preloader

2023 İlkbahar Yaz Trendleri

13.01.2023
2023 İlkbahar Yaz Trendleri

Yazı Boyutu:

İlkbaharın en sevilen trendlerini stilinize eklemek için bu rehbere mutlaka göz atın.

Soğukların iyice bastırdığı şu günlerde sıcak ve güneşli günler çok uzakta görünse de 2023’ün içimizi ısıtacak renkli ilkbahar trendleri kendisini göstermeye başladı bile! Her ne kadar yeni yılla beraber kendimizi yenilenmiş ve yeniden başlamış hissetsek de hayatımızda ve dolabımızda 2022’nin etkilerini görmeye devam ediyoruz.

2022 ile hayatımıza giren Y2K, aykırı kombinleri ve renkleriyle hayatımızda kalmaya devam edecek ancak yerini zaman zaman daha romantik, daha feminen ve daha seksi siluetlere bırakacak. Kargo stilinden alıştığımız büyük cepler ve baggy jean’lerin yanında danteller, çiçekler, tüller ve püsküller dolaplarımızı süsleyerek tarzımıza renk katacak. Herkesin kendine uygun bir şeyler bulabileceği, tarz açısından zengin geçecek olan bu sezon, hem kendi stiline yatırım yapmak isteyenler hem de yeni bir şeyler denemek isteyenler için ilham verici geçecek.

Çiçek Desenleri

‘Çiçekler? İlkbahar için? Çığır açıcı!’ Her ilkbahar döneminde bu sözler kulağımızda çınlasa da, çiçekler yine vazgeçilmezlerimiz arasında olmaya devam ediyor. Bu sezonsa çiçekler alışılagelmişin dışında daha gösterişli, daha cesur ve daha göz alıcı. Üç boyutlu aplike detaylarla çok daha heyecanlı olarak karşımıza çıkan bu trend, bu sezonun belki de en dikkat çeken görünümlerinden biri olacak.

{45461}

Denim On Denim

Her sezonun ve her dönemin vazgeçilmezi olan jean’leri özellikle ilkbahar döneminde unutmak mümkün değil. 2022’yle birlikte skinny jean’lerin yerini dolduran baggy, slouchy, wide-leg jeanler ve maxi kot etekler bu sezon da bizimle. Bu kot etkisi yalnızda pantolonlarımızda kalmamakla birlikte, ‘denim-on-denim’ görüntüsüne bu sezon da kot ceketlerimiz ve gömleklerimizle yeniden aşina olacağız.

Cesur Transparan

Son birkaç sezondur podyumların vazgeçilmezi olan transparan, bu sezon da etkisini sürdürüyor. Özgürce giyinmeyi sevdiğimiz bahar aylarında tertemiz görünümlü tül parçalar, hem cesur hem de klasik severlere hitap edecek kadar da kullanışlı. İster minik bir bralet, ister herhangi kombinin üstüne aksesuar niyetinde giyilmiş olsun, transparan parçalar sade ama bir o kadar da göz alıcı.

Ombre Etkisi

Modanın doğadan ilham aldığı, bir sanat formuna dönüştürdüğü bu trendin favorilerimizden olmaması imkansız. Gün batımından ilham alan renkler romantik formlarla buluşurken ilkbaharın o rahatlatıcı esintisiyle tamamlanıyor. 2000’lerin etkisiyle geçen yıl hayatımıza giren karmaşık desenler ve parlak renklerin aksine, daha sakin ve yumuşak bir görünüm veren bu trend, 2000’lerin hareketli enerjisine ayak uyduramayanlar için şahane.

{96858}

Alışılmışın Dışında Pijamalar

Kim demiş pijamalar yalnızca uyumak için diye? 2015’te Rihanna’yla birlikte hayatımıza giren pijama şıklığı, zaman zaman birçok ünlü tarafından karşımıza çıkmıştı. Pijamalar bu kez podyumlardaki yerini daha lüks, daha asil ve daha feminen bir şekilde alırken romantik ve cesur bir duruş sergiliyor. Dantel, saten ve transparan detaylarla buluşan pijamalar günlük stilimize kolayca uyum sağlayabilir mi bilinmez, ama içlerinde bir peri masalının karakteriymiş gibi hissetmek mümkün.

Payetler ve Daha Fazlası

Eğer yeteri kadar cesursanız, ışıltılı metalikler, pullar ve payetler sadece parti kıyafeti değildir! Podyumlarda bolca gördüğümüz metalikler ve gümüşler bu senenin ilkbahar sezonuna heyecanlı bir giriş yapıyor ve ilkbaharın ışıl ışıl enerjisine katılıyor. Ceketlerden elbiselere, pantolonlardan eteklere kadar uzanan gümüş parçaları dilediğiniz gibi kombinlemek, gündelik ya da gece kıyafetleriniz bir parçası yapmak için harika bir fırsat.

Cepler Her Yerde

Kargo pantolonlarla birlikte hayatımıza giren cep görüntüsü bu sezon yalnızca pantolonlarımızda kalmamakla birlikte dolabımızdaki tüm parçalara sıçrayacak gibi gözüküyor! Bolca cepli olmasına alıştığımız pantolonlarımıza devasa cepli ceketler, yelekler kargo etekler de eşlik edecek.

{80568}

Püsküller

Kışın vazgeçemediğimiz tüyler, ilkbaharda yerini püsküllere bırakıyor. Özellikle 2022’de çığ gibi büyüyen maksimalist moda anlayışıyla birlikte detayların aşırılığa olan etkisi, burada da karşımıza çıkıyor. Püsküllü ceketlerden elbiselere, çantalardan aksesuarlara hem bohem hem eğlenceli bir görünüm verecek olan püsküller, detaylara önem verenlerin favorisi olacak.

Feminen Enerji

Hayatımızdan ve dolaplarımızdan hiç çıkmayan slip elbiseler bu sezon da birkaç yeni formla birlikte sezonun gündeminde. Podyumların zirvesinde olan slip elbiseler hem salaş hem etnik dokunuşlarla ‘hooded dress’ dediğimiz kapüşonlu, rahat formunu; asimetrik yırtmaçlar, yer yer dekolteleriyleyse de seksi ve feminen formunu alıyor. İçimizdeki tanrıça enerjisini açığa çıkaracak bu elbiselerle sokaklarda özgüvenli ve en iyi halimizle yürüyeceğiz.

Balon Etekler

Drama, drama ve daha fazla drama! Romantizmden ve tiyatral görünümlerden bolca bahsettiğimiz bu sezonda mini ya da uzun balon eteklerin, balon elbiselerin dramatik bir şekilde ortaya çıkışından bahsetmemek imkansız! Hem feminen hem de eğlenceli duran bu parçalarla kendimizi bir dönem filminin başrolü, bir romanın ana karakteri ya da şehirli bir prenses gibi hissetmek eğlenceli olacak!

{78836}

Gotik Etkisi

Versace’nin gotik gelinlerinden sonra alışkın olduğumuz gotik etkisi bu sezon da bizimle. 90’larla birlikte alışkın olduğumuz minimalist giyim, gotik dokunuşlarla birleşiyor ve sofistike bir görüntüyle gözlerimizi dolduruyor. İlkbahar/yaz sezonu dediğimizde ilk aklımıza gelen renk siyah olmasa da, şüphesiz her mevsimin vazgeçilmezi ve kurtarıcısı olan siyah bu sezon da dolaplarımızı dolduracak.

Kapak görseli: Self Portrait 2023 İlkbahar Yaz Kampanya Çekimi

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları