preloader

Trakya Bağ Rotası Önerileri

10.07.2023
Trakya Bağ Rotası Önerileri

Yazı Boyutu:

Doğal ve kültürel mirasıyla gıpta edilecek bir birikime sahip Trakya, keşfetmek isteyenler için alternatifi bol, keyifli bir bağ yolculuğu sunuyor.

Ülkemiz gastronomi turizmi adına atılan en heyecan verici adımlardan biri tartışmasız Trakya Bağ Rotası. Kırklareli’nden Gelibolu’ya doğru uzanan bağları kapsayan Trakya Bağ Rotası, bölgedeki küçük büyük pek çok butik üreticiyi bir araya getiren özel bir oluşum. Son yıllarda bağcıların bölgedeki konaklama, iyi restoran gibi bağ turunu mutlaka tamamlaması gereken önemli eksikliklere eğilmesi, birbirinden güzel oteller ve restoranlar işletmeye başlamaları da rotanın hem iç hem de dış turizmde yol kat edebilmesinde büyük etki sahibi. Eylül ayında düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali de yaşanan güzel yükselişi destekliyor.

Vadiler Arasında

Bereketli toprakları, temiz havası, dolu tarihi ile Trakya… Birçok kasabaya, köylere, bağlara ve sahil kıyılarına sahip bu toprakları ve burada büyük emekler veren, üretim yapan üreticileri keşfetmek büyüleyici. Trakya’da uzun yıllardır tarım ve bağcılıkla ilgilenmeye müsait koşullar hâkim. Bağlarda yapılan butik üretimler ile kaliteli üzümler yetişiyor ve ülkenin hatta dünyanın farklı yerlerine ulaşıyor. Üreticiler üzümlerini elle hasat etmeyi ve şato tipi üretim yapmayı yani düşük verim ve yüksek kalitede uğraştırıcı bir süreci seçiyorlar.

Türkiye’nin dört bir yanından en keyifli bağ otellerini bu içerikte bulacaksınız.

Barel Bağ Evi, Karaevli

Trakya Bağ Rotası Önerileri
Trakya Bağ Rotası Önerileri

Barel Bağ Evi, Karaevli Köyü’nde bulunan, restoran olarak hizmet veren butik bir bağ evi. Bağ evinin adı Barkın ve Elif Akın kardeşlerin isimlerinin birleşiminden geliyor. Barel, bağları ziyaret eden misafirlere, doğanın içindeki evde konforlarını yaşatmak için kurulmuş. Bağların arasında dolaştıktan sonra restoranın gurme lezzetlerinin tadını çıkartmadan dönmemelisiniz. Ana yemekleri ve şarapları kadar dopdolu kahvaltısıyla da misafirlerini etkilediğini de söylemeden geçmeyelim Barel’in. Gün boyu kahvaltı keyfi yapabileceğiniz kahvaltıda; ev yapımı salçalar, organik yumurtalar, peynir ezmeleri, doğal reçeller, pişi, yaprak sarma ve çok daha fazlası var! Özellikle Lutenitsa dedikleri Bulgar kökenli soslarını denemelisiniz.

Karaevli, Bilal Sk., 59070 Süleymanpaşa/Tekirdağ, 05453221804

Arcadia Bağları, Hamitabat

Trakya Bağ Rotası Önerileri
Trakya Bağ Rotası Önerileri
Trakya Bağ Rotası Önerileri

Zeynep Arca Şallıel, bağcılığa olan tutkusunu Istranca dağlarının altındaki güzel bir vadide, 200 hektarlık arazi üzerine kurduğu Arcadia Bağları projesiyle yaşatıyor. Proje, bağlar, şato tipi üretimhane, meyve bahçeleri, bostanlar, meşe koruları, çiftlikler ve Bakucha Vineyard Hotel & SPA gibi harika alanları içeriyor. Bağlar, Lüleburgaz’a bağlı bir köyde bulunuyor ve ismini mitolojide “yeryüzünde cennet” anlamına gelen Arcadia’dan alıyor. İstanbul’a 160 km uzaklıkta olan bu güzel bağlarda konaklamak isteyenler için açılan butik otel Bakucha Vineyard Hotel & SPA, şehir hayatının karmaşasından sizi uzaklaştırıp huzuru sunuyor. Kuş sesleri, canlı yeşillik ve temiz hava ile çevrili bahçede gerçekten yenileneceksiniz. Tesisin keyifli havuzu ve özel tasarım spa’sı da size unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Şefin Masası restoranı, Trakya’nın yerel lezzetlerini tazecik bir şekilde sunuyor ve Kule Bar’da gün batımını 360 derece manzara eşliğinde izleyebilir, atıştırmalıkların tadını çıkarabilirsiniz. Arcadia Bağları’na gitmek aynı zamanda bağları gezmek ve mevsimine göre ürünleri dalından toplamak gibi özel imkanlar da sunuyor. Burası kafa dinlemek ve huzuru bulmak için harika bir adres!

