preloader

2023 Güzellik Trendleri

30.11.2022
2023 Güzellik Trendleri

Yazı Boyutu:

Yeni yılda güzellik anlamında bizi neler bekliyor merak konusu. Raflarda neler göreceğiz, hangi içerikleri kullanacağız ve hangi ürünlere ağırlık vereceğiz? İşte her kategoriden 2023 güzellik trendleri.

Yeni yıl, yeni heyecanlar, yeni kararlar, yeni bir biz… Ve tabii yepyeni trendler! Kozmetik aleminde her sene tıpkı modadaki gibi pek çok trend öne çıkıyor. En yeni ürünlerden tutun da değeri yeni anlaşılanlara, mucize içeriklerden “Neden daha önce düşünmedim” dedirten uygulamalara kadar 2023 güzellik anlamında hayli zengin bir yıl olacağa benziyor. OGGUSTO olarak trend avına çıktık ve makyaj, cilt bakımı ve saç kategorilerinde bizleri nelerin beklediğini sıraladık. Kozmetik alışverişine çıkmadan ve kendinize yeni bir ürün almadan önce bu trendleri dikkate almanızı öneririz.

Makyaj Trendleri

2023 Güzellik Trendleri

Lip & Cheek Ürünler

Pratik, taşıma kolaylığı sağlayan ve biden çok fayda sunan ürünleri kim sevmez ki? İşte 2023 hızlı ve pratik makyajların ve multi kullanım sağlayan ürünlerin yılı olacak. Hâl böyle olunca hem dudağa hem de yanaklara uygulanan, ruj ve allık görevini layıkıyla yerine getiren lip&cheek ürünlerden daha iyisi düşünülemez. İster stick, ister krem, ister likit formda bir ürünü mutlaka makyaj çantanıza ekleyin.


Renkli Eyeliner

HBO’nun ortalığı kasıp kavuran dizisi Euphoria ile birlikte çok daha marjinal ve iddialı makyaj uygulamaları görmeye başladık. Özellikle Z kuşağı arasında oldukça popüler olmaya başlayan renkli eyeliner’ları 2023’te daha da çok göreceğiz. Podyumların en cool trendlerinden biri olan grafik eyeliner uygulamaları için de bu ürünler olmazsa olmazlardan.


Donut Glaze Lips

Hailey Bieber “Donut Glaze Nail” tırnaklarından sonra “Donut Glaze Lip” ile hayatımıza yeni bir trend sokmayı başarıyor ve bizce çok da iyi yapıyor. Mükemmel şekilde çerçevelenmiş, kontür hattı belirgin, parlak ve dolgun dudaklardan bahsediyoruz. Bunun için tüm ihtiyacınız soğuk kahve tonlarında bir dudak kalemi ve şeffaf gloss ruj.


{86959}

Ten Makyajında “Tint”

Fondötenler, bb/cc kremler, renkli nemlendiriciler ve şimdi de tint’ler. Son dönemde oldukça popüler olan bu cilt tint’lerinin en önemli özelliği son derece hafif bir yapıda olması, cildinizle bütünleşmesi ve renk tonunu en iyi şekilde eşitlemesi. Ürün adeta kendi teninizle bir oluyor. “No makeup” makeup’cıların favorisi olacak bu ürün markaların da ten makyajı koleksiyonlarında artacağa başlıyor.


Gözlerde Takma Kirpik Etkisi

Örümcek kirpikler geri mi dönüyor diye düşünmeden edemiyoruz çünkü 2023 tam anlamıyla yüksek performanslı maskaraların senesi. Verdiği hacim, uzunluk ve kıvırma etkisiyle bu yüksek performanslı maskaralar gözlerde adete takma kirpik etkisi yaratıyor. Küçük bir hatırlatma; daha güçlü bir etki için maskaranızı mutlaka iki kat uygulayın ve alt kirpiklere dokundurmayı da unutmayın.


Cilt Bakım Trendleri

2023 Güzellik Trendleri

Güzellik Uykusu

Uykunun genel vücut sağlığımız ve cildimiz için önemini bilmeyen yoktur. Cildimizin uykudayken kendini yenilenmeye aldığını düşünürsek gece bakımlarının 2023 yılında daha da popüler hale gelecek olmasına şaşırmamak gerek. Her geçen gün gece bakımı sağlayan ürünler artarken markaların ürün gamları da değişiyor. Gece serumları, uyku maskeler, dudak bakımları; neler yok ki!


Niasinamid İçeren Ürünler

Bu adı son dönemde ne kadar çok duyuyorsunuz, değil mi? Niasinamid güçlü etkisiyle en trend içeriklerin başında geliyor çünkü pek çok etkiyi bir arada sunuyor. Lekelerle savaşıyor, pürüzleri gideriyor, gözenekleri sıkılaştırıyor… Yeni yılda kendinize bir cilt bakım ürünü alacaksanız içeriğinde mutlaka niasinamid olduğundan emin olun. Bir güzel haber daha; bu içeriği her cilt tipi rahatlıkla kullanabilir.


