preloader

2021 Saat Trendleri

30.11.2020
2021 Saat Trendleri

Yazı Boyutu:

Zamansız ve güçlü modeller içeren 2021'in saat trendlerini keşfedin.

Yeni yılın saat modelleri, 2020’de yaşanılan sıkıntılı günlerin sentezi olarak karşımıza çıkıyor ve güçlü, zamansız modeller 2021 yılında da önemli konseptler olmaya devam ediyor. OGGUSTO okuyucuları için 2021’de öne çıkacak saat modellerini mercek altına aldık.

Denizcilik Modelleri

Kısıtlı karasal yaşantılar bizleri doğaya doğru yönlendirdi ve özellikle denizde yaşam, özgürlüğü daha çok hissettiğimiz kaçış noktalarına dönüştü. Bu bağlamda denizcilikle paralel olarak yat ve dalış saatleri de ilgi odağı oldu. Özellikle hem şehirli hem de usta bir denizci olan tasarımlar özellikle bahar sonlarından itibaren 2021 yılının gözbebeği olarak en beğenilenler listesinde ilk sıralarda yer alacak ve sadece her an denizlerde özgürlüğü arayacaklar için değil, denizde kendini bulma hayali içinde olanları da kendine çekecek.

2021 Saat Trendleri

IWC Portugieser Yacth Club Chronograph Edition 'Orlebar Brown'

Panerai Luminor Marina Carbotech

Orlebar Brown ile birlikte tasarlanan IWC’nin modeli, kauçuk-tekstil mavi kayışı ile farklı bir marin şıklığı kazanmış.

Panerai Luminor Marina Carbotech ise 70 yıl garantili ve saatin yaklaşık 300 metreye kadar dalış özelliği var. 270 adet ile sınırlı sayıda üretildi.

Unisex Modeller

Özellikle, büyük kasa ölçüsü seven kadınlarında ilgi odağı olan unisex saatler, erkeklerin de bileğinde kullanım rahatlığı ile birlikte elegant bir şıklık kazandırdığı için tercih edilecekler. 38 mm çapında modeller bir erkeğin olmazsa olmazı haline geliyor.

2021 Saat Trendleri

Girard Perregaux’un Edition modeli, seramik ve 100 metre su geçirmezlik özelliğine sahip ve 45 adet limitli olarak üretildi.

En Çok Konuşulacak Tasarımlar; İnce ve Güçlü

Yapılarında harikaları barındıran ince saatler yılın yine en çok merak edilip üzerine konuşulacak modelleri olacak. En ince kasaya, en ince mekanizmanın akıl oyunları dahiliğinde, mikro mekaniğin ustalığı ile birleştirilerek yerleştirilmesi ve üstelik her modelde komplikasyonların daha da farklılaşarak saat severleri şaşırtması… Bunlar asla bitmeyecek ve yeni yılda da bu inceliğin tadını çıkartacağız.

2021 Saat Trendleri

Slim d’Hermes GMT, 9.48 mm

Bulgari Octo Finissimo Tourbillon Chronograph Skeleton Automatic

Slim d’Hermes GMT, 9.48 mm kalınlığındaki kasasının içerisinde ekstra ince bir mekanizma barındırıyor.

Bulgari Octo Finissimo Tourbillon Chronograph Skeleton Automatic, ince ve güçlülüğün son yıllarda vücut bulmuş şekli olarak nitelendiriliyor.

{773542}

Ay Fazı – Astronomik Komplikasyonlu Modeller

Astoromik komplikasyonlu modeller, çekiciliğini korumaya devam edecekler. Ay şekilleri ve hareketlerini sergileyen saatlerin içerisine ayrı bir mekanik hesaplama yer alıyor. Zamanın, astroloji ile ilişkisi ve sihirli bağının bileklere taşınması, yüksek saatçiliğin en estetik dolu çalışmalarından biri. Ay hareketlerini, şekilleri ve yıldızları kadranlarda görmek gerçekle zamanın arasındaki akıl almaz bağı hatırlatmaya devam ediyor.

Jaeger-LeCoultre Master Ultra-Thin Tourbillon Moon

A.Lange&Söhne Tourbograph perpetual honeygold “Homage to F.A.Lange”

A.Lange&Söhne Tourbograph perpetual honeygold “Homage to F.A.Lange”, 50 adet sınırlı üretilen komplikasyon modelin ay fazı, özellikle elle işlenmiş.

Güçlü Komplikasyonlar

Cesur, hem tasarımda hem de komplikasyon uygulamalarında kendine güvenen modeller zamansız olarak anılmayı hak ediyorlar. Özellikle koyu renkli kasalar bu güçlü duruşu daha da destekliyor. 2021 yılında muhtaç olduğumuz cesareti bold kasaların içerisinde muhafaza etmeye devam edeceğiz.

2021 Saat Trendleri

Omega Speedmaster Professional Moonwatch 321 Platinum

Omega Speedmaster Professional Moonwatch 321 Platinum, uzaya ilk çıkan muhteşem model yeni mekanizması ile tekrar hayat buldu.

Asla Vazgeçilmeyen Modeller

Yılın hangi saatlerinin trend olacağını incelerken ayrıcalıklı modellerinin her yıl modadan daha farklı bir başarı yolunda gittiğini görürüz. Bazı model aileleri ve tasarımları, geçmişte yakaladıkları çizgileri günümüze taşımakta o kadar ustadırlar ki, her zaman ilham alınan ruhu adeta nesillere taşırlar.

Cartier Santos – Dumont

Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon

{773252}

Dijital ve Akıllı Saatler

Dijital ve akıllı saatler aslında birbirinden farklı anılması gereken tasarımlar gibi görünse de akıllı saat kullanımı ile dijitalleşmeyi reddedemeyeceğimiz bir şekilde hayatımıza kabul ediyoruz. Kapalı kalınan günlerin sıkıntısını, evde ve fırsat buldukça açık alanda spor ile atma ihtiyacı zaten yükselen akıllı saatleri daha da vazgeçilmez kılıyor. Birçok istenilen ve ihtiyaç duyulan uygulamaların bilekte bir saat içerisinde taşınması, hayatımızı kolaylaştırılan en önemli fonksiyonlardan olmaya devam edecek.

Hublot Big Bange

Hamilton PSR

OGGUSTO Saat Editörü Günay Demirbağ’ın diğer yazılarını okumak için tıklayın.

Dünyadan en yeni haberleri ilk bilen olmak için OGGUSTO’nun haftalık e-bültenine kaydolun.

Günay Demirbağ
Günay Demirbağ Tüm Yazıları