preloader

2019 Dekorasyon Trendleri

14.11.2018
2019 Dekorasyon Trendleri

Yazı Boyutu:

2019’u etkisi altına alan dekorasyon trendleri, evlerinizi baştan yaratmanızı sağlıyor.

2019 dekorasyon trend pusulası doğaya yakın yaşam stillerine, doğu ile batıyı bir arada sentezleyen mizansenlere ve zanaatı öne çıkaran tekniklere işaret ediyor. Ruhumuza şifa veren renk ve malzemeler evlere girerken kendimizi şımartabileceğimiz konfor dozu yüksek multifonksiyonel tasarımlar popülasyonunu artırıyor. Kusursuzluktan uzak bir dekorasyon anlayışı, kişisel seçimlerle evleri hakimiyeti altına alıyor. 80’lerin özgür ve aykırı havası yeni tasarımları şekillendiriyor.

Japonların zen stili İtalyanların ışıltı lüksüyle birleşiyor

2019 Dekorasyon Trendleri

2018 senesine damgasını vuran Japonizm akımı 2019’da yanına İtalyanların gösterişli ve altın varak işli klasikleşmiş cazibesini de alarak doğu ile batının ortak bir paydada buluştuğu özgün bir stille karşımıza çıkıyor. Bu stil karmasının başrol oyuncuları ise lake yüzeyler, el boyaması duvarlar, bambu mobilyalarla kombinlenen Murano avizeler, pirinç aksesuarlar ve varak detaylı tasarımlar…

Terrazzo her yerde

2019 Dekorasyon Trendleri

1950’lerin terrazzo malzemesi geri dönüyor! Beton yüzeylerin içine yerleştirilmiş mermer, granit, quartz ve renkli camlarla yaratılan terrazzo dokusu zemin ve duvarlardan mobilya ve sofra aksesuarlarına kadar birçok yerde kendine yer buluyor.

Somon ve adaçayı yeşilinin yükselişi

2019 Dekorasyon Trendleri

Hülyalı gündoğumu tonları, blush’tan sisli pembeye, somon, mercan hatta şeftali tonlarına kadar 2019 iç mekânlarını hakimiyeti altına almaya hazırlanıyor. Girdiği mekâna şifacı bir etki kazandıran puslu yeşillerden adaçayı rengi ise somonun en yakın arkadaşı olarak göz kamaştırıcı kombinler yaratıyor.

Boho stile kıvrımlı hatlar

2019 Dekorasyon Trendleri

Geçtiğimiz senelerde yükselişe geçen boho stil bu sene yanına kıvrımlı mobilyaların cazibesini, ikat desenlerinin eklektik tavrını da alıyor ve ortaya farklı desen ve renklerin iç içe geçtiği samimi mizansenler çıkıyor.

80’ler geri dönüyor!

2019 Dekorasyon Trendleri

Çarpıcı renkleri maksimalist bir anlayışla özgürce bir araya getiren 80’ler stili alışılagelene başkaldıran felsefesiyle 2019 tasarımlarının tercihi olacak. Moda dünyasında da etkilerini hissettiren bu stil Tom Ford’un New York’ta gerçekleştirdiği çarpıcı şovunun ardından Marc Jacobs koleksiyonundaki geniş omuz detaylarıyla da karşımıza çıkıyor. Versace, Miu Miu, Gucci ve Balmain gibi moda devleri 80’lerin saykodelik dünyasından nasibini alanlardan sadece bazıları.

Orman evler

2019 Dekorasyon Trendleri

Geçtiğimiz senelerde Pantone’nin belirlediği greenery teması 2019 evlerinde ormana dönüşen kişisel kozalara evriliyor. İç mekanlarda havayı temizlerken ruhu doyuran canlı bitkiler popülasyonunu artırarak evleri ormana dönüştürüyor.

Erdemli tasarım olgusu

2019 Dekorasyon Trendleri

Nelly Rodi trend ajansının direktörü Vincent Grégoire’ıninn Maison&Objet fuarının trend teması olarak belirlediği Virtuous yani ‘erdemli olma’ kavramı 2019’da tasarımcıların yeni koleksiyonlarını yönlendiriyor. Doğaya saygılı, geri dönüştürülebilir malzemelerle üretilmiş tasarımlar yükselirken geleneksel tekniklerle üretilmiş lokal ürünler 2019’da daha çok karşımıza çıkacağa benziyor.

Modadan dekorasyona tüvit desenleri

2019 Dekorasyon Trendleri

Bir kış klasiği ekoseler bu sene yanlarına tüvitleri, pöti kareleri ve hatta pied de poule denen kaz ayağı desenlerini de alarak siyah ve grilerin egemenliğinde maskülen bir havaya bürünüyorlar. Louis Vuitton, Chanel, Dior, Marc Jacobs ve Givency yeni koleksiyonlarında çağlara başkaldıran bu doku denklemini yeni bakış açılarıyla gözler önüne seriyor.

Banyolar siyahlara bürünüyor

2019 Dekorasyon Trendleri

Spa’lara dönüşen kişisel arınma merkezlerimiz banyolar 2019’da siyahın sofistike ve aristokrat duruşundan kendi payına düşeni alıyorlar. Siyah mat bitişlerle tasarlanan armatür ve bataryalara mermer, ahşap ve cam gibi doğal malzemeler eşlik ediyor.

Multifonksiyonel ve kompakt mobilyalar

2019 Dekorasyon Trendleri

İlhamını göçebe yaşamdan alan mobilyalar ve çok işlevli tasarımlar 2019’da popülerliğini zirveye taşıyor. Küçük metrekareli alanlarda birden çok fonksiyona hizmet eden koltuk ve kanepeler 2019’da daha çok karşımıza çıkacak. Kitaplıklar ev içinde farklı alanları birbirinden ayıran paravanlara, aydınlatmalar fotosentez sağlayan saksılara evriliyor.

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları