preloader

2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

05.02.2023
2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

Yazı Boyutu:

Yaz stiliniz için alışverişe hazır olun! Sezonun en trend ve en beğenilen ayakkabı modellerini sıralıyoruz!

2023 İlkbahar Yaz koleksiyonlarının sergilendiği defileler ayakkabı tasarımlarıyla da göz alıcıydı. Sezona iddialı bir giriş yapan ayakkabılar arasında klasik tarzları koruyanlar da cesaret isteyen modeller de var.

Sezonun en trend parçalarından olan Mary Jane’ler, sonbahardan kalma Miu Miu balerin babetleri, Tom Ford’un metalik ayakkabıları, yine kıyafetlerde bolca gördüğümüz transparan akımına eşlik eden Valentino transparan topukluları ve örgü trendine yeni yorum katan Chanel’in file ayakkabılarından; Loewe’nin sürreal tasarımları, Fendi’nin dolgu tabanları ve Ferragamo’nun heykel topuklarına kadar podyumları dolduran bu geniş tasarım yelpazesi, ayakkabıların bu sezon alışılmışın dışına çıkacağını ve dikkat çekmekten korkmayacağını gösterdi.

Mary Jane

Modanın sık sık yaptığı geçmişe dönüş, bu sezonda da Mary Jane ayakkabılarla karşımıza çıkıyor. 1920’lerin balo salonlarında başlayan hikâyesiyle, 60’lı ve 70’li yılların punk ve rock stillerine uyum sağlayan mary janeler, bu sezonda ise parizyen stilinin olmazsa olmaz parçası haline geliyor. Sofistike görünümüne eşlik eden, Y2K tarzıyla son birkaç sezondur hayatımızda olan platformlarsa, alıştığımız kolej stili mary jane’leri vazgeçilmez parça haline getiriyor ve klasiği modernle birleştirerek eğlenceli bir görünüm kazandırıyor. Geceden gündüz kombinlerine, elbiselerden ofis kıyafetlerine her türlü duruma ve kombine rahatça uyarlanabilmesiyle kullanışlı oluşunun yanı sıra mary janeler, retro ve feminen görüntüsüyle de bu sezonun en favori trendlerinden biri oldu bile!

Versace 2023 İlkbahar Yaz

2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

{112496}

2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

Sürreal Tasarımlar

“Moda var olan en güçlü sanattır” diyen Blair Waldorf, bir kez daha bize ne kadar haklı olduğunu kanıtladı! Sürreal bir sanat eserine aitmiş gibi gözüken ayakkabı tasarımları, bu sezonda podyumların en dikkat çekici detayı oldu demenebilir. Dries Van Noten ve Collina Strada’nın mükemmel fırfırları romantik ve zarif bir hava yaratırken, Loewe’nin tamamen balonlarla süslenmiş özel tasarımı sezonun en cesur parçalarından biri olarak akıllarımızda uzun süre kalacak diyebiliriz. Sanat galerisine aitmiş gibi gözüken bu gerçeküstü ayakkabılar gündelik kullanıma uyarlanır mı bilinmez ama daha özgür düşünmekten korkmayan tasarımcıların ortaya koyduğu bu işleri görmek kesinlikle paha biçilemez!

Loewe 2023 İlkbahar Yaz

Balerin Babetleri

Balerin ayakkabısı olarak bildiğimiz puantları günlük babetlere çeviren ‘balletcore’ akımının bir sonucu olarak hayatımıza giren balerin babetleri, 2022’den beridir en büyük ayakkabı trendlerinden biri olarak podyumlardaki yerini koruyor. Miu Miu’nun bantlı babetlerinden Simone Rocha’nın sneaker yorumuna, Tod’s’ın saten balerin babetlerinden Prada’nın derilerine; modanın yaratıcılığını kanıtlayan bu balerin babetler aynı zamanda soft ve zarif duruşlarıyla da kalbimizi çalıyor!

Simone Rocha 2023 İlkbahar Yaz

2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri
2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

Transparan Adımlar

Bu sezonun favori görüntülerinden biri olan transparan, ayakkabı koleksiyonlarında da karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda Kardashianların ayağında sıkça gördüğümüz, zaman zaman da tartışma yaratan transparan ayakkabıların bu sezon daha çok kabul gördüğü kesin! Valentino’nun platformlarından Gucci’nin düz taban sandaletlerine uzanan transparan dokunuşlar, iddialı olmak isteyenlerin favorisi olmaya aday.