{51048}

Çift Aşamalı Temizleme

Özellikle yoğun makyaj yaptığınız günlerde cildinizi yeterince arındıramadığınızı düşünüyorsanız şimdi size önemi yeni yeni anlaşılan, etkili bir cilt arındırma protokolünden bahsedeceğiz. Çift aşamalı temizlemede yapmanız gereken öncelikle cildinizi yağ bazlı bir ürünle güzelce yıkamak. Ardından jel ya da köpük formda, cildinize uygun günlük temizleyicinizle son arındırmayı yapmak. Yağ bazlı temizleyici ciltteki fazla sebumun, silikon içerikli ürünlerin, güneş koruyucuların ve makyajın temizlenmesini sağlarken su bazlı temizleyiciniz yağ bazlı temizleyiciden kalanların üstesinden geliyor. İşte size pırıl pırıl bir cilt…


Cilt Bakım Cihazları

Cildimiz için kullandığımız ürünler kadar tercih ettiğimiz uygulamalar da önemli. Eğer ürünlerden maksimum fayda almak istiyorsak ve daha güçlü etkiye ihtiyaç duyuyorsak bu noktada gerek manuel gerekse elektronik cihazlar devreye giriyor. 2023’ün bu anlamda pek çok inovasyon sunacağına eminiz. Markalar artık sadece yüzü değil, vücudu da hedefleyen ürünler geliştiriyor. En etkili cilt bakım cihazlarını incelemek için tıklayın.


Vegan Cilt Bakım Ürünleri

Doğaya ve canlılara duyarlı, hayvansal içerik barındırmayan ve hayvanlar üzerinde denenmeyen ürünlerin değeri arttı ve her geçen gün artmaya da devam edecek. Markalar bu anlamda çok daha duyarlı davranarak vegan formüller geliştirmeye ağırlık veriyor. Son dönemde doğal içerikli markalara olan ilginin artmasıyla da vegan cilt bakım ürünlerinin popülaritesi gittikçe yükseliyor.


Saç Trendleri

2023 Güzellik Trendleri

Saç Fırçaları

“Saç fırçası” deyip geçmeyin çünkü saç bakımı ve şekillendirmesi aslında taramayla başlıyor. Saçlarınızı doğru bir şekilde ve saç tipinize uygun bir fırçayla taradığınızda hem kırılmaların ve yıpranmaların önüne geçebilir hem de saçlarınızı çok daha kolay şekillendirebilirsiniz. Yeni yılda saç tipinize en uygun fırçayı bulmanız dileğiyle…


Bottleneck Kakül

Kestirdikten sonra pişman etmeyen kaküller! Neden mi? Çünkü yanlara doğru uzun kesilen kaküller beğenmezseniz kısa sürede katlara dönüşebiliyor ve size kakülün dünyanın sonu olmadığını hatırlatıyor. Emily in Paris’in 3. sezon fragmanından sonra bu modele olan ilgi arttı. Eğer 2023’te yeni bir saç modeli deneyecekseniz bu kesinlikle bottleneck kakül olmalı. Tabii siz yine de kuaförünüze fikrini sorun çünkü her model her yüz tipine uymayabilir. Kaküllerinizi kontrol altında tutmak için kendinize mutlaka ince plakalı bir saç düzleştirici edinin; işiniz çok kolaylaşacak.


{25800}

Saç Yağları

Saç yağları neden mi popüler oluyor? Çünkü yine tek ürünle birden çok etki sağlıyor! Faydalı içeriklerle saçları besleyen bu bakım yağları, şekillendirmede de sıklıkla kullanıyor ve aynı zamanda saç parfümü görevi görüyor. Daha ne olsun?


Saç Derisi Ürünleri

Sağlıklı ve güzel görünen saçlar için genellikle saçların boylarına ve uçlarına odaklanır kırılma önleyici bakımlara ağırlık veririz. Aslında kafa derimiz de güzel görünen saçlar için önemli bir role sahip. Eğer sağlıkla ışıldayan saçlar istiyorsanız saç derinizi saç peelingleriyle arındırdığınızdan ve zaman zaman saç serumlarıyla desteklediğinizden emin olun. Sağlıklı saç derisi için uygulamanız gereken adımları keşfedin.


Isısız Ya Da Isı Kontrollü Şekillendirme

Yüksek ısının saçlara ne kadar zarar verdiğinden uzun uzun bahsetmeye gerek var mı? 2023 bu anlamda çok daha bilinçli olacağımız bir sene olacak çünkü ısız şekillendirme ve saçları kendi halinde bırakma artık başlı başına bire trend. Saç şekillendirici jeller, köpükler, durulanmayan kremler, spreyler gibi pek çok şekillendirici ürünle saçlarınızı istediğiniz forma rahatlıkla sokabilirsiniz. Ya da ısı kontrollü düzelleştirici ya da maşalarla saçlarınızı şekillendirebilirsiniz.

Damla Durak
Damla Durak Tüm Yazıları