preloader

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

22.07.2020
2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Yazı Boyutu:

Moda haftalarında sergilenen 2020-21 Sonbahar/Kış koleksiyonlarıyla sezonun öne çıkan çanta trendleri mercek altına aldık.

Stilin en büyük tamamlayıcısı, gardırobun ölümsüz yıldızı çantalar diğer pek çok moda ürünün yanı sıra yatırım yapmaya daima daha elverişli olmuştur. Giysilerle çoğu zaman anı kurtarırken, lüks çantaların daima değerini korumaya ve hatta yıllar içinde değerlenme eğiliminde oluşu bu tercihe yön veren başlıca etken. Tasarımcılar söz konusu çanta olunca kalıp ve model açısından daima gelenekçi bir yol izlese de doku, baskı ve kayış gibi detaylarıyla yeni ve eşsiz trendlere imza atmakla kalmıyor, yenilikçi tasarımları da görücüye çıkarıyor. Stili tamamlamakla kalmayıp görünüme hareket katan ve stili yükselten kalın zincirlerden yenilikçi geometrik tasarımlara kadar moda haftalarında sergilenen 2020-21 Sonbahar/Kış koleksiyonlarıyla sezonun öne çıkan çanta trendlerini keşfedin.

Profesyonel Tote Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Günlük kullanımda alışveriş çantası olarak değerlendirilen Tote çantalar, 2020 Sonbahar/Kış çanta trendlerinde daha kalın materyal ve malzemelerle hazırlanmış profesyonel tasarımlarla yerini aldı.

Bu tasarımların başında Prada’nın ikonikleşen nötr tonlarındaki Tote çantalarının yanı sıra bu sezon için sarı ve mavi tonlarda seçenekler de görücüye çıktı. Marc Jacobs, daha küçük boylarda krokodil kabartmalı bir Tote çantayla bu trend arasında yerini aldı. Pürüzsüz derisiyle Dior tasarımı ise tamamen zamansız bir tasarıma sahipti.

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Bu trendi en iyi uygulayan markaların başında ise Fendi geliyor. Markanın ikonik modellerinden olan Peekaboo, klasik bir formu eğlenceli ve modern detaylar ile birleştiriyor. Popülerliğini ilk çıktığı 2009 yılından beri koruyan modelin en yeni versiyonu ise geçtiğimiz aylarda tanıtılan Fendi Sonbahar/Kış 2020-21 Koleksiyonu içerisinde yer aldı. Markanın ilk video kampanyası ile tanıtılan yeni Peekaboo’ya kampanyada eşlik eden isim ise son dönemin parlayan yıldızlarından olan Zoey Deutch’dan başkası değil! Ünlü aktristin cesur tarzı ve enerjik karakterini çok başarılı bir biçimde yansıtan video ve görseller, Peekaboo ve Zoey arasındaki duygusal ilişkiyi ön plana çıkarıyor. Yüksek kalite malzemeler, üst düzey bir işçilik ve tasarımcı Silvia Venturini Fendi’nin sıra dışı vizyonuyla ortaya çıkan yeni Peekaboo’yu Ağustos ayının sonundan itibaren mağazalarda bulabilirsiniz.

Kalın Zincirli Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Lüks modaya göz dolduran ve endüstriyel bir dokunuş katan zincirler, ayakkabı ve diğer aksesuarlarda olduğu gibi 2020 çanta trendlerinde de göze çarpan ana detaylardan.

Bu modellerin tasarımlarda dikkat çeken nokta ise çanta tokaları yerine altın, gümüş ve kemik gibi çeşitli kalın zincirlerin ön planda olması. Tasarımlarda kullanılan kalın zincirler yarattığı hava ile adeta “çanta kayışı” görevinin çok daha ötesine yükselmiş durumda.

Özellikle No. 21 defilesinde, kalın zincir detayları ayakkabılardan elbise yakaları ve askılarına kadar pek çok tasarıma hareket katarak showun büyük bir parçası haline gelmişti. Başta Hugo Boss, MSGM, JW Anderson, Ulla Johnson, Stella McCartney ve Dolce & Gabbana olmak üzere pek çok marka bu sezon çantalarında kalın zincir detayını ön plana çıkarıyor.

