preloader

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri

04.08.2023
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri

Yazı Boyutu:

Kapılarımızı yavaş yavaş tıklatan 2023-2024 Sonbahar Kış sezonunda moda tutkunlarını bekleyen trenlerinin detaylı bir raporunu hazırladık.

New York, Londra, Milano ve Paris moda haftalarından doğan Sonbahar Kış 2023-2024 moda trendlerini inceledik ve detaylı bir rapor oluşturduk. Sonbahar kış gardıroplarına hakim olacak moda akımlarını bulacağınız bu listedeki ipuçlarıyla trendleri gardıroplarınıza da kolaylıkla uyarlayabilirsiniz.

Sonbahar Kış 2023-2024 defilelerini incelediğimizde dünya modasına yön veren markaların yepyeni bir kadın yarattığını ve önümüzdeki aylarda bu kadını daha sık göreceğimizi söyleyebiliriz. Ayrıca defilelerin detaylarında görülüyor ki küresel ısınmanın etkisi Sonbahar Kış 2023-2024 kreasyonlarına da yansımış. Geçmiş sonbahar kış sezonlarına kıyasla hem renk hem de trendler bakımından daha yumuşak ve hafif koleksiyonlar bu sezon karşımıza çıkıyor. Kışın klasik renkleri siyahlar, bejler, kahveler elbette ki koleksiyonlarda yine yerini alıyor fakat alışılmışın dışında olarak bu sonbahar kış sezonunda kırmızılar, turuncular, sarılar, uçuk maviler ön plana çıkacak ve modayı yakından takip eden kadınların kış gardıroplarını ısıtacak gibi duruyor.

Sonbahar Kış 2023-2024 sezonunda hareket özgürlüğünün de tam anlamıyla geri alınıyor. Büyük moda evlerinin kreatif direktörleri liberal ve hareket etmeyi kısıtlamayan parçalara ağırlık verirken aynı zamanda şık bir görünümü de gündelik giyime ustaca adapte ediyor.

Şimdi lütfen koltuklarınıza yaslanın ve sizler için derlediğimiz Sonbahar Kış 2023- 2024 sezonu kadın giyimin öne çıkacak moda akımlarını gardıroplarınıza nasıl uyarlayabileceğinizin ipuçlarını OGGUSTO ile keşfedin.

2023 2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri

Moda ve pazarlama sektörünün on yıllardır ideal kadın imajı olarak sunduğu sıfır beden ve her an güzel olmak zorunda olan kadın imajı Sonbahar Kış 2023-2024 sezonunda dünyanın önde gelen moda evlerinin kreatif direktörleri tarafından yerle bir edildi. Duayen tasarımcılar ve ekipleri seslerini defilelerinde ikonik yöntemlerle duyurarak yepyeni ve gerçek bir kadını sembolik ve ikonik defileleriyle yeniden yarattılar. İşte Sonbahar Kış 2023-2024 defilelerinde öne çıkan trendler ve en doğal ve güzel halleriyle yeni yarattıkları kadından örnekler.

Uyandığım Gibi Buradayım

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Miu Miu
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Ann Demeulemeester

Miu Miu’nun Sonbahar Kış 2023 2024 sezonu için oluşturduğu koleksiyon sosyal medyada birçok kişinin karşısına çıkmıştır. Yataktan yeni kalkmış kadın imajı, saçlar dağınık, taranmamış ve üzerine de ne bulsa giymiş mankenleri ile çok konuşulan defilelerden birisi olmuştu. Markanın kreatif direktörü Miuccia Prada bu defilesinde kapsayıcılık konusunda yetersiz kalmış moda dünyasına yerinde göndermeler yaptı. Miu Miu defilesinin sonlarına doğru podyuma çıkan pantolonunu giymeyi unutan modeli, Ann Demeulemeester’ın sütyensiz dolaşan kadını, Marc Jacobs’ın iç çamaşırları üzerine bir palto ile podyuma gönderdiği mankeni ve Dior defilesinde bluzunun yakasını dahi düzeltmeden sahneye çıkan kadın yukarda bahsettiğimiz ikonlaşan, sezonun ana temasını aslında ortaya çıkaran ve kadının ‘kusursuz’ davranış biçimini belirleyen güçlü kampanyalar oldu. Sonbahar Kış sezonu itibariyle bir kadın gerekirse uyandığı gibi sokaklarda, iş yerinde veya sosyal ortamlarda yerini alacak ve kadının doğasında olan seksapalite çabasız bir şekilde kendini gösterecek.

