preloader

El Bakımı Nasıl Yapılır: İhtiyacınız Olan En İyi Kremler

26.10.2023
El Bakımı Nasıl Yapılır: İhtiyacınız Olan En İyi Kremler

Yazı Boyutu:

Dış etkilere en çok maruz kalan ve sık yıkamaya bağlı olarak nemini kaybeden ellerinizin imdadına koşacak en etkili nemlendirici, anti-aging ve leke karşıtı el bakım ürünlerini inceledik.

Ellerinize gerekli önemi verebilmeniz için size kapsamlı bir rehber hazırladık. En etkili el bakım önerilerinden en iyi nemlendirci, anti-aging ve leke karşıtı el kremlerine kadar ihtiyacınız olan her şey burada!

El Bakımı Nasıl Yapılır?

  • El kreminizi gün içerisinde aklınıza geldikçe tekrarlasanız bile, gece yatmadan önce sürülen bir nemlendiriciden elde edeceğiniz faydayı sağlayamayabilirsiniz. Bu amaçla başucunuzda yaşlanma belirtileriyle savaşan özel içerikli bir el kremi bulundurmayı ihmal etmeyin.
  • Ellerinizi yıkarken kurutucu içerik bulundurmayan, yağ bazlı ve nazik bir temizleyici kullanın ve sıcak su yerine, ılık su kullanmaya çalışın.
  • Haftada birkaç defa ellerinize ve tırnak etlerinize uygulayacağınız bir peeling ile ellerinizdeki kuru deriyi atarak, daha canlı görünmesini ve manikürünüzün daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir, süreceğiniz el kreminin daha hızlı emildiğine emin olabilirsiniz.
  • Gece boyunca ellerinize uygulayacağınız tek kullanımlık (kan dolaşımına engel olmayacak) bir el maskesiyle sabaha nemi hapsetmiş, yumuşacık ve günün getireceği zorluklara hazır halde uyanabilirsiniz.
El Bakımı Nasıl Yapılır: İhtiyacınız Olan En İyi Kremler
  • Ellerdeki leke ve ton farklılıklarını daha oluşmadan engellemenin en etkili yöntemlerinden biri de, gündüz (özellikle de dışarı çıktığınızda) UVA ve UVB koruyuculu bir el kremi kullanmaktan geçiyor.
  • Çantanızda taşıyacağınız çok amaçlı bir ürün, dışarıda bulunduğunuz süre boyunca aklınızda geldikçe tırnak etlerinizi ve ellerinizi nemlendirmenizde fayda sağlayacaktır. Çok zor durumlarda çantanızdaki renksiz lip balmınız tırnak etlerinizi veya ellerinizin kuruyan bölgelerini nemlendirip rahatlatmanıza yardımcı olabilir.
  • El bakımı için evde kendiniz de bazı tarifler hazırlayabilirsiniz. Örneğin, hindisatan cevizi yağı ve iri taneli deniz tuzu ile mükemmel bir el peelingi hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı elinize yumuşakça uygulayıp elinizi ılık suda yıkayın. Sonuç; nemli ve pürüzsüz bir cilt…

Ellerinizin Yaşlanmaması İçin Yapmanız Gerekenler

El bakımı dendiğinde ilk akla gelen problem, kuruluk. Çözümü de en basit haliyle el kremleridir. Ancak nemsizliğin yanı sıra sarkmalara, ton farklılıklarına ve belirginleşen damarlara baktığımızda, tüm bunları bir nemlendirici ile çözmeye çalışmak çok gerçekçi bir yaklaşım olmayabilir. Ellerinizin yaşlanmaması için yapmanız gerekenleri bu rehberden okuyabilirsiniz.

En İyi El Kremleri

Tiny Green Salatalık Kokulu El Kremi

Etkili, sürdürülebilir ve minimal mottosuyla vegan ürünler üreten Tiny Green’in bu el kreminde, besleyici avokado yağı ve shea butter’ın yanı sıra rahatlatıcı etkili fermente yulaf özü ve e vitamini yer alıyor.

Cerave, Onarıcı El Kremi

3 temel Seramid ve Hyalüronik Asit içeren formülüyle koruyucu cilt bariyerinin onarılmasına yardımcı olurken, içeriğindeki Kontrollü Salınım Teknolojisi aktif bileşenlerin uzun süre cilt üzerinde kalmasını sağlıyor.

Bilge Öztürk Güneş Koruyucu El Bakım Kremi Spf30

İçeriğindeki yüksek koruma SPF 30 ve Centella Asiatica özü ile güneşin zararlı ışınlarının sebep olduğu leke ve yaşlanma etkilerini önlemeye yardımcı olurken, E Vitamini ve Boabab Yağı ile zenginleştirilmiş içeriğiyle cildi nemlendirmeyi ve cilt bariyerini korumayı destekler.

L’Occitane, Petit Remedy

Ellerinize gece maskesi olarak uyguladığınızda, kuruyan ellerinizi nemlendirirken, parmaklarınızın ve elinizin soğuktan çatlamasına karşı, yoğun nem veren bir el kremi gibi de uygulayabilirsiniz. Tırnak etlerinizi de yumuşatarak itmenizi kolaylaştıran bu ürün, tüm cilde uygulanabilmesi özelliği ve küçük ambalajı sayesinde çantanızın demirbaşlarından biri olacak!

Nuxe, Reve De Miel El ve Tırnak Kremi

İçeriğinde; %90,6 oranında avokado, tatlı badem ve argan gibi değerli yağların yanı sıra bal ve E vitamini bulunan krem, elleri besleyip onarırken aynı zamanda erken yaşlanmaya karşı koruyor.

Petite Maison El ve Tırnak Bakım Kremi

Yapışkan his bırakmayan hafif dokusuyla cildinizi dış etkilerden korumaya, ellerinizi ve tırnaklarınızı yumuşatmaya yardımcı oluyor. Keratin ve Pembe Pomelo Özü ile geliştirilen bu özel formül, tırnaklarınızın güçlenmesine ve ellerinizin pürüzsüzleşmesini destekliyor.

gülsha, Gül Özlü El Kremi

gülsha Gül Özlü El Bakım Kremi, değerli gül esansiyel yağı içeren %99.8 doğal kaynaklı aktif bileşenlerin özel bir karışımı. Ellerinizi nemlendirirken besleyen gülsha Gül Özlü El Bakım Kremi, içeriğindeki jojoba yağı, avokado yağı ve alovera özü ile harmanlanmış gül esansiyel yağı ile cilt bariyerini güçlendirerek cildinizin kendini onarmasına yardımcı olur.

Atelier Rebul Derma Cream Original Formula

Derma Cream’in orijinal formülü, Centella Asiatica içerikli Creme Formula No: 513627’den esinlenilerek yaratıldı. Bu gizli formül, efsanevi Rebul Eczanesi tarafından akne, hassasiyet, nemsizlik, kızarıklık vb. birçok dermatolojik problemleri iyileştirmek üzere tasarlanmıştı. Bu eşsiz tedavi, özenle seçilmiş 7 güçlü ama aynı zamanda bir o kadar yatıştırıcı bitki özleri ve yağlardan meydana gelir.

B-skincare El Kremi

El Bakımı Nasıl Yapılır: İhtiyacınız Olan En İyi Kremler

Ginkgo biloba ekstresi ve kara mürver çiçeği gibi yoğun antioksidan özelliğe sahip içeriğiyle, derinlemesine nemlendirmeye, etkili ve koruyucu bakım sağlamaya yardımcı oluyor. Hafif dokuya sahip vegan formülü, yağlı bir his bırakmıyor ve çatlaklara karşı destekleyici bakım sağlıyor.

Yves Rocher, Riche Creme

İçeriğindeki meyan kökü yardımıyla güneş kaynaklı lekelerin görünümünün azalmasına ve oluşumunu engellemeye yardımcı olurken, SPF 20 güneş koruyucu filtresi sayesinde UV ışınlarına, soğuk havanın yıpratıcı etkisine karşı cildi korur.

