preloader

2021 Seyahat Trendleri

17.11.2020
2021 Seyahat Trendleri

Yazı Boyutu:

Herkesi ve her şeyi oldukça farklılaştıran bir yıldan sonra, 2021’de seyahat trendleri de bir hayli değişiyor. Bizleri bekleyen 2021 seyahat trendlerini keşfedin.

Covid-19 hepimize bildiğimiz her şeyi yeniden öğretti. Eğitimden sosyal yaşama, iş hayatından ev rutinine kadar her şey değişirken mutluluk sebeplerinden biri olan seyahat etme konusunda da yeni normaller geldi. Farklı destinasyonlar için tatil planı yapmak, mükemmel hizmetin verildiği otellere gitmek, kalabalık ortamlara girmek, yurt dışına çıkmak, istenilen dakika uçak bileti almak artık o kadar da kolay ya da başka bir deyişle rahat değil. Durum böyle olunca da, 2021’in seyahat trendleri yaşadığımız bu yeni normale göre şekilleniyor. Çoğunluk artık koronavirüs konusunda risk almayan, yurt içinde, olabildiğince kalabalıktan ve kapalı ortamlardan uzak tatil yapmayı tercih ediyor.

Belki alışık olduğumuzdan daha değişik ama yine de çok keyifli rotalar oluşturmak, 2021’in seyahat trendleriyle de mümkün.

Ev Kiralama

2021 Seyahat Trendleri

Çeşitli sitelerden ev kiralamak artık yeni seyahat trendlerinden biri. ‘Pod travel’ denen aile ya da yakın arkadaşlarla, çekirdek ekip seyahat etmeyi tercih edenler için de oldukça güzel bir alternatif. Otel gibi yemek, temizlik gibi düzenli hizmet alınmasa da beklentinize göre kiraladığınız evlerden memnun ayrılmanız yüksek ihtimal. Sitelere göz attığınızda fark edeceğiniz gibi her zevke, konaklayabilecek kişi sayısına, mutfak-banyo durumuna göre ev bulunabileceği gibi dezenfekte işlemine öne veren ev sahibi de rahatlıkla bulunabiliyor.

Yazlık yerler kadar kış ayları için de güzel dekorasyonlu ev kiralama alternatifleri mevcut. Özellikle güzel bir kış manzarasıyla tatil yapmak isterseniz Doğu Karadeniz, Bursa, Kaz Dağları, Sapanca gibi yerlere göz atabilirsiniz.

Araba Yolculuğu

2021 Seyahat Trendleri

Tatil rotanız hazırsa, en sevdiğiniz şarkı listesini hazırlayın ve yola çıkın. Çok fazla noktada duraksamalı araba yolculukları, 2021’de yerini yeme – içme için minimum duraksamaya ve az yerde konaklamaya bırakıyor. Enfes dağ ve orman manzaralarıyla dolu yollarda seyahat etmekse çok keyifli oluyor. Uçak yolculukları 2021’de demode, uzun uzun sohbetler eşliğinde, arabayla seyahat etmekse çok moda! Türkiye’nin dört bir yanından en güzel road trip rotalarını öğrenmek için tıklayın.

Karavan

2021 Seyahat Trendleri

Eskiden çok da cesaret edilmeyen karavanların kiralanma oranlarında patlama yaşandığını biliyor muydunuz? Üstelik karavan kiralayanlar, kalabalık olduğu için kamp alanlarını değil kendilerine özel bir yerde durmayı artık daha çok tercih ediyorlar.

Eğer karavan denildiğinde aklınıza rahatsız bir yol seyahati geliyorsa bu fikrinizden biraz uzaklaşmanız gerekecek. Çünkü en yeni karavan tasarımlarına baktığınızda minimum alanda maksimum konfor yaratıldığını görebilirsiniz. Hatta isterseniz elinizdeki herhangi bir aracı kendi tasarımınızla karavana çevirebilirsiniz. Türkiye’nin gözde karavan rotalarını öğrenmek için tıklayın.