Arcadia Bağları, 39750 Lüleburgaz/Kırklareli, 05335141490

Umurbey Bağları, Yazır Köyü

Trakya Bağ Rotası Önerileri

Umurbey, Türkiye’de kendi üzümleriyle üretim yapan ilk şarap üreticisi olarak öne çıkıyor. Bağ ile üretim tesisi arasındaki 500 m’lik mesafe, şarap yapımında büyük bir öneme sahip çünkü hasat sonrasında üzümlerin hızla şaraphaneye ulaştırılması gerekiyor. Ayrıca şehir merkezindeki zarif restoranıyla da dikkat çeken Umurbey, kaliteli et ve peynirleriyle lezzetli bir menü sunuyor. Bu mekan, kurucuları Umur Arıner ve kardeşi Yonca Arıner’in zevkini yansıtan taş ve ahşap ağırlıklı atmosferiyle ayrıcalıklı bir deneyim yaşatıyor.

Yazır, 59020 Süleymanpaşa/Tekirdağ, 02822292005

Chateau Nuzun Bağları, Çeşmeli Köyü

Nazan ve Necdet Uzun, 2004 yılında Çeşmeli köyünde 146 dekar araziyle Chateau Nuzun‘u kurarak şarapçılığa başladılar. Organik yöntemlerle bağlarını kurdular ve modern bir butik üretim tesisinde 2008 hasadında ilk şaraplarını ürettiler. Kaliteli şarabın iyi üzümden yapıldığına inanan çift, kendi yetiştirdikleri üzümlerle şaraplarını özenle üretiyor ve gereksiz müdahelelerden kaçınıyorlar. Üniversite yıllarından beri birlikte, kendi üzümleriyle şato tarzında üretim yapan Uzun çifti, Türkiye’de Pinot Noir üzümünü ilk deneyenler arasında yer alıyor. Şarap severlerle birlikte farklı kupajlar ve rose denemeleriyle benzersiz lezzetleri keşfetmeye devam ediyorlar. Ve tabii meşhur bağ evi… İçeri adım attığınızda, burada farklı bir enerji olduğunu hemen hissediyorsunuz. Şatoların özgün tasarımı ve butik otel imkanıyla misafirlerine unutulmaz bir konaklama deneyimi sunan Chateau Nuzun’da bağ manzarasına karşı keyifli bir sohbet gibisi yok!
Çeşmeli Köyü, Marmaraereğlisi Tekirdağ, Türkiye, 59740, 05308714250

İstanbul’a yakın hafta sonu gidebileceğiniz daha fazla rota önerisi için
bu alternatifleri mutlaka değerlendirin.

Suvla Bağları, Gelibolu

Trakya Bağ Rotası Önerileri
Trakya Bağ Rotası Önerileri
Trakya Bağ Rotası Önerileri

Genç bir şarap markası olan Suvla, Gelibolu Tarihi Yarımadası‘nda konumlanıyor. Suvla, yarımadanın Kuzey Ege sahilindeki Suvla Koyu’ndan ismini alarak, şarabın doğduğu toprakların ruhunu canlandırmak ve yüksek nitelikli şaraplar yapmak için çalışıyor. Organik sertifikalı aile bağlarından, diğer geleneksel bağlardan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden elde edilen üzümlerle ürettikleri şaraplarla Suvla, zengin karakterli, dengeli ve zarif tatlar sunuyor. Selim ve Pınar Ellialtı çifti, güzel bağların yakınında Kilye Suvla Lokanta‘da misafirlerine harika lezzetler sunuyor. Sağlıklı atıştırmalıklar, nefis makarna ve pizzalar, yöresel tatlılar ve zengin kahvaltı seçenekleriyle dolu bu restoran, Kilye ve Suvla ürünlerinin geniş mağazasını da içeriyor. Bunların yanı sıra, çevresel sürdürülebilirlik alanında gururla açıkladıkları yenilenebilir solar enerji projesiyle doğal kaynakları koruma hedefini gerçekleştiriyorlar. Fransız önologların danışmanlığında farklı yapım teknikleriyle beyaz, pembe ve kırmızı şaraplar üreten Suvla, birçok ulusal ve uluslararası yarışmada sayısız ödül kazanıyor.

İsmetpaşa, 17900 Çınarlıdere Mevkii/Eceabat/Çanakkale, 02868141000

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları