preloader

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

30.10.2023
Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Yazı Boyutu:

Kış ayları yaklaşırken herkesi en heyecanlandıran aktivitelerden biri olan kayak mevsimi için geri sayım başladı! Yarıyıl tatili için program yapıyorsanız çocuklu aileler için en uygun kayak otellerine bakmadan geçmeyin.

Çocuklu tatil yapmak, özellikle de küçük çocuklarınız var ise, pek çok ailenin gözünü korkutan bir durum. Her planın daha detaylı yapılması gerektiği bu tatil programlarında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar ise kendinize uygun destinasyonu ve oteli bulmak!

Fransa’daki En İyi Kayak Otelleri

Alpe d’Huez

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Club Med’in Fransa’daki en yeni tesisi olan Alpe d’Huez, tüm seviyelere uygun 250 kilometrelik kayak pistlerine ev sahipliği yapan Alpe D’Huez Grand Domaine bölgesinde bulunuyor. 400’ü aşan oda sayısı, açık ve kapalı yüzme havuzları, restoranları ve çocuk kulüpler ile Club Med dünyasına yeni bir soluk getiren tesis üst düzey ve unutulmayacak bir kayak tatili deneyimi sunuyor.

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Özellikle de sömestr tatilinde kayaktan vazgeçemeyen aileler için direkt pistlere erişimi olan bu tesis oldukça elverişli. 4 yaş itibariyle her seviyeye uygun çocuklara özel kayak, ve 12 yaş itibariyle ise snowboard dersleri veriliyor. Sadece kayakla sınırlı kalmayan ders seçkisi, 12 yaş ve üzeri çocukların katılabileceği Nordik Yürüyüş gibi Finlandiya’nın güçlendirici ve doğa ile iç içe olmanızı sağlayan outdoor sporunu deneyimleme imkanı sağlıyor. Kayak sonrası için 0-17 yaş aralıklarına bölünmüş, her yaş grubuna uygun olarak dizayn edilmiş olan Club Med çocuk kulüpleri sayesinde çocuklarınız hiç sıkılmıyor ve ailelerin de kendilerine ayıracak bol zamanı oluyor.

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Çocuklar bu imkanlardan yararlanırken, siz de merkezde bulunan daha zorlu pistlerde kayak kaymanın zevkine doyasıya varabilirsiniz. Kayak sonrası yorgunluğunuzu tesisin her detayın düşünüldüğü spa merkezi PAYOT SPA’da atabilir veya yoga ve meditasyon derslerine katılarak zihninizi dinlendirebilirsiniz. Muhteşem bir manzara karşısında lokal ve dünya lezzetlerini sunan Gurme Lounge Restoran’da ise gurme piknik veya 5 çayı gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Les Arcs Panorama

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

2018 kayak sezonunda kapılarını açmış olan Fransa’daki Les Arcs Panorama tesisi, dünyanın en büyük kayak bölgelerinden biri olan Paradiski’de bulunuyor. Tesisin adından da anlaşılacağı gibi otelde muhteşem bir panoramic manzaranın keyfine varmanız mümkün. Ayrıca otelin bünyesinde yer alan ve özel olarak tasarlanmış Le Belvédère alanı, sunduğu concierge servisi ve geniş süit odalarıyla lüks ve konfor arayışında olan misafirlerin ihtiyacını karşılıyor.

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

4 aylık bebeklerden başlayarak 17 yaşındaki gençlere kadar oldukça geniş bir yaş kitlesine hitap eden tesis çocuklu aileler için kusursuz bir durak. Baby ve Petit Club Med, özenle seçilmiş profesyoneller eşliğinde miniklerin her ihtiyacını karşılayacak bir donanıma sahip. Bebekler için duyulara hitap edecek aktiviteler mevcutken, daha büyük çocuklar içinse boyama ve el işi gibi uygulamalı aktiviteler düzenleniyor. Les Arcs Panorama’da gençler için de kayak ve snowboard dersleri ile başlayan gün, Club Med Passworld dünyasında oyun, parti ve dans aktiviteleriyle devam ediyor.

Aime de Plagne

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Fransa’nın Tarentaise’nin bölgesinin dağ vadisinde bulunan Aime de Plagne Club Med Tesisi, açık hava tutkunları için adeta bir cennet. Dağ evinin sıcak atmosferini modern konfor ile birleştiren tesis, ziyaretçilerine son derece samimi ve rahat bir alan vadediyor. 8 katlı iki binaya yayılan konaklama imkanlarına sahip dağ evi, tüm odalarından eşsiz bir dağ manzarası sunuyor.

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Club Med’de çocuklu aileler, çocuklarıyla takım olarak spor turnuvalarına, hazine avlarına veya zeka ve beceri oyunlarına katılabilir, diğer ailelere karşı yarışabilirler. Aynı zamanda tesis, 4 yaşından büyük çocukları kayak ile tanıştırırken, 8 yaşından büyüklere ise snowboard yapma imkanı sunuyor. Tesisin çocuklu aileler için en güzel imkanlarından bir diğeri ise 2 yaşından büyük çocuklar için bebek bakıcılığı hizmeti sunması. Bu sayede kayak kaymanın zevkine doyarken, gözünüz de arkada kalmıyor!

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Sadece çocuklar için değil yetişkinler için de her detayın düşünüldüğü tesisin sunduğu aktiviteler arasında snow scooting, speed riding, yamaç paraşütü deneyimi, meşaleli kayak şov, big air ve olimpik bobsled ve kar yürüyüşleri gibi pek çok olanak bulunuyor. Ayrıca tesiste yüzme havuzu ve fitness merkezi de mevcut. Kayakla yeni tanışan ziyaretçiler ise kar parkında teknikleri üzerinde çalıştıktan sonra Bellecôte dağının kuzey tarafındaki kayak pistinin tadını çıkarabilirler.

{771270}

Grand Massif Samöens Morillon

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Cenevre ve Annecy’nin yakınlarındaki Grand Massif Samöens Morillon Club Med, karın ve kışın keyfini çıkarmanız için eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Muhteşem bir dağ manzarasına karşı kayak keyfi yaparken, kendinizi yenilenmiş ve doğanın size sunduğu eşsiz güzelliklerin tadını çıkarırken bulabilirsiniz. Sizinle birlikte çocuklarınızın da karla bu eşsiz merkezde buluşması, okula ufak bir mola verirken kış mevsiminin tadına varmalarına yardımcı olabilir. Merkezin çocuklara özel tasarlanmış eşsiz kayak sporları ve pisti ise onlar için unutulmayacak bir fırsat! Ayrıca merkezin ailecek bir arada sıcacık bir ortam yaşamanıza olanak sunan restoranı da, hem sizin hem de çocuklarınızın güzel bir ziyafet çekmesini sağlıyor.

La Plagne 2100

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Avrupa’nın en yüksek zirvesi olan Mont Blanc Dağı’nın eteklerinde bulunan La Plagne 2100, 10 katlı yapısı, kırmızı çatısı ve heybetli silueti ile adeta bir Tibet tapınağını andırıyor. Modern tasarımı ile dikkat çeken tesisin tasarımı ise Remy Camoin’e ait. Otelin bütünü, aile odalı bir atmosfer baz alınarak tasarlanmış.

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

La Plagne 2100, sahip olduğu birbirinden farklı ve heyecan verici kayak parkurlarıyla öne çıkıyor. Kayak tutkunu ziyaretçilerinin favorisi ise Avrupa’nın en büyük engelli kayak parkuru olan Funslope®. Ailenin her üyesine yönelik tasarlanan pistte devasa tünellerden geçip renkli atlayışlar yapabilir, geçitten kaydıktan sonra bitiş çizgisindeki devasa ele çakarak parkuru tamamlayabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise dağın kalbine uzanan Inversens tüneli. Müzik ve ışıklarla süslenmiş tünelin bir ucundan diğer ucuna kadar benzersiz bir deneyim sizi bekliyor.

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Ailecek keyif geçirmek isteyenlere birçok alternatif sunan tesisin en eğlenceli seçeneklerinden bir başkası ise bobsleigh heyecanını yaşamak. 1992 Kış Olimpiyatları için inşa edilmiş pistte, ailenizle bir takım kurarak aerodinamik bobled kızağınızda yerinizi alın ve adrenalin doruklarına varın. Petit, Mini ve Junior Club Med’ler ile de ailelerinden ayrı, sadece çocuklar için birçok aktivite seçeneği bulmak mümkün.

Tignes Val Claret

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Fransa’nın dağlarında Türkiye’deymiş gibi hissetmek isteyenler için Türk hamamı gibi bir seçeneği bulunduran Tignes Val Claret, iyi bir dağ deneyimi ve güzel bir kış tatili için harika bir ortam yaratıyor. 300 kilometreye erişen uzun pistiyle çocuklarınızla birlikte kayak yaparken mutluluğun ve eğlencenin zirvelerine çıkmanızı sağlayan tesiste ayrıca midenizi de şenlendirecek yerel lezzetlerle buluşmanız mümkün. Dünyanın en büyük spor akademilerinden birinde kayak yapmanın keyfini merak ediyorsanız, belki de aradığınız tesis yanı başınızdadır.