Püsküllü Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Püsküllerin hareketliliğinden doğan sallantısı ve sesleri günlük yaşantıya eğlence katmaya geliyor! Üstelik kıyafetlerdeki kullanımına kıyasla çanta süslemelerindeki püsküller daha kontrollü bir kullanım sağlıyor. 2020 sonbahar trendlerinde podyumlardaki püskül temasıyla uyumlu pek çok püsküllü çanta, bu sezonun yükselen trendleri ve gözde tasarımları arasında yerini aldı.

Bottega Veneta, Hugo Boss, Rochas ve Dries Van Noten püskül tasarımlarıyla dikkat çeken markalar arasında. Hugo Boss püskül süslemeleri kalın zincir trendiyle harmanlarken Dries Van Noten püsküllü tasarımlarına boncukları da dahil ederek tasarımını daha belirgin getirdi.

Koyun Kürklü Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Palto ve ceketlerle hayatımıza giren shearling adındaki koyun kürkü görünümlü yün doku, 2020 çanta trendlerinde de yerini alarak aksesuarlarda da rahat ve iç ısıtan bir dokunuş yarattı.

Dries Van Noten renkli tasarımıyla shearling materyalinin kahverengi veya bej tonlarda olmak zorunda olmadığını kanıtlar nitelikteydi. Dior koleksiyonundaki süet bir çantanın kenar hatlarını süsleyen shearling ise süetin sonbaharla bütünleşen görünümünü tamamlıyordu. Stella McCartney, Michael Kors ve Balmain de podyumda shearling çanta tasarımları sergileyen markalar arasında.

Yumuşak Kapitone Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Lüks moda markalarının klasik haline gelmiş zamansız tasarımlarında kullanılan kapitone için “trend” olarak bahsetmek pek adil olmayabilir. Ancak 2020-2021 Sonbahar/Kış sezonunda kapitoneler bir fark yaratarak “trend” adını aldı. Bu sezon kapitonenin klasikleşen kapitonelerden farkı ise daha önce podyumlarda montlarla karşımıza çıktığı gibi “ekstra pelüş ve yumuşak” dokuda olması.

Koleksiyonlarında yumuşak kapitone çanta tasarımlarıyla ön plana çıkan bazı markalar ise Moncler, Valentino, Burberry, Chanel ve Alexander McQueen.

Mikro Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Moda dünyası mikro çanta trendini sürdürmeye devam ediyor! Bundandır ki 2020 çanta trendleri arasında bol bol çeşit çeşit mikro boy tasarımlar yer alıyor. Ancak bazı değişiklikler var.

Versace defilesinde bu süper küçük mikro çantalar bu sefer yalnız değildi. Bunun yerine çoklu-çanta trendine ayak uyduran bozuk para cüzdanları gibi kontrast renkleriyle son derece şık bir şekilde büyük ve orta boy çantalara eşlik ediyorlardı. Fendi ise mikro çanta trendinde çanta ile mücevher arasındaki çizgiyi tamamen bulanıklaştırarak kolye veya kemer gibi takılabilen tasarımlarla dikkat çekti. Başta Jacquemus olmak üzere, Dries Van Noten ve Chloé de mikro çantalarıyla dikkat çeken markalar arasında.

Vintage Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Bu sezon podyumlarda ufak tefek vintage dokunuşlar da dikkat çeken detaylar arasındaydı. 2020 çanta trendleri arasında en dikkat çeken vintage tasarım ise clutchlar arasında oldukça popüler olan bozuk para çantası modelleri oldu.

Pek çok renk alternatifiyle deriden yapılmış tombul tasarımları ve çift kulplu oversize tasarımlarıyla Lanvin, hem büyük hem de küçük boylardaki tasarımlarıyla Miu Miu, Erdem, Celine ve Paco Rabanne koleksiyonlarında çantalarıyla Vintage rüzgarları estiren markalardan bazıları.