Kaygı Yok

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Versace
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Balenciaga

Bu sezonun giyilmesi en kolay gibi gözüken trendlerinin başında ‘kaygısız’ gündelik giyim geliyor. “Ne demek bu kaygısız giyim?” diye düşünenleriniz olmuştur. Sosyal bir ortama davet edildiğinizde ya da bir iş toplantısı için sözleştiğinizde hiç duygularınızı gözden geçirdiniz mi? Bazen bir huzursuzluk olur. “Tamam davet edildim de ne giyeceğim?” derken yakalayabilirsiniz kendinizi. İşte Sonbahar Kış 2023 2024 sezonunda bu kaygılardan bir nebze olsun uzaklaşabilirsiniz. Çünkü Balenciaga defilesindeki gibi her kadının sonbahar kış gardıroplarında elinin altında olabilecek siyah dik yaka bir triko, altına bol dökümlü bir kot pantolon giyip, üzerinize de bej rengi trençkot gibi büyük parça bir dış giyim aldığınızda tasasız bir şekilde şık görünürken, sezon trendlerini de takip etmiş oluyorsunuz.

{173676}

Güçlü Kadın, Güçlü Takımlar

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Valentino
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Nina Ricci
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Christian Dior

Sonbahar Kış 2023 2024 sezonunda güçlü ve etkili kadın görüntüsü moda evlerinin kreasyonlarında yer verdiği takım elbiselerle de ön plana çıkmış durumda. İş hayatında varmak istediğin pozisyonun kıyafetini giymek önemlidir. Bu sebeple çalışma hayatı olan kadının da ilgisini çekecek bu trend aynı zamanda sosyal ortamlarda da geçerliliğini koruyor bu sezon.

Bu akımdan söz etmişken İtalyan tasarımcı ve Valentino’nun kreatif direktörü Pier Paolo Piccioli’nin ‘siyah kravat’ koleksiyonundan bahsetmeden geçmek olmaz. Piccioli Sonbahar/Kış 2023-2024 kreasyonunu oluştururken 15 yaşındaki kızının sosyal ortamları için yaptığı kıyafet seçimlerinden esinlenmiş. Z kuşağından olan kızının babasının siyah kravatlarını alıp her kombinene uyarlaması Valentino defilesinde liberal ve güçlü kadının simgesi olarak çıkıyor moda tutkunlarının karşısına.

Defileleri incelediğimizde takım elbiselerin her formu ile karşılıyoruz bu sezon. Nina Ricci defilesinde son derece cesur, kırlangıç yaka, koyu kot rengi bir blazer yine aynı renkte tonsürton bir İspanyol paça pantolonla kombinlenmiş ve şahane güçlü bir kadın çıkmış ortaya. Dior defilesinde ise kazayağı deseni ve sezonun yeni siyahı dediğimiz gri rengi ile ceket- etek takımlara rastlıyoruz.

Beyaz Gömlekler Silsilesi

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Loewe
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Chanel

Sonbahar Kış 2023 2024 sezonunda gardırobunuzda -daha önce oluşturmadıysanız- kapsül bir koleksiyon kısmı oluşturmanızı ve içine birkaç model beyaz gömlek koymanızı tavsiye ederiz. Klasik ve zamansız olan beyaz gömlek önümüzdeki sezonun öne çıkan trendlerinden birisi oldu ve farklı kesimlerde, modellerde ve kumaşlarda birçok defilede karşımıza çıktı. Gardıropların temel taşlarından birisi olan ve hiçbir zaman vazgeçilmeyecek olan bu parça Loewe defilesinde uzun kollu, asimetrik kesim bir gömlek elbisede şık bir tarz yaratırken, Versace defilesinde ise bol kesimli, koton gömleğin kot pantolon ile kombinlenmesi ile spor giyimde de kendini göstermiştir.

Siyah Paltonun Her Hali

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Chanel
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Louis Vuitton
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Versace

Beyaz gömleklerinizin yanında gardırobunuzun kapsül koleksiyon bölümünde anahtar parçalardan olacak, Sonbahar Kış 2023 2024 sezonun öne çıkan bir diğer akımı ise her çeşidi ile siyah paltolonlar. Özellikle bu sezon siyah palto podyumlarda birçok markanın koleksiyonun yer açtığı klasik ama şık bir parça oldu. Balenciaga erkeksi, oversize ve yere kadar uzanan bir siyah paltoyu gardıroplarımıza sokarken, Versace daha kısa, parlak renkli ve seksi bir paltoyu moda severlerle buluşturdu. Birçok kişinin favorisi olabilecek olan bu trend ürün iyi seçildiğinde de uzunca bir süre gardıroplarınızda sizlere eşlik etmeye devam edecek akıllı bir yatırım da olacaktır.

Deri Asilik

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Off-White
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Rokh
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Loewe

Derinin her formu Sonbahar Kış 2023 2024 sezonunda podyumlarda karşımıza çıktı. Sadece ceketler ve paltolarda değil aynı zamanda etekler, bluzlar, trençkotlar ve elbiselerde de derinin asi tavrını yansıtabilecek moda severler. Loewe’nin kreatif direktörü Jonathan Anderson derinin asiliğini bebek mavisi, önden cepli bir deri gömlekle yumuşatırken, Off-White’ın Mars’a gönderme yaptığı defilesinde büyük zımbaları, pilileri ve kemeri ile A kesim bir etekte rastlıyoruz deriye.

Sar Sarmala

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Etro
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Bottega Veneta
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Rick Owens

Yazımızın başlarında da bahsettiğimiz, bundan yirmi sene önce ismini yanlızca makalelerde gördüğümüz ‘küresel ısınma’ terimi şimdilerde maalesef yediden yetmişe herkesin hissedebileceği şekilde kendini gösteriyor. İnsan hayatının her tarafını etkileyen bu konu elbette ki modada da karşımıza çıkıyor. Sonbahar/Kış 2023-2024 defilelerini incelediğimizde global ısınmanın etkisi kendini incelen kumaşlarda, yazı anımsatan trend renklerinde ve hafifleyen kombinlerde gösteriyor. Moda evlerinin kreatif direktörleri tüm dünyayı etkileyen bu dış faktör sebebiyle kreasyonlarında ana giyim parçalarını ince tutarken her ihtimale karşı da kombinlerinin üzerlerine sıcak tutacak eşarpları serpmişler adeta.

Etro, Rick Owens, Bottega Veneta ve Acne Studios defilelerinden seçtiğimiz görsellerde de görebileceğiniz gibi ne giyerseniz giyin, yanınıza alıp, kombininizi tamamlayabileceğiniz kalın ve ısıtan eşarbın her formu Sonbahar Kış 2023 2024 sezonunun öne çıkan trendlerinden.

{167953}

İç Isıtan Çiçekler

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Balenciaga
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Versace
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Chanel

İlkbahar Yaz 2023 sezonunda çiçeklerin her boyunu ve boyutunu görmüştük podyumlarda. Sonbahar/ Kış 2023-2024 sezonunda da moda evlerinin kreatif direktörleri çiçek desenlerinden vazgeçmemiş. Bir japon çiçeği olan kamelyalar sonbahar kış defilelerinde çok sık karşımıza çıktı. Balenciaga’da yüksek omuzlu, uzun kollu bir elbisede rastladığımız kamelyalar, Donetello Versace’nin defilesinde parlak pembe kısa bir abiye elbisede yansımış podyumlara. Normalde bahar aylarında açtığını bildiğimiz kamelyalar bu kış moda severlerin her ortamında kendini gösterebilecek.

Kum Saati Silueti ve Korselerin Dönüşü!

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Versace
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Jacquemus
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Nina Ricci

Karşımıza ilk defa 19. yüzyılda çıkan ‘kum saati’ silueti, Sonbahar Kış 2023 2024 podyumlarında yepyeni varyasyonlarıyla moda severlerin karşına çıkıyor. İsminden de anlaşılacağı gibi bir kum saatini andıran bu siluet tarihte ilk olarak Avrupa ve Amerika’da popüler olmuş daha sonra da yavaş yavaş dünyaya yayılmıştır. 1950’lerde kadın bedenini ve vücut kıvrımlarını ön plana çıkarıp idealize eden kum saati korse ve elbiseler, bu sezon podyumlarında bollaştırılmış ve rahatlatılmış formlarlarıyla çağdaş kadınla buluşuyor. Los Angeles’da gerçekleşen Versace defilesinde Gigi Hadid’in giydiği siyah korse – etek takımıyla gardıroplarımıza geri dönüşünü kanıtlayan bu trend aynı zamanda Jacquemus’nun beyaz oversize ceketinde veya Alaïa’nın kot tulumunda da hayat bulmuş ve sadece elbiselerde değil diğer kategorideki kıyafetlerde de kombinlerimizi sıklaştıracağını göstermiştir.

Metalik Tatlar

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Ferragamo
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Dolce & Gabbana
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Rick Owens

Metalik modası geçen sezon yumuşak bir geçişle hayatlarımıza girmişti. Sonbahar Kış 2023 2024’de ise bomba gibi kucaklarımıza düştü diyebiliriz. Metalin her rengi her formda ve bir çok defilede boy gösterdi bu sezon. Tek bir metalik parça ile Dolce & Gabbana’nın pardesüsünde yansıdığı gibi girdiğiniz her ortamı domine etme gücüne sahip olabilirsiniz. Rick Owens bu akıma tek omuz bir bluz ve asimetrik kesim bir etekle eşlik ederken, Ferragamo metalik kırmızı bir elbiseyi siyah opak çorap ile kombinlemiş. Palm Angels defilesinde ise altın rengi metalik pantolonu beyaz bir dış giyim ile görüyoruz ve metalik tatların önümüzdeki birkaç sezon daha etkilerinin süreceğini iddia ediyoruz.

Vivienne Westwood’a Saygı Duruşu

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Issey Miyake
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Caroline Hu
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Acne Studios
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Victoria Beckham

2022’nin 29 Aralık’ında moda dünyasının yaşayan duayeni Vivienne Westwood’un kaybıyla sarsıldı tüm moda tutkunları. Sonbahar Kış 2023 2024 defilelerine baktığımızda da adeta sessiz bir anma töreni yapıldığını hissediyoruz provokatif tasarımlarıyla ünlü Dame Vivienne Isabel Westwood’a. İngiliz modacının ikonlaşmış asi tavırdaki tasarımlarına Issey Miyake yırtık görünümlü pardesü ve etek takımıyla, Acne Studios kolları ederinden uzun yine yırtık pırtık asi bir elbise ile selam vermiş adeta.

{164968}

2023 2024 Sonbahar Kış Modasında Öne Çıkan Renkler

Parlak Kırmızı

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Alberta Ferretti
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Blumarine
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Hermes

Pantone’nin Viva Meganta kırmızısı Sonbahar Kış 2023 2024 sezonun öne çıkan renklerinden bir tanesi. Her zaman modanın ikon renklerinden olma ünvanını taşıyan kırmızı, biraz daha koyulup parlaklaşarak tutkulu enerjisini yine gardıroplarımızda hissettirecek tonlardan biri olarak yer alacak. Blumarine ve Hermes defilelerinde bu tonu kırmızının bir diğer tonu olan ateş kırmızısıyla kombinlerken, Alberta Ferretti ve Dolce & Gabbana da siyahlar ile buluşturmuştur.