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Çocuklarınızla tatil yaparken biraz da kaçamak yapsak ne güzel olur diye düşünüyorsanız Tignes Val Claret tam size göre çünkü Tignes, Alpler’in ünlü apres-ski zinciri La Folie Douce’a ev sahipliği yapan o şanslı kasabalardan biri. Çocuklarınız haftanın 6 günü sabah 8.30 ve 20.30 saatleri arasında açık olan Mini Club Med’de arkadaşlarıyla birlikte çeşitli aktivitelerin keyfini çıkarırken, siz de kendi arkadaşlarınızla eğlencenin tadına doyabilirsiniz.

Peisey – Vallandry

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Ünlü tasarımcı Jean-Philippe Nuel’in elinden çıkan Peisey – Vallandry tesisi, geleneksel materyalleri modern tasarım ile bir araya getiren, zarif ve lüks bir dağ evi. La Plagne 2100 Tarentaise Vadisi’nin kalbinde konumlandırılmış, büyüleyici bir Savoyard köyünde bulunan tesis, sıra dışı kayak bölgelerinin kesişiminde özgün, samimi ve otantik bir ortam sunuyor. Taş ve ahşap yapının kırmızı ve gri tonlarının yanı sıra kalın halılarla döşendiği odalar, sıcacık bir atmosfer yaratıyor.

Birbirinden keyifli aktivitelere yer veren Peisey-Vallandry tesisinde Vanoise Express turu, İskandinav dalışı ve şömine keyfi mutlaka denemeniz gereken aktiviteler arasında yer alıyor. Dünyanın en hızlı teleferiği Vanoise Express ile cam zemin üzerinden Ponturin Vadisi’ni seyredebilir, sıcak suyun karla bittiği havuzlarda İskandinav dalışının keyfine varabilir veya barın çift taraflı büyük şöminesi etrafında ateşin tadını çıkarabilirsiniz. Çocuklu ailelerin favori mekanlarından biri olan dağ evi, 2-17 yaş arası tüm çocuklar için bir program sunuyor. 2 ve 3 yaşındaki çocuklar Petit Club Med ile yaratıcı workshoplarla öğrenmenin en keyifli halini deneyimlerken, daha büyük yaştaki çocuklara hitap eden kayaktan çeşitli gösterilere kadar birçok aktivite bulunuyor.

Valmorel

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Massif du Cheval Noir’ın yamaçlarında konumlanmış bu eşsiz otel, çocuklarınız ve sizin için unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Çocuğunuz ister birkaç aylık, isterse yetişkinliğe adım atmak üzere olsun; Valmorel her yaştan kayakseverin ihtiyacına yönelik ve kendini bulabileceği bir etkinlik programına sahip. Siz Mont Blanc manzarasına karşı sıcacık içeceğinizi yudumlarken ya da kişiye özel SPA merkezinde kendinizi şımartırken, çocuğunuz 150 kilometre uzunluğundaki pistlerde slalom yaparak karın keyfini çıkarabilir. Öte yandan, zengin menüsüyle güzel bir ziyafet yaşamanıza olanak verecek restoranları da barındıran Valmorel, uluslararası ve dağ konseptine uyan yiyecekleriyle ailecek Fransa Alpleri’nin her anlamda tadını çıkarmanıza olanak verir. Club Med’e özel çocuk kulübüne üye olduğunuz takdirde de çocuklarınıza eğlenirken sosyal ilişkiler kurmalarına destek olabilirsiniz.

Val d’Isère

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Lüksün kayak keyfiyle buluştuğu Val d’Isère, geleneksel köşklerin arasına konumlandırılmış, François Champsaur tasarımı sıcak ve birinci sınıf bir tesis. 5 katlı bu samimi otel, dağların kalbinde, sevimli bir Savoyard köyünde bulunuyor.

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Ayrıcalıklı hizmet ve lüks konfor arayanların öncelikli tercihi Val d’Isère, hizmetinin yanı sıra kayak pistleri ve kayak sonrası aktiviteleri ile de öne çıkıyor. Birbirinden keyifli kış ve kara sporlarını deneyimleyebileceğiniz tesiste, yüzme havuzu ve açık büfe tadımlarının eşlik ettiği gösterilere ve dans gecelerine ev sahipliği yapan bir tiyatro bulunuyor. Çocuklara yönelik düzenlenen eğlencelerle de tesis, çocuklu ailelere hitap ediyor.