Chanel, La Creme Main

İris çiçeğinin renk açıcı etkisinin, gül ve shea yağının nemlendirici etkileriyle buluşmasıyla ellerdeki lekeleri ve ton farklılıklarını aydınlatan Chanel La Creme Main, minimal tasarımıyla çantanızın en şık parçalarından biri olmaya aday.

Estee Lauder, Re-Nutriv Intensive Smoothing Hand Cream

Güçlü nemlendirici içeriği ile derinlemesine nemlendirirken krem, gelişmiş lekeyle mücadele teknolojisi sayesinde koyu leke ve eşit olmayan cilt tonuyla da savaşmaya yardımcı oluyor.

Avene, Cold Cream

Kuru ciltler için mükemmel bir bakım sağlayan Avene Cold Cream, yağlı bir etki bırakmadan cildinizi rahatlatıyor. İçeriğindeki sükralfat ile de cilnizi besliyor ve canlandırıyor.

Darphin, All Day Hydrating El ve Tırnak Çevresi Kremi

Bitkisel içeriğe, yağlandırmayan ince bir yapıya ve ferahlatan gül kokusuna sahip olan krem, el ve tırnakları gün boyunca nemlendirmeye ve cildin nem bariyerini güçlendirmeye yardımcı oluyor.

The Body Shop, Kenevirli Koruyucu El Kremi

The Body Shop’un en sevilen ürünlerinden olan Kenevirli Koruyucu El Kremi, çok kuru eller için özel olarak üretildi. %100 doğal içeriğe sahip krem, ellerinize nem depolar ve cildinizin esnekliğini geri kazandırır.

Bepanthol, El Kremi

Günlük bakım için ideal olan Bepanthol el kremi, kuru ciltler için birebir. Cildinizin canlı ve parlak görünmesinde yardımcı olan kremi, emilinceye kadar yumuşak hareketlerle cildinize yedirin.

Neutrogena Hızlı Emilen El Kremi

Norveç Formülü Hızlı Emilen El Kremi, uyguladığınız ilk andan itibaren cildinize esneklik ve yumuşaklık kazandırır. Hafif ve yağsız formülü, hemen cilde nüfuz ederek anında rahatlama hissi verir.

abtira garden, Melissa Lemonbalm El ve Tırnak Serumu

Melissa Lemonbalm El ve Tırnak Serumu İçerdiği %0,3 retinol ile ellerinizi ve hasar görmüş tırnak etlerini yenilemeye yardımcı olurken, içerdiği yumuşatıcı ve uçucu yağlar sayesinde ellerinizde de yoğun bir bakım ve nem sağlıyor.

El Maskesi Nasıl Kullanılır?

El Bakımı Nasıl Yapılır: İhtiyacınız Olan En İyi Kremler

İlk olarak ellerinizi ılık suda iyice yıkayın. Ardından maskeyi parmaklarınızın yardımıyla elinize ince bir tabaka halinde uygulayın ve üzerine eldiven takın. Yaklaşık 10 dakika bekleyin ve eldivenleri çıkartın. Çoğu el maskesi durulama gerektirmez ancak yine de maskeninizi uygulamadan öne talimatları okumakta fayda var.

Maske Önerisi: Sephora Collection, Salatalık ve Mangolu El Maskesi

%92 oranında doğal kökenli bileşenlerden oluşan ve bitkisel ekstraktlarla zenginleştirilen Sephora Collection el maskesinin içeriğindeki mango, zengin yağ asidiyle kuru ciltleri besliyor ve onarıyor. Salatalık ise yüksek su içeriğiyle kuru kalmış elleri derinlemesine nemlendiriyor.

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Kendi manikürümüzü yapmayı öğrenmek ve sağlıklı manikür alışkanlıkları geliştirmek için son derece önemli. Sizin için listelediğimiz adımları takip ederek, evde kolayca salon profesyonelliğinde bir maniküre sahip olabilirsiniz.

Esra Er Kursan
Esra Er Kursan Tüm Yazıları