Kırmızı Turuncu

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Nina Ricci
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Issey Miyake
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Philipp Plein

Pantone’nin Red Orange olarak isimlendirdiği kırmızının turuncu tonu Sonbahar Kış 2023 2024 defilelerinde öne çıkan bir diğer önemli renk tonu oldu. İsminden de anlaşılacağı gibi turuncunun kırmızıya çalan bu parlak tonu özgüven ve dişilik enerjisi yayarken, kişiyi içine alan tavrıyla sonbahar ve kış sezonuna canlılık katacak. Pantone’nin göz alıcı bu yoğun rengi Sonbahar Kış 2023 2024 kadın giyim defilelerinde defalarca karşımıza çıktı. Nina Ricci bu rengi büyük fırfırlardan ve drapelerden oluşan abiyesinde elegan bir tarzda yansıtırken, Philipp Plein daha gündelik giyime uygun, beli açıkta bırakan kısa bir dış giyimde asi bir tavırda vurgulamış. Her çeşit kumaş, model ve siluete uyarlanabilecek turuncunun bu tonu kış soğuklarında içimizi ısıtacak. Kışın daha klasik renkleri olan bejler ve kahverengilerle kombinlendiğinde de çok şık duran bu ton bazılarının bu sezon favorisi olacak.

Hardal Sarı

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Genny
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Hermes
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Prada

Sarının hardal tonu Sonbahar Kış 2023 2024 sezonunun kahraman dört renginden bir tanesi olacak. Pantone’nin High Visibility olarak adlandırdığı sarının bu tonu ‘güneşin sıcaklığını ve aydınlığını yansıtan ve neşe veren renk” olarak tanımlanmış Pantone yazarları tarafından. Prada defilesinde de olduğu gibi yumuşak ve biraz geri planda kalan pudra pembe gibi bir renkle rahatlıkla kombinlenebilecek olan hardal sarı rengi, aynı zamanda daha koyu olan kahverengi, siyah ve gri gibi renklerle de çok şık durabilir.

Yeşilin Her Tonu

2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Givenchy
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Gucci
2023-2024 Sonbahar Kış Moda Trendleri
Nina Ricci

Son olarak da sizler için renklerden Pantone’nin Green C olarak kodlandırdığı, yeşil renginin parlak ve açık pastel tonunun podyumlarda karşımıza çıkan örneklerini sunuyoruz. Zeytin yeşilinden, zümrüt yeşiline bu kış yeşil ve tonları oldukça ön planda gözüküyor. Fakat Green C tüm yeşillerin yıldızı olup fark yaratan kombinlerde kullanılacak yaklaşan Sonbahar Kış 2023 2024 sezonunda. Bolluk ve bereketin de temsili olduğu düşünülen yeşil rengi Nina Ricci’nin güpür dantel takım elbisesinde baştan ayağa göz alıcı dururken, Givenchy’de daha spor bir halde etek ve triko birleşiminde karşımıza çıkıyor. Gucci ise Green C yeşilini turuncu bir çanta ve beyaz asker botları ile asi ve salaş bir görünümde yakalıyor.

Öne çıkan sezon trendi renkleri gardırop kombinlerinin temel taşı gibidir. Bu sebeple ilk olarak sizler için dört temel Sonbahar Kış 2023 2024 kadın giyim sezon rengini ve bu renkleri ne şekillerde kombinleyebileceğinizi paylaştık. Bu renklerin yanında bejler, kahvenin tonları, beyaz ve tonları da farklı siluetlerde karşımıza çıkarken gri ise sezonun yeni siyahı oldu diyebiliriz.

Cansu Şekerci
Cansu Şekerci Tüm Yazıları