Yeniden Kullanılabilir Şişe Çantaları

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Tasarımcılar odak yönlerini sürdürülebilir tasarımlara çevirdikçe ortaya çıkan bir diğer soru da modanın insanların daha çevre dostu bir yaşam tarzına sahip olmalarına nasıl yardımcı olabileceği. Bu doğrultuda, su tüketimini plastik şişeler yerine yeniden kullanılabilir şişelerle yaparak plastiklerin doğa ve insan sağlığına verdiği zararı büyük ölçüde azaltabilecek özel bir yol var; şişe çantalar! Bu çantalar tekrar kullanılabilir doğa dostu şişeleri her zaman yanınızda bulundurmayı kolaylaştıran son derece şık ve estetik bir alternatif.

Ele sıkıca geçirilebilen askısıyla özellikle joggerların çok seveceği Marine Serre, günlük kullanım için uzun askısı eller serbest taşıma imkanı sunan ve eskiz ile dekore edilmiş renkli Chloé, deri ve örgünün şık kombinasyonuyla Kenzo ve Coach, Stella McCartney, Collina Strada şişe çanta tasarımlarıyla öne çıkan markalar arasında.

Patchwork Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Bu sezon pek çok tasarımcı eski koleksiyonlarından parçaları yeniden kullanarak yeni sezon koleksiyonlarındaki ekolojik ayak izini (ecological footprint) azaltmaya çalıştı. Bunun bir sonucu olarak ise çok renkli ve el yapımı cazibesine sahip şahane patchwork çantalar ortaya çıktı!

2020-2021 Sonbahar/Kış sezonu koleksiyonlarında patchwork çanta tasarımlarına yer veren bazı markalar ise Marni, Alexander McQueen, Collina Strada, Moschino ve Cynthia Rowley.

Mükemmel Uyumu Yakalayan Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Çantayı ayakkabıya uydurma, birbirine eşleme günleri çoktan geride kaldı! Ancak eşleşme trendi tamamen sona ermedi. 2020 Sonbahar/Kış trendlerinde çantalar için bu sefer kıyafetlerle eşleşme zamanı. Podyumlarda pek çok modelin kıyafetiyle aynı materyal ve desende çantayla yürümesi de bu trendin yükselişe geçeceğini kanıtlar nitelikteydi.

Her ikisi de mor ve metalik brokar çiçekle kaplı küçük el çantası ile ceketin eşleştiği Marques’Almeida gibi bu sezonun pek çok trendine işaret eden Michael Kors defilesinin açılışını yapan ekose, pelerin ve çanta eşleşmesi ile görücüye çıktı. Shrimps, Richard Quinn, Burberry ve Area da kıyafet-çanta eşleşme trendine dikkat çeken markalardan.

Uzun Tote Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Alışverişlerin vazgeçilmez aksesuarı Tote çantalara gelen bir diğer yenilik ise uzun tasarımlar. Yanınızda bulundurmanız gereken eşyaların miktarı arttıkça çantada daha fazla yere ihtiyacınız olduğu düşünülünce bu uzun tasarımlı Tote çantalar eşyalarınızı içine atıp çıkmak için ideal. 2020 çanta trendleri için bu tasarım podyumlarda hem alışveriş stili hem de el çantası tarzıyla görücüye çıkarıldı.

Tote çanta trendine çeşitlilik katan markalar arasında Michael Kors, inek ve yılan derisi baskılarıyla Off-White, Kenzo, Simone Rocha, Stella McCartney ve Paco Rabanne yer alıyor.

Oversize Clutch Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Kullanışlılık açısından en uygun seçenek olmayabilirler ancak büyük boy Clutch tasarımlar yapılandırılmamış tasarımları sayesinde son derece yumuşak bir kullanım sunuyor ve genellikle kol altında taşınan bu modeller taşıyan kişide stil sahibi bir görünüm yaratıyor.

Loewe defilesinde modeller eritilmiş altından yapılmış gibi görünen hacimli süslemelerle donatılmış köşelere sahip toprak tonlarında deri ve süet Clutch çantaları görücüye çıkardı. Ralph & Russo, Prada, Alexander McQueen ve Bottega Veneta da Oversize Clutch çanta modelleriyle 2020 çanta trendlerini arasında.

