli bir süre direksiyon simidinde olmadığını tespit ederse bir uyarı dizisi başlıyor ve sürücünün reaksiyon göstermemesi halinde sistem acil fren yardımcısını devreye sokuyor.

Birkan Demir Çalışkan
Birkan Demir Çalışkan Tüm Yazıları