preloader

2019 Saat Trendleri

07.11.2018
2019 Saat Trendleri

Yazı Boyutu:

2019’da öne çıkacak saat trendlerini radarımıza aldık.

Yeni yıl yeni heyecanları ile geliyor. Her alanda etkilerini göstermeye başlayan yepyeni rüzgârların ılık nefesine özellikle bu yıl hepimizin çok ihtiyacı var. Saatçilik dünyasını da etkisi altına alan pozitif hava meraklılarını daha farklı olarak önünde sürükleyeceğe benziyor. Tüm moda dünyasını olduğu gibi saat tasarımlarını da etkileyen siyasi politik akımları 2019 yılında “İsviçrelilik” ruhunun daha da pekiştirilip özellikle bazı markalarda abartılacak ve bu anlamda ürünleri yine şaşkın bir ilgi ile izleme imkânı bulacağız.

Renkli Saatler

Longines

Glashutte Original

Yüksek saatçiliğin vitrinini oluşturan renkler için geçen yıl mavi demiştik. Gerçekten de mavi renk hem modada hem de saat modellerinde çok kullanıldı. En güzel tonları kadranlarda akrep-yelkovanlara ev sahipliği yaparken bazı modellerde kasa ve kayışlarda tüm büyüleyiciliği ile zamana eşlik ettiler. Mavinin etkisi 2019 yılında da sürecek; özellikle Türk’lerin çok sevdiği gökyüzü ve deniz rengine bir de yeşil tonları eşlik edecek.

Daha İnce Kasalar

Piaget

Audemars Piguet

Bir süredir ince saatler konusunda tatlı ve meraklı bir mücadele devam ediyor. Her zaman beklenilenin üzerinde bir donamınla karşımıza çıktılar. Kasalarda son yıllarda izlediğimiz Piaget ve Bulgari’nin saatçiliğe kazandırdıkları ince, estetik, komplikasyon dolu güzelliklerin bir üst adımı için bir süre bekleyeceğiz. Diğer markalar da bu yıl en ince modellerine daha çok komplikasyon yerleştirerek üretmeye devam edecekler, ay fazı tasarımlar kadranların en şık bölümleri olacak.

{771210}

Daha Mekanik Saatler

Patek Philippe

Ulysse Nardin

Kasaların ölçüsü ne kadar değişirse değişsin vazgeçilmeyecek olan tek unsur, farklı komplikasyonların aynı modelde buluşmasının artacağı. Tabi bu tasarımsal bir zekâ da gerektirecek modellerle karşımıza çıkacak ve sade kadranlarda kendilerine yer bulacak. Abartılı görsel mekanizmalar yerine alçak gönüllü sergileme şekilleri ile mekanikleri göreceğiz saatlerde.

Köşeli Kasalar

Hermes

Chanel

Köşeli kasalar, geçen yıl olduğu gibi bu yılın da yükselen trendlerinden. Özellikle vintage sevenler için güzel bir haber; çünkü köşeli kasaların büyük bir bölümü markaların DNA’larından esinlenilerek üretilen modeller. Geçmişe dönüş olarak da nitelendirebileceğimiz bu güzel çalışmalar bileklere en estetik şekilleri ve renkleri ile taşınacak. Daha çok eskitilmiş kasa ve kayışı ile de miras ruhu pekiştirilecek.

{771356}

Az ve Değerli

Omega

Vacheron Constantin

Limitli edisyon der ki, az olan daha değerlidir. Bu yıl da limitliler devam edecek. Fakat biraz daha farklı olarak… Kişiselleştirilmiş saat modelleri önümüzdeki yılların yükselen değeri olacak. Özellikle koleksiyonerlerin takibinde kalacak eserler saat seven herkesin hayranlığını da kazanacak.

Daha Sosyal Modeller

2019 Saat Trendleri

Sosyal sorumluluk programlarında kendi üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan modeller ve markalar, geleceğe daha umutla bakmamıza yardımcı olacaklar. Daha sağlıklı ve güzel bir dünya için yine saat modelleri tasarlanacak ve mekanik zekaların ürünleri açık artırmalarda fon oluşturmak için yer alacaklar.

En İyilerden Limitli Modeller

2019 Saat Trendleri

Mükemmel iki firmanın ortaklığından doğan sinerji 2019’da da saatseverleri büyüleyecek. Birbirlerinden ilham alarak tasarlanan modeller ya da firmaların en iyi oldukları konularda bir araya gelmeleri bu yıl da devam edecek. Tasarım detaylarında genlerini taşıyan lüks markalar sektör dışından bir araya geldikleri firmalarda da sanatsal ve zanaatkâr inceliklere dikkat ederek seçimlerini yapacaklar. Bu yılın en özel örneği olarak, İsviçreli yüksek saatçilik firması Jaeger Le Coultre’nin dünyaca ünlü deri atölyesi Casa Fagliano’yla ortaklıkları Reverso Tribute Duoface’in kayışının Cordovan derisi ile tasarlanarak 100 adet üretilmesi tüm koleksiyoneri heyecanlandırdı.

Günay Demirbağ
Günay Demirbağ Tüm Yazıları