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Roma’dan kalma tarihi yapıları barındıran Val d’Isère’de bir yürüyüşe çıkabilir, lüks butikleri ve taş evlerin bulunduğu dar sokakları keşfedebilirsiniz. Adrenalin tutkunu iseniz, Leissieres teleferiğine binerek hız trenine benzer bir deneyim yaşayabilir veya 1992’deki Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmış efsanevi Face de Bellevarde kayak pistinin tadını çıkarabilirsiniz.

Serre-Chevalier

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Alp’lerin en can alıcı destinasyonu Guisane Vadisi’nin derinliklerinde, etrafınızın büyüleyici bir göl, çam ve karaçam ağaçlarıyla kaplı olduğunu hayal edin… Eşsiz olurdu değil mi? Bu hayali Serre-Chevalier’de gerçekleştirebilirsiniz! Mükemmel manzarası ve sıcacık taş ve ahşap dağ evleriyle tatilinizi bir üst seviyeye çıkartacak otelde, hem kayak yapmanın tadına varabilir hem de aileniz ile kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Serre-Chevalier, çocuklarınızı ihmal etmeyerek onlara farklı yaş aralıklarına göre çeşitli aktiviteler sunuyor. Bebeğiniz Baby Club Med’in oyun alanlarında kendini geliştirebilir, daha büyük çocuklar Petit Club Med’de ilk kayak deneyimini yaşayabilir ya da karla kaplı yamaçlarda stillerini sergileyebilir, gençler ise Junior Club Med ile mogulları aşarak tesisteki 250 km uzunluğundaki pistlerde diledikleri gibi gezebilirler. Siz de bu sırada vadi manzaralı restoranın keyfini çıkartarak yemek yiyebilir veya spa’nın sıcak ortamında rahatlayabilirsiniz.

{771838}

İtalya’daki En İyi Kayak Otelleri

Pragelato Vialattea

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Yemyeşil bir konumda yer alan Pragelato Vialattea, üç milli park ile çevrili. 20 adet chalet’den oluşan otelde, sıcak ve konforlu bir dağ yaşamını deneyimleyebilirsiniz. Otelde hem yetişkinler hem de çocuklar için birçok aktivite mevcut. Kayak haricinde uzman dağ rehberleri eşliğinde bölgenin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfe çıkmak, yetişkinlikler için mutlaka yapması gereken aktivitelerden! Çocuklar ise karlarla kaplı karaçamların ortasında Petit Club Med kapsamındaki birçok aktiviteden yararlanabilir. Bu sırada daha büyük olan çocuklar Mini Club Med’de kayak yapmayı öğrenebilir. Junior Club Med’deki gençler ise yamaçlarda tekniklerini mükemmelleştirebilirler.

Cervinia

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Cervin dağının zirvesinde yer alan Cervinia, yer altı geçidiyle birbirine bağlı olan iki konaklama yerine sahip. Doğal renk tonlarıyla dekore edilen odalar, sizi dağ yaşamının havasını çok güzel yansıtıyor. Dünyanın en büyük spor akademİsi olan Cervinia’da kayak ve snowboard’un yanı sıra heliski, kar motosikleti, helikopter ile yolculuk, buz pateni gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Çocuklar ise Mini Club Med’in 360 kilometrelik pistin de kayağa dair her şeyi öğrenirken gençler Junior Club Med’de kayak stilleri üzerine çalışabilirler. Kişiye özel wellness paketleri de sunan otelin spa’sında da kendinizi şımartmadan dönmeyin!

İsviçre’deki En İyi Kayak Otelleri

St Moritz Roi Soleil

Çocukla Gidilebilecek En İyi Kayak Otelleri

Yalnızca kayak değil polo, at ve av köpeği yarışları, Cresta yarışı gibi geleneksel sporların da bulunduğu St Moritz Roi Soleil, Alp Dağları’nın kalbinde sizlere hafızlarınızdan silinmeyecek bir tatil yaşatıyor. Yetişkinler için kayak, Kuzey disiplinli kayak, snowboard, yürüyüş ve hiking okulu bulunan otelde kendinizi geliştirebilir, üç farklı restoranında dünya mutfağından farklı lezzetler tadabilirsiniz. Bu sırada çocuklarınızı Mini Club Med’e emanet… Küçük çocuklar Mini Club Med’de kayak yapmanın en ince detaylarını öğrenirken, genç çocuklar Alp Dağları’nın eteklerinde stillerini geliştirebilirler. Bunun yanı sıra çocuklar düzenlenen yürüyüşlere katılarak ormanda ve gölün kenarında keyifli vakit geçirebilirler.

{771518}

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları