preloader

New York Moda Haftası 2022-23 Sonbahar/Kış Koleksiyonları

18.02.2022
New York Moda Haftası 2022-23 Sonbahar/Kış Koleksiyonları

Yazı Boyutu:

“Uzun soluklu bir moda haftası daha New York’la başlangıcını yaptı. 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonlarıysa bize denge seviyesi yüksek bir sezon vadediyor.”

New York Moda Haftası 2022-23 Sonbahar/Kış Koleksiyonları

New York Moda Haftası tamamlanıp bayrağı Londra’ya devrederken 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonları yeni bir vizyonun kapılarını araladı. Vetements’un androjen görünümlerinden Carolina Herrera’nın zarif peri masalına gelecek hikayeler arasında bir yolculuğa çıkıyoruz.

Vetements

“Artık göz önüne çıkmamın zamanı geldi.” sözleriyle kreatif direktörlüğünü kutlamıştı Guram Gvasalia. Kardeşi Demna Gvasalia’nın Balenciaga’da ön plana çıkarttığı maskeli yüzler Vetements mirası olarak adlandırılmıştı. Guram Gvasalia’da bu mirasa sahip çıkarak yeni androjen silüetler yarattı. Rahat kalıplar ve maskülen dokunuşlar koleksiyonda dominant bir tavır sergilerken Gvasalia şehrin rahatlığına fütüristik bir dokunuş yapıyor.

Alaia

Kreatif direktör Pieter Mulier, 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonunda Alaia’nın kodlarını kendine has biçimde dönüştürüyor. Minimalist çizgiler sınır alanlarını korurken pantolon ve eteklerdeki hareketi yüksek bitişler hafızalarımızdaki İspanyol paçaya ufak bir gönderme niteliğinde.

Altuzarra

Altuzarra, geçtiğimiz kış sezonunda popüler olan balaklava berelerle karşımıza çıkıyor. Triko’nun kendine geniş bir yer edindiği koleksiyon deri detaylarla kırılarak hem yumuşak hem de güçlü görünümler yaratmış.

Kenzo

Kenzo, özellikle parfüm şişelerinde imzası haline gelen gelincik çiçeğini koleksiyonuna da taşıdı. Floral yansımaları yüksek olan koleksiyonda aynı zamanda tulumlar ve kasketlerde kendine yer ediniyor.

{774512}

Paco Rabanne

2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonunda marka odak noktasına etekleri alıyor. Minilerden, derin yırtmaçlara uzanan görünümler feminenliği güçlü bir şekilde vurgularken, yeni sezonda eteklerin bir kez daha trend olacağının sinyallerini veriyor.

Proenza Schouler

Jack McCollough ve Lazaro Hernandez yeni koleksiyonlarında bizi güncellenmiş formlarla tanıştırıyor. Özgür kesimlerin referans alındığı tasarımlar ev rahatlığını anımsatırken, Alaia’nın balaklava detayı Schouler’de de karşımıza çıkarak popülerliğinin altını çiziyor.

Carolina Herrera

Carolina Herrera, 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonlarında zairf kadınlarını güçlü renkler ve romantik formlarla buluşturuyor. Abartıdan uzak bir ihtişamın yansıması olan tasarımlar, gece şıklığını günlük hayata taşıma isteği uyandırıyor. Herrera’nın ezberimizde yer eden rafine duruşu hem geçmişin çizgisini hem de modern dokunuşları başarılı bir şekilde harmanlıyor.

Michael Kors

Michael Kors, kahverenginin geniş paletini alarak zamansız bir koleksiyon yaratırken, turuncunun canlı geçişi “dopamine dressing” dediğimiz bizi ruhsal olarak motive eden seçimlere işaret ediyor. Kapüşonlar tasarımlarda gizemli bir hava yaratırken, bedeni saran formlar feminen olduğu kadar net bir görsel yaratmış. Michael Kors’un günün her saatine uyumlu tasarımları koleksiyonun ana hattını oluştururken kahverenginin uyumlu tavrı yeni sezonda da vazgeçilmezlerimiz arasında olacak.

{774507}

Gabriela Hearst

Sürdürülebilirlik ilkesinin moda dünyasındaki önemli temsilcilerinden Gabriela Hearst, 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonunda da sadeliği ve trikoyu merkeze alıyor. Yüksek doz konforun ön planda olduğu tasarımlarda özgürlük ilham kaynağını oluşturuyor. Aktivist model Amber Valetta defilenin kapanışını siyah bir takımla yaparken markanın yalın kodlarını ve bakış açısını göz alıcı bir biçimde sembolize ediyor.

Miray Petrini
Miray Petrini Tüm Yazıları