Saddlebags

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Saddlebagler, yuvarlak tabanıyla atın eyerine iliştirilen bir çanta türüne dayanıyor. Dolayısıyla Saddlebagler hafif bir vagabond havasına sahiptir ve bu sezon için binici çizmeleri/botları ile mükemmel bir uyum yakalayan harika birer seçim olacaklar.

Binici havasının hakim olduğu Tory Burch defilesinde küçük boyutlarda, uzun kayışlarla donatılmış siyah ve kahverengi deri Saddlebagler dikkat çekti. Yolculuk ve seyahat tutkusunun bir motif olduğu Etro’da ise “gezgin” hissi veren Arjantinli tasarımların yankılandığı süslemelerle kaplı olan toprak tonlu bir Saddlebag öne çıktı. Ayrıca Philosophy di Lorenzo Serafini ve Christian Dior koleksiyonlarında da güçlü tasarımlara sahip Saddlebagler sergilendi.

Krokodil Kabartmalı Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Tehlikeli ama gösterişli! işte Krokodil desenli çantaların uyandırdığı his tam olarak bu, ancak tabii ki gerçek timsah derisinden bahsetmiyoruz.

Eğer timsah derisi görünümünü seviyor fakat gerçek deri veya gerçek timsah derisi taşıma düşüncesinden hiç hoşlanmıyorsanız, Stella McCartney koleksiyonundaki vegan timsah derisi tasarımı ideal bir seçim olacaktır. Christian Siriano, Marc Jacobs, Ermanno Scervino, Vivienne Hu, Rejina Pyo ve Tory Burch koleksiyonları ise Krokodil tasarımlara yer veren diğer markalar arasında.

Geometrik Şekilli Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Klasik çantalar daha güvenli bir yatırım olsa da geometrik şekilli çantaların karşı konulamaz avangart bir havası var. 2020-2021 Sonbahar/Kış çanta trendleri için de tasarımcılar geometrik şekillerle oynamanın tüm heyecan verici yollarını kullanarak yeni sezona son derece dikkat çekici çantalarla hareket getirdi.

Bu işin eğlenceli tarafında yer alan tasarımlardan biri püskülle süslenmiş, sert malzemeli, altıgen bir Zimmermann çantaydı. Marine Serre ise zarif altın zincirli küre şeklinde bir yuvarlak tasarımla geometrik çanta trendleri arasında yerini aldı. Eşsiz tasarımların yer aldığı diğer marklar ise Adeam, Coach 1941 ve Stella McCartney.

Kutu Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Ne kadar sade ve kullanışlı bir şekle sahip olsa da kutu çantalar belki de yarattığı Vintage hava sebebiyle gözümüze daima biraz ilginç görünüyor.

Oscar de la Renta’da kutu tasarımlı Clutch ilginç bir gece çantası olarak karşımıza çıktı. Fendi, Louis Vuitton, Lanvin, Coach ve Roksanda da koleksiyonlarında kutu çanta tasarımlara yer veren bazı markalardan.

Kova Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Podyumlarda sergilenen koleksiyonlara bakılınca kova çantalar uzun süre trendini koruyacak gibi görünüyor. Bu nedenle yumuşak formlu torba çantalar da sert materyallerle form kazanırken, kova çantalar 2020 çanta trendleri arasında eşsiz tasarımlar olarak yerini alıyor.

Moschino’daki modern Marie Antoinette tasarımlarda çantanın dış kısmı sağlam ve sert bir deriden yapılırken iç kısmında ise deri ile aynı tasarıma sahip astar kumaşı kullanılmıştı. Kova çantaların dikkat çektiği diğer markalar ise Gucci, Etro ve Salvatore Ferragamo.

Işıltılı Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Herhangi bir görünüme biraz parlaklık ve ışıltı katacak taşlı ve boncuklu tasarımlar da 2020 Sonbahar çanta trendleri arasında yerini aldı.

Lanvin, Area, Simone Rocha, Shrimps, Richard Quinn farklı şekil ve boyutlardaki çantalara ışıltı katan markalar arasında.

Gül Süslemeli Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

2020 sonbahar çanta tasarımlarında dikkat çeken bir diğer şey ise çiçek süslemelerinin yarattığı romantik dokunuş. Biraz daha kadınsı fakat zarif bir model arıyorsanız bu tasarımlara bir şans verin.