{773023}

Kamp

2021 Seyahat Trendleri

Uzun yıllar boyunca en çok ön yargıya maruz kalmış şehirden uzaklaşma tarzı, kamp yapmak olsa gerek. Ama yeni seyahat trendleri sayesinde 2021’de daha çok kişi kamp kurmanın güzelliğini anlayacak. Diğer seyahat trendlerine göre kamp konusunda biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü doğa ile oldukça başbaşa olan bu tatil şeklinde bazı net kurallar hayati önem taşıyabiliyor. Bu yüzden ilk kez gidiliyorsa kamp konusunda deneyimli biriyle birlikte seyahat etmeyi ya da yardım alınabilecek bir kamp alanını tercih etmekte fayda var.

Mavi Yolculuk

2021 Seyahat Trendleri

Kalabalıktan uzak ve denizin tadını maksimumda çıkarmayı sağlayan tekneler 2021’nin en güzel seyahat trendi olsa gerek. Birçok tekne aylar öncesinden kiralandığı için konforlu bir tatil istiyorsanız erkenden plan yapmaya başlamak gerekiyor. Mavi yolculuk rotası konusunda ise çok şanslı bir ülkedeyiz. Ege ve Akdeniz boyunca sayısız koyda, sosyal mesafeli ve masmavi denizlerde tatil yapmanın birçok alternatifi var.

Hafta Sonu Kaçamakları

2021 Seyahat Trendleri

Çoğu kişi 2020’deki tatil planlarını iptal etmek zorunda kalınca bu kez herkes kısa ve ara ara hafta sonu şehirden kaçmaya yöneldi. Şehir dışındaki birçok küçük tesis de koronavirüs yüzünden dezenfekte işlemlerine daha fazla önem veriyor ve misafirlerini ona göre ağırlıyor. Her şehirde, bulunulan bölgeden fazla uzaklaşmadan tatil yapmak için bölgeler de var. İstanbul’da özellikle İğneada, Ağva, Sapanca dikkatleri çekse de hafta sonu için İzmir’in yazlık bölgelerine; Ayvalık, Cunda gibi Kuzey Ege’ye kaçanların sayısı da hiç az değil.

2021 Seyahat Trendleri

Butik Oteller

2021 Seyahat Trendleri

Layla Göcek

Büyük oteller hizmet konusunda çok iyi olsa da butik oteller minimal yaklaşımları ve rahat ettirme konusunda çok başarılı olmalarıyla tercih ediliyor. Aynı anda çok kişiyi kabul ettikleri için de sosyal mesafe konusunda oldukça rahat olunan yerlerden biri. Son yıllarda oldukça konsept çalışılan butik otellerin en güzel yönleriyse farklı ve göz alıcı dekorasyonları, yemekleri ve misafir ağırlama konusunda daha özenli olmaları olabiliyor.

{773131}

Açık Hava Müzeleri

2021 Seyahat Trendleri

Eğer tatil anlayışınızın içinde kültürel geziler de varsa 2021’de bu seyahat seçeneğini de aklınızda bulundurun. Tarihi lokasyonlar konusunda ülkemiz çok şanslı olduğu için de seyahatle bir araya getirmek oldukça kolay. Eğer arabayla yol yapmak isterseniz Kapadokya’daki Zelve ve Göreme Açık Hava Müzeleri’ni, Ihlara Vadisi’ni görebilirsiniz. Bergama Açık Hava Müzesi, Efes Antik Kenti, Nemrut Dağı, Perge Örenyeri, Side Tiyatrosu, Pamukkale gibi yerler de oldukça ilgi çeken ve geniş alana kurulduğu için kalabalık olmayan yerlerden.

OGGUSTO Editörlerinden Kübra Haniç İnce’nin diğer yazılarını okumak için tıklayın.

Dünyanın en yeni haberlerini ilk bilen olmak için OGGUSTO’nun haftalık e-bültene kaydolun.

Kübra Haniç İnce
Kübra Haniç İnce Tüm Yazıları