preloader

2021-22 Sonbahar Kış Modası

30.08.2021
2021-22 Sonbahar Kış Modası

Yazı Boyutu:

Son dönemde kendini yeniden keşfetmeyi öğrenen moda dünyası, 2021-22 Sonbahar Kış sezonunu yaratıcı ve oldukça cüretkâr bir çizgide karşılıyor. Peki, hangi trendler öne çıkıyor?

Küresel pandeminin etkisinde kısa filmlerle, seyircisiz gösterimlerle ve hatta artırılmış gerçeklik konseptleriyle sunulan koleksiyonlar; son sezonlarda modada dönüşümü net bir şekilde ortaya koyuyor. Olumlu tarafından baktığımızda tasarımcıların artık çok daha yeni ve yaratıcı bir yaklaşım içinde olduklarını söyleyebiliriz. Bunun sonucunca ne mi oldu dersiniz? Modadaki dönüşüm ve başkalaşımla birlikte her tarza, her cinsiyete, her siluete uygun trendlerden söz edebilir olduk. Podyumlara baktığımızda özellikle hazır giyimde çok daha işlevsel ve doğaya saygılı tasarımlara rastlıyoruz. İşte günlük stile rahatlıkla adapte edilebilecek, sezonun öne çıkan trendleri.

Bonibon Renkleri

Bu sezon içimize iyilik ve enerji aşılamak için yola çıkan tasarımcıların koleksiyonlarında Pantone’nin en canlı tonlarına rastlamak mümkün. Sarılar, pembeler, maviler; renklerin patlayan tonlarına mutlaka şans tanıyın. Daha görünür olmanın tam zamanı.

2021-22 Sonbahar Kış Modası

Kayak Stili

Kapitoneli tasarımlar, rahat tulumlar, şişme montlar… Kuşkusuz ki bu sezon her an kayağa gitmeye hazır gibiyiz! Kayak stilinin kodları, şehirli dokunuşlarla yeniden yorumlanıyor. Bu kış çok daha konforlu, korunaklı ama aynı zamanda modern bir şıklık içinde geçecek.

2021-22 Sonbahar Kış Modası

Biraz Nostalji

60’lar, 70’ler, 80’ler… Modanın farklı dönemlerini yorumlamak ve stile retro dokunuşlar katmak için ideal zaman. Nostaljik moda akımlarını stilinize adapte ederken 60’ların süper minilerinden ya da 80’lerin disko kültüründen ilham alabilirsiniz.

2021-22 Sonbahar Kış Modası

{773174}

Yünlü Dokular

Sezonu ele geçiren trikoları rahat ama seksi siluetler halinde göreceğiz. Uzun elbiselerin yanı sıra cesur bir etki yaratmak için teninizi açıkta bırakacak ikili takımlar tercih edebilirsiniz. Yünlü dokular bu kış özellikle toprak tonlarında karşımıza çıkıyor.

2021-22 Sonbahar Kış Modası

Patchwork Çılgınlığı

Sizi geçmişe götürecek bir akım daha. Tasarımcılar bu sezon optimizm taşıyan tasarımlar yaratmaya özen gösteriyor; farklı ve etnik parçaların birleşmesiyle yaratılan “patchwork” çalışmalar da bunlardan. Geleneksel görünümün korunduğu tasarımların yanı sıra deri, jean gibi farklı dokuların bir arada kullanıldığı modern yorumlamalara da podyumda rastlamak mümkün.

2021-22 Sonbahar Kış Modası

Elegan Pileler

Ofise dönmenin zamanı geldi! İş hayatına oldukça uygun, özel dikim havası veren pileli şık etekler bu sonbaharda hiç olmadığı kadar popüler. Pileli eteklerinizi oversize ceketler, gömlekler ve sezonun bir diğer trendi diz altı çizmelerle tamamlayabilirsiniz.

2021-22 Sonbahar Kış Modası

Uzay Yolu

Uzaylı ya da astronot; ilhamımız uzaya dair her şey! Bu sezon hayallerin sınırı yok; yüksek moda bilimkurgu dünyasına selam gönderiyor. Metalik yansımaların ön planda olduğu, fütüristtik tasarımları çokça görmeye hazır olun.

2021-22 Sonbahar Kış Modası

Kazanan Lila

Tek bir renk başlı başına trend: Lila. Sonbahar mevsiminin imzası olan bordo, kahverengi, koyu yeşil gibi doyurucu tonlar yerini soft leylak rengine bırakıyor. Güçlü bir etki yaratmak isterseniz lilayı monokrom tarzda kullanabilirsiniz.

2021-22 Sonbahar Kış Modası
Damla Durak
Damla Durak Tüm Yazıları