Deriden kesilerek yapılan yapraklar çantanın ön kısmına iliştirilerek 3 boyutlu bir görünüm yakalayan Valentino tasarımının yanı sıra Erdem, Richard Quinn ve Shrimps de koleksiyonlarında 3 boyutlu gül süslemesine sahip tasarımlarla karşımıza çıktı.

Vücuda Sarılan Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Çantanın vücuda iyi bir şekilde sabitlenmesi gerektiği durumlarda bel çantaları, ellerin serbest kalmasına izin verirken aynı zamanda çantayı da güvenli bir şekilde taşımayı sağlıyor. Dolayısıyla 2020 Sonbahar/kış sezonu için tasarımcılar, çantaların vücuda sıkı tutunarak güvende kalmasını sağlayacak farklı tasarımlar sundu.

Saddlebag tasarımıyla ceketlerin altında gövdeye takılabilmesiyle yankesiciliği de önleyecek bir tasarıma sahip olan Michael Kors, bel çantalarının yanı sıra bacak veya kolun etrafına da bağlanabilen çok bölmeli mikro çanta tasarımıyla Marine Serre ve Brandon Maxwell eller serbest kullanım sağlayan tasarımlara sahip.

Kadife Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Kadife bu sezonun özellikle göz alıcı gece kıyafetlerinde kullanılan başlıca kumaşlardan biriydi. Dolayısıyla bu lüks ve soft materyal, gece çantaları ve Clutch tasarımlarla da mükemmel bir uyum yakaladı.

Chanel koleksiyonundaki siyah kadife bir Clutch ile Burberry koleksiyonundaki yeşil ve mor kontrastlara sahip soft katlamalı bir çanta defilelerde öne çıkan kadife çanta tasarımları oldu. Ayrıca çiçek desenleriyle kaplı koyu yeşil renkte bir çantayla Dries Von Noten defilesinde; kadife yalnızca çantalarla değil koleksiyonun anahtar materyallerinden biri olarak sergilendi.

Tüylü Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Arka arkaya iki sezon trend olarak tüyler 2020 Sonbahar/Kış koleksiyonlarının sergilendiği podyumların en hoş ve güzel çanta trendlerinden biri olmaya devam etti.

Altuzarra’da küçük çantaların kol altında taşınması tasarımını gizlerken tüyler tepe kısmını süsleyerek patlattı. Marques’Almeida kolaksiyonunda ise çantalar eğlenceli, soft ve hacimli kabarık bir görünüm için tamamen tüylerle kaplıydı.

Hobo Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

2020 Sonbahar/Kış trendleri yenilik ve farklılıkların yanı sıra Hobo çantalar gibi tüm zamanların en sevilen klasiklerini de içeriyor. Son derece zarif ve sade oluşuyla Hobo çantalar her moda tutkununun yatırım yapabileceği bir tarza sahip.

Coperni yüksek sınıf Hobo modellerine zincir süslemeleri ekleyerek tasarımlarına modern bir hava katarken Bottega Veneta imzası haline gelen örgü tekniğine sadık kalarak mükemmel sonbahar tonlarından oluşan bir hobo çanta koleksiyonu sundu. Ayrıca Brandon Maxwell ve Valentino da Boho çanta tasarımların öne çıktığı bazı markalar arasında.

Bileklik Çantalar

2020-21 Sonbahar/Kış Çanta Trendleri

Gündüzden geceye geçişi çizgisini tamamen bulanıklaştıran bileklik çantalar 2020 çanta trendleri arasında en hoş ve zahmetsiz tarza sahip olan tasarımlara sahip. Öyle ki tasarımcılar bu çantaları canlı ve neşeli günlük modellerden abartılı birer parti seçeneğine dönüşen pek çok varyasyonuyla 2020 Sonbahar/Kış koleksiyonlarına ekledi. Coach, Fendi ve Simone Rocha gibi pek çok markada bilekte taşınabilen çantalar görmek mümkün.

Aslıhan Dönmez
Aslıhan Dönmez Tüm Yazıları