Valentino 2023 İlkbahar Yaz

{113460}

File Ayakkabılar

Bu sezonun en büyük trendlerinden biri olan iç çamaşırı ve pijama görüntüsünün dış giyime uyarlanması, yalnızca kıyafetlerimizde değil ayakkabılarımızda da bizi ele geçiriyor. File çorap görüntüsüyle Chanel podyumlarını dolduran file ayakkabılar, transparan trendine de yeni bir yorum kazandırıyor.

Chanel 2023 İlkbahar Yaz

2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri
2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

Topuklu Sandaletler

Sex And The City’nin ikonik karakteri Carrie Bradshaw’la birlikte hayatımıza giren, ve 90’lardan beri her ilkbahar yaz sezonun olmazsa olmazı topuklu, açık sandaletler; bu sezon da dolaplarımızın en sevilen parçalarından olacak! İster Miu Miu’nun parmak arasılarını, ister A.W.A.K.E Mode’un topuklu terliklerini tercih edin, her türlü kombinlemeye uygun topuklu sandaletleriniz hem şık ve trende uygun gözükecek hem de işinizi kolaylaştıracak!

Ferragamo 2023 İlkbahar Yaz

Heykel Topuklar

El işçiliğinin bolca sergilendiği bu sezonda, topuklar da bundan hakkını almış gibi gözüküyor. Düz stilettolar yerini şekilli topuklara bırakıyor ve daha eğlenceli, aynı zamanda bir o kadar da şık bir görüntü ortaya çıkıyor. Sezonun diğer trendi olan sürreal tasarım ayakkabılardan çekiniyor ama daha özgür ve dikkat çekici bir stil oluşturmak istiyorsanız dikkatleri topuklarınıza çevirebilirsiniz! Bazen de güzellik detaylarda gizli değil midir?

Off-White 2023 İlkbahar Yaz

2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

{45013}

2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

Metalik

Bu sezon hayatımıza dönüş yapan metalik gümüş ve altınlar, ayakkabılarda da öne çıkıyor. Sadece gece giyimine uygun olacağını düşünüyorsanız yanıldığınızı söyleyebiliriz! Metalik topuklu terliklerden çizmelere, timsah deseninden tüy detaylı ipli sandaletlere kadar her şekilde karşımıza çıkan metalik ayakkabıları güneş ışıkları vururken giymek eğlenceli olacak!

Bottega Veneta 2023 İlkbahar Yaz

Dolgu Topuklar

Uzun zamandır görmediğimiz dolgu topuklar, platform akımının etkisine kapılarak bu sezon podyumlara sürpriz bir dönüş yaptı. Hayır, aklınıza yalnızca o rafa kaldırdığımız hasır dolgu topuklar gelmesin! Çünkü bu sezon dolgu topuklar fazlasıyla iddialı. Fendi’nin deri logolu dolgu topuklarından Gucci’nin plastik pembelerine, dolgu topuklar özellikle rahatlık açısından kombinlerimizin gözdesi olacak. İster bir jean, ister elbiselerinizin altına giyip çıkacağınız wedge ayakkabılarınız ya da terliklerinizle kendinizi 2000’lerin ‘it-girl’ü gibi hissedeceksiniz!

Fendi İlkbahar Yaz 2023

2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri
2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

Balon Platformlar

Sıradışı dokunuşlar, bu sezonun en hit trendi platformlarla da buluştu. Balona benzer platform tabanlarıyla topuklu sandaletler her zamankinden daha eğlenceli ve dikkat çekici! Ayrıca konfor konusunda da alıştığımız platformlara meydan okuyacak gibi de gözüküyor.

Proenza Schouler 2023 İlkbahar Yaz

{96858}

Işıltı Zamanı

Bu yaz, gözalıcı ayakkabıların yazı! Podyumları dolduran gösterişli ayakkabılara kristal taşlı, ışıl ışıl ayakkabılar da dahil oldu. Dış giyimde de günlük giyime dahil olmak istediğini gösteren parıltılar, ayakkabılarda da bolca karşımıza çıktı. Yalnızca stiletto gece ayakkabısı formunda değil, Chanel’in mary janelerini ya da JW Anderson’ın balerin babetlerini süsleyen ışıltılar, yeteri kadar iddialı olanlar için güneş ışınlarına meydan okuyacak!

Tom Ford 2023 İlkbahar Yaz

2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri
2023 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

Sivri Burun

Çocukken annelerimizin ayağında gördüğümüz, 90’lı yılların star parçası ekstra sivri burun ayakkabılar, bu sezonun da yıldızı olmaya aday! Keskin görüntüsüyle sivri burunlar ister topuklu terliklerinizde, ister ayakkabılarınızda olsun, kombininize bambaşka bir hava katacak!

Saint Laurent 2023 İlkbahar Yaz

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları